Drømmen om en blomstereng

Mon ikke de fleste af os har haft en drøm; en drøm om en blomstereng?

 

20150809_071858

 

En eng, hvor man kan gå rundt på bare fødder og nyde floret.

 

20150809_072205

 

20150809_065817

 

Sådan en drøm havde Jaap de Vries i Friesland – det nordlige Holland.

 

20150809_071039

 

20150809_065601

 

For en lille halv sens år siden flyttede han til stedet og gjorde drømmen til virkelighed.

 

20150809_070901 20150809_070115

 

Her har Jaap skabt en have – Jakobstuin, der ikke ligner nogen anden. Overhovedet ...

 

20150809_065923

 

Haven er så drømmedejlig, at jeg har meget svært ved at finde ord.

 

20150809_065544

 

Jeg kender blandt andet Jaap fra Facebook, hvor han ind imellem poster de mest fantastiske billeder.

 

20150809_071056

 

Så det var med lidt bævende hjerte, at jeg kontaktede ham i går og spurgte, om jeg måtte forbi.

 

20150809_073232 20150809_074814

 

Sagen er, at jeg ikke mente, at mine billeder kunne måle sig med hans, men Jaap havde kun lovord til overs for mine billeder.

 

Jeg kan altid kende dine billeder på lyset, sagde han. Hvilken ære ...

 

20150809_074647

 

Det er altid rart at få ros, og især når det er fra én, der ved, hvad han taler om.

 

20150809_073806

 

I går aftes tog jeg en række billeder, der blev fine, men jeg mødte også op tidligt i morges, hvor billederne her er fra.

 

20150809_073737

 

20150809_075505

 

Vil tillade mig at sige, at jeg fik foreviget nogle magic moments! Endnu en gang skal næves, at det handler om at være heldig, hvad lyset angår.

 

 

20150809_071237

 

Og det har jeg bestemt været på denne ugelange tur.

 

20150809_073428

 

Jeg har mange skønne billeder med hjem.

 

Endnu en udbytterig tur er ved at være tilendebragt. I aften er jeg hjemme igen.

 

20150809_075436

 

Gartnerne har haft rigtigt travlt med at gøre det fint. Så jeg glæder mig til at bringe billeder fra den hjemlige matrikel i morgen.

 

Besøg Jaaps hjemmeside. Bemærk, at han og hans kæreste driver Bed and Breakfast

21 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Kender du udtalelsen "jo mere jeg øver mig - jo heldigere bliver jeg"?
  Igen har du fat i en Piet Oudolf inspireret have, som er smuk på sin helt egen måde. Jeg har fulgt dit link og været inde og kigge billeder på hans hjemmeside, og kan godt forstå, at du er begejstret. Makrobilleder kan let virke kedelige, men det er hans afgjort ikke. Du har selv været "heldig" med billederne du viser her. Jeg er ikke altid lige kvik i optrækket, og kunne ikke helt forstå, hvorfor jeg igen tænkte prærie Midwest i USA (i modsætning til eng!), men kom så i tanker om (duuhhh), at det bl.a. var pga. fraværet af overstandere. Og selvfølgelig valget af planter og den måde de understøtter hinanden. Græsserne får også denne have til at ligne et impressionistisk maleri med bløde penselstrøg. Lyset har antageligt også en del at gøre med det. Ville jeg selv lave en sådan have, hvis jeg ellers kunne? Nej. Men jeg er meget begejstret for det udtryk sådanne haver har. Jeg er ikke kyndig udi landskabsarkitektur, men enhver kan se, at dette er noget særligt. Faktisk er jeg ofte ikke interesseret i, hvorfor jeg synes en have er skøn. Jeg begejstres bare og nyder.

  Som afslutning vil jeg nævne, at jeg efter dit forrige indlæg tænkte og skrev, at Piet Oudolfs kreationer i Kongens Have nok også ville gøre sig godt om vinteren. Efter at have set vinterbillederne på denne haves hjemmeside, kan jeg se, at min antagelse var korrekt.

  SvarSlet

 2. Så vakkert , så enestående i sitt uttrykk , og så lyst man får til å vandre rundt i denne hagen LENGE , og bare nyte ...

  Alt dette vakre som finnes , og som vi ikke har visst om , takk til eigerene som deler og til Claus som formidler ...

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 3. Wow det giver et helt sus i maven at se dine billeder, af den VIDUNDERLIGE have, 1000 tak for kigget:-)

  SvarSlet
 4. Det ser fantastisk ud! Det hele harmonere så smukt og det lys du har fanget er helt specielt
  Men du gør jo også rigtig meget for det! Står op før en hvis herre får sko på og kører ofte lange strækninger. Og vi nyder godt af et du knokler ;)
  Spændende hvordan din egen have ser ud når du kommer hjem igen. Jeg er sikker på at dine gartnere som altid har arbejdet hårdt for at holde den dejlig. Glæder mig til at se billeder
  Rigtig god tur hjem!
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn tur du har været på, man må virkelig sige du får nogle unikke "souvenirs" Jeg er stærkt betaget af haver som denne, den kræver en intuitiv fornemmelse for planter på netop denne plads, i denne jord, i dette klima. Kom godt hjem til haven og alle os andre.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hej. Sikken en fantastisk have - han er godt nok lykkes godt med opbygningen af den have. Den er virkelig magisk og det har du fanget rigtig godt i dine billeder.

  SvarSlet
 7. Lige nu er jeg optaget af, hvor skønne buketter, der kunne bindes af blomster vist i dine indlæg både fra de Vries's og Oudolfs haver. Min veninde Alice vandt nemlig en pris i fredags for den smukkeste buket i en konkurrence, som blev afholdt på biblioteket her i Rørvig ..... og gæt hvad præmien var! Et eksemplar af Claus Dalbys bog om buketter. Den bog er desværre fløjet under min radar; men det er der jo heldigvis råd for. Jeg så, at der var nogle fine buketter, som jeg godt kunne tænke at lade mig inspirere af.

  Og det blomstrer på grøftekanterne lige nu: Cikorie og vild gulerod tror jeg nok, det er, og Regnfan og og og. Især sammensætningen af Cikorie og Gulerod fangede min opmærksomhed i middags, da jeg var på vej til Odden Havneby at købe fisk, så i morgen skal jeg ud med minispaden.

  Fortsat glædelig sommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Drømme dejligt, det barnlige i mig ser en have som er perfekt og fantastisk for venligsindede alfer og feer. Fantastisk ro for øjet selv der jo også hele tiden er nyt at se. Uanset om lige denne kommer med i din bog om Sensommerhaver, så glæder jeg mig som et lille barn til netop den (men jeg ved og har forståelse for planer kan ændres, men jeg håber). Kh Anne Mette

  SvarSlet
 9. SUK sikke et sceneri!! Det er helt magisk og hvor er jeg glad fordi du fik lov til at besøge ham :-)
  Næste gang må du gerne poste flere billeder på instagram;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Superlekre bilder som alltid.
  Det finnes alltid gode ideer også for oss som bor et godt stykke lenger nord.
  Takk igjen for at du deler med oss.

  Beste hilsen
  Irene

  SvarSlet
 11. Hvor er det dog en skøn have! De græsser, altså - de gør jo stedet magisk! Kunne forestille mig, at det også kan give smukke billeder efter en blid sommerregn.
  Og ja, det handler om lyset. Men også om at have flair for, hvordan lyset udnyttes, og det har du da! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. Hvor er det dog en skøn have! De græsser, altså - de gør jo stedet magisk! Kunne forestille mig, at det også kan give smukke billeder efter en blid sommerregn.
  Og ja, det handler om lyset. Men også om at have flair for, hvordan lyset udnyttes, og det har du da! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 13. Alle billederne er som sædvanligt utroligt fine og meget professionnele, men dem, du har taget i aftenlys, appellerer særligt til mig. De har jo en helt magisk eventyrstemning!

  Velkommen hjem
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 14. Hej. Igen har du taget nogle gode billeder af en superflot have. Jeg drømmer også om de buketter, der kan bindes af havens overdådighed.
  Man kan kun blive inspireret af de flotte farvesammensætninger.
  God tur hjem. Glæder mig til at se billeder fra din flotte have.
  Kærlig hilsen Henriette

  SvarSlet
 15. Det er da heldigt du altid liige kan charme dig ind :-) Og fange øjeblikket og lyset mestrer du da til fulde !! Jeg glæder mig stadig over dagligt, at du deler med vi andre, vi drømmer os hen til alle de haver, du får besøgt, og jo tak da, vil gerne se nogle billeder hjemmefra din have også. God uge til jer alle. VH Carina

  SvarSlet
 16. Du forstår virkelig at udnytte lyset i dine billeder de er meget smukke, og mange gange lige så inspirerende som de haver du viser frem. De der græsser kan virkelig gøre en have magisk, jeg får virkelig lyst til at lege med græsser herhjemme.

  SvarSlet
 17. Jeg vil have både bare tæer, blomstereng og blomsterseng.
  Dome, baldakiner og hængende haver. -hov, flertal?!
  Nå, det lader sig jo nok gøre, fordi du har lært mig, at der kan laves flere haver i haven. På sigt, naturligvis!

  Dejligt at se de sidste dages indlæg, det er (også) stor inspiration for mig. Især, at der ikke behøver gå lang tid, før en have er vokset til, et par år kan være tilstrækkeligt, hvis man som Piet O. forstår at plante tæt fra starten.

  Og Jytte, held og lykke med mini spaden på grøftekanten. Jeg har prøvet her i den tørre tid, og det har jeg opgivet. Venter til efteråret!

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 18. Jeg tror nu ikke, det er heldet, der altid gør, at du tager helt fantastiske billeder. Du er blevet en meget dygtig fotograf!! Og her har du fanget alt det magiske på underskøn vis. Man får lyst til at smide skoene og gå på bare fødder lige ind i billederne/haven her. Virkelig flot!.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 19. Fantastisk smukt - og god inspiration til ikke kun at have tone-i-tone bede.

  Hilsen
  Dorte

  SvarSlet