Et overdådigt flor

Vi har stadig mange – rigtig mange – roser i haven. Ja, for nogle buskes vedkommende har floret slet ikke toppet endnu.

 

20150721_153839

 

20150721_163456

 

Det handler selvfølgelig om, at haven på grund af skoven ikke bliver gennembagt af solen. Men som det fremgår, er der altså lys nok til, at vore roser stortrives.

 

20150721_163149 20150721_163111

 

En af de dem, der når sit højdepunkt i disse dage, er den underskønne engelske rose ’James Galway’. Den er med en højde på omkring to og en halv meter helt fortryllende.

 

20150721_163934

 

20150721_163617

 

De sidste par dage har vi haft virkelig travlt. Jeg klarer nemlig ikke at se på roser med visne hoveder.

 

20150721_163745 20150721_163717

 

Derfor bliver alle roser her i haven deadheaded. Godt, at vi er flere om dette arbejde.

 

20150721_164101

 

Jeg elsker roser, men ikke som enkeltstående eksemplarer i bede for sig.

 

20150721_153506

 

20150721_163115

 

De skal have selskab, og på billederne her, ser I nogle af de vækster, ’James Galway’ er omgivet af.

 

NB. Husk. at I også kan følge mig på Instagram.

17 kommentarer:

 1. Det är ett riktigt rosår i år. Så mycket det blommar överallt. Mycket vackert blomning hos dig
  Ha en fin och bra rostid ännu ett tag
  Meta

  SvarSlet
 2. Hvor er de smukke dine roser!!! Roser klæ'r et staudebed og omvendt... Det er som de vilde stauder fremhæver det smukkeste i rosen. Det bliver lidt for endimensionelt kun med roser i et bed. Var ude på Knud Pedersens planteskole for nylig for at se udvalget, inden jeg beslutter mig for, hvilke jeg skal plante ud i staudebedene. Jeg blev fuldstændig blæst omkuld over alle de vanvittigt smukke roser. Det er da umuligt at begrænse sig. Hvad er det for en yndig rosa skærmplante på et af billederne? Den er den perfekte nabo til rosen. God fornøjelse med rosenpilleriet.... Resultatet er indtil videre betagende.
  Kh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette, jeg gætter på, at den lækre lyserøde skærmplante er Pimpinella major ’Rosea’ , som Claus gjorde os alle tossede med for får år siden. Prøv at se her: http://www.clausdalby.dk/2011/05/planter-der-klder-hinanden.html#.Va3jy3kw-M8. Husk hagesmækken ;-)

   Slet
  2. Jeg var også forbi Knud Pedersens Planteskole forleden for at få inspiration. Det blæste lidt og lige da jeg åbner bildøren kommer der en bølge af rosenduft imod mig.
   Det er så dejligt at se roserne i fuld størrelse og fornemme duften. Et besøg kan varmt anbefales.

   Lone v

   Slet
 3. Sikke et syn! Netop det med selskabet gør en kæmpe forskel, og det må man sige, at du på alle måder har formået at få frem i din have - skønne kombinationer til alles bedste!

  SvarSlet
 4. Åh Claus, hvor ER det godt, at jeg sidder ned mens jeg ser på billederne i dette indlæg. Ellers var jeg nok besvimet af begejstring. Det er SÅ smukt. Jeg ved godt, at du vist ikke har tid til at slå dig ned på nogen af de mange siddepladser, du har rundt om i haven, men den hvide smukke bænk på billedet indbyder ellers til, at man sætter sig og nyder skuet, mens man tænker gode tanker. Jeg købte selv James Galway i det tidlige forår. Den står i en kæmpemæssig krukke på min lille terrasse, og selvom jeg jo godt vidste, at det var en dejlig rose, da jeg købte den, er jeg alligevel blevet positivt overrasket over, hvor dejlig den er. Billeder som disse kan jo gøre enhver rosentosset.

  SvarSlet
 5. Ih, det var lige hvad man trængte til her i dag, i det triste grå vejr vi har her på Amager. Så jeg vil nyde dine billeder indtil solen bryder frem igen ( som DMI har lovet). Jeg havde tænkt hvilken rose skal være min næste. Nu er der ingen tvivl, den James Galway er da fuldstændig fantastisk! Skønne naboer den har fået, liljen er da også helt fantastisk. Kh Tina

  SvarSlet
 6. Ude godt - men hjemme bedst! Dine roser står ualmindelig smukt i år. Kanske det er den megen regn. De få af mine, der har overlevet står også forholdsvis godt i år. Jeg læste et råd med hensyn til roser: man skal huske på, at roser er meget grådige. Så de har fået en del rosengødning og vand i år. Min ældste bror gør meget i roser - og er medlem af rosenselskabet. De har været på besøg her i weekenden, og kunne fortælle, at de i år havde besøgt din skønne have. De var meget begejstrede - som jeg også var sidste sommer.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Utroligt så flot du kan gøre dert. Kan du ikke lokkes til at lave en video?
  Mvh Søren

  SvarSlet
  Svar
  1. Som Søren håper også jeg på en video, når tiden tillater det ... De vakre bildene i dette blogginnlegget viser at der er meget å feste på film for tiden ...

   Hilsen Britta ( i Norge)

   Slet
 8. Kære Claus
  Så fantastisk smukt - som beskrevet i går the på bænken og så glemte jeg det vigtige mine vovser og ikke at glemme chokoladen Fortsat god dag kh Anita

  SvarSlet
 9. Bare det var her! jeg deadhuntede de sidste af mine i går aftes og glæder mig så til næste flor. I det hele taget ser haven lidt trist ud nu. Jeg var i Jylland til begravelse og langstrakt gravøl og oprydning, da det var tærskevarmt og havde ingen til at vande, mens jeg var væk. Derfor ser mange planter ret triste ud, men de er da ikke gået ud, tror jeg .......

  Happy Cool Summer Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Tak Nette. Den må jeg se om jeg kan få nallerne i. Fin er den, synes jeg og det er jeg vist ikke alene om at dømme efter kommentarsporet :-)

  Kh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 11. virkeligt fint og meget inspirerende, der er kommet nye planter på ønske listen.

  SvarSlet
 12. Man kan kun blive glad i låget af at se og hente inspiration fra de smukke billeder. Har et par af dine bøger som jeg læser flittigt.

  SvarSlet
 13. Så utrolig nydelig 😊. Er på jakt etter følgestauder til rosen new dawn, og synes du hadde noen nydelige kombinasjoner her.,. Får jeg spørre hva den lilla blomsten heter? Og den rosa skjermplanten?

  SvarSlet