Efterårets tulipaner

Det kan man bestemt kalde de dejlige dahliaer. Jeg mener, at det er Tante Grøn, der lancerede denne betegnelse. Men ’tanten’ siger, at det var mig.

 

claus20150926_185543

 

claus20150926_185501

 

claus20150926_185203

 

Ligegyldigt hvad eller hvem, er det i hvert fald et faktum, at dahliaerne her i sensommeren og efteråret kan frembyde de samme store farveplamager, som tulipaner kan.

 

claus20150926_185114 claus20150926_185302

 

Men den store forskel er, at dahliaerne blomstrer meget, meget længere end tulipanerne.

 

claus20150926_185237

 

claus20150926_185407

 

Kan fortælle, at jeg lige nu er ved at sammensætte forårets Bilka-sortiment, og jeg lover, at det bliver godt og flot.

 

claus20150926_185325

 

claus20150926_185014

 

Prøv at kigge tilbage indlægget med tulipanerne fra i tirsdags. Så vil I se, at farverne er de samme.

21 kommentarer:

 1. Kære Claus Jeg glæder mig rigtig meget til at se Dahlia sortimentet. Jeg har været så glad for alle de Dahlia jeg købte sidste år hos Bilka. De blomster så flittigt stadig ;-).
  I den nye sæson vil jeg gerne have nogle lyserøde og lilla så håber de farver er iblandt sortimentet. I år er det de orange og bordeaux farver, som jeg er startet med.
  Tak for inspiration til at gå igang med Dahlia, det har jeg ikke fortrudt. God weekend. Kh Tina

  SvarSlet
 2. Åh, de er flotte....og lækre farver! De anemoneblomstrende (er det ikke det, de hedder?) er særlig fine. Har virkelig fået øjnene op for de knolde... Købte et læs i foråret og de har ikke skuffet. Vil næste år indlemme nogle mørke, pompon dahliaer i flokken. Håber frosten holder sig væk længe, så de ikke dør i utide.
  Mvh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Jeg kan ikke forestille mig min have uden tulipaner om foråret og dahlia i sensommeren. De hører sig til. Din fornemmelse for sublime sammensætninger plejer at sidde lige i skabet, så jeg vil glæde mig til at se de flotte poser med blomsterdrømme. Husk venligst igen at inkludere Wizard of Oz. Den var en del af dit Bilka sortiment dette forår, og den er strøget ind som min dahliayndling nr. 1.

  Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 4. Jeg håber, at du har fundet nogle lige så gode dahlier til det kommende års sortiment som til dette års. Jeg har i hvert fald meget fornøjelse af dette års nye dahlier i haven, og her i september er dahlierne blandt mine yndlingsblomster.
  Havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 5. Lækre lækre farver:-))) jeg har dahliaer i kummer, og når de tages op kommer tulipanerne i, så jeg sammenligner dem også lidt på den måde;-) Fortsat rigtig god arbejdslyst!

  SvarSlet
 6. Magnifiques dalhias , merci !

  SvarSlet
 7. Der er fantastisk smukt og farverigt i din smukke have :-)
  Jeg ønsker mig en rundvisning hos dig :-)
  Og glæder os til dit sortiment hos Bilka, for min mor vil gerne have en lille park af Dahliaer på gården :-)
  En smuk solrig weekend ønskes.

  SvarSlet
 8. Helle Aagaard, Sydfyn26. september 2015 kl. 09.00

  Hvor er det smukt Claus - Ja dahliaer som her giver bare SÅ meget farveglæde og opløftethed inden det for alvor går i forfald det hele og bliver vådt, snasket og brunt. MEN jeg husker altid på, at brun også er en farve - nemlig efterårets farve ..... men smukt og farverigt er det og er lige til at nyde synet af.

  Bedste haveknus
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  Jeg er fuldstændig enig om at Dahliaer er skønne og glædes over at du sørger for der er mange typer til næste år. Lige nu er det så dejligt at plukke buketter ind og nyde deres farvespil. Nogle klager over den manglende duft, men et blomsterhav for du istedet. Jeg planter gerne Lathyrus sammen med Dahliaer ude i haven. Så er der både duft og farveeksplosion hele sensommer og efterår.

  SvarSlet
 10. Jep, Dahlia, høstanemoner, sedum og montbretia giver en flot sensommer finale!...... Altså hvis du skulle falde over et parti classic swanlake dahlia, må du gerne tage dem med hjem til bilka! hilsner!

  SvarSlet
 11. Da jeg var på besøg i din have i august havde du en hvid dekorativ dahlia i drivhuset med en kæmpe blomst..sådan nogle ønsker jeg mig i sortimentet (selvom alle de farvede også er skønne)
  Mvh.
  Iben

  SvarSlet
 12. Ja uanset hvem af jer der fandt på at kalde dem for efterårets tulipaner, så er dahlia perfekte krukkeplanter her i efteråret, hvor pelargonier og andre sommerblomster hurtigt ser kedelige ud. I år fandt jeg så ud af at kobbertape er genialt til at beskytte mine dahlia mod snegle så de kan komme godt igang, efter denne sæson er jeg ved godt dahliamod igen :-)

  SvarSlet
 13. ENDELIG DAHLIA !!! ;-)

  Av bildene lærer man at farger som i teorien (i alle fall min teori) ville clashe, faktisk fungerer fantastisk sammen; at de rent ut sagt fremhever hverandre...

  Og så har jeg bestemt at jeg at jeg neste år skal skaffe Dahlia av anemone type, som den i forgrunnen i første bilde. Jeg har trodd de ville være umulige å kombinere med mer tradisjonelle dekorative Dahlia. Men nå ser jeg jo at det blir flott! Man skal tørre å prøve, tørre å leke med farger og former...

  Dahlia-bilder, ja takk! Keep them coming! :-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 14. Hej Claus! der en forskel i hvert fald her, dahlier blomstrer meget lengere end tulipaner, det er nogle fantastiske farver du har faaet fat i, en levende have, ikke noget med altid det samme, evolución !
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 15. Ja, Dahliaer er skønne. Jeg har dog ikke rigtig mulighed for at opbevare dem om vinteren, så det holder mig lidt tilbage, men ingen tvivl om, at de sætter pift over sensommeren/efteråret. Man bliver helt automatisk i godt humør, når man ser sådan en farvebombe.
  God aften til alle
  Anita

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Dahlierne er så flotte og det er godt, at de findes i mange farver, for det er virkelig frodigt her i starten af efteråret. Jeg kunne rigtig godt lide den lyserøde med rød midte, som er på det første billede. Hvor er den flot! Jeg har også en del dahlier, og de er blomsterrige. Efterårets tulipaner er en god betegnelse. Jeg har alle mine dahlier i krukker og de står i dit krukkemuld. Det er virkelig godt for dem. Jeg tror, man får meget store blomsterrigdom og frodighed i krukkerne med den jord. Jeg har benyttet mig at den hvert år lige siden man begyndte at kunne købe det i Bilka og jeg synes det er godt givet ud, fordi planterne stortrives virkelig i den jord. Det er også en god viden, når man ligesom jeg frøsår og stiklingeformerer en stor del af mine planter til krukker. Det er et stort arbejde og derfor vil jeg gerne give planterne de bedste vækstbetingelser i krukkerne!

  SvarSlet
 17. Hvor er det lækkert, det her :)

  SvarSlet
 18. Meget smukt Claus og som altid virkelig vellykket sammensat!
  Kærlige knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 19. Kære Claus,
  Jeg elsker Dahlier og købte en del af dit sortiment hos Bilka i foråret. De er SÅ flotte og jeg har flere favoritter! :-)
  Jeg er dog lidt nervøs for, om jeg kan finde ud af at få knoldene til at overvintre!? De skal ligge frostfrit, men ikke for varmt, ikke for vådt og ikke for tørt... Pyh, kan jeg mon finde det rette gemmested, når jeg hverken har drivhus, væksthus eller et 100% frostfrit skur (afhængig af hvor hård vinteren bliver). Kan de overvintre i bryggerset - eller er det for varmt? Hvad gør I andre?
  Mange hilsner
  Sus

  SvarSlet
 20. Vilket överdåd av dahlior! Tack för att du visar alla fina bilder från trädgården. Du har det så vackert!

  SvarSlet