En trend, der holder!

Mange af de trends, der er dukket op hen over årene, er i mange tilfælde hurtigt glemt.

 

claus20150626_165640

 

claus20150626_165448

 

Men den trend, der handler om botanik og bringe det grønne inden døre, har nu varet et par år, og intet tyder på, at den sådan lige forsvinder.

 

claus20150626_165614

 

Kaktus er noget af det hippeste, og det samme gælder sukkulenter.

 

claus20150628_175644

 

Sådanne planter er lige noget for mig!

 

For mens jeg ikke har noget imod at vande krukker udendørs i timevis, skal de planter jeg har inde, helst være stort set pasningsfrie.

 

claus20150628_184731

 

Skal jeg være helt ærlig, må jeg indrømme, at jeg slet ikke har potteplanter inde i selve boligen.

 

claus20150626_164612

 

Men i det nye drivhus har jeg en del. Jeg har håndplukket de forskellige planter hos danske gartnere, og nu kan de fleste af dem I ser her, fås I Bilka.

 

De er netop kommet ud i butikkerne.

 

claus20150628_174133

 

Sukkulenterne er udvalgt efter deres forskelligt-artede løv.

33 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Sandt at sige er jeg ikke vild med kakti, men sammensætningen du viser her er meget delikat. Her ser de faktisk (!) helt fantastiske ud. Desværre er jeg ikke helt sikker på, at der bliver plads i mine vindueskarme, når først jeg begynder at hive pelargonierne o.a. indendøre igen meget snart. Nu må vi se.

  SvarSlet
 2. Uh, jeg er også til sukkulenter og kaktus, - fedt med et godt udvalg i Bilka.

  SvarSlet
 3. Så flott du har satt det sammen med de ulike pottene...takk for inspirasjon :)

  SvarSlet
 4. En fin farve samsætning i kun grønne farver, ser godt ud. Må tilstå at jeg havde nok troende at dit huset også havde mange blomster og grønne planter, men så lærte man også noget nyt om dig i dag :-) Men kan godt se at med alt det du har at lave, skal nogle ting være lidt nemmere at have med at gøre samt du skal jo bare kigge ud af dit vindue for at få et smuk blomstre hav at se i din have :-) Forsat god dag og spændende at se du også byder ind med planter til indendørsbrug.

  SvarSlet
 5. Syntes sådanne arrangementer ser skønne og spændende ud, og må sige det holder:-)
  Jeg er dog ikke til sukkulenter og kaktusser i mit hjem, men derimod planter og lidt blomster, meenn vi skal snart have kat igen, måske jeg burde overveje kaktusser;-) for planter har ikke nemme kår med killing i huset.

  SvarSlet
 6. En fin samling. Jeg har kun et par amaryllis i karmene - og de er jo ikke just særlig smukke bare med blade. Kaktus stikker - men sukkulenter kunne jeg godt være med til. Og inden så længe kommer jo de skønne "jule" blomster.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Sådan har jeg det også, ihvertfald om sommeren. Så hjemme hos os er der også Sukkulenter og Kaktus rundt omkring inde i boligen, den trend er jeg også meget glad for der holder. Jeg har lagt billeder på bloggen fra mit havebesøg hos dig sidste weekend, du kan jo kigge forbi bloggen hvis du får tid, og tjek så lige ham den smukke unge mand på billedet ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg har aldrig været fan af kaktus, men jeg tror jeg vil begive mig ud på sukkulent markedet, de er både smukke og delikate. Tak for de fine billeder og inspirationen :-)

  SvarSlet
 9. sjovt... sukkulenter foretrækker jeg også indenfor :) :)

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Kaktusser og sukkulenter var fremme i 70'erne og ind i 80'erne, jeg tror trenden hænger sammen med at vi er nogle årgange nu, der for alvor har stiftet hjem og skal indrettet bolig. Når jeg ser planterne kan jeg genkende rigtig mange af dem fra min barndom, men de har været væk fra butikkerne og hjemmene i nogle år. Det bringer en glæde i mig og udstråler ro og tryghed med potteplanter fra barndommen. Bananpalmen og yuccaen er også ved at dukke frem igen.

  Selv er jeg vild med potteplanter, men jeg har jo heller ingen have. Kaktusser er ikke lige min stil, men jeg nyder dem hos andre. Er også ret vild med din "flue-farvede" telefon. Virker den? (eller det er måske en nye kopi?)

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Hej Claus, som Nette siger bliver det svært at få plads i vindueskarmen, når Pelargonierne skal ind, men i entreen har jeg gerne lidt rustikt pynt og der vil de passe. Må forbi Bilka en dag.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 12. Har også besluttet mig for at det skal noget vedvarende grønt indenfor og ikke kun buketter. Flotte stilleben du har lavet.

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Et stort set født og og opvoksrt i en verden af kaktusser og sukkulenter, og de har altid været der. Også idad, så her har aldrig været på tale om de var moderne eller ej. Det glæder mig rigtig rigtig meget at du nu også åbner op for dette hjørne af planteriget, der er jo et væld af smukke, sjove, og dekotative udgaver. Tusind tak for dét. Planterne er slet ikke sværere at passe end så mange andre planter.
  Onsdagshilsener til alle som kender mig.
  God dag til dig Claus og tak for et dejligt indlæg. Knus Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Knus til dig også :-)
   Kh. Lisbeth K

   Slet
  2. Tak min ven :0)

   Slet
 14. Jeg er enig med deg, plantene mine utendørs blir svært så godt passet på, men innendørs, nei, det klarer jeg nesten ikke! Da føler jeg rett og slett at jeg ikke har grønne fingre lengre...! De har en tendens til å visne – eller dø..! (Hvis ikke også kattene har vært og spist på dem, eller revet dem ned å gulvet...!)
  Så sukkulenter og kaktuser er kanskje også det jeg må prøve! Det ser vakkert ut hos deg!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Også lige noget for mig. Jeg har mere buketter eller arrangementer stående, og heller ikke god til det med at vande indenfor, så derfor foretrækker jeg også sukkulenter og enkelte kaktusser.

  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
 16. Jeg tror sør'me, jeg kører en tur til Bilka i morgen. Det er kun små 200 km frem og tilbage!
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 17. De ser flotte ud, man bliver helt fristet. Selv har jeg en del sukkulenter. De er nærmest en nødvendighed, når man har vinduer med stærk sol.
  Havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Det ser jo flot ud - i mit barndomshjem havde min mor mange kaktusser så måske er jeg lidt mættet men de andre grønne sukkulenter ser da spænende ud man bliver helt fristet - men fra på søndag skal jeg på kursus i København og er først hjemme igen torsdag - så jeg lader mig inspirere af blomster handlerne i København også - det blir godt
  Kh Anita

  SvarSlet
 19. Godt vi alle er forskellige - jeg bryder mig ikke om hverken kaktusser eller sukkulenter:-)
  Men potterne er pæne!

  SvarSlet
 20. med mine svagt grønne fingre er kaktus og sukkulenter bare helt perfekte for mig. tror jeg snart skal en tur i bilka.
  hilsen camilla

  SvarSlet
 21. Jag har aldrig brytt mig om trender vad gäller växter varken inomhus eller utomhus.
  Jag har växter utomhus som trivs i min jord och lite andra som jag får pyssla med lite mer för att de ska trivas.
  Inomhus har jag alltid (sen slutet av 1970-talet) haft stora gröna växter, som yucca, palmer av olika slag, ormbunkar, ampelliljor med bredare blad, schefflera och orkideér.
  Jag vattnar dessa växter inomhus 1 gång i veckan genom att sänka ner dom i en hink och det räcker.
  Jag trivs när jag har grönska inomhus, skulle nog inte klara att vara utan.

  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 22. Må indrømme at være lidt til det hele. Sådan en samling kaktus eller sukkulenter i flok i smukke potter er ganske fint. Lidt afhængig af, hvor i boligen planterne er placeret i forhold til lys og stærk sol, har jeg både bregner, små myrtetræer og sukkulenter indenfor. Til gengæld køber jeg sjældent afskårne blomster til mig selv, men foretrækker en lidt længerelevende plante.
  Hilsen Pia (Fristet igen....)

  SvarSlet
 23. Hej Claus. Jag tänkte beställa tulpanlökar från Bilka. Jag undrar om du vet vad fraktkostnaden till Sverige är?

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre er det ikke muligt at få sendt udenfor landets grænser. Beklager virkelig ...

   Slet
 24. Å her var det mange fine kaktuser og sukkulenter--liker å blande dem litt sammen. Krukkene var også spennende--ja, sementkrukker er jo med i trenden.

  SvarSlet
 25. Hej Claus
  Ännu mera eye candy. Tack! Suckulenter har ofta ett starkt formspråk och ger en härlig struktur. Alldeles särskilt när dom är så vackert arrangerade.
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 26. Super fijn om je te volgen Claus, ben zo blij met jou blog en vele anderen met mij. Je post over de bollen , geweldig. Kun je heel trots op zijn, ziet er prachtig uit. Groet,

  Marieke Nolsen.

  SvarSlet
 27. Hej Claus,
  det er sandelig nogle fine opstillinger og farverne er helt vidunderlige. Men jeg holder mig til blomster i haven. Hilsen ANne Marie

  SvarSlet
 28. Jeg har det som dig, ikke for mange potte planter indendøre. De fleste af mine sukkulenter ryger udendørs om sommeren, og behøver nærmest ikke vanding, de er rigtige overlevere og meget skulpturelle.
  Lene
  PS: skøn header.

  SvarSlet
 29. Jag dör så snyggt med de gröna krukorna och den gröna telefonen!

  SvarSlet
 30. Nogle rigtig flotte opstillinger med kaktusser og sukulenter.Der var engang man skulle smide alle dem ud ifølge moden,som sagt så gjort,Tror at disse opstillinger kan komme ind igen. brita

  SvarSlet