Nye tider

Længe har jeg gået og tygget på et spørgsmål, og nu stiller jeg det: Har blogverdenen overlevet sig selv?

 

20150825_115637

 

Der er ingen tvivl om at mange bloggere nu agerer meget mere på f.eks. Instagram, der er et meget hurtigere, men også mere flygtigt, medie.

 

Jeg bruger Instagram flittigt, og det samme gælder for Facebook. Det handler blandt andet om, at jeg her får meget mere respons, når jeg lægger noget på.

 

Jeg har før sagt, at kommentarer er bloggerens brændstof, men her på bloggen er det hele tiden den samme garde – tyve-tredive trofaste personer, der lægger kommentarer, og dem er jeg utrolig glad for.

 

Men hvor er alle I andre? I er der jo, ved jeg. Det kan jeg se på ’tælleren’, og når jeg åbner op for åben have, kommer I jo ud af busken og lægger kommentarer.

 

Jeg er godt klar over, at der i blogverdenen er en uskreven regel om, at hvis du kommenterer hos mig, gør Jeg det også hos dig. Men jeg har desværre ikke tid til at surfe rundt på nettet.

 

Det har været en sjov tid med bloggen, og jeg er nået ud til mange mennesker, men jeg er lidt træt af envejskommunikationen.

 

Derfor skærer jeg nu ned på antallet af indlæg. I kommer altså ikke til at høre fra mig så ofte som før.

102 kommentarer:

 1. Det er jo efterhånden et fuldtidsjob at holde sig orienteret på alle de sociale medier og selvom jeg tjekker din blog dagligt, så er jeg ikke god til at lægge en besked, desværre, for nu føler jeg mig skyldig i, at du skærer ned i dine indlæg, hvilket jeg er ked af. Jeg finder stor inspiration i dine indlæg og de giver mig blod på tanden til selv at gå igang, så jeg vil savne dine hyppige indlæg. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Jeg blogger fordi jeg ikke rigtigt kan finde ud af at lade være ... Jeg holdt en pause for nogle måneder siden, men jeg kom til at savne min blog. Jeg hygger mig også med at følge med hos andre, og jeg lægger jævnligt en kommentar :-) Så for mig er blogverdenen ikke døende. Måske bliver du rigtigt glad for at lave færre indlæg, måske kommer du til at savne bloggen som jeg gjorde ;-) Men under alle omstændigheder vil jeg kikke inden for hos dig engang imellem - og også lægge en kommentar af og til - så længe du laver blogindlæg. Til gengæld er jeg ikke så god til de andre medier du nævner, for jeg bliver lidt forpustet af det tempo der præger dem, og så savner jeg ofte ord og bliver lidt overvældet af de mange billeder. Jeg ønsker dig nogle gode blogfri dage - og håber at du hænger lidt på i blogverdenen :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Jeg vil i den grad komme til at savne dine daglige indlæg, men forstår da så godt, at det er et kæmpe arbejde, som ikke altid kaster lige så meget god karma den anden vej.
  Faktisk må jeg så også lufte, at det i den grad undrer mig, at så mange - ja flere hundrede kun kommer til tasterne, når der står et havebesøg på spil...
  Jeg håber du bliver ved med at udgive havebøger i mindst samme tempo som hidtil, for jeg glæder mig altid til næste bog. Det er utroligt at tænke på, hvor meget jeg har lært og opdaget om have, planter, design mm. siden vores første "møde" i "Den levende have" - tusind tak for al den viden og alle de aha-oplevelser gennem årene!
  Også tak for et helt fantastisk besøg i din have sidste sommer, og selv om der nu altså vil være lidt længere mellem snapsene, vil jeg da stadig kigge forbi!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  JA, jeg forstår godt dit spørgsmål og forstår også godt at du vælger som du gør.
  Jeg er en af dine trofaste støtter og selvfølgelig møg træt af at du vælger som du gør. Jeg har hversat hvert og et af dine indlæg siden du startede i 2010 og gør det stadig. DET VED DU. Men jeg løb ind i at mine kommentarer lød hule med andre ord følte jeg at jeg ikke kunne sætte ord sammen så du fik den ros som du om nogen fortjener med det kæmpe arbejde som du gør for alle os havetosser.
  Jeg vil savne den varme som du og som der altid følger med i dine indlæg har givet mig de år hvor livet ikke blev den dans på roser som jeg håbede på for 5 år siden.

  Forsat god dag, Claus

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  SvarSlet
 5. Jag läser alltid dina blogginlägg med stort intresse och är in nästan varje dag. Du är en otrolig inspirationskälla och tar fantastiska bilder. Instagram och Facebook har jag valt bort för jag tycker det blir för stressigt med så många kanaler. Så jag hoppas att du även i fortsättningen kommer att glädja oss med dina vackra inlägg.

  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvarSlet
 6. Kjære Claus.
  Jeg er ikke blogger, men vil alligevel gerne komme med en lille kommentar. Jeg følger dig både her på instagram og Facebook, men på de to sidstnævnte medier opfatter jeg det ikke som andet end "flotte" billeder hvor i mod det her på bloggen føles meget lærende og ja hvor har jeg lært meget, og fascinationen af alle de forskellige blomster (løg,stauder, roser osv) ville jeg aldrig have fået andre steder end her. Så Claus jeg håber inderligt du vil fortsætte undervisningen, så jeg også fremover kan blive fristet til at skrue ny indkøbte blomster ned i min have ;-)) Jeg har selv en instagram profil (Hortensiahaven) og vidst er der flotte billeder, men der er på ingen måde nogen som lærer noget af det, som vi lærer her på din blog. Så hvis du på nogen måde kan finde overskuddet så fortsæt, vi trænger til mange flere smukke blomsterhaver i Danmark.
  Kærlige blomsterhilsner Lotte

  SvarSlet
 7. Kære Claus!
  Jo jeg læser dine blogindlæg når der er nye, og elsker det men får ikke altid kommenteret, for vil jo egentlig gerne gøre det godt;-) men nogle gange er det ligesom jeg siger smukt og fantastisk for meget og må holde mig en pause, det samme gælder mange andre blogs. Måske er det egentlig fint nok bare at sige hej jeg har været her?
  Følger dig fortsat med glæde, uanset hvor mange indlæg der kommer.
  Bloggen er for mig mere personlig end instagram, fb er jeg ikke på, har rigeligt i de andre to;-)
  Kærlig hilsen
  Anette

  SvarSlet
 8. Hej. Claus. Jeg er ikke selv blogger,men jeg læster ALTID din blogg ,den er altid spændende,og med flotte foto.Jeg er ikke på instragram,kun facbook.Jeg har af og til en lille kommentar til din blog

  SvarSlet
 9. Kæreste Claus
  Det vil altid være utrolig nemt at "like" og skrive "smukt" på henholdsvis FB og Instagram til ét billede - hvorimod det åbenbart kræver lidt mere at læse et blogindlæg og nyde mere end ét billede. Indrømmet, jeg holder osse kommentarpauser ind imellem, for jeg vil gerne give noget med "kød på" tilbage til forfatteren. Envejskommunikation er ikke bare træls, det er osse trist! Som fast læser af denne blog, læser jeg jo osse kommentarerne og de er med til at give bloggen liv! Er vi blevet forvænt med smukke billeder i lind strøm uden at tænke på benarbejdet? 5-10 min "Feel good" for os og så videre til næste medie uden tak - som en kommentar faktisk er - det er trist, mest for dig. Jeg ved, hvor utrolig meget arbejde du har lagt og lægger i netop bloggen. Jeg har været med fra den spæde start, hvor der ikke rigtig var nogen haveblogs. Så kom du og lagde verden ned! Du skabte et (have)rum for os der ville mere end end lokale planteskole kunne tilbyde og vi fik lov at nørde med dig og lære af dine mange rejsebilleder og besøg i private (nogle gange hemmelige) haver. Min havebevidsthed er vokset op med dig, dine bøger, udsendelser og bestemt med bloggen som nerve. Jeg kan udmærket forstå, hvis nogen skræmmes af os garvedes lange indlæg og tror det er standarden med min. 400 ords længde ;-) Det er det ikke - hver fugl synger med sit næb og en lille trille er mindst ligeså smuk som en serenade.
  De kærligste knus fra et medlem af Sortneglsstammen og evig Dalbysk havetosse

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Cendie
   Hvor er det rammende skrevet!

   Knus fra Lisbeth K

   Slet
  2. Kære Cendie.
   Må vi sige, at din fine kommentar dækker, hvad vi selv ville sige, men ikke har overskud til?
   Sender kærlige hilsner til dig Cendie og til Claus........og alle de andre havevenner.
   John og Eliane

   Slet
  3. Tak og kærlige tanker til jer osse! Det er jo lige præcis dette her, der giver bloggen ekstra hjerteblod - dejlige venner :-) Stort knus til jer alle!

   Slet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 10. Hej Claus,

  jag är ingen bloggare själv men jag tittar in hos dig och läser nästan varje dag.
  Ibland ger jag kommentarer men inte så ofta.
  Jag njuter alltid av att se alla dina vackra bilder och hur du skriver och berättar.
  Vad gäller bloggsfären tror jag att det handlar om att den som bloggar har märkt att den får mycket mer uppmärksamhet när det gäller Instagram.
  Det är enligt mig ett ytligt sätt att kommunicera på, men den som tittar på bilden trycker på "LIKE" knappen på ett ögonblick och sen är det gjort.
  Hur många som verkligen orkar skriver något är nog inte så många tror jag, utan det är Like-knappen som helt gäller i detta läget.
  Allt ska nämligen gå så fort som möjligt i vårt samhälle.
  Många orkar inte ens läsa något längre utan bara tittar på bilden o trycker.
  Hoppas att du kommer att blogga lite iallafall så du inte bara slutar.

  Britt

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Jeg har selv en blog, som jeg har lavet fordi den kunne fungere som en slags dagbog for mig over de ting jeg går laver i min have. Jeg har ikke haft nogen intentioner om at der var andre der skulle lægge en kommentar, men jeg synes selvfølgelig at det er utrolig dejligt at der nogen der gør det. Jeg bruger blogverden til at læse om hvad andre gør i deres haver. Næsten som jeg står ved hækken og ser over til naboen, for måske en lille snak med havemanden på den anden side. Det er utrolig inspirerende og jeg får utrolig meget med, både af viden omkring forskellige planter, men jeg får også meget læring og tips fra dig og alle andre jeg følger. At jeg ikke altid selv ligger en kommentar er nok fordi jeg kan se at andre har skrevet det samme som jeg egentlig selv ville have skrevet.
  I forhold til det du skriver at du vil skære ned på dine indlæg bliver jeg ked af at høre og det er ikke fordi jeg ikke forstår dig, fordi du har mange jern i ilden, kommer med megen nyttige indlæg og bidrager med så megen nyt, som jeg vil være ked af at undvære. Men det kræver også megen tid, hvor det sikkert vil være meget mere interessant at koncentrer sig om at komme ud at se haver, skrive om dem, tage billeder, som du gør meget og heldigvis også indvier os andre i.
  Men uanset hvor mange indlæg du skriver, vil jeg altid gå her ind. Og hvis der i perioder ikke er noget nyt fra din side, så må jeg jo bare vente til der kommer noget. For det håber jeg inderligt at der gør, for instagram og facebook er alt for hurtigt skiftende og kan i min verden ikke opveje det, som jeg kan finde her.
  Kh.
  Kirsten
  Håber ikke at indlægget blev for langt eller for snørklet, men jeg havde brug for at fortælle hvad jeg følger med overskriften - Nye tider.

  SvarSlet
 12. Ja, tiderne skifter og de sociale medier flytter sig hele tiden. Jeg holder af blogningen både min egen, din og andres og jeg kommenterer, som jeg har tid og energi til. Jeg har ingen forventning om at du genkommenterer og sådan har jeg det også med enkelte andre bloggere. Jeg får ikke lagt kommentar her til hvert indlæg, men jeg forsøger at give et pip. Jeg nyder at følge med i dine rejser og i din smukke have.

  Jeg læser ikke dit indlæg som om du vil stoppe, men bare lægge færre indlæg. Og det er vigtigt at du føler godt omkring antallet af dine indlæg og responsen. Du får sikkert tusinde klik på et indlæg, så der er et publikum og som flere skriver så er det lærerigt og informativt det du deler med os.
  Jeg vil glæde mig over de indlæg du forsat lægger her:-)
  Jeg giver dig æren for at der var så mange der fik lyst til at blogge og det var en fest, men måske stoppede de og gik til Facebook og siden Instagram fordi det virkelig tager tid både at blogge og at kommentere og jeg ved at nogle følte et pres over hvilke interessante emner de nu skulle diske op med i næste indlæg.
  KH Lisbeth

  SvarSlet
 13. Lene Nyk. F.
  Kære Claus. Jeg forstår godt, du kan løbe "lidt sur i det". Du er en travl mand, og det kræver tid og overskud også hver dag at holde os ajour med nyheder, og hvad der ellers sker og er oppe lige nu. Jeg kommenterer ikke ofte, for jeg er ikke så god til det, idet jeg føler ikke, jeg har så meget nyt at komme med - det er som regel sagt, det jeg vil sige.
  Facebook, twitter, instegram eller hvad det ellers hedder er ikke lige mig.
  Jeg håber, du fortsat vil komme med dine små indlæg på bloggen, for du èr meget inspirerende.
  Desuden er det også en måde, hvorpå vi andre kommer ud til alverdens haver ;-)

  SvarSlet
 14. Jeg håber, at du bliver ved med at fortælle stort og småt fra dit haveliv, men forstår også, at du har brug for at skære lidt ned på indlæggene (endelig ikke for meget). Siden du startede, har jeg fulgt med næste dagligt. Synes heller ikke, at Facebook formen er så spændende, som når du blogger. Jeg nyder meget, når du tager os med på havetur her og i udlandet.
  vh
  Tove

  SvarSlet
 15. Hei igjen, Claus


  Så utrolig trist å høre!

  Jeg elsker bloggen din, jeg er sikkert innom 10 ganger hver dag, bare for et øyeblikks nytelse, eller et lengre eventyr! Min hageinteresse våknet for alvor da jeg oppdaget bloggen din her for 3 år siden. Alt jeg kan, har jeg lært av deg, i alle fall alt av betydning. Stauder og roser i samme bed, om alle sorter som finnes både av stauder, sommerblomster, løkvekster, busker og trær! Blomstringstidspunkt, selskapsplanter, komposisjoner i form og farge! Og alle reisene dine med bilder fra flotte hager jeg ellers aldri hadde fått se!

  Jeg må også virkelig si at dere dansker en noe helt for dere selv når det gjelder kommentarer - der rene forfattere mange av dere..! Ha dere alltid et så rikt, blomstrende og poetisk språk? Slik er det ikke i Norge, dere må være laget av et annet stoff enn oss nordmenn – dere har en helt annen sans for hagekunst, og dere er jo også ordkunstnere! Jeg har også fått svar på mange av mine spørsmål, både fra deg, og dine kommentatorer - takk for alle dem!

  Jeg kommer til å savne blogginnleggene enormt, det blir vel de rene abstinenser! Jeg må bare skynde meg å kjøpe alle bøkene dine, og i tillegg komme meg på både facebook og instagram(selv om jeg egentlig ikke har lyst!)

  Tusen takk for alt, hittil, Claus :-))


  Hilsen Annette


  Tenk så mange hager i alle land som bærer ditt preg - det er da morsomt å tenke på! Og jeg må virkeli

  SvarSlet
 16. Att läsa en blogg med en persons eget perspektiv och många bilder ger mig mycket mer än både F o I. jag håller mig till bloggen den känns mer personlig och jag får mer inspiration av den än de andra sociala medierna.
  Kommentera måste man inte göra men det är alltid roligt om man får respons på det man visar. Speciellt då från folk som kan och har egen erfarenhet och utbildning i det man skrivit om. Jag hoppas att du kommer med dina fina inlägg som inspirerar mig så mycket.
  Ha det gott i sensommarvärmen
  Kram Meta

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Jeg læser haveblogs næsten hver dag og selvfølgelig også alle dine indlæg. Jeg vil virkelig komme til at savne det daglige indlæg fra dig. Jeg får bare meget sjældent skrevet en kommentar, så jeg forstår godt at manglende respons kan virke demotiverende.
  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Ja så kommer vi ud af busken (igen) - for øv hvis vi mister alle de dejlige oplevelser og fortællinger fra dine rejser rundt i ind-og udland. Bloggen bliver tjekket om ikke dagligt - så næsten, og har der været pause (ikke fra dig, men fra min side ) - så bliver der indhentet flittigt, når lejlighed byder sig - men kommentarer på ældre indlæg virker lidt fjollet, eller..?

  Jeg nyder de skønne billeder - det er jo øjenguf, som Tanten siger - og du har introduceret os til så mange andre spændende haver, så der er nok at gøre - særligt om sommeren, hvor vi både skal følge med rundt hos jer alle sammen - og så også lige huske at være til stede i nuet - i egen have - i eget liv!

  Det vigtigste af al det du giver - og har givet siden jeg første gang læste Den levende have - det er jo faktisk netop modet på at gøre det selv. Troen på og drømmen om at jeg må da kunne lave noget, der kan blive (næsten) lige så fantastisk.

  Så kære Claus,
  Du har sat os i sving derude - og når der er for meget jord under neglene - så trækker tastaturet ikke så meget - men man kan godt lige nå at nyde billederne:-) Så som alle de andre - jeg håber det bliver ved "truslen" og at du stadig forbarmer dig over os - og kaster lidt lækkerier af her på siden.

  Mange havehilsner

  SvarSlet
 19. kære Claus
  Jeg er ked af at vi ikke får vist dig hvor meget vi påskønner dig arbejde her på bloggen. Jeg forstår dig godt. Men ligesom Lene Nyk F. føler jeg ofte at det er sagt inden jeg kommer til....og vil helst heller ikke skrive bare for at skrive :) - Som børnefamilie er det svært at nå alt det man gerne vil. Dog skal du vide at jeg er inde og hygge mig på din blog næsten dagligt. Du gør mig glad og du inspirerer i den grad. Ved ikke hvor mange gange jeg har jagtet ud i Bilka for at finde dine planter. Især vil jeg også fremhæve vintrene. De kan synes lange, triste og uendelige men hér kommer du så ind og frelser os. Med dine skønne havebilleder og fremtidige haveplaner med blomster i industrielle mængder :) og minder os om at om ikke ret længe skal vi se det hele spire og gro endnu engang.Jeg elsker at du er maximalist. Du giver os mod til at springe ud og eksperimentere som vi har lyst. Tak for din dejlige blog. Jeg vil være glad hver gang du lægger nyt på. Og det ved jeg gælder rigtig mange som ikke får skrevet men som glædes hjemme i stuerne hver dag. De bedste hilsener

  SvarSlet
 20. Ak ja intet godt varer evigt. Jeg er ikke på nogen af de andre medier så det bliver et savn.
  triste hilsner Gunvor

  SvarSlet
 21. Kæreste Claus.
  Mange gange har jeg slugt dine vidunderligt smukke billeder, men, samtidig har jeg også glædet mig over dine ord som har ledsaget billederne, både still og levende billeder.
  Jeg skal her gentage den 'raptus' som vi, her på matriklen, lod slippe ud da vi så alle kommentarerne til åben have, nemlig, tænk om blot en fjerdedel lagde en kommentar til daglig! Jeg er én i din trofaste garde som du kalder os, og jeg elsker din blog som jeg, hånden på hjertet, besøger MANGE gange dagligt, det første jeg kigger på når jeg tænder for min tlf og det sidste jeg ser på inden tlf bliver anbragt i opladeren ... jeg vil blive såååå ked af det hvis der skulle ændres på dette. Vi er, selvom vi bliver færre, nogle stykker som ikke er på Facebook, og selvom jeg kan se billederne dér, vil det for mig ikke give den samme positive og glade oplevelse, at skulle følge dig der og ikke på 'Mit Haveliv bloggen'.
  Jeg er ked af at du har måttet ty til beslutningen om at køre din dejlige, farverige, og oplysende blog, på halvt blus. Ja meget ked af det. Har fulgt dig og dit haveliv fra din blog var et halvt år gammel.
  Knus og kram. Iris

  SvarSlet
 22. Altså jeg synes at jeg har LÆRT så meget på denne blog.....og så fint at få en hel billedserie over et tema - som har været alt fra enkelte planter til fx dine super spændende havrrejser denne sommer!!! Instagram er derimod blot et ( bevares) fint billede og så en masse mere eller mindre ensartede 'meget smukt ' ' wonderful' ' sikke farver '....kommentarer der virker ret standardiserede i længden og upersonligt. Jeg er først for nylig begyndt at følge på instagram, og kigger der mest son en ' nødløsning ' hvis ikke der er friske indlæg på din blog. Men altså - der kan jo ikke være tvivl om at du har masser at lave med diverse serier af vaser og dekoration /interiør, så kan godt forstå at du vil begrænse dig...... ( øv)..... Hilsner

  SvarSlet
 23. Det er jeg da frygtelig ked af at høre. Jeg tjekker din blog mindst en gang dagligt - og det har jeg gjort hver eneste dag siden du startede. Jeg glædes dagligt over dine flotte billeder, følger din have, dine rejser, dine indkøb til Bilka o.s.v.
  Jeg har også en travl hverdag, så jeg får sjældent lagt en kommentar, selv om jeg jo godt ved du gerne vil have det. Men jeg tænker din blog, som dine bøger. Du ved vi er et sted derude og læser det du skriver.
  Jeg er ikke på Facebook og instergram synes jeg er overfladisk.
  Så jeg vil savne dine indlæg.
  Mvh Bente

  SvarSlet
 24. Super tema lige at tage op, og jeg kan godt forstå hvis du har behov for at skære lidt ned, du er meget aktiv på tre medier, det er meget. Personligt følger jeg dig alle tre steder, jeg liker når du kommer op i mit feed på instagram, og smider nogle gange en kommentar. jeg ser næsten aldrig hvad du eller for den sags skyld andre laver på facebook, der er jeg næsten aldrig på. Jeg er næsten på bloggen hver dag, nogle gange går der dog to til tre dage hvor jeg ikke er inde, men så læser jeg altid tilbage, og kommenterer ofte på den sidste indlæg. De to første medier er meget upersonlige og viser kun smukke billeder, bloggen kan fortælle en historie, og det er gennem bloggen (og selvfølgelig tv) at jeg føler jeg kender dig.
  Vi kunne godt bruge en like knap på bloggen, for jeg tror som mange også skriver, at et blog indlæg ofte kræver en lidt mere uddybende kommentar, og det er der mange der ikke har tid til, for vil har måske flere blogs vi også lige vil nå at læse. Så tror jeg også (hate to say it) at os blogger og andre der fast kommenterer herinde uden at tænke over det måske skræmmer nye lidt væk, for det kan godt virke lidt skræmmende at bryde ind i et fællesskab, og kommenterer på et medie som man ikke er dus med.
  Jeg får helt lyst til at skrive på min egen blog, at alle kommentarer er meget velkommende, også selv om det bare lige er et "tak for et fint indlæg"
  Til slut vil jeg lige sige, jeg har sendt dig en mail, håber du har set den ;-)

  SvarSlet
 25. Kære Claus, du har først og fremmest været inspiratoren for at jeg overhovedet fik en have og derefter fik stoppet noget ind i hovedet omkring det at have/lave en have. Selv om jeg har haft have siden 2009 HAR JEG SÅ MEGET at lære forsat, derfor har det altid været din blok jeg gik ind på først :-). Men som haveblogger selv, ved jeg også at det tager meget tid at holde bloggen, så af den vej kan jeg sagtens forstå dig. Jeg siger som så andre ovenover har skrevet ( er selv på facebook og instagram ) at både facebook og instagram ikke er det samme som bloggen, på bloggen kan man gå mere i dybden ( det tager også tiden ) end på de andre medier, men det er også det hygelige og inspirende. Men det er rigtigt at der er langt mere respons på facebook, men der mangler jeg som sagt dybden, den kan selvfølgelig ikke altid være der og kan jeg se mange der i forvejen har skrevet det samme, så kan det for mig godt virke tamt at gentage det, sorry. Jeg vil forsat gå ind på din blog og nyde det du bibringer mig og mange andre, jeg vil så også prøve at være en flittigere skribent. Du skal også vide at jeg bruger din blog som opslagstavle, hvis der er noget jeg gerne vil vide og deraf blive klogere og det vil jeg forsætte med, men selvfølgelig er det et stort stykke arbejde for dig, men jeg håber ikke at du helt holder op. Ligeledes holder jeg rigtig meget af alle dine bøger, som jeg har en helt sværm og ligeledes dine skildringer af andre haver som jeg håber at kunne besøge nogle af :-). Men fuld respekt for dit valg, selv om jeg vil savne det, så må jeg nyde det du fremover laver mere intens :-).
  Kh Margit

  SvarSlet
 26. Vibeke Henriksen
  Kære Claus !
  Jeg føler mig ramt, når du skriver ,at det er "Tordenskjolds soldater" , der kommenterer dine daglige mails...jeg er ikke en af dem, men tilhører gruppen, som følger dig ..og i den grad glædes ved dine billeder og tilhørende tekster/ indlæg. Jeg har tit tænkt, at ville fortælle dig ,hvilken glæde det er dagligt, næsten hele året, at kunne "gå til pakkekalenderen, for at ,hvad Santa Claus" har til os i dag !!!! Jeg er dog først nu ved at lære at skrive her....men jeg tror, jeg er en af rigtig mange i denne flok af beundrende kiggere. Du inspirerer og "ødelægger" mine planer for min have. Jeg havde en ide om eksempelvis udvalgte farver....men hele tiden frister du med , for mig nye og smukke farvekombinationer, så jeg ser nye muligheder....på den måde inspirerer du helt vildt...Jeg tror ikke ,jeg er den eneste, der lader sig inspirereaf dig !! . Desværre er du også en tidrøver....er man først kommet i gang med at kigge billeder....løber tiden .
  1000, 1000 tak! Dette var svar fra en ny kommentator!
  Vibeke

  SvarSlet
 27. Hei Claus!
  Jeg skjønner godt hvis du må kutte ned, jeg har alltid undret meg over alt du rekker, men en blogg gir så mye mer enn både instagram og facebook, jeg håper virkelig du fortsetter med bloggen! Det er en fantastisk kilde til inspirasjon.
  De beste hilsener fra Signe.

  SvarSlet
 28. Kære Claus
  må indrømme at jeg ikke har været så flittig med kommentarerne her på det sidste, men jeg er flittig besøger på bloggen. Jeg kigger som regel hurtigt hver dag, og så samler jeg op I weekenden. Bloggen er en guldgrube af viden om plantesammensætninger, design, sorter, og en kæmpe samling af overlækre billeder fra din have og masser af andres. Bloggen inspirerer og det same gør du. Jeg kan godt for stå at daglige nyheder er et stort arbejde, så vi må simpelthen nøjes med mindre fremover. Øv, men forståeligt. Jeg er hverken på facebook eller instagram, for jeg har bare ikke tid eller lyst til at sætte mig ind I alt det der, derfor har bloggen været nemt tilgængeligt for mig. Og jeg har også brugt den til at komme videre andre havebloggere. På en stresset hverdag er det skønt at tage dagens hurtige dalby-pause. Hilsen Anne Marie Christensen. PS jeg må have et Sunburst- træ I min have snart........

  SvarSlet
 29. Meget er allerede sagt..men jeg vil nu alligevel også sige at på bloggen kommer vi rundt om det hele..de små beskrivelser og historier, gode råd, tips og tricks, udflugtsmål mv. De andre medier er et hurtgit øjebliksbillede eller glimt, hvilket også er fint nok, men jeg vil nu ikke være "blogverden" foruden ;0)
  Dog kan jeg godt forstå, hvis du vil skære lidt ned på indlæggene, for det tager altså tid..

  SvarSlet
 30. Kæreste Claus, det vil blive et kæmpe tab, hvis jeg ikke kan logge ind og se dine smukke billeder især om vinteren, hvor det er et must at kunne se på din blog. Billeder fra dine rejser er en kæmpe inspiration og en lise for sjælen. Tror ikke der er nogen der tager så smukke blomsterbilleder som dig. Har lige været i Nordjylland på ferie og faldt over en bog om Annes Justs have ( hun var sammen med dig grunden til min have er blevet til andet end hæk og græsplæne) Jeg blev skuffet og fortørnet over du overhovedet ikke var nævnt i den bog. Så Claus selvom jeg ikke kommenterer dine indlæg betyder det ikke at jeg kan undvære dem. Håber virkelig du fortsætter.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 31. Förstår inte att du hinner med att vara så aktiv på så många ställen när du har så fullt med allt annat du gör.
  Älskar att titta in här men är dålig på att skriva kommentarer och även att göra egna blogginlägg, vet inte var tiden tar vägen, jo det vet jag faktiskt har fyra små tidstjuvar (barnbarnen) och en ny hundvalp, kom inte ihåg hur jobbigt och helt underbart det var att ha en valp.
  Följer dej som du vet på instagram, och tackar dej för dina kommentarer.
  Varma hälsningar
  Mariana

  SvarSlet
 32. Kære Claus - det meste er sagt ovenfor, så jeg vil bare sige at "det er kun bloggen, der dur". Jeg har nydt dine daglige indlæg lige siden starten, men forstår godt at du skærer lidt ned med det arbejdsprogram og aktivitetsniveau du holder dig. Uden din blog var min have ikke det, den er i dag - så koncist kan jeg sammenfatte den inspiration du har givet mig gennem tiden.
  Jeg vil nyde at læse dine indlæg fremover :)
  kh Ulla

  SvarSlet
 33. Hej Claus.
  ja jeg forstår dig godt, men jeg kommer til at savne dine indlæg.
  Jeg følger dig også på Facebook, men dine indlæg på bloggen er altid mere uddybende - og dine videoer suveræne.
  kh Hanne fra Kalvehave

  SvarSlet
 34. Claus
  Så otroligt trist! Har ingen egen blogg men är inne varje dag och läser din blogg. Underbara bilder ger mig inspiration och nytänk. Du kan väl iallafall lägga ut några gånger per vecka? Skulle vara underbart.
  Kram Pia

  SvarSlet
 35. Nei, for en skrekkelig tanke! Jeg leser denne og andre blogger som bøker, og det faller ikke naturlig å kommentere. De mange lesere viser vel at flere gjør det. Om jeg våger å komme med en ide..? Bloggen er viktig inspirasjon for mange. Hva om du "delegerer" noen dager til dine dyktige medarbeidere eller gjestebloggere om det blir for meget. For det er meget innsats, det forstår vi, og takk for det�� Hilsen daglig besøkende

  SvarSlet
 36. Hej Claus.
  Facebook og Instagram er for mig et quick fix, hvor jeg glædes og inspireres over dine (og efterhånden mange andres) smukke billeder. Men jeg værdsætter i langt højere grad et gennemarbejdet blog indlæg... Mange af dine indlæg bliver genlæst med fornyet interesse (i år er jeg blevet grebet af roser og dahlia:-)) Din blog er nærmest blevet et slags bibliotek for mig, som jeg kan slå op i efter behov. Det er sgu da fedt!! Det samme får jeg ikke ud af Instagram. Elsker også dine indlæg om andres haver set gennem din linse. Og efter jeg så din have i forsommeren er det blevet endnu mere interessant at følge udviklingen over sommeren. Jeg kommenterer lidt her og der, hvis jeg har noget på hjerte... forstår udemærket, hvis du har behov for at skære lidt ned på hyppigheden af indlæg, du er en travl mand. Men tro endelig ikke at dine indlæg ikke bliver værdsat.... Det er uendelig meget hurtigere at fyre en kommentar eller et like af på Instagram eller Facebook end på bloggen, måske derfor føler du dig mere i kontakt med dine læsere på de medier.
  Mvh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 37. Kære Claus
  Jeg forstår godt det tager tid at skrive/ fotografere til sådan en dejlig blog. Jeg håber du stadig vil tage " os" med ud på dine spændende rejser, og lade os følge med i årets gang i din have. Jeg er ikke selv flidig med kommentarer, men jeg er begejstret for den daglige haveglæde ud altid giver. videre. Så vil jeg hversætte dine indlæg endnu mere.
  Kærlig hilsen
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 38. Kære Claus - dit indlæg kunne ligeså godt have været skrevet af mig på egen blog. Jeg blogger fordi, jeg kan lide det, og i høj grad fordi jeg ikke kan lade være - MEN der er over den seneste tid blevet længere mellem mine indlæg, da jeg, ligesom du, har savnet at nogle gav lyd. Det virker trist og tomt at poste det ene indlæg efter det andet, kunne se besøgstælleren arbejde, men stå tilbage med følelsen af at være alene. Det er ingen hemmelighed, at noget af det der ud over en lyst til at dele, inspirere og vise - også er at blive anerkendt, bekræftet, komplimenteret eller udfordret via læsernes interesse. Jeg tænker, at mange læsere ikke tænker sådan, og at mange ikke tænker på, at det betyder noget. Om jeg så selv er god til at respondere på andres indlæg? - Det tænker jeg faktisk at jeg er, men i skrivende stund kunne jeg måske godt have tastet lidt oftere i kommentarfeltet. Hvor om alting er, så er du et fantastisk inspirerende og givende menneske - jeg beundrer din energi, din passion og dit enggement - og besøget i din have for at år siden står stadig som en fantastisk oplevelse for mig. - Gad vide om du fik drukket kryddersnapsen min veninde og jeg forærede dig? Claus, jeg forstår dit opråb, - jeg vil fortsat glæde mig over de indlæg du finder energi, lyst og engagement til at poste - og med mig vil jeg tage, at det ikke er nogen selvfølgelighed at du dagligt afser tid til at berige os andre med billeder fra nær og fjern..
  De kærligste hilsener Kristina

  SvarSlet
 39. Kære Claus.

  Forandring fryder. Og nej det er heller ikke på min blog, at de fleste kommentarer havner.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 40. Hej Claus!
  Åh nej, nu skrämmer du oss igen!! Alla som bloggar vet hur otroligt mycket arbete du måste lägga ner på bloggen och det går inte annat än att vara tacksam för allt som du gjort hittills! Jag får instämma i tidigare kommentarer om att Insta och FB inte alls är samma sak som bloggläsandet. På I och FB blir inläggen ett i flödet och dessutom tittar man (i alla fall jag) på dessa i mobilen, medan bloggen får full fokus på datorskärmen - stor skillnad! Det är synd att det inte i alla fall skulle finnas en "like"-knapp på bloggen så att man kunde visa sitt gillande även de gånger när "Vackert" och "Underbart" är de enda ord man kommer på (För vackra och underbara är dina inlägg nästan ALLTID!). Själv har jag särskilt mycket gillat dina inlägg på sista tiden från trädgårdar runtom i Europa, och jag tänker att jag någon gång ska gå igenom bloggen och göra en lista över dem att ha nästan gång jag åker t ex till Holland.
  Än en gång; jag har full förståelse för att det kan vara tröstlöst att lägga ner sin själ i bloggen och sedan uppleva att ingen bryr sig. Men jag tror att din blogg för många fler än jag skulle vara den man valde om man bara fick välja EN - den är ju i en helt annan klass. Du är ju lite "royalty" i trädgårdsvärlden och din blogg är som en levande trädgårdsbibel. Jag hoppas att du inte lägger ner helt, trots att du har så många strängar på din lyra - du skulle bli VÄLDIGT saknad!!
  Stora kramar från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 41. Kære Claus.
  Det kan du da ikke nænne! Har været med fra dag ET. Hver dag. Nydt alle dine smukke billeder, lært en masse og ikke mindst fået megen inspiration til sådan-kunne-man-jo-også-gøre både fra din have og de mange du har besøgt. Har ikke haft mange indlæg. Ofte var det jo allerede sagt af mange andre. Eller jeg synes det var synd for dig, at du skulle bruge tid på at læse de mange indlæg. Travl, som du altid er. Følger dig også på facebook, men det er slet ikke det samme. Tænk nu lige over det een gang til :-)
  Mange kærlige hilsner
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 42. Claus sine sider på Instagram og Facebook har jeg ikke vært inne på før nå, etter å ha lest dette blogginnlegget. På Instagram fant jeg bare bilder, for meg blir det ikke interessant ...

  På Facebook ser jeg at der er mer respons for mindre innsats ... Fordi Facebook er så kortfattet i sin stil, blir det kanskje lavere terskel for å gi respons, det er "nok" å skrive en kort setning og "plusse på en smiley". Kan det være at mennesker SOM OGSÅ LESER BLOGGEN, helst kommenterer på Facebook fordi der er det sedvane med korte kommentarer ???

  Alle skjønner at det er mye arbeid med å blogge så hyppig som Claus gjør, så av den grunn ville jeg forstå at Claus vil blogge noe sjeldnere. Men det er trist at grunnen er at han føler han får for lite tilbake fra leserne. Derfor vil jeg oppfordre de som har kommentert på Facebook, men også lest bloggen, om å kommentere her (eller også her...). For nå må vi gi Claus blogg-inspirasjonen tilbake !

  FOR DETTE ET DA BARE GANSKE ENKELT NORDEN'S BESTE HAGEBLOGG !!!

  Hvor ellers får vi denne unike blandingen av å følge en egen svært spennende hage, reportasjer fra flotte hager i Danmark, Norden og Europa, og få vite om nye planter som kommer på markedet ???

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 43. Jamen, så må jeg jo til at være lidt flittigere med Facebook! Det er ellers ikke et medium, jeg er så optaget af bortset fra, når jeg skal følge mine danske og amerikanske teenage-børnebørns liv og færden. Deres fbs slår jeg op hver dag, og fra nu af så også din. Imidlertid håber jeg virkelig, at du ikke helt opgiver bloggen, selv om jeg godt forstår, at der vil blive lidt længere imellem dine særdeles velskrevne og inspirerende epistler samt de dejlige fotografier.

  Happy Blog Gardening : - ))
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 44. Hej Claus, jeg haaber at naar du faar hvilet ud efter alle dine rejser kommer tilbage med dine inspirerende indlaeg isaer dem fra din egen have. Facebook er ikke det samme, godt nok har jeg selv facebook men paa spansk , jeg har ennu ikke instagram.
  Jeg venter spendt paa naeste inlaeg ,og tak for alt det du har delt med os indtil nu.
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 45. Bloggen kan noget, de andre ikke kan, - men hold op, der er meget at følge med i, hvis man er på alle tre medier.
  Jeg håber, du bliver ved at lave indlæg der, hvor det giver mening for dig. Og at du nyder de mange besøg på din blog, - med eller uden kommentarer. Der er nemlig noget at komme efter her. Altid så smukke billeder.

  SvarSlet
 46. Kære Claus
  Først og fremmest 1000 tak for al din inspiration og den daglige glæde, jeg har haft i de sidste 5 år med din blog. Er fuld af beundring over, at du har overkommet at lave denne fantastiske blog til stor glæde og gavn for alle os haveelskere. Jeg ser din blog næsten dagligt, som et pusterum, som en inspiration og går ofte tilbage i blogindlæg og videos, når nye haveprojekter skal laves.
  Mange mange tak.
  Kærligst Vibeke i Odense

  SvarSlet
 47. Kære Claus
  Din har været en daglig inspiration i flere år, som jeg bestemt kommer til at savne. Det har været en gave at følge dine forskellige projekter.
  Jeg har aldrig skrevet kommentarer, da min hverdag også er hektisk. Altså et fravalg for at få enderne til at hænge sammen.

  Med venlig hilsen

  Lotte Bøg-Jensen

  SvarSlet
 48. Kære Claus
  Din har været en daglig inspiration i flere år, som jeg bestemt kommer til at savne. Det har været en gave at følge dine forskellige projekter.
  Jeg har aldrig skrevet kommentarer, da min hverdag også er hektisk. Altså et fravalg for at få enderne til at hænge sammen.

  Med venlig hilsen

  Lotte Bøg-Jensen

  SvarSlet
 49. Jeg er en trofast læser af din blog - suger til mig af viden og bruger dine smukke og fantastiske fotos til at nære min æstetiske sans, fordi skønhed løfter mig som menneske. Og så er meget inspirende for mig at du er så gavmild med din passion og går all in. Derfor får du ofte likes på Facebook, men ingen kommentarer her. Vi må hver især gøre som vi føler os kaldet til, og jeg glæder mig til at følge dig, også når forandringens vinde blæser et frisk pust. Taknemmelige hilsner herfra :-)

  SvarSlet
 50. Hej. Jeg læser din blok dagligt. Jeg har brugt mange af dine råd vedrørende pasning mv. Lige nu har jeg 3 store krukker med blå klokkeranker rigtig flotte. Dem havde jeg ikke haft hvis ikke jeg havde læst om den her. Bruger også meget at søge på pasning. Elsker også når du ligger video op. Har også købt flere ting i Bilka som du har skrevet om. Anne

  SvarSlet
 51. Kære Claus
  Det er jeg rigtig, rigtig ked af. Jeg læser dagligt din blog og bliver meget inspireret.
  Har indtil videre holdt mig lang væk fra den tidskrævende Facebook.

  SvarSlet
 52. Jeg vil da savne det hvis du ikke skriver så ofte, men kan også godt forstå at det tager tid og specielt når man er på alle medierne. IG er hurtigere at køre igennem og se billeder og se om nogle af kommentarer har interesse, det tager længere tid med blog men også bedre. Held og Lykke fremover. hilsen Mona
  .

  SvarSlet
 53. Kære Claus, det er jeg rigtig ked af, du er nr 1 på listen over yndlings bloggere, og jeg har altid påskyndet dine daglige indlæg. Jeg skriver aldrig kommentarer, jeg bruger din viden og illustrationer til stor inspiration og ikke som en ekstra kommunikations kilde. Jeg benytter ikke Facebook og instrangram.

  SvarSlet
 54. Hej Claus. Din blog her er rigtig god og det er på en måde mere uforstyrret at læse her end på Facebook. Det med kommentarer som dit brændstof er meget forståeligt og måske ikke det jeg har været mest opmærksom på. Jeg har bl.a. fundet det akavet at være andet end "anonym" når jeg besvarer her og det er måske ikke tilfredsstillende men jeg kender simpelthen ikke de andre kategorier, som findes i boksen herunder. Vh Anonym :-)

  SvarSlet
 55. Hej Claus, tak for din inspirerende blog, som jeg bruger rigtig meget i praksis. Jeg håber ikke, at du skærer for meget ned, for bloggen er bedre end de andre medier. Me selvfølgelig skal du selv have glæde ud af det, ellers går det ikke. Vi må oppe os og være lidt flittigere ved tasterne. Jeg føler, at en kommentar bare vil være banal, du har jo sagt og skrevet det meste :-)

  SvarSlet
 56. Kære Claus,
  Jeg tror ikke, blogmediet har overlevet sig selv. Instagram kan være meget godt, men du skriver jo også selv, at det er et flygtigt medie. Billeder er her i dag, glemt i morgen, hvor der er nyt. Det er som fjernsynets flimmer af infotainment. På bloggen derimod opstår der en kontinuitet, og trofaste følgere, som jeg har mange af, og du har rigtig mange af, kan følge med hen over året, og de kan gå tilbage og bruge bloggen som opslagsværk.

  Dertil kommer, at på bloggen er der mulighed for at gå mere i dybden, at lege med sproget og fortælle historier. En velskrevet tekst er altid dejlig at læse - tænk for eksempel på Tante Grøns skønne måde at skrive på. Det kunne ikke gøres på Instagram eller twitter. Den større dybde kan bloggen give, og der kommer Facebook og Instagram til kort.

  At man så ikke behøver at skrive en roman hver dag, er noget ganske andet. Hellere springe en dag eller to over end skrive et 'holde gryden i gang' indlæg. Det kan nemt gøres via de andre medier, der supplerer bloggen ganske glimrende.

  Men ligesom papirbøger ikke er forsvundet på grund af e-bøgerne, har bloggen også sin berettigelse. Bare et pip fra mig, der faktisk sjældent kommenterer hos dig. Det gør jeg kun, hvis jeg har noget på hjerte - som nu. Ellers rækker et 'synes godt om' :-)
  Mange hilsener, Karen

  SvarSlet
 57. Kære Claus,
  Det er trist at høre, for jeg nyder dine skønne billeder og havetips hver dag her på bloggen, som jeg besøger dagligt i min pause fra en travl arbejdsdag! Jeg får inspiration og bliver 'glad i låget' af de dejlige billeder af blomster og natur - en vitaminindsprøjtning, som jeg vil være ked af at undvære.
  Mange hilsner
  Sus

  SvarSlet
 58. Hei Claus
  For noen uker siden oppdaget jeg din blogg gjennom instagram og er blitt en fast følger og daglig leser av din blogg. Jeg ble så glad da jeg endelig fant en slik fantastisk sted å hente inspirasjon og har delt min glede med mine hagevenner som nå også følger din blogg...du gir meg daglig inspirasjon og glede...det er virkelig en glede du deler hver gang du legger ut dine fantastiske bilder...de er bare enestående. Jeg håper jo som mange med meg at du fortsetter...forstår godt at det tar tid og heier på forslaget om å delegere blogginnlegg med dine hjelpere. Selvom dine innlegg blir sjeldnere så vil jeg glede meg over hver gang dine innlegg kommer. Husk du er en stor..stor inspirasjonskilde.
  Tusen takk for all den jobb du legger ned her i bloggen som gir oss så mye glede.
  Hilsen en danske som bor i Norge

  SvarSlet
 59. Du gi'r jo egentlig svaret selv. - Du har ikke selv tid til at surfe rundt og lægge kommentarer. - Det samme gør sig jo nok gældende for "alle andre".

  SvarSlet
 60. Kære Claus
  Det synes jeg er ærgerligt, for nu har en "elderly lady" som jeg endelig fundet ud af at bevæge mig her.
  Venlig hilsen Hanne Jacobsen.

  SvarSlet
 61. Hvor er det godt at jeg er kommet godt i vej med mit eget have-eventyr, for så er jeg ikke så afhængig af det daglige kig hos dig. Jeg kan bare gå udenfor... Men i længden er det jo ikke så inspirerende (eller grandiost) på samme måde. På grund af arbejdet i egen have mm, så har jeg ikke prioriteret tid til at gå på bloggen hver eneste dag mere, men når det sker, skal der opdateres fra sidste besøg, det er helt sikkert.

  Jeg har ingen ide om hvad der foregår på de andre medier. At der bliver lagt færre indlæg her, tror jeg ikke laver om på det. Det er fortsat bloggen jeg vil foretrække.

  Held og lykke med beslutningen.
  Lene


  SvarSlet
 62. Hej Claus

  Jeg er som flere andre ked af at du vil skære ned på indlæg her på bloggen.
  Jeg læser selv din blog hver dag og har været med fra dag et, og glæder mig til at se hvad du har fundet på af billeder og hvad du skriver.
  Men ja jeg syntes ikke jeg altid lige har tid til at kommenterer på det, for jeg vil ikke bare skrive, flot, super, smukt ell. ligende. jeg syntes det jeg vil skrive skal være mere sagligt ell komme med ideer, ligesom du selv lægger noget i at skrive på bloggen.
  Jeg følger ikke kun med på bloggen for dine billeder, men også det du skriver. Jeg syntes ikke at Instagram og Facebook giver det samme personlige, det bliver bare hurtige billeder som man jo kan finde mange steder på nettet.

  Have hilsen
  Maria

  SvarSlet
 63. Kære Claus. Jeg er så enig med alle de mange, som begræder din beslutning. Jeg læser din blog hver morgen. Den er min daglige vitaminpille, som jeg tidligere har skrevet. Sjældent har jeg kommenteret, da jeg ikke kan komme på noget genialt at skrive, som ikke andre allerede har skrevet. Din inspiration er enorm, og meget i min have er blevet forbedret på grund af dig. Jeg er ikke på de andre medier, så jeg håber, at du en gang imellem vil skrive lidt her på bloggen. Og hvis ikke må jeg jo til at lægge penge ud til vitaminpiller på glas!!! Men det bliver ikke det samme!

  Jeg håber, du overvejer din beslutning endnu engang, men ellers tusind tak for alle dine indlæg, fotos og gode forslag og haveråd!

  De bedste hilsner
  Bodil Riis

  SvarSlet
 64. Det er enkelt Claus. Vi bruger ikke blogen til at snakke med dig, men til at få en god oplevelse et lille glad glimt af noget. instagram er et andet moment.
  jeg kommenterer ikke fordi jeg ikke er typen der skriver beundrende og fan agtigt som andre gør så fint - og så bliver jeg bange for at starte diskussioner hvis jeg synes noget er for nussepusset eller jeg har en ide. For jeg har ikke tiden til at debattere. Så bloggen er altså ikke til for at du kan få svar - den er til for at vi kan få en daglig hygger. Hvis jeg har noget at sige er det heller ikke altid jeg har lyst til at dele det med alle (især ikke hvis jeg starter en diskussion). Enough said.

  SvarSlet
 65. Kære Claus
  Jeg kan godt forstå, hvis du vil skære ned på antallet af indlæg, for det må være ret tidskrævende, men jeg synes, at det er trist, hvis du gør det, fordi du ikke føler, at vi værdsætter dit store arbejde, når vi ikke kommenterer. For det gør vi! Jeg tror roligt, du kan opfatte antallet af besøg på bloggen som "likes". Vi ville ikke komme igen, hvis vi ikke var glade for bloggen. Jeg er en af de mange, der er forbi bloggen hver dag, men som sjældent kommenterer. Og hvorfor gør jeg så ikke det? Ofte synes jeg simpelthen, at det er svært at finde noget at skrive, som der ikke allerede er andre, der har sagt (og det kan jeg se, at jeg ikke er den eneste, der skriver). Men måske gør det ikke så meget, at vi gentager os selv og hinanden.
  For mig er din blog en daglig kilde til glæde, men jeg forstår som sagt godt, hvis du vil skære ned på antallet af indlæg - bloggen skulle jo også gerne være til glæde for dig! Og så må vi læsere jo øve os i at blive bedre til at kommentere.
  Bedste havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 66. Kære Claus.

  Ja, som mange andre her forstår jeg godt, at du må vælge, hvor du kan bruge din sparsomme tid bedst. Vil da savne dine indlæg du sender ud flere gange om ugen, men får heller ikke altid skrevet en kommentar. Det er ikke fordi lysten mangler, men nok som andre også skriver, "kræver" det ligesom lidt mere end et par ord.
  Det har været utroligt givende med dine indlæg. Har også brugt det til opslag, hvis der var noget som skulle genopfriskes. "Hvordan med lige med det og det" , og kunne huske at du havde skrevet noget på et eller andet tidspunkt om det jeg søgte. Men det kan jeg jo heldigvis blive ved med at gøre, så tusind tak for det. Både med og uden kommentar.

  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 67. Det var veldig veldig trist at du ikke vil lage så mange blogg innlegg. Dette er dagens høydepunkt og inspirasjon og som ikke blir det samme om en må logge seg inn på FB eller sitte å se på 'små' bilder på insta.
  Nei jeg er ikke flittig til å kommentere på bloggen din , føler ikke det er nødvendig å si så mye på den bare nyte er mye bedre.

  Hilsen Liv i Norge

  SvarSlet
 68. Kære Claus
  Hm hm - jeg tror at alt går op og ned - og der kommer bare nye ting hele tiden m alt teknologi - at det kan være sværdt at følge m udvikling - jeg er flittig bruger af FB og din blog - Instagram er jeg ikke så god til at finde ud af - men så må jeg jo lade mig nøjes m de ting du ligger op - men det er til stor glæde for mig og når det gør en glad - så er det godt - men jeg forstår din travlhed - og så har jeg jo alle bøgerne og dem der kommer fremover - jeg syntes også at der i medierne køre der en debat om at alle bør skrue ned for FB og være til stede i nuet - det kan være det bare er det - men til din store ros så syntes jeg jo nok du cykler derud ad og glæder mig til alle din bogprojekter og til at vi kan købe din home kollektioner - det bliver så godt Og nu tror jeg at min kunde er færdig i tørrehjelm - efter mit lange indlæg - men fortsat god dag
  Kh Anita

  SvarSlet
 69. Åh det er jeg ked af at høre, jeg elsker simpelthen at læse dig blog - og er herinde flere gange hver dag for lige at nyde billeder og beskrivelser.
  Jeg synes, at en blog giver meget mere dybde end FB eller instagram. Det er kun her på bloggen, man i den grad kan fordybe sig og lære nyt. Et billede på FB er fint, og det kan få en masse likes, men jeg synes bestemt, at kvaliteten ligger her, hvor du når alle os, der måske interesserer sig lidt mere for have, blomster mm end bare at synes, et billede er flot.
  Jeg synes, din blog er af meget høj kvalitet (ligesom alt andet, du beskæftiger dig med), og ingen andre steder har jeg fundet indlæg, der kan blive ved med at lære mig nyt og udvide min interesse selv efter så mange år, du efterhånen har holdt den kørende.
  Jeg ved godt, jeg er en af dem, der ikke kommenterer så tit, men det betyder bestemt ikke, at jeg er uinteresseret - som du også skriver, kan du jo se på tælleren, at vi er mange, der følger med herinde. Jeg synes, du skal se på tælleren som på en like-knap på FB :-). Vi kom jo ikke herind hver dag, hvis vi ikke synes, bloggen var værd at læse. Som flere andre skriver, tænker jeg nok også, at jeg ikke rigtig kan bidrage med noget nyt ved at kommentere. Jeg kunne hver dag skrive, at jeg godt kan lide dit indlæg, men alene det, at jeg dagligt klikker mig ind, synes jeg siger mere.
  Jeg håber meget, du tager din beslutning op til overvejelse igen - så skal jeg i hvert fald forsøge at kommentere lidt oftere, selvom det nok mest bare bliver "et like" i ord :-).
  Mange hilsner
  Camilla B. Kirkegaard

  SvarSlet
 70. Det er da en helt forståelig beslutning, efter så mange år med daglige opdateringer fra haven. Jeg har nydt at gå ind og læse og lære, men skriver sjældent, da jeg ikke har tænkt at gentagelser var nødvendige. Desuden har jeg også tænkt at det måtte være tidkrævende at gennemse samtlige kommentarer. Jeg forstår nu at det er dit brændstof, på trods af at du kan tælle hvor mange der har set hvad du skriver. Nu har du altså valgt at det ikke længere skal være dagbog, men engangimellem bog, og det bliver sikkert også fint. Jeg vil bare takke for mange dejlige år med gode billeder og læsestof, opslagsværk og dejlige bøger, som jeg har de fleste af. Du har nu sikkert mere tid til dine andre projekter, for jeg vælger ikke at tro at det er fordi der ikke er nok af den daglige ros at du stopper !
  Mange havehilsener
  Margit

  SvarSlet
 71. Jeg foreslår en afstemning! Med håndsoprækning :-)

  SvarSlet
 72. Kære Claus! Jeg nyder stadig at gå ind på din blog og se dine fine billeder og læse mange gode råd samt få masser af inspiration til min egen have, men jeg er ikke god til at finde på noget nyt og vedkommende at skrive hver gang. Derfor ikke så mange kommentarer fra min side, men jeg håber da at du vil blive ved selv pm det måske ikke bliver helt så tit,
  Kærlig hilsen fra Ida fra Koldingegnen.

  SvarSlet
 73. Hej Claus.

  Det kan kun du selv bestemme. Jeg læser ofte dine indslag og har været glad for inspirationen.Jeg har ikke sat mig ind i de andre medier og ønsker ikke at bruge så meget tid på det elektroniske, men jeg kan da godt forstå, hvis du fravælger bloggen. Jeg venter spændt på din afgørelse.

  Mange hilsener Jette Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 74. Kære Claus. Bloggen kræver tid...Meget tid og det skal jo være en glæde og ikke pligt. Digital gardening. Jeg er en af de trofaste, kommer her hver dag, okay det smutter en gang i mellem, men så kan jeg kigge tilbage. Værd ikke i tvivl, det er en fornøjelse. Jeg forstå godt at du synes kommentarerne er brændstoffet, husk dog på at vi ikke kan køre på højoktan heletiden, heller ikke du selv vel. Derfor skriv du hellere lidt færre indlæg, og vid at vi er mange der glædes hver gang. Forleden dag købte jeg to roser til min hustru i bryllupdagsgave, Aïcha og Falstaff, dette er din fortjeneste at det blev netop disse to, så smukke de var i din have i juni.Til slut, jeg har altid beundret dit overskud til at lægge ud hver dag, og nogle gange flere gange. Jeg kæmper med et indlæg 2-3 gange pr måned.
  Tak SUPERHAVEMAND

  Venligst
  Henrik minfranskehave

  SvarSlet
 75. Hej Claus
  Du skal bare vide at alle dine indlæg bliver læst hver dag og med stor glæde, det er spændende at se hvad du nu har oplevet eller gerne vil skrive om. Ofte er jeg også suset i Bilka for at købe noget af alt det du anbefaler. Og det er altid ordentlige planter du lægger navn til. Krukkemulden er også uovertruffen. Du skal vide at vi er mange der har fået nye og spændende planter i haven på din anbefaling. Jeg er heller ikke på de andre medier pga tid så jeg håber stadig der bliver lidt tid til bloggen. Hvor skal vi ellers hente alle de gode tips og den inspiration du kommer med?
  Måske det ville være en god ide at skrive når du følte der var noget nyt og interessant som du må ud med og så ikke være så aktiv i efteråret og vintermånederne hvor vi så må nøjes med at læse dine bøger😊jeg vil da nødig undvære dine indlæg om nye løg og planter og dine spændende arrangementer i krukkerne.
  Mange have hilsner fra Mie

  SvarSlet
 76. Pas på du ikke saver den gren over du selv sidder på???????????

  SvarSlet
 77. Hej Claus!
  Dette er første gang, at jeg skriver på en blog. Din blog er den eneste jeg følger - det gør jeg til gengæld næsten daglig. Jeg bruger ikke de sociale medier i øvrigt. Der kan hurtigt blive rigtig mange ting man skal tage stilling til og en dårlig samvittighed når man ikke gør det. Din blog er for min en rar pause i hverdagen og i høj grad en kilde til inspiration - en blog som jeg nødig vil undvære. (Det er også derfor jeg er kommet ud af skabet og kommenterer nu). Jeg har også brugt mange lange vinteraftner på at se og læse gamle indlæg og har nydt at sidde og gense de små videoer - gerne 5 -10 stk. i træk. Uden dig - din blog og dine bøger havde min have ikke været den samme. Du er en kilde til megen haveglæde og inspiration. Så hermed en stor TAK.
  Kærlig hilsen Louise fra Nyborg

  SvarSlet
 78. Kære Claus
  Det er helt ufatteligt så mange indlæg, du har lagt på din blog i årenes løb. En del er lagt på sent om aftenen efter en travl arbejdsdag. Jeg forstår godt, at du vil trappe ned. Det skal være sjovt at blogge, det må aldrig blive en pligt, som du måske endda skal stjæle dig tid til. Jeg skriver selv på min blog ca. 1 gang om ugen, det er passende for mig.
  Jeg tror, der generelt ikke bliver kommenteret så meget på blogs. Det har vel noget at gøre med, at tiden er knap for mange. Selv læser jeg en del haveblogs, men kommenterer ikke ret ofte. Jeg gør det kun, når jeg kan bidrage med noget, som andre kan få noget ud af at læse. Jeg er ikke på facebook, men jeg kan godt lide at se billeder på instagram. Men det bliver aldrig til andet end en hurtig gennemgang af lidt tilfældigt valgte billeder.
  Tak for alt det du har beriget mig og mange andre med på din blog. Jeg håber, du fortsat vil befinde dig godt i blogverdenen, men på nedsat tid.
  Jeg glæder mig til at de din have på søndag. Virkeligheden overgår alle digitale medier.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
 79. Kære Claus
  Jeg kan kun beklage men godt forstå dig. Det er din skyld at jeg er gået helt havabananas. Jeg har fulgt din blog daglig fra du startede den. Jeg er også glad for dit gratis havekursus fra Saxo, har lært rigtig maget gennem årene. Jeg har desuden været så heldig at besøge din fantastiske have. Vil stadig i fremtiden holde øje med nyt fra dig
  Hilsen Tove

  SvarSlet
 80. Det er trist å lese at du er trett av en-veis-kommunikasjon, når du får så mange kommentarer daglig, og du ser at enda flere er innom bloggen din uten å kommentere. Jeg forstår ikke at du har noe som helst å klage over! Mange, mange beundrer deg og skryter uhemmet av deg. Det er ikke alle som synes det er så enkelt å skrive noe meningsfylt tilbake. Jeg blir faktisk irritert over den sutrete tonen du tar. Du har ikke selv tid til å surfe, sier du. Vel, da er det bedre du gjør det du føler du vil bruke tid på. Ikke gi folk som beundrer deg dårlig samvittighet og skyldfølelse! Dere dansker er et skjønt folk, og dere er dyktige med planter, dyr og design, og vi alle masse å lære av hverandre. Men, la oss ikke begynne å kreve gjenytelser i form av (rosende?) kommentarer. Jeg mistenker at mange lar være med å kommentere fordi de føler de kommer til kort overfor "mesteren", og kanskje også andre erfarne hageentusiaster som i såfall lese deres kommentar. Jeg selv kan omtrent ingenting om hager, og har ikke noe som helst å bidra med, føler jeg. Jeg leser bloggen for å nyte og for å tilegne meg kunnskap. Så er jeg skyldig i å ikke si TAKK, på en måte så du føler takknemlighet. Men, for å være ærlig, har jeg tenkt på deg som en allerede beundret person, som var så trygg i deg selv at du ikke trengte takken fra lille meg. Der tok jeg altså feil. Claus. Du er i aller høyeste grad menneskelig. Du må blogge for din egen gledes skyld, og hvis du ikke lenger du føler glede ved det, så for alle del, skriv sjeldnere eller slutt! Vær takknemlig for det du får, og slutt å ergre deg! Og så til slutt, for sikkerhets skyld: Tusen takk for alle innlegg!

  SvarSlet
 81. Kære Claus.
  Jeg er en af dem der indimellem kommenterer dine indlæg og til andre tider har jeg ikke tid. Men jeg læser flittigt dine indlæg.
  Du skriver at du på besøgstælleren kan se at der er mange besøgende - dette burde jo være en gave i sig selv og ikke kun de der lægger en kommentar. Hvad er det der gør at det er ok du ikke har tid - men at andre skal have det?
  Jeg tror at du kan takke denne blog for meget af din popularitet - her giver du reklame for bøger, brugskunst m.m. - ikke kun gode havetips. Så måske du også har meget at takke blog-læserne for!!
  Venlig hilsen Lene.

  SvarSlet
 82. Kære Claus

  Det er jeg virkelig ked af. Jeg er en af de mange, som sætter stor pris på dine indlæg. Men jeg ved også, hvor meget tid, der skal bruges på at lave indlæg. Og jeg ved, hvor vigtig feedbacken er for at bevare motivationen. Så jeg forstår det såmænd godt. Jeg har selv oplevet afmatningen i blogverdenen, men jeg kan nu ikke få mig til at skifte bloggen ud med instagram eller facebook. Jeg synes slet ikke, at de medier kan det samme, og jeg får ikke samme oplevelse af "likes". For mig er det kommunikationen, der betyder noget.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 83. Hej Claus
  Uha, der blev jeg da ked af det. Jeg har fulgt med næsten fra start, og du har således en stor del af skylden for, at min haveinteresse blev vakt. Den var der nok i forvejen, men du fik pustet til ilden med alle de inspirerende og smukke billeder og videoer, du har vist. At du ikke orker at lægge nyt på bloggen hver dag, har jeg stor respekt for, men det er absolut ikke mangel på interesse fra min side, når jeg ikke lægger en kommentar. Jeg tænker bare tit, at det ikke er umagen værd, da jeg jo bare ville skrive noget i retning af: tak for dejlige billeder osv. Jeg er ikke hardcore-kommentator eller ordekvilibrist som Tante Grøn eller nogle af de andre, og så tænker jeg bare, at min kommentar bliver intetsigende, men det må ikke tages som mangel på interesse, for en mørk og trist november-måned er der da ikke noget så berigende som at komme et smut forbi din blog og få et skud vitaminer. Jeg er ikke på facebook eller nogle af de andre medier, men hvad jeg læser mig til her, så lyder det ikke så berigende som bloggen. Denne har vel også en vis reklameværdi. Jeg har ihvertfald ikke tal på de gange, jeg er suset til Bilka for at købe løg, plantemuld, krukker osv., når du har lagt en notits herom, da jeg ved, det er med at være hurtigt ude, da "dine" varer er hurtigt væk - hvilket jo taler for, at det er kvalitet. Ligeledes mht. bøger, så læser jeg med stor fornøjelse, når du skriver her om dine kommende bøger, og glæder mig til, at jeg kan bestille dem.
  Så jeg håber ikke, at du er på vej til helt at droppe bloggen, men blot skære lidt ned, hvilket jo er helt forståeligt med de mange jern, du har i ilden.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 84. Kære Claus. Det har været rigtig godt og lærerigt at følge dig her på bloggen. Jeg er inde hver dag,for at se hvad du har på hjertet. Der er altid noget som man er nød til at eje. Jeg vil komme til at savne det,må så nyde det når du er der, jeg er ikke på andre medier. Vil ønske dig alt det bedste. De kærligste. Anne-Grete.

  SvarSlet
 85. Kære Claus.

  Jeg forstår godt, at du trapper ned. Jeg vil dog savne det daglige Kick på din dejlige blok. Jeg må nøjes med de færre indslag - for jeg færdes ikke på de andre medier.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 86. Kære Claus!
  Jeg forstår dig godt ,jeg har aldrig fattet,at du har overkommet at komme med de flotte indlæg hver dag.Jeg har læst med hver dag siden starten og det har været et utrolig flot input hver dag,selvom dagen kunne være grå.
  TAK FOr DET.
  Jeg vil gerne nøjes med lidt,bare ikke du lukker bloggen.
  Jeg er på Facebook, men det er ikke det samme.
  God dag til dig og alle de andre "havetasser" på bloggen.
  Skovhaven her i Sønderjylland har mange "Dalbysk" input.

  SvarSlet
 87. Kære Claus.
  Jeg er rigtig ked af, at du har valgt blokken fra. Jeg læser alle dine indlæg og suger til mig af gode råd og anvisninger om, hvilke planter der er specielt gode for min have. Bruger tillige dine indlæg som opslagsværk, når jeg skal ud og investere i nyt til haven. Jeg synes også du mister et vigtigt "reklamevindue" for alle dine øvrige aktiviteter.
  Jeg er ikke på andre medier, så jeg vil se frem til dine kommende indlæg.
  Rigtig god weekend til dig og alle dine gæster, ønsker godt vejr for jer.
  Kærlig hilsen Henriette

  SvarSlet
 88. Hej Claus! Har följt din blogg sedan jag fann bloggvärlden, och fått mycket inspiration. Kommenterar ibland, och läser i stort sett alla dina inlägg. Följer dig på FB med, men inget går upp mot text och bild i ett blogginlägg.Det går också lättare att söka efter inlägg.
  Jag hoppas att kunna fortsätta att följa dig, både på blogg och FB.
  Ha det riktigt bra! Marika

  SvarSlet
 89. Hej Claus. Jeg plejer ikke at kommenterer, men kigger ind på din side i ny og næ - når jeg har tid:) Og tid til at surfe rundt er jo nok det de fleste mangler.... Man kigger lidt, nyder at læse lidt tekst, få lidt info, se lidt billeder.. og så er det videre i dagens gøremål...eller at pausen så er slut:)...
  I relation til dit indlæg om at trappe ned for en-vejs-kommunikationen - hvilket jeg godt forstår, ville jeg bare give dig min mening:) og en eventuel årsag til manglende kommunikation :) mvh Charlotte

  SvarSlet
 90. Hr. Dalby
  Gisp! Du har varskoet, om dette før, så vi fleste vidste vist godt, at dette måtte komme før eller siden, og det er så nu.. Du skal vide, at jeg synes det er iorden, det valg du har taget, men jeg håber og ber' til, at du måske kan lægge eet ugebrev, og selvfølgelig nogle af alle dine billeder ind på din blog. Jeg synes du skriver så godt, både lærerigt og underholdende, og tekst er bare dejligt, når du har været på have-eventyr, og så fortæller vi andre, om alt det du oplever, det kommer til, at mangle på de andre medier, tror jeg... MEN jeg ved bestemt også godt, at du har brugt oceaner af tid på, at tage billeder og skrive, så respekt til dig. Andre, skriver at de ikke synes, de har tid til lige at skrive en kommentar til dig, men gerne vil ind på din blog, jeg kommenterer ikke hvergang, men har bestræbt mig på, at gøre det jævnligt, selvfølgelig har vi tid, hvis vi vil, det behøver ikke at tage lang tid... Jeg bliver ved med, at følge din blog, og også på FB, og så bliver jeg ejer af dine kommende bøger, og må ta på eventyr sammen med dig i bøgerne der. Du er og bliver min have-guru ;-). Om 2 dage har jeg weekend og om 3 dage skal jeg besøge dig og din have, og jeg glææder mig!!! VH Carina

  SvarSlet
 91. Hej Claus
  Kommer verkligen att sakna dina dagliga inlägg som vi är bortskämda med. Extra trist för alla oss som inte finns på andra media. Har dock full förståelse för att man ibland måste prioritera.
  Vänliga hälsningar Mats Andersson


  SvarSlet
 92. Hanne Marie Halgaard29. august 2015 kl. 22.47

  Håber du fortsætter med at blogge, tror du den vej når ud til de knap så flygtige, som du jo også skriver om, måske giver det så dig mindre inspiration, men måske er det os, der køber dine bøger..., ser efter planterne i Bilka...
  Syntes du i den grad har været og er med til at sætte havesagen i fokus, og været en øjenåbner for så mange, og det er jo så givende...

  SvarSlet
 93. Kære Claus

  For mig er du til kæmpe inspiration med både bøger, udsendelser og ikke mindst din blog. Jeg følger dig også på facebook, men ikke på instagram. Jeg tror ikke det er en overdrivelse at påstå at du har været forgangsmand for en ændret og forbedret havekultur i Danmark. Også fordi du er med til at gøre de ting du viser og beretter om tilgængelige via Bilka, for alle os der følger dig (og resten af danmarks haveejere). Jeg bruger både din blog til at blive inspireret af de flotte billeder, men også til at slå op/søge viden om forskellige ting. Min store drøm er at du en gang skriver en bog, hvor din viden og erfaring samles, og beskriver alle de forskellige tips og praktiske gøremål i haven måned for måned året rundt.
  Med alle de ting du har gang i synes jeg det er ren luksus at du har overskud til at dele billeder og skrive på diverse sociale medier og blogge hver eneste dag. Jeg forstår godt hvis du har brug for at bruge mindre tid og energi på det. Jeg synes det vigtigste er at du gør det i det omfang at det er lysten der driver værket. Det skal ikke være en forpligtelse. Så er jeg faktisk glad for at høre at det betyder meget for dig at vi kommenterer. Jeg har tit tænkt på om du overhovedet har tid til at læse alle kommentarerne, for dem skal du jo også forholde dig til. Jeg er ikke helt klar over hvilken type kommentarer du mener. Som andre også har skrevet er der jo grænser for hvor mange der kan skrive fantastisk flot. Og hvis kommentarerne mere har karakter af debat/spørgsmål bliver det igen hurtigt omfattende. Jeg mindes at de gange du f.eks. har spurgt om vi var interesserede i at forskellige planter kom i Bilkas sortiment eller hvad vi synes om diverse blomster/farver, der har der været god respons.
  Uanset om du fremover vælger at blogge hver anden dag, en gang om ugen, eller bare når du ikke kan lade være vil jeg fortsat følge, nyde og påskønne dine flotte indslag og utallige gode råd. Og så vil jeg helt sikkert gerne blive mere aktiv i forhold til at give mine kommentarer og tilbagemeldinger med på vejen :-)
  1000 tak for en rigtig god blog og for dit store arbejde. Og også en kæmpe tak for et super dejligt besøg i din smukke smukke have i går..det var virkelig en stor oplevelse at se det hele i virkeligheden efter at have læst og set så mange billeder.

  Kh.
  Iben

  SvarSlet
 94. Kære Claus. Jeg læste dit indlæg på den selvsamme dag, du lagde det på blokken, og har gået og tygget over det siden. Jeg har tænkt over eget handlemønster, idet jeg er en af de personer, som altid læser med, men sjældent sjældent kommenterer. Jeg har stillet mig selv spørgsmålet: Hvad skulle der til, for at jeg ville ændre den adfærd? For mig ville det være opmuntrende med en mere "personlig" kommunikation, hvor du lidt oftere svarer på nogle af de kommentarer, der kommer på bloggen. Det tager lang tid, ved jeg godt, men måske er det en god investering?

  SvarSlet
 95. Helle Aagaard, Sydfyn9. september 2015 kl. 16.49

  Kære Claus
  Jeg HADER at have dårlig samvittighed og føler mig lidt "medskyldig" i dine nye beslutninger. Du skal vide jeg er inde på din blog hver eneste dag, men må med sandhed indrømme jeg ikke har fået give dig ret meget respons retur det seneste lange stykke tid. Nu fortryder jeg.
  Jeg synes ikke så godt om Instagram (synes også det er lidt flygtigt) og billederne er små og ikke så lette og flotte at se.
  For at bruge (mener jeg) dit eget udtryk, "så kan man ikke spise lagkage hver dag". Det er fuldt forståeligt at der kommer lidt "luft" i mellem dine indlæg. Jeg kunne også nogle gange gispe efter vejret over din ihærdighed. Håber bare som mange andre, at din blog vil bestå i fremtiden, så lever vi nok med "lidt men godt" Undskyld min udeblivelse, det er ikke ment som tegn på uinteresse, men af andre overskudsagtige personlige årsager.
  Du skriver om din faste skare af en 20-30 trofaste "skribenter". Håber jeg kan komme under den gruppe.

  De allerbedste haveklem
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 96. Kære Helle - du skal overhovedet ikke føle dig ramt. Du har gennem årene lagt så mange søde kommentarer, og det er altid dejligt at høre fra dig. De kærligste hilsner fra Claus

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn10. september 2015 kl. 09.11

   Tusind mange tak Claus for dine ord. Det gør mig glad og lettet, hvis du forstår.
   Tak fordi du finder tid til at skrive retur. haveknus
   Helle Aagaard, Sydfyn

   Slet
 97. Käre Claus, Jag känner mig gensat lite skyldig för jag har nog varit inne hos dig och inte lämnat någon kommentar! Så tråkigt att höra att folk är mer aktiva på Instagram och Facebook för jag föredrar fortfande bloggandet! Jag gillar att man kan se bilderna stort om man vill. Jag lämnar inte alltid kommentarer men jag försöker att skriva så mycket som jag kan för jag vet att jag själv uppskattar att få kommentarer. Tråkigt att höra att du inte känner att du får det stödet som du borde få av oss bloggvänner för du är verkligen "one of a kind" och förtjänar verkligen att få tillbaka eftersom att du ger så mycket! Du har iallafall min stöd i allt du gör även i framtiden!!! Jag hoppas att även i framtiden få ta del av din makalösa vardag! Stay strong!

  SvarSlet