Andersens eventyr

Ja, overskriften ligger lige for, når man som jeg lige har gæstet Tage Andersens Gunillaberg. Et virkeligt eventyr ...

 

20150705_155227

 

20150705_153824

 

Gunillaberg herregård, som Tage Andersen købte i 2008, ligger ved Bottnaryd i Småland cirka halvvejs mellem Stockholm og Malmö.

 

20150705_154414

 

20150705_154516

 

Derfor var det helt naturligt, at jeg stoppede op her i går eftermiddags, inden turen gik videre til den svenske hovedstad, hvor jeg er nu.

 

20150705_160251 20150705_155324_01
20150705_160430 20150705_154042_01

 

Tage Andersen virker som en glad meget fornøjet mand, når han som en anden Solkonge går rundt i sit rige og imødekommende hilser på de besøgende. Både jovial og venlig.

 

20150705_154833

 

20150705_154731

 

Det er betagende sted, Tage Andersen har skabt, og man forstår godt, at folk valfarter hertil for at opleve den særegne stemning.

 

20150705_153542

 

20150705_160745

 

Tage Andersen er helt sig selv, og vi kan kun være stolte af, at svenskerne i den grad har taget ham til sig og han dem.

 

20150705_153912

 

20150705_161233

 

20150705_161528

 

Med til stedets særlige ånd hører de mange gamle husdyrracer, der ses på de omkringliggende marker.

 

Her har både dyr og mennesker det godt.

 

20150705_161928

 

20150705_162441

 

20150705_163257

23 kommentarer:

 1. ja, den mand har da sin helt egen stil og så fjernt fra Jante, det kan lade sig gøre.
  Jeg har ikke set stedet selv, men på klip i TV, og faldt i stor forundring over hans univers.
  Det drivhus er da aldeles mageløst! Mon han selv har designet det?
  Dejligt at nogen tør så meget og lader fantasien løbe så løbsk.. man skal ikke være så hæmmet :-)
  Tak for kigget og fortsat god tur
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Spændende sted og person.
  Jeg er rigtig glad for at du i dine "på besøg" indlæg nævner hvor du er altså området/landet, det gør det nemmere at finde tilbage til indlæggende senere. Din blog er jo en ren guldgrube af inspiration til besøgshaver rundt omkring, hvis jeg fx engang skal til Småland ja så kan jeg jo lige søge på Småland på din blog først, for lige at se om der er noget jeg ikke må gå glip af der, smart altså...

  SvarSlet
 3. Kære Claus, det er en fantastisk have Tage Andersen har, netop som du skriver fra "Andersens eventyr".
  Helt helt anderledes end din have, jeg skrev to indlæg om haven sidste år, hvor jeg bla skrev, at enten elsker man Tage Andersens stil eller også hader man den. Jeg indrømmer det blankt, jeg elsker hans stil, den er så unik, lige som manden selv og du beskriver jo manden meget korrekt ved at skrive, "han går rundt som en solkonge i sit rige og hilser venligt og imødekommende. Jeg har lavet to lange indlæg om ham og hvis nogen har lyst til at kigge, så kan I søge det på http://bruunshave.dk/2014/07/Paa-besoeg-hos-blomsterkunstneren-tage-andersen-i-gunillaberg-i-sverige/ eller http://bruunshave.dk/2014/07/anden-del-fra-blomsterkunstren-tage-andersen-i-gunillaberg-i-sverige/

  Tak for kigget igen, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Vil lige sige at jeg selv har været der og at billederne på min blog fra stedet, har jeg selv fotograferet, bare sådan ingen er i tvivl :-)

   Slet
  2. Kære Margit, jeg har nok fået skrevnet min kommentar så det lyder som det er dig der ikke have været der, DET VED JEG DU HAR. Men jeg mente mig selv, så undskyld.:)
   Knus Pia

   Slet
  3. Kære Pia, det er bare i orden, men hvis du kommer på disse kanter, så gør dig selv den tjeneste at besøge ham, måske bliver du overrasket ellers får du ihvertfald en anderledes oplevelse :-), kh Margit

   Slet
 4. Kære Claus

  Skønne billeder du igen har taget fra et paradis som Margit skriver enten elsker man hans stil eller hader men den. Nok lidt stærke ord at skrive når man ikke selv har været der, men jeg er nok lidt i vildrede når jeg skriver at jeg er en af dem som ikke lide falder på halen over hans stil, men at det er noget man nok skal have opleve live for at have en mening om hans stil. Jeg har det nok ligesom allerede første gang jeg besøgte haven i Hune, 1/2 time så var jeg ude af porten og tænkte hvad er det dog for noget rod jeg havde givet penge for at komme ind og se. Men efter nogle år, har jeg altså været der 4 gange og vil meget gerne derop igen i dette vidunderlige paradis igen.Ja, man forandre sig og det ville jeg sikkert også gøre ved Tage Andersen stilen, hvis jeg oplevede naturel.

  Knus herfra det midfynske, Pia

  SvarSlet
 5. Lige et lille reklame fremstød for en smuk og vidunderlige have på mors.
  Jeg vil tillade mig at bruge lidt af din plads her på bloggen for at gøre opmærksom på at det er i denne weekend vi kommer til at Tante Grøn og Syrenprinsen holder åben have i deres skønne og vidunderlige have.
  Kom ud af busken, få pakket kaffekurven og drag afsted til denne vidunderlige plet. Man vil opleve en hel fantastisk stemning, som er så unik at det er svært at beskrive.
  Men jeg vil prøve at sætte ord på alligevel, UNIK,ROMANTISK, INTIMITET, STEMNINGSFULDT, INTENS FANTASTISK UTROLIGT er nogle af de ord som ligger først på mine læber når jeg skal beskrive denne plet, som er opstået med hårdt flid og med hjertet på rette sted.
  Så kom nu afsted, jeg ved de her rigtig søde mennesker har knoklet som gale her i sommervarmen for at roserne, hækkene, havegangene og alle de andre skønheder stråler om kap til ære for alle de gæster som de HÅBER på kommer forbi.
  SÅ KOM NU UD AF BUSKEN OG KOM AFSTED, I vil få en kæmpe oplevelse i dette paradis, som I vil længe leve på og komme tilbage til hvis de åbner deres havelåge igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Knus fra en der har taget turen rigtig mange gange, Pia

   Slet
  2. Vi har skam booket overnatning på camping (Jesperhus) og glæder os rigtig meget. Jeg tror det bliver lørdag at vi stikker hovedet ind forbi :-)

   Kærlige hilsener
   Lisbeth K

   Slet
 6. 1000 tak for delingen af det fantastiske og spændende sted, så det første gang på Margit Bruuns blog sidste år, og hvor er det dejligt at gense det med din vinkel. Jeg er vild med det og må engang tage turen derover, for at opleve det selv.
  Fortsat god tur:-)

  SvarSlet
 7. Ja, det er et vidunderligt sted! Var der for tre år siden, og blev der ganske overvældet! Jeg lavede en billedserie derfra, en billedserie jeg stadig kigger igennem når jeg lige trænger til lidt inspiration!
  De, der har lyst kan se den her: http://ivildensky.blogspot.dk/search/label/Gunillaberg

  SvarSlet
 8. Et gennemført fantastisk sted :-)
  Hans egen lille oase og hvor er han bare en flot mand, som hviler i sig selv og tør være den han er :-)
  Du får godt nok mange gode oplevelser, dejligt at du deler dem med vi andre.

  Hilsner og en god aften :-)

  SvarSlet
 9. En rigtig dejlig inspiration er han den gode hr.Andersen,Har kun været i hans butik da han residerede i københavn.Men lysten til gården i Sverige er der,Den lå lidt langt væk sidst vi kørte og så på haver derovre,der er så mange skønne , Brita

  SvarSlet
 10. Kære Claus Et helt overvældende ganske særligt sted
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 11. Tusind tak for de billeder, jeg synes Tage Andersen er et geni. Alt er så specielt hos ham, ligesom fra en urtid og dog så moderne. Han tør gøre hvad han føler og tænker og hans ideer er så spændende Jeg vil helt sikkert kopiere ham fra dine billeder

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Virkelig eventyrligt. Forstår godt at Tage Andersen går og nyder det.
  Fortsat god rejse. Er spændt på at se haver fra Finland.
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
 13. Vidunderligt sted han har skabt, jeg er fascineret af hans særegne stil, ganske nytænkende men samtidig traditionel. Fortsat god tur. Kh Tina

  SvarSlet
 14. Ja det er nærmest et eventyr af H.C. Andersen; personligt tænker jeg mere præcist på "den grimme ælling" - dette eventyr kommer til mig fordi jeg ihukommer mig min afdødes fars beskrivelse af Tage Andersen da han kom til København i begyndelsen af 70erne. Min far solgte blomster og frugt på Københavns grøntorv frem til 1983 og hans fritid nød han i vores traditionelle landbohave med nyrevet bar jord mellem roserne og snorlige nyklippede hække - min far var således en for den tid en helt almindelig fantasiløs, konservativ men ambitiøs haveejer, hvor man endelig ikke måtte være anderledes end naboen. Min fars oplevelse af Tage Andersen gennem årene var præget af forundring over hvad han nu var for en "hippie" fra jylland og vel også en grad af den jantelov som var en del af grønttorvets jargon - men gennem årene også en nysgerrighed og forundring over hvad Tage Andersen nu skabte, så når min far en sjælden gang kom ind i den indre by - ja så måtte han lige forbi og kigge på vinduerne i Tage Andersens butik, lidt forundret og lidt hovedrystende over hvad Tage Andersen havde fået ud af dagens indkøb på grønttovet. Når jeg i dag ser disse smukke billeder og tænker på min nu afdøde far - ja så bliver det til historien om den grimme ælling, dette er jo i en klasse hvor min fars 70er roser er det rene ingen ting.
  Nyd den svenske hovedstad
  Susan Sigvardsen

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Jeg får mere og mere lyst til at besøge dette eventyrlige sted. Det må bestemt ske engang :-)
  Sommerhilsen
  Anette

  SvarSlet
 16. Ja du där kan man gå och filosofera i timmar och bara njuta av hans konst och idéer. Jag bor inte långt därifrån så ett besök där händer lite då och då.
  Tack för dina fina bilder
  Ha det gott i på turen i Sverige
  Kram Meta

  SvarSlet
 17. Hvilket forrygende finurligt sted. Tak for kigget - jeg kendte ikke til hverken manden eller stedet før, så det var sjovt.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Helt fantastiske billeder og haver.
  Kunne der ikke komme en bog ud af sådan en tur?

  Venligst Jeanette

  SvarSlet