Showstoppere

De sidste fire dage har der været godt og vel trehundrede gæster i haven. Vejrguderne var med os, og jeg fik mange smil og hyggelige kommentarer.

 

20150830_175952

 

Det er så interessant, hvordan det er de samme planter, som folk bemærker. Det er det, Anne Just kaldte for ’showstoppere’.

 

20150830_180321 20150830_174903

20150830_174851

 

De sidste dages absolutte topscorer er uden sammenligning den smukke snebynke, Artemisia lactiflora ’Elfenbein’.

 

20150830_175210

 

På andenpladsen kom alle de skønne violfrøstjerne, blandt andet den graciøse hvide Thalictrum ’Splendide White’.

 

20150830_182150

 

Og så er der en vældig diskret og attrået vækst, Kirengeshoma palmata, månestråle. Også den spurgte mange om.

 

Det er planen, at jeg vil prøve at skaffe disse planter til Bilka næste år.

57 kommentarer:

 1. En god ide at du er åben for showstoppere og prøver at få dem til Bilka, til stor glæde for os andre, som ikke ser din augusthave - så din forsommerhave en stor oplevelse. Dejligt du stadig skriver på blokken, der er altid mere her end på Facebook. Mange hilsner Lise

  SvarSlet
 2. Månestrålen har jeg været forelsket i i mange år, siden jeg så denne prægtige staude i en smuk have i Midtjylland. Rigtig dejligt, hvis den kommer til Bilka.
  Snebynken ville jeg bestemt også være interesseret i.
  Dejligt, at weekendens besøg er vel overstået. Så kan roen falde over haven igen.

  SvarSlet
 3. Snebynke!!! Ja tak - jeg kender den ikke, men den ser fantastisk ud i din have. De 2 andre har du allerede fået indført i min have gennem tidligere rosende omtale. Der kunne nok godt være nogle flere splendide, hvem kan få for mange af dem?
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Hej Claus, Tak for en dejlig oplevelse i din have ,det er dejlig at se så flot farverne passer sammen. Det er fint du sørger for Bilka får frø af salvia patens, har kikket efter dem siden du skrev i din bog om de kunne stå mørkt i krukken vinteren over. Snebynken kan jeg også tænke mig i min lille have, Det var en god oplevelse tak for det. Venlig hilsen Gurli

  SvarSlet
 5. Snebynke, den har jeg faktisk aldrig hørt om før - godt at man kan lære lidt nyt en søndag aften. Den hvide violfrøstjerne ser yndig ud og de lilla skyer fra dens søstre er ikke til at stå for. Og så månestråle, sikke et poetisk navn...
  Bedste havehilsner Sarah

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Tusind tak, for at være en af de heldige der fik lov at nyde din skønne have. Da vi kørte hjem ad var vi glade og vores sanser mættede af indtryk.
  Hilsen Karen og Jannet

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hej Claus, Tak for en dejlig oplevelse i din have ,det er dejlig at se så flot farverne passer sammen. Det er fint du sørger for Bilka får frø af salvia patens, har kikket efter dem siden du skrev i din bog om de kunne stå mørkt i krukken vinteren over. Snebynken kan jeg også tænke mig i min lille have, Det var en god oplevelse tak for det. Venlig hilsen Gurli

  SvarSlet
 9. Der var rigtig mange showstoppere i din have! Men det var ikke bare de enkelte planter, det var lige så meget sammensætningen af farver og bladformer, der kunne få mig til at stoppe op. Og så er der en helt speciel stemning, som jeg tror skabes af de mange rum, haven er inddelt i. Jeg var meget betaget.
  Tak fordi du inviterede indenfor!

  Hilsen Elna

  PS: den yndige krukkeplante med det fine løv, som du kaldte lakridstagetes, må hedde noget andet. Jeg har googlet lakridstagetes, og de billeder, der kommer, viser en anden plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elna - jeg må undersøde det med tagetes'en nærmere. Tak ...

   Slet
  2. Hej Elna - hvis jeg lige må have lov fandt jeg lakridstagetes her: http://www.albinusfro.dk/shop/lakridstagetes-tagetes-707p.html

   Slet
 10. Kære Claus.

  Tusind tak for endnu en dejlig eftermiddag i din skønne have. Det bliver jeg ALDRIG træt af min ven. Men jeg blev det godt nok af at læse på den der blog, du ved... Så jeg vil gerne nøjes med at sige til dig, at jeg fuldt ud støtter op om det Eliane, Jytte, Pia og Cendie har skrevet (Nettes har jeg ikke fået læst endnu). Godt gået piger. Knus til jer. Ekstra knus til Eliane for planterne.

  De kærligste hilsner til alle, jeg kender her

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inga. Også et stort knus til dig, dejligt at se livstegn fra dig.
   Knus Pia

   Slet
  2. Kære Inga
   Har netop tænkt på dig de sidste dage - håber du har det godt :-) Mange Tak og et stort knus tilbage til dig!

   Slet
  3. Kære Inga
   Har netop tænkt på dig de sidste dage - håber du har det godt :-) Mange Tak og et stort knus tilbage til dig!

   Slet
 11. Mange tak for sidst, det var en meget inspirerende oplevelse at se din smukke have. Jeg har lært nye ting, er kommet hjem med mange gode ideer, og en masse billeder som jeg glæder mig til at dele på bloggen en af dagene (har lige haft en fødselsag i huset der skulle fejres i dag) På vejen hjem talte vi meget om flammebedet, det var virkelig et smukt syn. Vi er blevet klogere på hvor smukt lys gult er i et hvidt bed, og hvordan man kan lege med tonerne selv i et hvidt bed. Vi er også blevet klogere på hvor stor en effekt stier og hække har på helheds billedet, og hvor smukt det er med urner, og andre udsmykninger til at bryde blikket mod alle planterne. Tak fordi du ville dele din have med os, vi havde en skøn dag.

  SvarSlet
 12. Dejligt at høre at flere har fået gode ideer med hjem. Jeg indrømmer blankt, at jeg de sidste par år har fået en umanerlig stærk trang til svagt lysegult. Det gik også op for mig lidt halvsent, at "rigtigt" hvidt kan virke hårdt og bliver blødt fint op af det cremede og lysegule. Snebynken er dejlig, men det er den nederste månestråle sørme også. Den har jeg da vist aldrig hørt om før.

  SvarSlet
 13. hehe, når jeg gikk gjennom bildearkivet og tittet på bildene jeg tok hos deg for to år siden så var nettopp Artemisia lactiflora en av de jeg hadde tatt masse bilder av, og lurte fælt på hva var. Takk for avkaring på det nå!

  SvarSlet
 14. De var heldige, som fik lov at komme på besøg, - men alle vi, der følger med her og andre steder er nu også godt forsynet med indtryk og billeder.

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Tusind tak for et fantastisk besøg i din have i går.
  Det er svært at pege på en enkelt ting, men jeg var vild med din flammehave, farverne var så smukke sammen.
  Og sensommerhaven er som du har skrevet lidt tidligere en slags "eksamen", - den har du bestået exceptionel flot.
  Også den hvide have er betagende og snebynken og den hvide violfrøstjerne er på indkøbssedlen hos mig.
  Tak også for din velvillighed til at svare på vores spørgsmål.
  Jeg har ikke tidligere lagt kommentarer på din blog, - har tænkt at jeg ikke kunne bidrage med noget.
  Men jeg har læst den dagligt, og bruger den som andre også som et "opslagsværk"

  SvarSlet
 16. Kære Claus Det lyder som om, at det har været en vellykket weekend med mange positive besøgende. Det er jo også et helt fantastisk sidste blomster fremkald inden tæppefald. du har. Snebynken er skrevet på listen på den tørre del af mit nye sø område. Den er da heltfantastisk. Kh Tina

  SvarSlet
 17. Godmorgen
  Dejlige billeder at starte dagen på. Tak for det.
  splendide white er nærmest magisk.
  God dag til dig og dine venner. Kh Iris

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Tusinde tak for en dejlig dag i din have i går.
  Hilsen Birgitte og Torben

  SvarSlet
 19. Kære Claus.

  Hvor er det dejligt at høre, at så mange mennesker er gået rigere hjem - og du måske lige så af deres begejstring.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 20. Din have ser virkelig dejlig ud også her i august, hvor en del blomster er ved at takke af i min have. Ville utrolig gerne have set den i virkeligheden, men dine billeder er også flotte. Håber på bedre held ved næste lodtrækning.
  Kh. Ida

  SvarSlet
 21. Kære Claus.

  Håber det lykkedes at skaffe dem til Bilka. De er et must i min have.

  Rigtig god dag.

  SvarSlet
 22. Kære Claus.
  Glæder mig til at snebynken måske kan købes næste år. Den er så fin og giver en lethed til det grønne.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 23. Kære Claus

  Skønne og glade billeder endnu engang, det er altid med stor fornøjelse at se nyt fra din have.

  God dag min ven og god arbejdslyst med din bog.

  Knus til jer alle som jeg kender herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 24. Kære Claus

  Hvor er den månestråle poetisk og sød. Den rammer let i mit hjerte og jeg har svært ved at finde ord for den. Gid jeg havde set den "live"! Den er lige mig :-)

  Hvor er det rart at læse om alle de gode indtryk folk har taget med sig hjem. Det må være fantastisk dejligt at kunne berige så mange mennesker Claus. Du er god til at give noget godt igen og noget godt videre. Det er det vi skal huske på alle sammen hver dag. Giv det gode videre ... det smitter heldigvis let.

  Her får I alle gode, glade, rare, lette og måneskinsfinurlige sensommerhilsener fra Lisbeth K :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde.

   Hjerteligst

   Slet
  2. Tak Zep!

   :-) Lisbeth K

   Slet
 25. Kære Claus. Det er nogle pragtfulde billeder,af din have dejlige violfrøstjerner,kan de formeres med frø , fra planten? Snebynken er man da også nød til at have.kh. Anne-Grete.

  SvarSlet
 26. Skyene av fiolette Thalictrum (for det er hva man ser på bildene, ikke sant ?) er det jeg fester meg mest ved. Er det en spesiell navnet hybrid ?

  Og så var det hyggelig å høre at der var fint vær hos deg under havebesøkene, og at det hele var vellykket ! Jeg håper der ikke ble noen "slitasje" eller ødeleggelser av at så mange mennesker har vandret rundt ...

  Jeg tror ellers alle har forståelse for at Claus begrenser tilgangen til hagen, ellers ville han hatt "hele Danmark" og "halve Sverige og Norge" trampende rundt der, konstant ... lol ...

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Britta - de lilla 'skyer' er en den dobbelte violfrøstjerne, Thalictrum 'Hewitt's Double'. Den sætter desværre ikke frø og kan derfor ikke sås. Kh Claus

   Slet
  2. Tusen takk for svar ! Den skal jeg prøve å skaffe.

   Knus fra Britta

   Slet
 27. Kære Claus tak for et fantastisk besøg i din flotte have. Jeg havde rigtig mange billeder med hjem og har fået meget inspiration til min egen have. Det jeg især lagde mærke til, var alle de flotte dahlia. Dem skal jeg helt sikkert i gang med selv.
  Mange hilsner fra camilla

  SvarSlet
 28. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 29. Har selv har været så heldig at være på besøg i din have sidste år. En udpræget fornøjelse som jeg aldrig glemmer. Din have har givet inspiration og haveglæde(ikke arbejde).
  Jeg håber virkelig du får snebynken i Bilkas sortiment . En rigtig skøn ting til haven som er så vidunderlig.
  MVH
  Ulla

  SvarSlet
 30. Hej Claus.
  Det er også fuldstændig smukke planter! Jeg vil stå i kø som den første, når de kan findes i Bilka!! Kærlig hilsen
  Lise

  SvarSlet
 31. Hej Claus.
  Tak for et dejligt besøg i din have. Smukt med mange sigte linier og fokuspunkter og masser af dejlige planter. - og månestrålen er en dejlig plante, som vokser sig stor og smuk, når den får fat.
  Venlig hilsen
  MarianneVest

  SvarSlet
 32. Hej Claus. Det er rigtig spændende, hvad det er man lægger mærke til når man kommer på bavebesøg. Haveejeren kan godt blive overrasket:) Den månestråle er rigtig fin og det er de andre også, jeg håber du får dem hjem i Bilka.

  SvarSlet
 33. Hej Claus
  Tack för sist. Helt förtrollande!!! Har nu ännu större glädje av att titta på alla vackra bilderna från din have, då jag fått en verklig helhetsbild.
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 34. Jeg vidste slet ikke at man kunne få en hvid udgave af violfrøstjerne. Hvor er den smuk!
  Tak for gode, brugbare og inspirerende input Claus - helt som altid :-)

  SvarSlet
 35. Kære Claus
  Tak for en fantastisk stund i din vidunderlige have - jeg var igen bare blæst omkuld igen - det er jo fantastisk som haven via alle de fantastisk krukker kan forandre hele indtrykket - så flot - og vores ældste datter sagde at hun ville komme for sent eller slet ikke komme frem på arbejde hvis hun boede der og ville gå morgentur hver morgen - og den yngste var også lige så betaget - hun nævnte flere Dahalier hun syntes jeg skal prøve til næste år - så der er lige lagt nogle frø til have når de selv får hus og have engang - og Jørgen tog igen nogle flotte billeder og han syntes også haven er noget ganske særligt - for det er den Claus - og de nye tiltag du viste mig - de er geniale og jeg glæder mig til de kommer - men endnu en gang tusinde tak for en helt unik oplevelse - vi er meget taknenlige
  Kh Camilla , Line , Jørgen og Anita

  SvarSlet
 36. Kære Elna
  Lakridstagetes :
  Tagetes lucida sweet maice
  Mexicansk estragon
  Tagetes pumila errecta
  Tagetes tenuifolia.
  Prøv at google disse. Mvh.

  SvarSlet
 37. Hej Claus
  Forrygende hvis snebynken kommer i Bilka. Har jævnligt spurgt efter den siden du viste den første gang for et par år siden, men den er åbenbart for besværlig for planteskolerne at komme af med igen. Den sælger tilsyneladende ikke sig selv "fra potten".
  Jeg er den glade aftager af mindst 5 stk......i Bilka Hillerød.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 38. Kære Claus

  De særlige solister i din have som den smukke snebynke, er virkelig så fine. Mindst lige så vigtige er de planter, der binder kompositionerne sammen og forstærker andre planters farve. To af disse som er jeg blevet meget betaget af efter at have set dem hos dig, er gul fligbladet druehyld ‘Sambucus racemosa Plumosa Aurea’ og Aralia cordata ‘Sun king’.
  Jeg håber de eksemplarer jeg har bestilt via nettet snart ankommer. Jeg forestiller mig de skal indgå I krukkearrangementet foran drivhuset sammen med Buddleja davidii 'Black Knight' og mørkeblå Salvia 'Amistad' som på smukkeste vis er næsten lillasorte lige inden udspringet.

  De venligste hilserner:

  Fruen i haven

  SvarSlet
 39. Kære Claus
  Tak fordi vi måtte komme og se din super flotte have, det var meget inspirerende.
  Jeg er selv meget glad for de rosa og lilla farver, men blev som mange andre meget fanget af dit flammebed, og ikke mindst af hvor frodige alle dine potter er. Det er skønt at se en have, hvor så mange planter trives, og hvor der alligevel er plads til besøg og to store hunde.
  Tak fordi vi måtte komme.
  Venlig hilsen Stine

  SvarSlet
 40. Jeg synes nu, at din have i sig selv er en rigtig showstopper. Jeg har nydt alle kommentarerne efter besøgene i din have. Jeg mindes mit eget besøg med stor glæde. Snebynken og violfrøstjerne er meget fine. Og dejligt, at du nævner deres navne, så man kan søge dem op. Jeg kunne godt bruge lidt mere hvidt - til et lille bed, jeg har under opbygning.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 41. Dorte Paasch Pedersen Vejen1. september 2015 kl. 11.21

  Tak for de flotte billeder. Ja showstoppere, har du vist mange af :) Jeg selv i lidt mindre skala (desværre!) - men jeg er meget glad for dem alligevel - samt alle de mere stille aktører og statister, som er med til at fremhæve hovedpersonerne.
  Ha' en god dag.

  De bedste hilsner
  Dorte Vejen

  SvarSlet
 42. Det er så vakker den elfenbens-artemisiaen, den skulle jeg gjerne hatt sammen med mine hortensiaer, også!
  Og Kirengeshoma palmata har jeg nettopp anskaffet et eksemplar av, faktisk etter at jeg identifiserte den på et av bildene på bloggen din(fra en av reisene dine!). Den har fascinerende blomster, men ikke minst en flott vekstform hele planten! Bladene er vakre kontrast til andre bladplanter, som Hakonegress, for eksempel:-)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 43. What a wonderfull garden! Silver, white and yellow.. Specially the Artemisia whith Neighbourplants.. Great! I wish, I could visit your garden..
  Best regards,
  Tatjana

  SvarSlet
 44. Hej Claus .Jeg kan ikke få din fine have ud af mit hoved, Man lærer meget når man ser en have rigtig , får lyst til at gå igang igen.V H Gurli

  SvarSlet
 45. Uhhh den ser fine ud - månestråle.... Jeg er i gang med et lyse gult bed.... Den ser perfekt ud, så det vil være skønt hvis den kommer i handel...!!!
  Altid tak for inspiration !!!

  SvarSlet
 46. Var ikke én af de heldige, der fik lov til at besøge din have, men jeg nyder din blog og de skønne billleder og synes det er utroligt inspirerende, når du skriver og viser billeder fra din have, kommer med tips til plantning og pasning og nye ideer. mvh Helle

  SvarSlet
 47. Kære Claus,
  Skønne inspirerende billeder. Artemisia og Splendide flytter absolut ind hos mig - dem må jeg have. Månestråle har jeg haft i mange år, men i år er den desværre blevet lidt angrebet af snegle.hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 48. Snebynke står også højt på min ønske-liste!
  Lene

  SvarSlet