Gult er ikke bare gult

Det har jeg fortalt før, og her får I et lille kig på det smalle bed, langs alleen, hvor jeg kombinerer forskellige gule toner med hvid og creme.

 

20150723_101136

 

Buske, løgvækster, stauder og sommerblomster danner et hele, men jeg glæder mig til, at det bliver august.

 

20150723_100607

 

20150723_101040

 

Da får bedet mere statur. Jeg har nemlig en del sommerblomster stående, som skal plantes ud i hullerne.

 

20150723_101942 20150723_143626
20150723_101703 20150723_101208

 

Derfor er det dejligt, at det har regnet. Vi har fået 73 mm indtil nu. Hvad med jer?

 

20150723_101550

 

Det ville være hyggeligt at høre om regnmængderne rundt omkring i landet.

 

20150723_102828 20150723_101739
20150723_100601 20150723_100620

53 kommentarer:

 1. Vi fikk endelig noen dråper her i helgen, og det var deilig:)

  SvarSlet
 2. Vi fik 34 mm hen over hele døgnet her i Vandel - det er rigtig dejligt! Heldigvis slap vi for slagregn, og blæsten var frisk men ikke ødelæggende i haven. Det er lige før jeg kunne forfalde til den måneskinsgule farve, når jeg ser dine billeder - det er jo rigtig, rigtig smukt! Og mit hvide bed er ret kedeligt lige nu, så noget skal der ske, for jeg vil jo gerne kunne nyde det hele sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Lige før ...'. Pudsig formulering. Er de gule farver virkelig så afskrækkende?

   Slet
  2. Gul er bestemt ikke afskrækkende - i alle andres haver! Men jeg har det svært med gult i min egen have - ligesom jeg har det med rhododendron, små vindmøller og bedkanter af store marksten :-) Der er ikke noget i vejen med de elementer, men de står bare ikke på ønskesedlen her. Men dine skønne billeder af især de måneskinsgule er på vej til at 'omvende' mig - det er jo det du kan - inspirere og åbne vore øjne for noget nyt i vore haver, og tak for det! So keep them coming!

   Slet
 3. Att vi inte flyter bort från den här kolonin snart är ett under det ligger i en sluttning och är så vackert även i regn men vi föredrar allt solen. Visst är det fint med gula blommor speciellt de svagt gula de njuter jag av, Har en del hos mig. dina bilder gör en glad i alla fall Ska på öppen trädgård idag håler tummarna att det inte regnar.
  Ha det gott i sensommartiden
  Kram Meta

  SvarSlet
 4. Som sædvanlig smukke billeder.
  Her i Vester Nebel uden for Kolding fik vi 45 mm. Her var også forfærdelig tørt, så vi har været nødt til at vande noget.
  Vh. Ida

  SvarSlet
 5. Her i Brøndbyøster blev der kun 10,5 mm tilbage da resten af landet havde taget deres. Så selvom det ikke er regnvejr der er det sjoveste, så havde været rart med en rigtig gennemvanding. Alting afblomstrer så hurtigt når der mangler vand.
  Vh Hanne

  SvarSlet
 6. Den gule farve vinder også mere og mere ind i vores have. Den nettogule har jeg dog stadig svært ved at fordøje men igen så kommer det jo også an på hvad den er sat sammen med. De gule blomster du her viser er jo alle skønheder :)
  Vi er I sommerhus i øjeblikket ved Sejerøbugten og her har det regnet og blæst siden i går eftermiddag. Jeg ved dog ikke hvor meget regn der er kommet bortset fra at alt er driv vådt og vores søn blev gennemblødt i det telt han lå i haven i nat ;)
  Så jeg er sikker på at planterne også har fået deres del og med et sart hoved vil det nu være rart hvis blæsten ville stilne af.
  Fortsat god sommer
  Vibeke :)

  SvarSlet
 7. Vi fik lyn- og tordenvejr i går eftermiddags, hvor regnen stod ned i tykke stænger. Men det varede kun i et kvarters tid, og ingen planter tog skade. Ellers var det pænt, lunt solskinsvejr det meste af dagen. Når I andre har trist regnvejr mere eller mindre rundt omkring i landet, har vi næsten altid godt vejr her på Rørvighalvøen, hvor vi lever med Isefjorden og Kattegat helt tæt på. Det er nok den væsentligste grund til, at jeg har bosat mig her ..... nå ja, og så at her er så pænt og uendelig fredeligt det meste af året. Kun med Leben af turister i seks uger om sommeren og til påske og pinse. Men de er velkomnne til ind imellemat slå sig ned og stresse af her i bogstaveligt talt Vandkantsdanmark.

  Det blæser temmelig meget i dag, men det er lunt, og solen skinner og tager således pænt imod det næste hold sommergæster.

  Glædelig sommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte - du kan da - som haveejerer - ikke mene, at regnvejr er trist! Kh Claus

   Slet
  2. Nåååå nej, Claus! Det er kun, når det blæser samtidig, at jeg synes, at det er træls ... og det gør det jo rigtig tit for tiden. Faktisk kan jeg lige som planterne godt lide rigtig stille sommerregn ... går så en tur i området og nyder regnen stille dryppen fra bladene også som forleden om natten, da jeg ikke kunne sove. Vi har jo lyse nætter at glæde os over lidt endnu.

   Slet
 8. 15-20 mm i Kbh til i morges. Regnvejr er dejligt og godt for alle blomsterne..
  Desværre rykker sneglene osse ud og er mere aktive..
  Hvis I vidste, hvor store anstrengelser jeg gør mig for at redde visse planter fra disse krapyl!
  Lige meget hjælper det.. Næste år bliver der sat ølfælder en masse ved yndlingsretterne..
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 9. 32 mm i Kalvehave. Heraf 10 mm det sidste døgn. Dette samtidig med at maj og juni også har været regnfattige. Her er vandet med slange og slæbt rigtig mange vandkander.....

  SvarSlet
 10. 43 mm her i Vildbjerg, vest for Herning.
  Regnen var tiltrængt og velkommen, men hvor er det dog frustrerende med den hårde blæst hele tiden. Den kunne vi bestemt godt være foruden.
  Det skal være mit ferieønske for de næste 2 uger :-)

  Bedste hilsner
  Gitte

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Hvor er de gule blomster smukke - er netop på udkig efter en gul rose. Hvad hedder de 3 du viser? De ser skønne ud alle 3.
  Her i Hørsholm er kommet 12 mm. Huset ligger på toppen af en bakke, og der er fint der kommer lidt mere regn i næste uge.
  At det ikke har været så hedt gør at haven er virker meget frodig og skøn.
  Nyder dine flotte billeder fra haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - de tre roser er 'Charles Darwin', 'Stockholm' og 'Marselisborg'.

   Slet
 12. Glædelig Blæsevejrsdag!
  Vi måtte nøjes med 12mm i kolonihaven :-( Jeg havde ellers satset på en syndflod til min betonhårde lerjord! Nå, man kan ikke have held i kærlighed og spil - og da min mand ikke er vejrgud, så må man jo tage til takke OG købe flere drypslanger. Hvor vind er irriterende i haven, når man ligger og luger eller klipper hæk, så er den helt ideelt til vores andet sommerhus (båden)! Så vi farer rundt på hav og græs efter vejrets velbefindende :-)
  Iiihhh hvor er jeg forelsket i din lilje! Den er lige til at spise med flødeskum! Dem jeg satte blev Nettogule og foræret til naboen. Hvem kan dog leve uden creme? Gladest er jeg for dine tagetes og mine tallerkensmækkere i denne mundvandsdrivende farve!

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Vi har fått 16 mm i regnskyggen ikke så langt unna Oslo - og det trengtes, men enig med Jytte at vinden var unødvendig :-)
  Flotte gule blomster!

  SvarSlet
 15. Hej
  Hvor er det dog et smukt bed.
  Jeg vågnede ved en vidunderlig lyd i går morges - nemlig regn. Det var virkelig tiltrængt.
  Vi fik 57 mm - nær Veng i Østjylland

  SvarSlet
 16. 20 mm her på Midtsjælland, og det var tiltrængt. Blæsten kan jeg nu godt undvære.
  Dejlige solskinsbilleder og osse de stærke farver forleden. Alle blomsterfarver er smukke, det kommer "bare" an på sammensætningen med plantenaboer. Og der er du jo en mester i at tænke spændende og flot.
  blæsende hilsner Gunvor

  SvarSlet
 17. 8 mm her lidt nord for København.
  Claus, jeg troede ALDRIG at jeg skulle sige det. Men jeg kan næsten ikke leve uden gult i min have. Og når det er sagt, er det afgjort ikke hvilken som helst gul, vi taler om. Der var adgang forbudt for gult i min have ....... indtil jeg opdagede måneskinsgul. Overpisket flødeskum. Og den må også godt få en lille tand mere. Som den langsporede akeleje du viser her ovenfor. Men så er det også slut.

  Da jeg fik tiltusket mig adgang til din have for få år siden, var det også en meget overraskende og tankevækkende opdagelse, da det gik op for mig, at det haverum som jeg blev ved at vende tilbage til, var den gule afdeling. Jeg kunne næsten ikke få nok. Siden hen er der kommet mange helt lysegule til cremefarvede planter ind i min have. Så ja. Man har et standpunkt, til man taget et nyt. Men orange får du mig ikke til at indføre. Det første billede du viser øverst er - på min computer - lys orange. Og det er afgjort en yndig rose. Hos dig ;-)

  SvarSlet
 18. 42 mm i Tommerup på Fyn,- og er man som jeg haveejer på en grund som tidligere blev anvent som grusgrav, ja så er man ganske fornøjet med de millimeter��
  Skønne fotos som altid fra dig! Elsker gult i den udgave som du viser her!
  Mvh Esther

  SvarSlet
 19. 68 mm det var godt for haven. De gule blomster er flotte. Jeg har selv en del blomster i de gule nuancer.

  SvarSlet
 20. Gul er altid in hos mig, uanset tonen. Og på den måde du sammensætter på her virker det meget lækkert og frodigt! Ved faktisk ikke hvor meget vand vi har fået, men nok til at vi havde vandpytter i vores sandjord, det meget når det ikke sådan lige synker;-)

  SvarSlet
 21. Kære Claus.

  Det blev til 6 mm skoma'rdrenge på det mere end aldrende havestuetag igår, ledsaget af Thor's fantastiske ridt over himlen med Mjølner. Og i sådan en stund forstærkes den hyggelige stemning af "kødbakker", som strategisk opstilles overalt, hvor taget ikke helt magter at holde de dyrebare dråber ude. Og så kan man jo lige få lavet nogle potter med rosenstiklinger, som har råbt og skreget på opmærksomhed, siden hjemvenden fra ferierejse til søsterlandet Norge og retur via Jylland.

  Efterfølgende blev vi begunstiget med rundt regnet 1½ mm drypvis igennem det seneste 1½ døgn. Og stedet er naturligvis Solskinsøen.

  Tak for de smukke billeder af den levende have! Vidunderligt med inspiration til Solskinsbedet.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Sødeste Zep. Hvor ER det godt at høre livstegn fra dig. Håber du har det godt søtte. Knuzzzer Iris

   Slet
  2. Ærgerligt at du ikke længere vil modtage ´anonyme´ kommentarer Kh Iris........

   Slet
  3. Tusind tak, søde Iris. Det føles godt at være lidt savnet :D Du har jo så nok også været på min blog og læse min lille status, kan jeg regne ud. Ved du hvad... Jeg prøver at leve livet lidt "farligt" og tillader igen anonyme kommentarer. Så må vi se, hvor længe jeg orker at slette alle de uønskede spamkommentarer denne gang. Kram herfra!

   Slet
  4. Kære Zeb - jeg er også rigtig glad for, at du er 'tilbage'. Men jeg får jo ind imellem hyggelige kommentarer fra dig på fb. Kh Claus

   Slet
  5. Kære Claus, ja indimellem krydser jeg din vej på FB´s motorvejsnet af likes og comments i højtempo - når jeg sidder og slår lidt tid ihjel. Jeg "mødte" dig iø også i Ishøj fornylig i en gevaldig forstørrelse, så jeg følte mig bittelille, på Bilkas mur ved parkeringspladsen.

   Håber du nyder sommerhaven - hjerteligst!

   Slet
 22. Hej Claus. De gule farver er flotte og det er en stor inspiration at se blomsten tæt på. Det forrige indlæg med kenzofarverne var virkelig interessant. Det ser bare godt ud. Jeg synes, det er godt, at der er lidt flere farver på!

  SvarSlet
 23. 73 mm så noget er det blevet til.
  Fint med regnen, men blæsten er jeg godt træt af. Efter al den skønne regn vil det passe mig (og haven) godt med sol, let vind og lunere temperaturer.
  Hvor er de gule farver smukke. Jeg holder også meget af de gule farver i haven også. Både de sartgule og de mere kradse gule og orange toner i morgenfruer, solsikker og nogle tagetes. Specielt Ildkongen er smuk.

  SvarSlet
 24. 31 mm i Stauning i Vestjylland, og de var alle tiltrængte.

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Det er så flot nu det gule bed - så bliver det bare helt overvældende flot når der kommer flere blomster - jeg ved ikke hvor mange millimeter regn der er kommet her i Odense - men det er faldet på et rigtig godt tidspunkt - men der er kommet meget regn syntes jeg - men jeg tror at alle har været glade for regn i haven - men Silke og Anton de har helt klart anbefalet en tur i sofaen - fortsat god aften
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 26. Kære Claus Her på Amager blev det til lidt over 10mm i nat. Der kom også lidt de foregående nætter . Men vi har ikke fået samlet over 20mm. Men det var tiltrængt både at få en vandingspause og så ser planterne gladere ud efter de har fået regnvand.
  Jeg elsker alle de gule farver du viser. Jeg er gået all in med bed i gule, fersken, orange samt orange røde farver. Det ligner en sorbet frugt is, jeg elsker det. Jeg kan også godt lide det måneskinsgule, jeg lavede et her i foråret som er kombineret med limegule. Men jeg har også sort, mørk bordeaux tema og et rosa, pink, blåt rosenbed med stauder. Hvorfor ikke bare få alle farver ;-) . De er jo alle skønne når de er sat sammen med omtanke. Kh Tina

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Jo regn men langtfra nok til haven ...til gengæld vild hård blæst. Har klippet CD roser ned og reddet hvad reddes kunne ... blomsterne rådner indvendigt fra når der ophober sig regn i selve blomsten ... æv bæv men nu pryder en stor fed CD buket stuen, og duften forfører enhver.
  Kh Iris

  SvarSlet
 28. Kære Claus

  Jo, gul er i alle afskygninger er jeg rigtig glad for i vores have. Jeg kan ikke lige finde en farve som skulle være forvist herfra. Du har jo åbnet for mange flotte farvesammensætninger, som der er blevet afprøvet og fundet helt iorden.
  Her har det blæst idag, men solen har også skinnet. Vand i dejlige mængder ca 51 mm fordelt over regn igår og inat, så roserne takker gevaldigt da de fik gødning i fredags, måske lidt beregnede når man så vejrudsigten.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 29. Här har det regnat massor, skurna avlöser varann.
  Önskar sol och värme
  Mariana

  SvarSlet
 30. ca 40 mm og det var tiltrængt på de sandede jorde her i Midtjylland.
  Gult et total yndlings lige for tiden, så jeg glæder mig nok lige så meget til at se dine sommerblomster og dine Dahliaer ;-)

  SvarSlet
 31. Kære Claus.
  Tak for de meget smukke billeder. Jeg elsker gult i alle afskygninger og er meget betaget af dit gule bed. Jeg elsker roserne The Pilgrim, kronprinsesse Mary og Aicha.
  Jeg ved ikke hvor meget regn vi fik,, men det var meget og voldsomt, så flere sommerblomster er slået helt i stykker. CD roserne har klaret sig pænt, Iris. Og dahliaerne strutter af sundhed, undtagen de som vinbjergsneglene har spist :)
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
 32. Bonjour
  En France, le jaune est associé à de mauvaises choses...Dans le jardin , il est difficle à associer aux autres couleurs. Le rose pâle peut-être et le blanc...mais est-ce vraiment une couleur ? Sinon votre jardin est magnifique et parfait! Nombre de jardin que vous visitez manquent de verticalité à mon goût . Le votre est "enveloppant" comme un eden... Cordialement

  SvarSlet
 33. Vi fik temmelig meget vand her på Sydøstfyn, men jeg ved ikke præcist hvor meget. Jeg elsker gult, og er i gang med at anlægge en gul have, hvor jeg ikke vil nøjes med de sart gule.

  SvarSlet
 34. Pia Springborg Ribers27. juli 2015 kl. 10.16

  ja jeg bliver mere og mere glad for gult, og lægger mærke til gule planter rundt omkring i haver.
  I mit store hosta krukke bed er der nogle kæmpestore hostaer med helt gulgrønne blade, i de år hvor solen skinner meget , bliver de helt gule. De er fantastiske, selvfølgelig sammen med alle de andre skønne hosta nuancer. Og her i haven er sydøsthjørnet holdt i gule og hvidgule farver, sammen med valnøddetræet , som for mig har en gul energi.......Der står f. eks. Rosa Hugonis med sin forsommersky af lyse gule roser , sammen med gulbladet liguster. Og nogle forsythiabuske. Og en vild kaprifolie, som klatrer op i et gammelt pæretræ. Et kig ind i en masse køligt sollys , lige meget om solen skinner eller ej. Løgvæksterne er hvide og lysegule tulipaner og en masse hvide og sartgule narcisser. Men ikke andre farver overhovedet. Kun hvidt og gult og alle de grøn, hvor hele landet blev vandet så grundigt. Sådan er det næsten altid. Men frodigt er der nu alligevel.

  SvarSlet
 35. Pia Springborg Ribers27. juli 2015 kl. 10.18

  Hov , der smuttede et par linjer. om vejret. Vi fik kun 6-7 mm i lørdags.........

  SvarSlet
 36. Det er et skønt bed ,med de creme og gule farver. Her i vores have, har vi også et bed med de farver,som vi er glade for. Vi har også fået en del regn her,som var meget tiltrængt.kh. Anne-Grete

  SvarSlet
 37. Masser af regn lige nord for Aarhus, men ingen mål på.

  Som du måske husker, så er jeg helt pjattet med gult, så jeg klikker ind på dette indlæg igen og igen. :)

  SvarSlet
 38. Kære Claus.
  Jeg MÅ anerkende dig for dine fotografiske evner. Altid smukke klare billeder, og altid spot on på præcis det du ønsker at gøre opmærksom på. Uforstyrrede fyldte fotos. Du er exceptionel med et camera.
  Er der tid til at få navne på de gule roser, og planten med de flotte limegule blade ??
  Kærligste hilsener fra Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige læst dit svar til Anne længere oppe. Tak for oplysningen. Charles Darwin er sat på ønskelisten, som efterhånden er blevet temmelig lang .......

   Slet
 39. Hej Claus
  Her tæt på Silkeborg fik vi omkring 40 mm og så en del blæst - æv æv, mine violfrøstjerner er knækket - så jeg er noget træt af det elendige vejr. Nå, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - jeg skal bare lige have lidt mere tid til at finde ud af, hvad det er :-).
  Jeg erhvervede mig sidste år nogle gule langsporede akelejer. Det var et godt køb. De har blomstret, jeg ved ikke hvor længe efterhånden, og har en dejlig farve, så jeg kan kun være enig i, at dine gule bede ser flotte ud - men altså det gør det hele jo hos dig :-)
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 40. Heri Ringkøbing har vi kun fået hvad vi har brug for 30 mm. Det er blæsten der er hård

  SvarSlet
 41. Smukke gule vækster!
  Mit forår er gult og hvidt, hvidt følger med over i sommerens rosa og lilla farver, og jeg slutter af med kenzo-farver via dahlia og sent-lagte røde liljer. Men flere gule vækster kan jeg nu godt tænke mig at klemme ind, engang jeg får anlagt min Piet Oudolf inspirerede afdeling af haven. Har da også lige nappet frø af Black eyed Susan, og kommer jeg forbi mere måneskins-gule blomster hapser jeg helt sikkert også sådanne med hjem.

  Jeg aner ikke hvor meget regn, der falder her hos os i Ødis. Det hører med til overskudshandlinger for mig at måle regnfald, og den kategori tilhører jeg så altså ikke. Alt er jo relativt. Jeg bruger rundt regnet tre kvarter på vanding af mine krukker og baljer ca. hver fjerde dag, og det kræver sit overskud, eller sin PASSION! Men regn er der kommet, så meget at Juli ikke har været præget at tørketilstand, som jeg havde forventet.

  Planterne udenfor krukkerne må leve eller dø, de skal hænge meget med næbbet for at få et skvæt vand af mig. Sidste år var jeg mere gavmild, men da stod der også et større badebassin foran blomsterbedet, og det skulle jævnligt have skiftet vand.

  SvarSlet