Miks og match

Som nævnt så ofte før er arbejdet med farver en stor passion, og jeg er utrættelig, når særlige kombinationer skal udtænkes.

 

claus20150731_120627

 

Jeg ser aldrig en blomst eller en plante som et selvstændigt individ. Det handler i høj grad om, hvad der kan klæde den pågældende vækst.

 

claus20150731_153328

 

Således var det også, da jeg stødte på denne helt nye dahlia i Holland for nogle uger siden. Desværre har den endnu ikke fået noget navn.

 

Det særlige ved den er, at den indeholder to farver – pink og orange.

 

claus20150731_153554

 

Straks vidste jeg, at den ville være fin sammen med blomster i disse to farver. Her blev det så morgenfrue og edderkoppeplante.

 

claus20150731_153431 claus20150731_120639

 

Det er sådanne små ’lege’, der morer mig. Når et plante indeholder flere farver, som kan matches, får det hele en ekstra dimension.

 

Nørdet? Ja, måske ... Men sjovt!

19 kommentarer:

 1. Oransje er veldig fint sammen med rosa eller lilla. Jeg har ringblomster sammen med rosespirea.
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin den nye dahlia med orange og pink, og hvor passer blomsterne fint sammen på foto nr. 1. Mvh. Helle

  SvarSlet
 3. Nørdet? Så er det i hvert fald på den gode og helt igennem fede måde! Jeg øver mig på disciplinen mix and match, men der er et stykke vej endnu. Men skønt du deler ud af din kunnen.

  SvarSlet
 4. Tak fordi du minder mig om Edderkopplante. jeg har flere gange tænkt, at jeg skal huske at købe frø for at se, om rådyrene mon lader den være??? I så fald vil det være et fint bytte for Phlox, som er en af min rådyrs yndlingsspiser.
  Morgenfrue skal jeg også huske, og så tror jeg sandelig, at jeg vil være aftager af din nye Dahlia, når den kommer på markedet ...... og dog! Den slags elsker bæsterne jo også, både rådyr og snegle!
  Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gribe og gøre til,

  men alligevel: Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Den er superfin, og så med det mørke løv! Vil være en god måde at få varme farver ind i min have - det er jeg ellers ret tøvende overfor :-) hvorfor har den intet navn? ' dalby' ville da være oplagt ;-)

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg forstår så godt dit "nørderi", for det er jo netop derfor, det er sjovt at lege have. At sætte planter sammen så man skaber sit eget udtryk - og wow effekt. Den dahlia du viser her ovenfor er ganske vidunderlig. Der er også flere roser med samme farve egenskab, hvor farverne changerer mellem lyserød og abrikos i en og samme blomst. Jeg håber meget, at denne dahlia kommer med i dit sortiment i Bilka til næste forår, hvis det kan nås. Jeg kender ikke til opformeringstider for dahlia. Så vil jeg være nr. 1 i køen til at rive den fra hylden.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Det er en meget spænende Dahalia den vil jeg da også så forest i køen til - og du kan jo netop noget m at mikse - til stor lære for mig og mange andre .
  Kh Anita

  SvarSlet
 8. Jamen det er da derfor vi har have,, for at kunne lege!!
  Super ìde det med Dalby dahlia navnet,, og jeg er så afgjort osse libhaver til den skønhed.
  Det er lidt pudsigt med den edderkoppeplante, jeg har et par stykker i år fra frø. Men de er lidt mere over i det skrapt pink end dine, eller er det bare skærmen der ændre farver. De har "snydt" mig lidt, jeg troede de var mere lyserøde. Men bortset fra de så står lidt forkert farvemessigt, så kan jeg faktisk bedre li den skarpere farve.
  Nu vil jeg krydse fingre og sende en stille bøn op til de højere havemagter om den dahliaskønhed kommer på hylderne næste år.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Åh de er fine alle tre - og virkelig smukke sammen.
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Den Dahlia er helt fantastisk skøn! Jeg har en stærk svaghed for "heldige" farvekombinationer af den slags. Glæder mig til den engang får navn og kommer i handlen. Kunne godt finde på at sætte den sammen med Montbretia/Crocosmia, en af den "gode gamle" orange slags. Der hvor blomsterne er fæstnet til stilken er den nemlig i mine øjne over i det rosafarvede. Og skulle det være ekstra "frækt" kunne jeg finde på at tilføje Haveklinte. Meeeeen det må prøves i virkeligheden ;)

  Ihvertfald smuk sammensætning hos dig - ingen tvivl om det!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Det skal jeg simpelthen lære mere af! Når jeg er på planteskolen er det jo nemt, men at udtænke på forhånd gennem tankearkivet - det er jeg sgu for dårlig til! Så hiver jeg en af dine ned og plukker noget ud der, der kan stimulere fantasien. Jeg beundrer den evne du har og så generøst deler med os.

  SvarSlet
 12. Super flot dahlia. Der kan virkelig skabes en næsten elektrisk spænding med de farver. Prøv at Google dahliaen "American Dream", som er koral med lilla midte. Kunne desværre ikke finde den på danske hjemmesider i foråret, men den er virkelig smuk.
  Mvh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 13. Rettelse: Den hedder American Dawn!!

  SvarSlet
 14. Fantastisk farge på Dahliaen du har funnet i Holland. Virkelig vakre kombinasjoner med de andre i lignende farger.

  SvarSlet
 15. Bare flot, Sonny boy!

  SvarSlet
 16. De er så skønne, de farver! Mon den fine dahlia bliver solgt i Bilka næste sæson?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 17. Hej Claus. Du har inspireret mig til at lægge over 10.000 forårsløg i min have og lave forårsbede i farve-temaer. Men jeg har INGEN farver i min have om efteråret, og vil derfor gerne besøge din have for at få et boost til at komme videre. Jeg har ikke set din have før. Hilsen lykkeblomsten

  SvarSlet
 18. Den er da også yndig,vil være et dejligt nyt tiltag i samlingen af dahliaer.Det er blevet et stort arbejde disse planter der skal både ud og ind.men selvfølgelig et af de bedre,når blomstringen begynder
  Brita

  SvarSlet