I skal altså vide ...

 

... at jeg bliver så glad, når der kommer så mange kommentarer som til forrige indlæg. Det har intet at gøre med, at jeg skal bekræftes eller pleases, men handler blot om, at det giver et ekstra kolorit til bloggen.

 

image

 

Er ret sikker på, at mange af jer også læser kommentarer. Det er jo som små hyggelige hilsener fra haveverdenen. Jeg læser ALT.

 

Beklager, at jeg ikke så tit når at besvare spørgsmål. Det handler simpelthen om mange på tid – ikke lyst. Når det f.eks. gælder sortsnavne på roser og dahliaer samt sommerblomster, betyder det ofte, at jeg skal til at slå op. Desværre har jeg ikke alt i hovedet. Men meget … Kan kun sige, at samtlige navne altid er med i mine bøger.

 

Ofte er der nogle kommentatorer, der guider ikke så kyndige her på bloggen og svarer for mig. Også her bliver jeg rigtig glad. Bloggen må jo gerne være et hyggeligt forum, hvor vi alle bliver klogere.

 

Og så lige en kommentarer til nogle af de (ganske få) negative, der svarede forleden. Vær da lidt glade. Denne blog er ikke til surhed og brok. Heller ikke selv om, man ønsker at starte en debat om dette eller hint, med mindre det altså sker i en venlig tone. Det handler trods alt om det, vi alle holder af: Haven. Og den skal kun skabe glæde.

 

NB. Vender tilbage i aften med et indlæg fra sensommerhaven her.

26 kommentarer:

 1. Skønne billeder hvor er flammebedet dog smukt.Forstår godt du ikke har tid til at blogge så meget,jeg tager med kyshånd imod det der er tid til God weekwnd Hilsen Brita

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Du er en mand med efterhånden temmelig meget på samvittigheden ... det er således at du IGEN har inspireret os til at kaste os ud i noget nyt ;0) Græsser, Milium, Penisetum, Japansk Blodgræs, Carex ....
  Det skal prøves. Vi kan ikke etablere dem så smukt som på dine rejsefotos men vi tænker; hvorfor har vi egentlig aldrig haft øje for græsser før? Stor tak fordi du efter 5 år stadig kan inspirere et par som os
  <3 Kh. Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuhhh smukke Iris - jeg synes der pludselig kom kø her ved græsserne ;-) Har heller aldrig brugt dem før - vi bliver simpelthen små havearkitekter!

   Slet
 3. Kære Claus
  Ja jeg tager da også imod m alt hvad du kan nå - så jeg glæder mig til næste indslag
  Kh Anita

  SvarSlet
 4. Käre Claus,
  jag vill bara att du ska veta hur mycket glädje och inspiration jag har haft av din blogg. Tack för alla vackra trädgårdsbilder, och alla trädgårdsbesök - det ena mer inspirerande än det andra.

  Du har befäst min kärlek till den grön/silver/gul/vita färgskalan (plus lite ljus nepetalila), och du har påmint mig om hur vackert det är med symmetri och balans i trädgården - något jag nu får nytta av i designen av min lilla kolonitäppa.
  (Där ska gångar läggas om, så vi får focal points, och siktstråk, med 'lånad utsikt'.)

  Jag har inte tänkt att en kommentar från lilla mig skulle göra någon skillnad, men förstår nu att det kan kännas ensamt att inte få så mycket respons när man lägger ned så mycket tid och kraft att ge ut.
  Då ska du veta, att du verkligen har bidragit med inspiration, och att jag är en av dem som tittar in här varje dag!
  Varma hälsningar,
  Trädgårdspinglan

  SvarSlet
 5. Alt læses og selvfølgelig også kommentarerne - det hele hører sammen. Det sker også, at jeg er i arkivet.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Smukt flammebed. Du/i har bestået med pil opad :-) jeg kan også vældig godt lide det positive og glade, man bliver bare gladere i låget, det lidt mere kedelige bør man forsøge at holde i ave, at være glad og smile koster så lidt muskler i forhold :-) :-) :-) hvem kan være sur, når man ser de smukke blomster billeder du langer hen over disken, helt gratis. Skinner det igennem, at jeg er glad, fordi jeg har weekend, og imorgen drager på tur til Risskov?.. Herligt. VH Carina

  SvarSlet
 7. Så fina färger och så väldigt mycket. Jag älskar atta titta på dessa här fina bilder, men lämnar kommenter för sällan :)

  SvarSlet
 8. Hvor er det smukt! - Og hvor er det forståeligt, at du slet ikke kan nå at besvare alle kommentarer - det at du når at blogge, inspirere og dele, er i sig selv beundringsværdigt.
  TAK!!! - Og i morgen må jeg have en ny sommerfuglebusk, det mindede du mig med dette indlæg lige om :)

  De bedste hilsener Kristina

  SvarSlet
 9. Kære Claus Hold da lige op hvor der sker ting og sager når man er væk et par dage ;-). Har lige læst dit forrige indslag. Kan godt forstå, at du ikke har tid til det hele. Jeg synes Cendie har ret i mange de ting hun skrev som kommentar til dit forrige indlæg. Jeg følger dig everwhere :-). Jeg synes det er fint med FB og insta til hurtige besøg, men det slår aldrig bloggen her.
  Fra jeg var teenager har jeg altid været glad for Gilbert O'Sullivans musik. Når livet har været lidt svært har jeg sat hans musik på og det har bare muntret mig så meget op. Hvad Gilberts musik er for mine ører er dine billeder og tekster for mine øjne.det minder mig bare hele tiden om hvor skøn verden og naturen kan være. Dit indlæg fra flammebedet er et strålende eksempel! Som sagt forstår godt, at du har brug for at skære ned , please bare ikke stop! Din blog er tillige et vidunderligt udstillingsvindue for dine nye projekter og bøger. Det er super, at man kan få lidt introduktion via den vej.
  Rigtig god fornøjelse med alle dine havegæster her i weekenden.
  PS: den lange englænder er formidabel, er skrevet på ønskelisten. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Tina - TAK! Hvad er dog det for en lang englænder? Har kigget de sidste indlæg igennem uden held. TÆNK! Der er gået noget forbi min store næse - oh skræk og vé! Er det noget vi absolut må eje - kan godt komme på et par lange englændere der måtte indlemmes i folden ;-)

   Slet
  2. Kære Tine - du må altså også lige forklare mig det med 'Englænderen'. Er rigtig spændt. Kh Claus

   Slet
  3. Mener du Dueslaget?

   Slet
  4. Kære allesammen Det er såmænd den vidunderlige lange Old English vase. Jeg forelskede mig i den med det samme. Her hos mig får de dejlige ting kælenavne. Jeg har været så glad for min lille runde englænder, som jeg stort set bruger hver dag. Kh Tina

   Slet
  5. Aaahhhh 5øren faldt i 1øre! Selvfølgelig! Det er en luksus vase, kan du tro!

   Slet
  6. Ja det ved jeg og derfor står den på ønskelisten. ;-)

   Slet
  7. Kære Tina - nu er jeg også med. Tusind tak for opklaringen. Kh Claus

   Slet
  8. Idag på min fødselsdag er den lange englænder blevet bestilt, ih hvor jeg glæder mig til at arrangere buketter i den. Kh Tina

   Slet
  9. Nej igår blev lige et par minutter over midna

   Slet
 10. Claus, du minner oss lesere om at våre "stakkars" kommentarer betyr noe ...

  Takk for det !

  Hilsen Britta (fortsatt i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Britta - jeg glæder mig altid over dine - og andres - kommentarer. Kh Claus

   Slet
 11. Dorte Paasch Pedersen Vejen28. august 2015 kl. 20.14

  Flot billede. Jeg er næsten dagligt forbi din blog, men lægger sjældent en kommentar - eller læser de mange andre for den sags skyld. Jeg holder mig til selve blog-indlægget og dine vildt dejlige fotos, og det handler ene og alene om tiden. Et hurtigt besøg på bloggen med de flotte billeder giver ny energi i en travl hverdag :)

  De bedste hilsner Dorte Vejen

  SvarSlet
 12. Hej Claus,

  har tittat på flammebedet idag igen och det är bara att konstatera att jag MÅSTE ha dahlior nästa år.
  Men jag ska inte sätta ner i marken som de mesta gör här i Sverige, utan göra som du, sätta i krukor.

  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 13. Så sant att trädgården skapar glädje, liksom alla kontakter man får med andra människor som gillar trädgård. Vill bara tala om att jag även har stor glädje av din bok.
  Allt gott!
  Inger K

  SvarSlet
 14. Har sett att du har lika sena vanir som jag men nu orkar jag inte vänta på aftoninlägget längre. Trevligt att din inaktivitet på bloggen inte börjat än för det är så trevligt att se alla fina bilder

  SvarSlet