Forårsforberedelser

Som bekendt er vi nu kommet ind i september; den sidste sommermåned! Lad os håbe på smukke klare dage med blå himmel og lunt vejr. Jeg elsker september!

 

20150902_143017 20150902_143035

 

I de næste par måneder er det tid for at lægge forårsløg, og nu er mit komplette løgsortiment ude i Bilkas Havecentre.

 

20150902_143001

 

Som jeg før har skrevet om, har jeg i år sammensat et sortiment, som jeg er ekstra glad for.

 

20150902_142838

 

20150902_142813

 

Aldrig har der været så mange nyheder. Blandt andet den lille fine limefarvede Allium Obliquum og den helt særlige tulipan ’Dream Touch’,

 

20150902_142417

 

Sidste år var en af de helt store nyheder Allium ’Ambassador’, som mange købte. ‘

 

Det ville være hyggeligt at høre, hvad I synes om denne helt særlige løgvækst, der er utroligt imponerende.

 

20150902_142908

 

Jeg håber, at mine bestræbelser for at finde nyheder vil bære frugt, og at I vil tage vel imod dem.

 

20150902_142944

 

Vores samarbejdspartner i Holland, der køber løgene ind og pakker dem, fortjener al mulig ros. Det har været et detektivarbejde at finde nogle af sorterne.

 

Se udvalget her.

 

20150902_142616

 

Da jeg var forbi Bilka i Tilst, kunne jeg også glæde mig over, at nogle fine lerpotter med pompejiske motiver, som jeg faldt over på Sicilien, nu er kommet ud i butikkerne. De koster mellem kr. 149,95 og 199,95.

 

20150902_142701

35 kommentarer:

 1. Kære Claus. Det er et utrolig lækkert udvalg du har fundet til os :-). Jeg købte sidste år nogle allium'er, og har været rigtig glade for dem. De har stået flot rigtig længe og mange bemærkede dem på den gode måde. Nu skal der lægges narcisser i krukker og senere tulipaner. Det er første gang for mig. Der er købt godt ind af både løg og krukker og jeg glæder mig til at se resultatet til foråret. Håber mandlerne vakte glæde :-). Mette

  SvarSlet
 2. Herlig! Å legge løk i jorda om høsten gir en sann tilfredsstillelse, som å ha lagt et barn godt under dyna! Jeg er veldig glad i allium, må prøve den nye her, og de pottene, jeg må straks til Danmark!
  Hilsen Signe.

  SvarSlet
 3. Det er et imponerende og meget eksklusivt sortiment. Har købt ind over nette, da de blevannonceret og vil glæde mig til foråret! mvh Helle

  SvarSlet
 4. September er virkelig en dejlig måned, men jeg glæder mig nu allerede til foråret :-)

  SvarSlet
 5. Hei,

  Et lite spørsmål til meg. Når jeg går inn i løksortimentet ditt, , f. eks på Allium Sphaerocephalon, og deretter videre til "passer godt sammen med", så kommer to tulipansorter opp.. Men blomstrer ikke denne alliumen mere mot juli(i alle fall ikke samtidig med tulipaner..?)? Andre steder står det gjerne oppgitt julimåned.. Eller kanskje ikke poenget med "passer godt sammen med" er at de skal blomstre ca. samtidig..?

  Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Annette, forstår godt dit spørgsmål. Men jeg tænker mere i afløsninger end samtidighed. For eksempel kommer der først narcisser i en farveholdning og derefter matchende tulipaner. På den måde strækkes floret ...

   Slet
 6. Hej Claus
  Får bestämt bli en tur över sundet igen. Så vackra lerkrukor!
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 7. Glæder mig allerede til at putte dem i jorden, sortimentet ser flot ud :-), kh Margit

  SvarSlet
 8. Det ser godt ud igen i år - jeg må hellere snart i Bilka. Tak fordi du finder så mange fine sorter til os!

  SvarSlet
 9. Ambassador var ny i min have i år. De stod flot i flere uger, og lang tid efter de andre var visnet bort. Lækre krukker. Allium Obliquum ser spændende ud med den fine limefarve.

  SvarSlet
 10. Jeg kan godt lide din optimisme Claus: hos dig fortsætter sommeren ind i september. Troede at den sidste sommermåned var forbi, men det er klart, selv årstiderne kan du gøre maksimalistiske :-)

  Flot løgudvalg, og suk-slubre-savle-skønne krukker! Jeg skal bare have sådan en :-) Dejlig lille detalje som du ikke afslørede for os på din tur til Italien. Virkelig skønt med sådan en overraskelse.

  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Ett eget löksortiment och krukor med motiv från Pompei, kan man bli annat än imponerad!
  Allt gott!
  Inger K

  SvarSlet
 12. Ich finde diese Pflanztöpfe aus Ton wunderschön. Die Allium`s "Globemaster u. Ambassador" sind die besten Sorten, die ich kenne. sie blühen bei mir schon 3-4 Jahre im Garten.
  Grüße aus Süd-Deutschland
  Ilona

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Jeg har for et par dage siden fået min Bilka-bestilling ind ad døren. To store kasser med masser af lækre løgvækster, som jeg bare glæder mig SÅ meget til at nyde til foråret. Der er dog et par løgvækster, der allerede er i restordre - så jeg venter stadig spændt på mine hvide perlehyacinter. Nu skal jeg så bare lige finde den fornødne tid til at få dem lagt i haven :-)
  Jeg synes, der er rigtig mange skønheder at vælge imellem i år - tak for det! Jeg elsker som dig også september. Hvis du har gode havetips og råd til, hvordan man bedst vintersikrer sin have, så del gerne af din erfaring :-)
  Rigtig god sensommer!
  Mange hilsner
  Sus

  SvarSlet
 14. Jeg har skam allerede modtaget min første - store - forsendelse af dine løg fra Bilka. Men nu frister du jo godt nok - igen!!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Du har gjort utroligt meget for danskernes haver ved at sørge for et lettilgængeligt, utroligt varieret, billigt og meget spændende udvalg af 'havesager' i Bilka, som jo er ret tæt på de fleste. Du fortjener en kæmpe tak fra alle os, som kan glæde os over, at vores haver år for år bliver smukkere og smukkere.

  I denne sommer har dahliaerne været en kæmpeglæde. Har nydt mine 14 slags. Til min forårshave 2016 har jeg fundet så mange nye, smukke narcisser og prydløg, at min have vil blive et vidunderligt syn, når den tid kommer. Rådyrene elsker tulipaner lige så højt som jeg gør, så dem springer jeg over i år.

  De venligste hilsner fra Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. I år skal jeg lægge tulipaner igen efter at have forsaget dem i nogle år pga rådyr. Nu har jeg imidlertid fundet ud af, at gråt kyllingenet næsten ikke ses på afstand (der skal også 'låg' på), så til næste sommer skal jeg have 'sorte' tulipaner sammen med forglem-mig-ej under Ghislaine de Féligonde roserne foran mit grårosa Tehus.

   Jeg glæææder mig
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
 16. wauuuu - de gule allium MÅ jeg eje - og i industrielle mængder selvfølgeligt ;-)

  SvarSlet
 17. Ser godt ud - må vist til tasterne og bestille - ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 18. Din bøn er hørt. I hvert fald her på Rørvighalvøen , for det er det dejligste septembervejr med solskin, behagelig temperatur og porcelænsblå himmel med drivende vatskyer. Derfor skal jeg ikke bruge det gode vejr til at køre til Bilka som adviseret i går. Det kan vente til det igen bliver blæsevejr. Ellers skal alt vejr udnyttes til eftermiddage på stranden ... også selv om det regner. Så går jeg bare nogle lange ture.
  Mht blomsterløg frister du igen; men jeg har allerede købt og fået leveret lidt CD tulipaner og påskeliljer fra Bilka. Mangler bare at få dem i jorden og i potter til Orangeriet; men der er god tid til vha indholdsfortegnelsen på din blog eller en af dine bøger (jeg husker ikke hvilken) at finde ud af, hvordan man bedst slipper fra den øvelse.

  Og så er jeg spændt på, om der er nogle sicilianske krukker tilbage til nærens tid, som det hedder på jysk.
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 19. Et fantastisk sortiment, har allerede lagt godt 800 tulipaner. Elsker at forberede mig på foråret. Er specielt glad for dine match af tre sorter som er beskrevet på pakken - smukt komponeret af dig. Håber at kunne finde nogle af de flotte krukker i bilka Hillerød.

  Bedste hilsner
  Frederik

  SvarSlet
 20. Ibland önskar jag att jag bodde i Danmark.
  Vi, maken o jag trivs mycket väl där och är där ofta, maken är 25% Dansk så han känner sig extra väl hemma i ditt land.
  Men för min del är det också att jag hade haft möjlighet att handla på Bilka.
  Ojojoj..... vad jag hade handlat blomlökar då.
  Men jag får hålla till godo med vad som finns här hemma.
  Men jag drömmer ändå om dom limefärgade Alliumlökarna.

  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 21. Uhhhh, hvor ser det dejligt og meget fristende ud med alle de løg. Da jeg var i Bilka i august var der desværre ikke kommet så mange, så jeg må vist nøjes med at se, hvor mange af sidste års løg, der kommer igen. I år havde jeg da nogle stykker, der blomstrede for andet år træk - skønt med gensyn.
  Krukkerne med snegle ser også søde ud. De måtte gerne bo hjemme hos mig.
  Septemberlige havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 22. Kære Claus Rigtig flot udvalg, det er i sandhed en skøn måned hvor skatte kan blive lagt i jorden. Jeg elsker min fødselsdagsmåned!, jeg fik nemlig altid blomster løg af min far i fødselsdagsgave. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor fint at give løg i gave ... Min bedstefar satte løg rundt omkring i min mor og fars have det sidste år han levede, uden at de vidste det. Han døde i novembermåned, og da foråret kom dukkede der en masse nye vintergækker, krokus og blue bells frem, som min mor genkendte fra hans have. Hvor var det forunderligt at han vidste han skulle huske at give hende en hilsen.
   De står der stadig, og hvert eneste forår tænker vi på ham, når vi ser de blomster.

   Bedste hilsener, Lisbeth K

   Slet
 23. Kære Claus.
  September morgener er smukke med deres kølige klare luft, skyggerne der bliver lange og alle de vidunderlige forårsløg kommer der frem.
  Fra sidste års løg, husker jeg bedst Narcis "Avalon", den blev beundret af alle forbi-passerende.
  A." Ambassador" blev også beundret, den er meget større og kraftigere end de andre Allium. Vi købte 8 løg i Bilka forrige år og alle kom igen i år. I år må vi prøve den fine lime-farvede Allium. Vi har lige købt dine forskellige løg og billige frøposer på bilka.dk, der er fin service.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 24. Kære Claus

  Jeg ser, at Fristelsens Hule er åben. Igen. Ikke så ringe endda ;-)

  SvarSlet
 25. Kære Claus.
  Så er Bilka endnu engang fyldt op med fristelser i havecentret. Det bliver sørme svært at køre forbi Bilka i den næste måneds tid. Ud fra de andre kommentarer lader det til at Ambassador bliver nødt til at flytte ind hos mig.
  hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 26. PS: Lige som Karina har jeg fået et usædvanligt godt øje til de limefarvede (hahahaha den er god med dig) allium. Jeg tror, at det er nogle hoppere.

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Det ser flot ud m alle løgene - men jeg skal lige på kursus i næste uge så vil jeg også i Bilka efter tulipaner
  Og jeg fik købt Alium Ambasador sidste år og hold da op jeg blev overrasket over hvor store de er - de er jo næsten lige så stor som mig - men glæder mig til at jeg har været på kursus så står den på have - og de små krukker dem m mønster - dem fik jeg da i foråret i Bilka i Odense - men dem er jeg også glad for jeg syntes de er nuttet .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 28. Jag och min man besökte dig i helgen, på vägen hem kunde vi inte undvika att svänga in på bilka. Med oss fick vi både lökkorgar, tulpaner och narcisser. Ett himla fint minne från ett fantastiskt trädgårdsbeläggning!

  SvarSlet
 29. Jeg glæder mig til at se sortimentet, selvom jeg vil prøve ikke at købe for mange løg i år. Jeg er nødt til at sætte tæring efter næring, både økonomisk, men også energi-mæssigt. Lidt men godt.
  Jeg vil kigge efter nogle lilje-blomstrende tulipaner til at variere fra de mere runde.

  Du er god til at skrive i dine bøger, hvilke tulipaner, der er trofaste til at komme igen, og det er skønt, for så kan man ad åre udvide bestanden, uden at skulle arbejde mere end sidste sæson. Mer' vil som bekendt ha' mer'.

  (Husholdningspung, hvor eeeer du? Vi ska' shåååååååååppe)

  God dag fra Lene

  SvarSlet
 30. Wauw - fantastisk udvalg. Så må jeg vist ligge vejen forbi Bilka i denne weekend. :)
  Hilsen Mie

  SvarSlet
 31. :-) Du ved, jeg ikke kan hverken styre eller stå for tulipanløg! De første 800 løg er indkøbt, men jeg føler mig ikke helt færdig endnu....
  Svigerfars grav bliver pyntet op med en fin Japanske Løn (Diss. Garnet) og lave røde tulipaner. Tak for du skaffede disse flammende skønheder. Jeg overvejer kraftigt, at anlægge et Dalby-Kenzo tulipanbed. Mangler PANG!

  SvarSlet
 32. Hej Claus -
  Jeg synes, at Narcis Avalon fortjener endnu en lovprisning. Specielt til de vestjyske haver med god blæst er denne variant virkelig et plus med sine stærke stængler og kødfulde blomst, der tåler virkeligt meget. Og så lyser den op i de mørkere områder med sine lyse farver. Jeg har allerede været ude at købe et nyt læs i Bilka, da man (eller måske kun jeg ...) altid får hakket mange løg over under sommerens omrokeringer.

  SvarSlet