Buske i staudebedene

Rundtomkring i havens staudebede har jeg rigtig mange buske, og lige nu glæder jeg mig især over de skønne sommerfuglebuske, Buddleja.

 

claus20150811_093834

 

 

Jeg har mange forskellige, men især én påkalder sig opmærksomheden.

 

claus20150811_141212

 

Det skyldes den særlige blå farve. Sortsnavnet er ’Ellen’s Blue’.

 

claus20150811_140351

 

Den vil jeg arbejde på at få med i mit sortiment i Bilka næste år.

12 kommentarer:

 1. Ja, det var en vakker blå farge på buddlejia! Jeg skal se om jeg også finner den her i Norge! Elsker sommerfuglbuskenes blomstring nå på sensommeren – og selvfølgelig alle sommerfuglene! Har dem i flere farger, men altså ikke denne:-)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 2. Ser vældig godt ud, men det kræver nogle bede af en vis størrelse. Jeg synes det er lidt svært at kombinere i små bede.... men flot.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Jeg er næsten helt sikker på, at mange vil synes om denne blå sommerfuglebusk, for det er mit indtryk, at rigtig mange haveentusiaster har det med den blå farve, som jeg har det med pastellerne. Denne dybt blå farve, ser man ikke så ofte. Jeg har selv en Buddeleja davidii Pink Delight, der dufter vidunderligt men tilsyneladende ikke har den store tiltrækningskraft på dagsommerfuglene, men som om aftenen, når solen er gået ned, bliver næsten helt levende af natsværmere, som ikke sætter sig på blomsterne, men basker helt vildt med vingerne og derved næsten står stille i luften.

  SvarSlet
 4. Hej Claus, den ser rigtig skøn ud! Jeg er ved at planlægge endnu en minusbid i græsplænen og har bl a sat en rosenbue -en billig en af slagsen for lige at se, om det ER noget..
  Indtil videre glæder jeg mig over den.
  "Ellens Blue" kunne sagtens komme i betragtning, men den, Nette skriver om, er da helt selvskreven! Jeg har ikke set så fin og rosa en sommerfuglebusk før. Tak Nette.
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Den er da også bare skøn
  Ha en god dag
  Kh Anita

  SvarSlet
 6. Hej Claus, min genbo har sådan et flot blåt eksemplar, jeg kan se fra mit køkken. Jeg har fået lov til at klippe et par stiklinger og da Sommerfuglebuske skyder livligt, regner jeg med at have en i mit blå bed til næste år. Herligt.
  Hilse,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 7. Sådan en har jeg også, og lige nu er den min favorit blandt alle Sommerfuglebuskene, fordi den har været lidt langsom om at komme i gang.. Den startede som stkikling fra min nabos busk. Ellers har jeg både mørkviolette, rosa, hvide og lys lavendelblå.
  Sidsnævnte troede jeg var gået ud for et par år siden, men i år dukkede den op igen der, hvor den skulle være og er blevet pænt stor med sine ca 150 cm. Det ærgrer mig lidt, at jeg har glemt, hvad den hedder. Måske kan du eller nogen blandt dine læsere hjælpe? Foruden de smukke, lyst lavendelfarvede blomsterstande har den gråligt løv, som for det meste bliver siddende på busken hele vinteren ..... når busken altså ikke helt forsvinder.

  Glædelig sensommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Den har jeg også i min have, vidste bare ikke hvad det var for en plant. Nu ved jeg :) Den er spændende med sin dybe farve, og tiltrækker også mange skønne sommerfugle :)

  SvarSlet
 9. Hej allesammen. Er der nogle der ved, hvor man kan købe Animix havegødning???????????????????
  Det er verdens bedste gødning, og nu kan jeg ikke finde den nogen steder- øv-øv. Kan Bilka evt. ikke
  få den, i deres sortiment???????????? Det er en langtidsvirkende gødning, og man behøver kun at gøde en gang årligt + den er øko god for miljøet. Kærlig hilsen Gitte

  SvarSlet
 10. Hej allesammen. Er der nogle der ved, hvor man kan købe Animix havegødning???????????????????
  Det er verdens bedste gødning, og nu kan jeg ikke finde den nogen steder- øv-øv. Kan Bilka evt. ikke
  få den, i deres sortiment???????????? Det er en langtidsvirkende gødning, og man behøver kun at gøde en gang årligt + den er øko god for miljøet. Kærlig hilsen Gitte

  SvarSlet
 11. Hello Claus!
  A very beautiful variety! Love this blue!
  Where did you buy it? :)

  SvarSlet