En engelsk have i Sverige

Den sidste have, jeg nåede at besøge i Sverige, for jeg kørte mod Sjælland var den Den Engelska Trädgården.

20140205_034748

 

20140205_034803

 

Den ligger ved Svabesholms Kungsgård i Svinaberga by uden for Kivik på Österlen i Skåne.

 

20140205_035813 20140205_034742

 

Haven er skabt af Maria Nilsson og Anette Cato. To meget sympatiske og professionelle piger.

 

image

 

Sammen har dede sidste ti år drevet firmaet Trädgårdsfixarna på Österlen.

 

20140205_035752

 

De har gennem alle årene haft en drøm om at skabe en besøgshave, hvor de viser, hvad de kan.

 

20140205_035514

 

Sidste år lejede de et stykke jord ved Svabesholms Kungsgård, og jeg er fuld af beundring over, hvad de har skabt.

 

20140205_040033_01

 

Det er utroligt at se resultatet af den meget unge have.

 

20140205_040209

 

Fra Øresundbroen tager det kun en times tid at køre til Svabesholm Kungsgård, så det er bare om at komme af sted.

 

20140205_035021

 

Jeg kommer helt sikkert tilbage næste år og dvæler lidt mere. Billederne her blev taget i hast.

 

20140205_035207

 

Læs mere her,

 

NB: I morgen skal jeg nok vise billeder fra min egen have. Roserne blomstrer rigere end nogensinde før.

12 kommentarer:

 1. Vilken blomster prakt!!
  Mariana

  SvarSlet
 2. Skabt på ét år? Fantastisk, jeg bøjer mig i støvet, det ser forrygende ud! Jeg vil også glæde mig til at se billeder i morgen fra din egen have.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Velkommen hjem til dit egnet lille paradis, hvor der sikkert er sket en masse mens du har været væk. Jeg vil glæde mig som et lille barn til at se billeder fra alle dine roser, de må stå i fuldt flor nu.
  Samtidig vil jeg takke for en fantastisk tur i mange skønne og vidunderlige haver de sidste næsten 3 uger, det har været en drøm at se disse vidunderlige skønheder og opleve atmosfæren i disse haverum.
  Rigtig god dag i Risskov, hvor der sikkert venter dig en travl dag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  Et stort knus og tanker til jer alle som jeg kender. Især til Jytte (Tante Grøn) her i en meget svær tid.

  SvarSlet
 4. Tack Claus, det var mycket trevligt att träffa dig även om det var i all hast! Trädgården är öppen torsdag-söndag, kl 11-17 och de engelska rosorna blommar för fullt. Välkomna! Anette & Maria, www.denengelskatradgarden.se

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Velkommen hjem. De er dygtige de to piger, det ser rent og harmoniskt ud.

  SvarSlet
 6. So beautiful colours in the garden!

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Havde jeg været jyde, ville jeg måske skrive "det er de da sluppet meget godt fra", men det er jeg jo ikke, så i stedet skriver jeg "hvor er de dygtige. Det ser fabelagtigt godt ud". Jeg bevæger mig ikke i så mange portnumre, og når jeg læser med her på bloggen fra dine rejser udi Europa, tænker jeg ofte, at det vist er en fejl :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det smukt - og imponerende. Jeg er blevet opmærksom på, at de højere - spydagtige stauder ikke må glemmes i staudebedet.

  Tusind tak for alle dine billeder fra de mange smukke haver, du har besøgt.

  Selv har jeg lige anskaffet et Ø 80 cm zink spejlbassin/fuglebad. Jeg ville egentlig have det "gravet ned" - men jeg fik lige familien imod mig, så nu står det hævet lidt over jorden på 4 sten, der er dækket godt til med jord. Så nu jagter jeg jo lave planter, der kan plantes omkring det hævede zinkbad og skjule jorden, som det er hævet med og står på. En lav geranium måske - i hvid eller Ballerina. Det er altid spændende at studere og planlægge.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Man beundrer bilder av det som ser ut til å være en veletablert hage, og så møter man denne setningen :

  "Sidste år lejede de et stykke jord ved Svabesholms Kungsgård, og jeg er fuld af beundring over, hvad de har skabt."

  - What !!! - Er det mulig ???

  Og så må man skrolle opp og se det hele igjen ...

  Gratulerer til Maria og Anette med et fantastisk resultat på denne korte tiden !
  Og takk til Claus for bilde og historie.

  Hilsen Britta ( i Norge )

  SvarSlet
 10. Meget smuk have og smukt opbygget i system og farver :-)
  Du har ret, den er meget flot af en ung have at være :-)
  Nu må du nyde det lidt herhjemme.

  SvarSlet