Et paradoks

Det kan nok synes som et paradoks, at min have er så omtalt, og til trods for det, er det ret svært at komme til at se den i virkeligheden.

 

20150829_104858

 

20150829_105053

 

Det er fordi, jeg i bund og grund er et meget privat menneske.

 

20150825_122418

 

Der er også derfor, at jeg ikke bare holder åben have. Nogle har nævnt for mig, at det ville være en god forretning, men den side af sagen interesserer mig ikke.

 

20150829_105047

 

20150823_121627

 

Så - når jeg et par gange om året (f.eks. som her i weekenden) åbner haven for en udvalgt skare – tager jeg ikke entre, sælger bøger, planter eller lignende.

 

20150823_121540

 

Selvfølgelig er haven et udstillingsvindue for mine aktiviteter, men jeg nyder den frihed det er at kunne sige nej, når grupper, enkeltpersoner og lignende ønsker at komme og se haven.

 

Og der går stort set ikke en dag, uden at jeg bliver spurgt.

 

20150829_104914

 

20150825_120703

 

Foredrag holder jeg også kun meget sjældent. Og hvis jeg endelig stiller op, er det som regel for at støtte et humanitært formål.

 

20150825_122117

 

Når det så er sagt, skal det nævnes, at jeg synes, at det er rigtig hyggeligt med gæster. Jeg er jo ikke menneskesky ...

 

20150825_121048

 

Så et par gange om året lukker jeg som bekendt porten op for en udvalgt skare.

 

20150829_104956

 

20150823_144638

 

Jeg glæder mig altså til at modtage godt og vel et par hundrede mennesker i morgen lørdag og på søndag.

 

20150823_144224

 

20150823_135234

 

Jeg ved, at forventningerne er store, og mine gartnere har arbejdet på højtryk for, at de kan blive indfriet.

 

20150823_132730

 

20150823_135124

 

Selv synes jeg ikke, at augusthaven nogensinde har været smukkere end i år!

71 kommentarer:

 1. Jeg elsker at se billeder fra din have og alle de smukke blomsterarrangementer i vaser du også viser. Du ønskes held og lykke med menneskemylderet i morgen og godt at det ikke er noget du gør hveerdag, for så var din have helt sikker ikke lige så smuk :-)

  SvarSlet
 2. Hej Claus! Aldrig har jeg set en have saa fuld af blomster! vi er vandt til at se haven i bidder saa at se den fra oven er noget af en aabenbaring, selv om at du forklarer om de forskellige rum kan man ikke helt forestille sig det,jeg tror jeg vil blive vaek i din have,jeg ved ikke hvordan dine besóngende klarer sig uden at blive helt svimle i al den frodighed...
  Ha en god wekend og mange tak !
  Hilsen A.Bonaerensis

  SvarSlet
 3. Jeg forstår sandelig godt at du ikke vil ha åben have hele tiden. Det ville jeg heller ikke selv kunne holde ud. Haven er jo dit fristed, hvor du kan tage ud og bare være og nyde den og alt det den giver dig. Det er hyggeligt med gæster men det er også ok at sige farvel når de har været der mange timer :)
  din have ser utroligt smuk ud og der er mange heldige mennesker der kommer og ser den i denne weekend. Jeg forstår virkelig godt at de glæder sig til at se dit paradis
  Rigtig god fornøjelse til både dig og dem
  Vibeke :)

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Vi glädjer oss.
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 5. Kære Claus Haven står altså også vanvittigt smukt , stor cadeaux til dig og gartnerne. God fornøjelse. Kh Tina

  SvarSlet
 6. Wauw det ser bare så godt ud. Jeg glæder mig så meget til i morgen. God fornøjelse med dine gæster i dag :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 7. Takk for en herlig "morgenvandring" i din vakre hage som du viser gjennom dine flotte bilder.....det er alltid en glede å besøke din blogg. Tusen takk ....lykke til med dagens besøk.
  Hilsen Anne Kristine

  SvarSlet
 8. Gode fotos som giver en god "oversigt" og fornemmelse af haven. m.v.h. peter h

  SvarSlet
 9. Din have er så vidunderlig nu, og fyldt af en fortættet og frodig stemning. Jeg vandt jo et besøg sidste år, og den oplevelse var noget så dejlig, både at vinde, og at få lov at se din have i virkeligheden:-)) kan se/læse at mange oplever den samme slags glæde ved det at være så heldig:-))) rigtig god fornøjelse til jer alle fra Anette

  SvarSlet
 10. Du har ret din have ser vidunderlig frodig og farvemættet ud.
  Specielt det femte sidste billede er jeg helt vild med.

  Kan godt forstå, at du ikke vil have åben have hele tiden. Det ville jeg absolut heller ikke bryde mig om. Håber både du, og de heldige, får nogle dejlige dage.
  Sensommervejret er i hvertfald med jer i dag

  SvarSlet
 11. Hvor ser det dejligt ud og hvilke smukke farver. Dine heldige havegæster kan vist godt glæde sig.
  Varme havehilsner Sarah

  SvarSlet
 12. Hej Claus! De har godt nok noget, at glæde sig til dine gæster her i weekenden. Det er dejligt, at se din have fra den vinkel.
  Jeg har både set din have og mødt dig. Og det var virkelig en fantastisk og behagelig oplevelse. Tak for det Claus Dalby.
  Kan I alle sammen have en rigtig dejlig weekend i din fantastiske sensommer have.
  Mvh. Børge Jørgensen

  SvarSlet
 13. Smukke billeder - min have stråler ikke her i sensommeren, så dejligt med inspiration. God fornøjelse til dine heldige gæster.
  Mange hilsner
  Louise A

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Ja, det nogle heldige kartofler, der myldrer gennem haveporten denne weekend!
  Det hele ser SÅ godt ud!

  SvarSlet
 15. Hej Claus Dalby.

  Hvor er din have underskøn! Jeg var selv så heldig at vinde et besøg sidste år, og det var en kæmpeoplevelse, og det endda i regnvejr!
  Nogle af mine bede er også det flotteste i år nogensinde, mens andre ikke helt lever op til mit håb, men pyt, så er der noget at arbejde med. Vi har fældet nogle store træer, og jeg kan se hvor stor betydning lyset har. Og så har vejret været ret perfekt, selv om det varede længe, inden varmen kom.
  Jeg kommenterede for nylig, da du kom med din skræmmende besked angående bloggen, men jeg glemte at fortælle dig den allervigtigste ting. Du giver så stor inspiration på alle måder, og som jeg skrev kan det ses i min have, som bare er en stor ret almindelig landbohave. Men kendskabet til dig, din blog og dine bøger har gjort, at jeg fandt ud af, hvad jeg vil med min have. Tidligere var der intet mål, ingen idé, kun tilfældige spontane løsninger. At det så viste sig, at det, jeg havde gjort, ikke var helt dumt, var bare en dejlig opdagelse. Men grundet dig ved jeg nu, hvad jeg vil arbejde frem mod. At jeg så kun når dig til sokkeholderne, er en anden sag!
  Tak fordi du fortsætter med at blogge. Så indtil videre sparer jeg indkøb af vitaminpiller!! Men det er helt i orden, at du holder lidt pauser ind imellem.
  Godt, at du tog lidt til orde over for de negative indlæg!
  Hav en god dag i dag og i morgen med alle dine gæster.
  Mvh. Bodil.

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Jeg er også virkelig glad for, at du fortsat blogger og forstår også godt, hvis der er nogle pauser imellem. Jeg er meget inspireret af din blog og synes dine billeder er helt fantastiske. Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med havebesøg her i weekenden, jeg tror vejret bliver nogenlunde. Det hele stråler jo helt overdådigt hos dig lige nu, så gæsterne får en fantastisk oplevelse.

  SvarSlet
 17. Ønsker også både dig og dine gæster en rigtig dejlig weekend.
  I min have er det ikke rigtigt lykkedes i år med efterårsfarverne - den står stadig i de sødeste tøsefarver, bl.a. dahlia "Evelyn" og violfrøstjerner, lathyrus og liljer blomstrer først nu. Tror det må være den kolde sommer, som har forsinket blomstringen.
  Mine orange roser og dahlia har ikke rigtigt trivedes i mit mini flammebed, men de må få ekstra opmærksomhed næste år.
  Og så er det, at jeg bruger bloggen her - INGEN kan sætte blomster sammen som du Claus, og i det små lader det sig også gøre, så tak endnu engang og ha´ nogle rigtigt hyggelige timer, de der var heldige at få lov at gæste din have :)
  Mange hilsner Vibeke i Odense

  SvarSlet
 18. Sikke et flot view over haven - og de andre billeder holder sig heller ikke tilbage med at bidrage til fornemmelsen af, at der er masser at glæde sig til for dine besøgende! God fornøjelse til dem og dig! Jeg forstår godt, du ikke åbner haven mere for publikum - det er jo også med til at gøre det til en ganske særlig oplevelse at komme indenfor havelågen.
  Jeg har været udrejst i løbet af ugen, så jeg har ikke bidraget ang. dine overvejelser om at skrue ned for bloggen til fordel for andre sociale medier. Men åh det smerter mit hjerte! Jeg følger dig også på FB og opfatter opslagene dér, som en smagsprøve på blogindlæggene, hvor du går mere i dybden . På FB får mine sanser et boost, men det er på bloggen, jeg inspireres og lærer nyt. Desuden synes jeg, relationen her på bloggen er langt mere personlig, og jeg forsøger at kommenterer jævnligt, for jeg sætter selv stor pris på kommentarer på min egen blog - og jeg læser altid kommentarerne på andres blogindlæg - de udgør en helhed. Men der er ingen tvivl om, at det tager tid at lave blogindlæg, og vi er alle nødt til at prioritere vores tid, men jeg lover dig - jeg hænger på her!
  Ha' en forrygende weekend med de mange havegæster!
  Frede

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Dine have gæster har noget at glæde sig til. Utroligt flot vue over din have og fantastiske farver. Håber jeg får chancen for at besøge din have engang. God weekend. Mange hilsner fra Annie

  SvarSlet
 20. Hagen din er som i et eventyr!

  Det må være emn slik hage jeg drømte om da jeg var liten pike-)

  Og på bildene her ser man jo så tydelig hvordan de stramme hekkene fremhever de "ville" og friere blomsterbedene imellom, utrolig vakkert!
  For en spennende labyrynt å bevege seg inn i – enda et eventyrpreg ved din hage!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 21. Utrolige flotte billeder fra din sensommerhave.
  God weekend til dig Claus og alle dine havegæster.

  SvarSlet
 22. En frodig labyrint er inntrykket jeg får.
  Man får lyst til å gå inn i den, men finner man veien ut ...

  Du får ta en runde i kveld og sjekke at ikke noen av gjestene er blitt "lost" inni der ...

  ;-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 23. Haven ser meget smuk ud med farver, der passer helt perfekt sammen. Havegæsterne kan se frem til en dejlig haveoplevelse. Jeg var selv så heldig at opleve haven sidste år. Det var en rigtig fin og god oplevelse. Mvh. Helle

  SvarSlet
 24. Åh, det brusende flor af violfrøstjerne får mit hjerte til at briste Claus! Det er godt nok nogle heldige folkens der får lov at vandre hos dig i denne weekend.
  Rigtig god fornøjelse til jer alle :-)

  - Og Claus: Du får en kæmpe krammer af mig! Håber du nyder dagen, kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 25. Kære Claus

  Ja, din have stråler og man bliver i et fantastisk humør når vi ser dine vidunderlige billeder fra dit paradis.

  Mine små tykke billeben er blevet meget korte de sidste timer for de har løbet meget stærkt rundt på dine havegange. Øjnene er ligeså store som tekopper og står på stilke som kæmpe egetræer. Næsen arbejder på højtryk for at få alle sanseduftene med.
  Uha hvor er jeg træt nu.

  God weekend til dig claus og alle jer som også løber stærkt på havegangene idag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 26. Vil bare lige ønske rigtig god weekend - gid det var mig, der skulle en tur til Riisskov. Det ser bare så fint ud. Vejret ser jo også ud til at være med jer.

  SvarSlet
 27. ...... og du er sandelig også en strålende vært.

  Det var en fantastiks oplevelse at nærstudere din vidunderlige have og at træffe dig for nogle uger siden i juni. Når man har fulgt med på din blog og i dine bøger, har man jo et godt indtryk af haven, men nu, hvor jeg har set den i virkeligheden, synes jeg, at udbyttet er endnu større, når du viser sådanne berusende billeder som i dag.

  Jeg ønsker dig et par dejlige dage sammen med dine mange havegæster
  i denne week-end
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 28. Svar
  1. Yes TG - We hear you loud and clear ;-)

   Slet
  2. Jep. Det går rent ind kære tante. (På samtlige "kanaler"!)
   Knus fra Lieblingen :-)

   Slet
 29. Misundelse er en grim ting,- men må desværre indrømme at jeg er lidt ramt; hvor der dine weekend gæster heldige. Håber at de får lov at se haven i smukt vejr for det må være den helt store oplevelse der venter dem.
  God weekend Susan Sigvardsen

  SvarSlet
 30. Tusind tak for venligt at vise privaten frem. Det har været en helt fantastisk oplevelse og til stor inspiration til at gi den gas og hæve ambitionsniveauet i mine to haver. Fortsat god fornøjelse med haven og det øvrige. Bøjer mig gerne i støvet i ren forbløffelse... og ser nye og spændende vækster en anden gang.

  SvarSlet
 31. Rigtig flot vue over haven.... Jeg var gæst i din have i forsommeren, og vi talte netop om hvordan mon udsigten så ud fra din balkon..... Vel fx helt OK start på dagen at træde ud på den med slåbrok og et krus kaffe? :-) hilsner

  SvarSlet
 32. Helt vidunderligt er det. Forsommer er smuk, men eftersommerens farveflor er mere intenst. Måske ligger tanken om det kommende efterår og vinteren også og spøger. Som i sangen: så rigt er årets sidste flor...
  God fornøjelse med alle gæsterne.

  SvarSlet
 33. Skøn, skøn have du har.Håber bare jeg er en af de heldige en anden gang.God Week-end

  SvarSlet
 34. Suk - hvor er det dejligt at se al den frodighed.

  SvarSlet
 35. Flotte, flotte billeder. Også skønt med skygge i haven, - så holder det hele lidt længere.
  Spændende at opleve haven, jeg var så heldig for nogle år siden.
  Vh. Mette

  SvarSlet
 36. Kjære Claus.
  Thi hi.., du er altså en værre en!! Så vil du ikke blogge så meget længere, men vups så leverer du bare det ene fantastiske indlæg efter det andet. Fuldstændig, fantastisk forrygende dejlig og lidt fed humor.
  Havehilsner Lotte

  SvarSlet
 37. Kan godt forstå du nyder roen og fred og idylen i din utrolig smukke have, som man kan håbe og være heldig en gang at få at se, nyder at følge din blog og se hvad du ellers finder på af kreative buketter mm.

  SvarSlet
 38. Ja.. hvor ser det godt ud... Heldige dem der er heldige at komme i haven i denne omgang... God weekend til jer alle....
  Skønt med billeder til os andre :) :) !!!

  SvarSlet
 39. Jeg har jo selv vært i din augusthage, og den er et perfekt eksempel på at sensommer/høsthager kan være like vakre som forsommerhagene. Her i Norge er det dessverre mange som mener at august er trist, jeg er uenig!

  SvarSlet
 40. Fantastisk smukke billeder. Jeg er så heldig at have været udtrukket 2 gange hos Bilka til besøg i din have. Den har været lige så smuk som billederne. Og helt eventyrlig med de flagrende hvide duer. Den lyd deres vinger laver når de flyver rundt giver noget fortryllende til haven. Det ser virkelig flot ud. Jeg har været så uheldig at mine violfrøstjerner er knækket p.g.a en pludselig kraftig blæst forleden nat. Men dine står jo virkelig flotte....De bedste hilsner

  SvarSlet
 41. Hold da op hvor er haven flot - og så på denne årstid!!

  Selv om jeg ikke er på nettet hver dag ser alle dine indlæg. Billederne er så flotte og inspirerende. Man kan altid se så meget på dine billeder - også i bøgerne, så jeg glæder mig til de næste bøger udkommer.

  God fornøjelse med alle din havegæster.

  Mange hilsner
  Evy

  SvarSlet
 42. Det bugner jo!! Er vild med dine hortensiaer. Dem kan man ikke få for mange af! Jeg kan godt forstå at du ikke holder åben have i tide og utide. Haven er en del af ens private hjem og hvem har lyst til at dele det med hvemsomhelst nårsomhelst:-) Men det er jo altid skønt at vise babyen frem, som man er så stolt af.....og med god grund. Du har en have uden lige. Jeg er en lille smule misundelig på dem, der skal se haven i morgen. Det var en stor oplevelse at se den i forsommeren, håber jeg får chancen en anden gang. Hvis man kunne komme med blogging ønsker, kunne det være fedt med at dahlia indlæg, Du har så mange fine i haven og der er nogle stykker, som jeg næsten ville myrde for at få i min have næste år. Hey, tak for nedklipningstippet, min have er flottere end nogensinde i august.
  Mvh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 43. Hej Claus,

  Lyckliga dom som får hälsa på dig denna helgen.
  Förstår mer än väl att du inte vill ha öppet så ofta, det hade inte jag heller haft.
  Mycket vackra bilder och kul att du visar uppifrån, har du använt en "drönare" eller klättrat på taket?

  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 44. Hej Claus .Flot have .alle de dejlige farver. Det er godt du har folk til at hjælpe dig. Glæder mig til at se den. Vi kan lære meget af dig. Venlig hilsen Gurli

  SvarSlet
 45. Hej Claus .Flot have .alle de dejlige farver. Det er godt du har folk til at hjælpe dig. Glæder mig til at se den. Vi kan lære meget af dig. Venlig hilsen Gurli

  SvarSlet
 46. Hello,
  it is a real inspiration to have a look on your photos of your beautiful garden.
  Thank you,
  Katharina

  SvarSlet
 47. Kære Claus

  Du lægger et formidabelt arbejde i at formidle din unikke have her på bloggen. Både de fine detaljer, de inspirerende sammensætninger, og de arkitektoniske linjer.
  Hellere end at se den blive kommercialiseret og nedslidt af hundredetusindende besøgende hvert år, håber jeg du vil fortsætte din ’privacy-politik’ med et begrænset antal gæster. Selvom jeg også – med et stik i hjertet må indrømme - at det at læse om og se billeder af din have, ikke ganske står mål med det at opleve den selv. Vel omtrent den samme forskel som at læse en bog om Det Sixtinske Kapel set i forhold til at prøve selv rent faktisk at gå rundt i det og være tilstede der.

  De venligste hilsener:

  Fruen i haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Flot sammenligning!
   Nu har jeg desværre ikke selv besøgt det Sixtinske Kapel, men jeg er tilbøjelig til at tage dig på ordet. Forestiller mig at Claus har siddet med lettere røde kinder af ren taknemmelighed og ydmyghed, da han læste denne sammenligning :-) (Eller hvad Claus?)

   Bedste hilsner
   Lisbeth K

   Slet
 48. Flotte bilder fra din frodige have. Jeg har lærd mye av deg ved å følge din blogg. Tusen takk.

  SvarSlet
 49. Kære Claus. Jeg har nu sovet på gårsdagens besøg i din have og drømt gode, grønne drømme. Mit hoved bobler af indtryk og ideer, og jeg kan næsten ikke vente med at komme ud i min egen have og få jord under neglene. Det var en drøm at se din have, som overskred alle mine forventninger, og du skal vide, at jeg betragter det som en ære. Jeg håber, du tog en slapper med benene oppe ovenpå alle de gæster, og at du fik guffet alle småkagerne. De venligste hilsner fra Karina

  SvarSlet
 50. Hej Claus
  Det er nogle rigtig gode billeder - for mig, som aldrig har set din have i virkeligheden, var det superdejligt med sådanne vue-billeder. Så kan jeg bedre holde det store forkromede overblik, for indimellem bliver jeg lidt i tvivl om, hvor nogle billeder er taget i din have. Og altså hold da helt op, hvor ser det vildt flot ud. Det er da vist godt, at du har så mange siddepladser i din have, for dine gæster bliver da vist nødt til at sidde ned og få pusten indimellem, for ellers tror jeg da, de dejser om af ren begejstring.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 51. Smukt ser det ud Claus.
  Dine gæster har med garanti store oplevelser og indtryk med sig hjem fra deres besøg.
  Mange glade have hilsner Susan

  SvarSlet
 52. Helle Aagaard, Sydfyn30. august 2015 kl. 16.11

  Kære Claus .. inden jeg lige begynder mit skriv er jeg lige nødt til at spørge om noget rent praktisk i blogverden:

  Nemlig omkring den situation når man vælger at skrive sin kommentar til et tidligere indlæg. Får "man"/du automatisk et praj om dette ? Jeg ønsker nemlig lige at komme med lidt ord i forbindelse med din "bombe" om ændring af aktivitet på bloggen fra i mandags, men vil jo gerne skrive det rigtige og mest relevante sted.
  De bedste hilsner
  Helle Aagaard, Sydfyn

  ps håber du finder tid til at give mig svar på dette spørgsmål, har nemlig tænkt over den situation mange gange, så jeg venter lige med at skrive på dit indlæg omkring aktiviteten til jeg evt. har dit svar. På forhånd tak

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn30. august 2015 kl. 16.13

   ...du skulle jo gerne have let mulighed for at se nye kommentarer, der måske hører til et indlæg der er nogle dage gammel:-)

   Slet
 53. Kære Helle - du skal vide, at jeg læser ALT. Også kommentarer på ældre indlæg. Det hele kommer på min mail, så jeg hele tiden er opdateret. Kh Claus

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn9. september 2015 kl. 16.38

   Så dejligt at høre... Claus TAK

   Slet
 54. Kære Claus Dalby.
  Jeg er en af mange, der i den grad nyder dine opdateringer både her på bloggen og på Facebook. Ligeledes sætter jeg pris på dit forfatterskab. Det er så inspirerende at se dine fotos og læse om dine mange oplevelser, men bedst af alt, er den positivitet, der præger dine tekster. Du "smitter" på den gode måde med din begejstring, taknemmelighed og glæde - det nyder jeg meget!
  Taktisk har jeg længe brugt din blog som kalender. Især i december måned 😊 men også resten af året. Det er altid spændende at se, hvad du nu vil dele med os! Tak for det.
  Sensommerhilsner fra Holstebro. Ulla Lunde.

  SvarSlet
 55. Jeg var så ualmindelig heldig at se din have sidste år, og selv i silende regn var det en fantastisk oplevelse jeg ikke kommer til at glemme. Tusind tak fordi du orker at åbne haveporten. Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 56. Atju! Prosit! TAK ;-) jeg kunne ikke "tåle" alt det snifferi i hr. Dalby'S have igår, det var så fantastisk en glæde, at gå rundt der og bare opleve, studere, lytte til "vandfaldet" af info fra Hr. Dalby,sniffe til de skønneste roser, der var een lille sød enkelt blomstret orange rose, wauh! Hvis den ikke dufter idag, beklager min søster og jeg det, der stor- sniffede vi altså... vi sugede bare til os, og I andre havegæster, var så behagelige og smilende, at gå rundt iblandt også, det var hyggeligt selskab. Idag har vi genoplevet haven gennem vores pc med billeder fra haven, men vi foretrækker live haven, eller Hr. Dalby's kameralinse, de billeder han smider ud på bloggen er bare finere. Tak for en dejlig lørdag eftermiddag i Risskov :0).

  SvarSlet
 57. Lidt i 11 søndag formiddag. En flok forventningsfulde mennesker venter spændt udenfor porten til et "lille" paradis. Der bliver talt om træer og planter, der kan ses fra vejen. Krukkerne ved porten bliver også bedømt. På slaget 11 bliver porten åbnet. Vi bliver budt indenfor, og efter en lun velkomst får vi lov at gå rundt i dette paradis på egen hånd.

  TUSIND TAK Claus, fordi du deler dit paradis – dit private frirum.

  Dine bøger bliver flittigt brugt som inspiration, og at træde ind i dit paradis var helt fantastisk. Duftene var det første indtryk, der mødte mig, da vi drejede ind i haven fra indkørslen. Derefter frodigheden – bedene bugner af skønheder.

  Dufte, planter, krukker, farver, vand, drivhuse, nips. Tak for en fantastisk oplevelse og inspiration – det vil helt sikkert blive brugt resten af mit haveliv.

  Bedste hilsener
  Trine Riisborg

  SvarSlet
 58. Vilken otrolig blomsterprakt. Dessutom väldigt grönt och frodigt. Augusti är en av de vackraste månaderna i trädgården. Roligt att du visar trädgården från lite nya perspektiv.

  Varma hälsningar
  Maria

  SvarSlet
 59. Hvilken overdådighed, du har at vise frem - ren nydelse at se. Jeg er grøn af misundelse over dine hosta - som de strutter af frodighed. Jeg har åbenbart ikke hostajord. Nu er jeg jo så heldig, at jeg har set dit skønne paradis af en have. Men et eller andet sted kan jeg godt forstå, at du også godt vil have den for dig selv resten af året.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 60. Det er jo netop en af grundene til du umuligt kan stoppe med at blogge. Alle os, der gerne ville besøge din have, nyder billederne. I dag kom der endnu et par navne på min ønskeliste. Hvad skulle jeg gøre uden din guidance.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 61. Hvor er det flot, når du viser det hele "sådan ligt fra oven". De enkelte havepartier og farvesammensætninger kan nydes på en helt anden måde - hvor er det bare smukt! Mvh. Helle

  SvarSlet
 62. Hej Claus.
  Vil bare lige sige tak fordi du åbnede din have i lørdags.Det var meget inspirerende, at se hvordan du "leger" med farver og former. Din glæde ved haven forplantede sig fuldstændig i os.
  Mange hilsner fra gartneren.

  SvarSlet
 63. Kære Claus
  Jens og jeg vil også sige tak for eventyret i din skønne have i lørdags.
  Vi er lige startet på vores have eventyr og du gav i hvert fald skønne ideer vi skal afprøve.
  Orangeri og pergola- er det første vi giver os i kast med....
  1000 tak fordi vi måtte komme fra sjælland og være med et par timer i Paradisets have.
  Mvh Stinne Krogh

  SvarSlet
 64. Åh, den sky af lyslilla violfrøstjerne er de til at dø for! Den går lige i kroppen på mig. Tak fordi du så flittigt har advokeret for den. Jeg har kun en lille hvid sky indtil videre, som du også viser i indlægget.
  Men så har jeg tilgengæld fået lilla skydække af kæmpe verbena. Fantastisk! -at de stadig lever, det har været svært at holde dem med vand igennem August.

  Er der også andre der har erfaring med farisæer i de overvintrede verbenaer? Omkring en fjerdedel af potterne har fået lignende planter, bare med lidt lysere og bredere blade, og blomsten er på en måde lidt en dårlig kloning, lidt forkrøblet? Det slår mig om det er såkaldt F1 frø? De var der nemlig ikke første sæson, 2. Sæson et par stykker, og i år endnu flere. Der skal luses ud til vinter og satses på stiklingeformering til foråret, for der er ikke ret meget der kan slå et lavt og lilla skydække i mandshøjde.

  Jeg har negligeret haven en uges tid, men nu er der atter pligter der kalder!
  Hyg jer derude
  Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Splendide White var så i det forrige indlæg, ser jeg nu.

   Slet
 65. For en fantastisk vakker hage! :) Her var det utrolig mye fin inspirasjon! :D Takk!! :)
  Hilsen Lisa

  SvarSlet