Hvordan finder du ...

... alle disse skønne haver rundtomkring?, spørger folk mig ganske ofte. Og her må jeg sige, at jeg i den grad holder øjne og ører åbne. Og når jeg besøger en have, som jeg synes om, spørger jeg ejeren om nye adresser. Og det virker ...

 

20140127_061906

 

20140127_055120

 

20140127_055328

 

Jeg har et ’hemmeligt’ kort under Google map med adskillige hundreder haver over hele Europa.

 

20140127_062101 20140127_062533

 

20140127_062603

 

20140127_071239

 

Således har jeg nærmest gjort det til min livsopgave at finde de skønneste haver og skrive om dem.

 

Jeg her bestemt mig for at blive ved, til jeg er ethundredeogfem år. Til den tid holder jeg måske/måske ikke et års sabbat, og så fortsætter jeg.

 

20140127_062349

 

20140127_062730 20140127_062815

 

20140127_062820

 

Forestiller mig, at I er ret nysgerrige efter at vide noget om den underskønne have, I ser her.

 

Det forstår jeg godt.

 

20140127_062849

 

20140127_072438

 

Vil lige forklare, hvordan jeg fandt frem til den.

 

20140127_064246

 

For et par dage siden var der en kommentar på min blog:

Måste bara tacka för två helt underbara böcker som jag just köpt "Vis mig ditt växthus" och "Romantiska haver" !!! Helt underbara böcker! Massor av bilder så man får verkligen en god uppfattning hur ens favorit trädgårdar ser ut samt roliga och personliga texter. Huj vad du åker kors och tvärs genom Europa men jag förstår dig! Vilken upplevelse att se alla dessa underbara trädgårdar i verkligheten. Jag skulle också vilja göra det men jag vet att det är slitit har gjort det själv mycket i mitt jobb som inredningsfotograf. Beundrar dig verkligen för du är en super duktig fotograf!!!

Allt gott Mari

20140127_071022 20140127_070936

 

 

Det er klart, at sådan en kommentar fra en professionel fotograg gør mig både glad os nysgerrig. Derfor klikkede jeg straks ind på Maris blog - an angel at my table.

20140127_072925 20140127_072033

 

 

Wauw, tænkte jeg. Sikke billeder og sikke en have.

 

 

20140127_073613

 

 

Det viste sig, at Mari bor blot små hunderede kilometer fra Stockholm, hvor jeg jo er lige nu. Derfor skev jeg og spurgte, om jeg måtte komme på besøg.

 

 

20140127_073211

 

 

Det måtte jeg, og det er jeg rigtig, rigtig glad for. For mage til sjælfuld have skal man lede længe efter.

 

De skønneste roser i symbiotisk forening med stauder. Er det ikke fantastisk?

 

 

20140127_060803

 

20140127_071927

 

 

Roserne stortrives i Maris have, og jeg har aldrig tidligere set så frodig en ’Constance Spry’.

At Mari er en skøn, skøn pige med en dejlig familie, gjorde oplevelsen endnu dejligere. Jeg kommer med garanti tilbage ...

 

 

20140127_071835

 

 

Klik ind på Maris blog.

 

I morgen går turen nordpå mod Dalerne. Glæder mig til at ’rapportere’ derfra.

23 kommentarer:

 1. woow Claus, Her er atter en perle til samlingen. Lige en have efter min smag. Roserne ser ganske rigtigt usædvanligt dejlige ud og valget af stauder leder tankerne hen på engelsk cottagehave, når det er bedst. En smuk have som ser ud til at være lavet med sans for stemninger. Afgjort en have som jeg meget gerne ville se mere fra. Romantisk uden at være kvalm.

  Det er tydeligt, at planterne er lidt bagud i forhold til hos mig. Du er eminent til at finde dejlige haver og det er superdejligt igen at være på tur med dig.

  SvarSlet
 2. Go morgen, og tak for 'postkort'! ja, en dejlig have og, som Nette skriver, naturlig og romantisk uden at være kvalm ( en svær balance for mange). Passer fint med svensk sommerstemning...... Som du vil få masser af i dalarne i Carl Larsson - land. Go tur!

  SvarSlet
 3. Vilken sommar känsla du bjuder på jag njuter i stora drag.Tänk så många vackra trädgårdar och parker du får besöka och alla dessa underbara människor. Det måste vara en lycka för dig
  Ha en fin tur i Sverige mitt hemland
  Kram Meta

  SvarSlet
 4. Sikke en smuk have, som ser lys og let ud. Roserne står fantastisk. Dejligt du har planer om at fortsætte i mange år, med at besøge haver og ikke mindst at dele haverne med os andre. Det giver inspiration og lyst til at gå igang med nye projekter. Jeg følger fortsat med fra Aalborg. God dag til dig.

  SvarSlet
 5. Virkelig en dejlig have, så tak for reportagen. Mund-til-mund metoden virker som med alt andet og det er ret fantastisk så mange steder du kommer rundt, det er dejligt at følge med i.

  SvarSlet
 6. Rendyrket hygge og idyl - en vidunderlig have. Og Constance spry bliver man aldrig "træt af".

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. What a beautiful garden, and great pictures, really!

  SvarSlet
 8. Hej Claus. Sikke en skøn have,den er da helt vidunderlig, dejligt med sådan en oplevelse skønt skønt. Kh. Anne-Grete.

  SvarSlet
 9. Så skulle jeg alligevel have foreslået dig den. :-) Men jeg var sikker på, at du kendte bloggen, som er "gammel", i forvejen. Bildte mig endda ind, at du har den på din blogroll. Jeg har fulgt Mari "altid", hendes blog var en af de første jeg opdagede, da blogverdenen var helt ny og fantastisk. Dengang handlede det om alt det indendøre, men nu har hun jo sat fokus på haven i stedet.

  SvarSlet
 10. Wwwaaauuuwww! Sikke et skønt sted! Det emmer jo af romantik og jeg synes næsten, jeg kan mærke solstrålerne og dufte duggen i græsset. Hvem kan dog osse modstå dit smukke drengede ansigt med spørgende mine? Heldigvis ingen - både for din og vores skyld! Tak for svenske postkort - de bringer kærlige minder om pæreis, smultron og syrenduft i evige solbeskinnet dage. Det er skidt vejr i Søborg idag, men indeni mig stråler den svenske sommersol og TAK for det!
  Rigtig god tur forsat - "Sommer! Sommer og sol, havet og blæsten og duft af kaprifolie! Sommer! Sommer og sol - en himmel så blå som viol"

  SvarSlet
 11. Pia Springborg Ribers8. juli 2015 kl. 13.22

  Kære Claus
  Som altid : Tusind tak , fordi du er alle os have-elskendes øjne og ører i Europa ( Indtil videre i hvert fald ) Det er en daglig glæde at starte hver morgen med et eller andet smukt og dejligt fra et eller andet smukt og dejligt sted. Og jeg kan virkelig godt forstå at du , som nævnt i en tidligere blog , har mange gode venner rundt omkring, for du er ,ved vi jo her i huset, en supergæst at have på besøg. Vi glæder os til næste gang , og alt det nye du skal se <3 Pia

  SvarSlet
 12. Kære Claus Sikke en romantisk have lige efter mit hjerte - hvor er den yndig og smuk - mange tak for at se med - håber den kommer m i en bog engang
  Kh Anita

  SvarSlet
 13. Nej hvor er den flot. Det river i mit wanna-be-svenske-hjerte og jeg længes efter midsommer i Sverige. Hvor er det smukt. SMUKT.
  Dejligt at du opdagede denne fine perle Claus.

  Kærlige hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Lutter lækkerier. Hvor er det smukt.
  Håber det gode vejr er med dig på hele turen. Kuling og hård vind har taget glansen af de fleste haver, her. Øv nu gik det ellers lige så godt med sommeren.
  Fortsat fin havejagt. Kh Iris

  SvarSlet
 15. Hold da fast en have og roser... men hold da også fast hvor var du heldig med vejret. Jeg er netop ankommet til Stockholm og det regner ikke - regnen bare står ned i stænger og vandet sejler i gaderne
  Håber det er bedre i Dalarne
  Mette

  SvarSlet
 16. "Således har jeg nærmest gjort det til min livsopgave at finde de skønneste haver og skrive om dem.
   Jeg her bestemt mig for at blive ved, til jeg er ethundredeogfem år."

  FLOTT ! Da setter jeg av plass i bokhyllen. ;-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så løber vi ikke tør for inspiration foreløbig!
   Lene

   Slet
 17. Åh, vad kul att du har besökt Mari! Jag följer hennes blogg och hennes fantastiska foton, de är som godis (slik)!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 18. Skønt at vi kan følge med i alle de smukke haver.... fantastisk rejse - så det er da dejligt at du forsætter til du er over hundrede !!!!!
  God sommer - og forsat god tur....

  SvarSlet
 19. Kære Claus.
  Jeg smiler STORT!
  Kærlige tanker og fortsat god tur fra Eliane

  SvarSlet
 20. Sikken en have ! Så smukke billeder. Kh Fru Krull

  SvarSlet
 21. Ha ha ja jeg laver også lige plads på boghylden til de mange kommende havebøger, du er jo bestemt en meget vigtig persom for os have elsker så jeg sætter stor pris på dine planer om at fortsætter mange år endnu. Mari har en virkelig skøn have, jeg har fulgt hendes blog i noget tid og nyder de mange fine billeder hun lægger op.

  SvarSlet
 22. Sukke og drømme.............

  SvarSlet