Orange lyser op

En farve, som flere og flere tager til sig, specielt her i sensommeren – er den orange.

 

claus20150917_164631

 

Den har en evne til at lyse op og give pift i mange sammenhænge.

 

claus20150917_164800

 

For eksempel som her, hvor det gælder forskellige blå blomster i gentagne grupper.

 

claus20150917_164637

 

Her er bl.a. skærmlilje, Agapanthus.

 

claus20150917_164702

 

Sommerfuglebusk, Buddleja ’Ellens Blue’.

 

claus20150917_164817

 

Anisisop, Agastache foeniculum ’Black Adder’.

 

20150917_164745

 

Og så altså orange dahliaer.

 

Måske ikke en farvekombination, der ligger lige for, men jeg kan lide den.

35 kommentarer:

 1. Dejlig farvesammensætning, der lyser op i den begyndende mørke tid.

  SvarSlet
 2. Den ljusa orange färgen passar till mycket och det är kul med lite överraskning i rabatterna.Den mörkare årstiden behöver lite sånt för att livas upp.
  Ha en fin kväll
  Meta

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Jeg kan da godt li de farver - de er da yndige og blide farver - rigtig smukt
  Så er der jo inspireret igen til næste år - dejligt
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 4. Har ikke været helt lun på orange i min havetid, men den vinder mere og mere, på denne her tid af året lyser den godt nok herligt op blandt de lilla toner. Wauh! VH carina

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Den er rigtig flot sammen med den blå farve, Må nok købe den til foråret. Du er god til at sætte farver sammen. Dejlig at der er noget nyt når man kommer ind på din side, Venlig hilsen Gurli

  SvarSlet
 6. Jeg kan også godt lide farvesammensætningen. Den orange farve lyser op og er flot sammen med de blå farver. Mvh. Helle

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder af orange og blå sammen. Uden for mit vindue nyder jeg også en stor orange dahlia med mange år på bagen - den står perfekt til min nye dahlia 'Celeste'.
  Sensommerhavehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 8. Det er en overraskende kombination, ser godt
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 9. Jeg kan også godt lide de kombinationer:-) har lige bundet rønnebær kranse, og sikke de lyser, tror aldrig bærrene har været flottere end nu;-)

  SvarSlet
 10. Dorte Paasch Pedersen Vejen18. september 2015 kl. 07.37

  Det er en kombination som vil noget. Hvis man er i humør til lidt spræl i haven en dag, kan man altid rykke krukkerne med blomster i kontrastfarver sammen. Det spræller med det samme :)

  Lige den kombination, som du viser, ser altså godt ud.

  De bedste hilsner
  Dorte Vejen

  SvarSlet
 11. Skønne billeder her i efteråret, hvor jeg synes, det kan være svært at have blomstrende vækster i haven. Heldigvis har jeg et par flox plantet sidste år, der står i fuldt flor. Og den orange her på billederne lyser vældigt op. Jeg har et lidt anstrengt forhold til dahlia, fordi de ikke er lykkedes - gennem flere år. Men jeg tror, jeg vil forsøge igen næste år. Om det bliver orange ved jeg ikke, for bedet, hvor de skal forsøges, er mest i røde nuancer - med dine pæoner fra Bilka.
  Og så håber vi på godt have vejr her til weekenden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Dejlige farver sammen. Mine dahliaer er ikke rigtigt kommet i blomstring i år, selvom jeg har brugt dine foreskrifter. Mine er plantet ud blandt stauderne, så måske er det derfor? jeg nyder virkelig alle dine flotte billeder.
  God weekend.
  Hilsen Henriette

  SvarSlet
 13. Smuk kombination - du er vanvittigt dygtig til at tænke "ud af boksen" - God weekend

  SvarSlet
 14. Jeg øver mig stadig på det orange - har lige købt en bundt orange nelliker og parret med glasbær....det er jo Allehelgensfarver. Blå og orange er vel konstrastfarver så det er måske derfor det kan skurre lidt for nogen. Det gør ihvertfald noget ved mig - bliver lidt provokeret på den gode måde og tænker "Ja hva' fanden - det er sidste festfyrværkeri, så sæt bare fuld knald på!" Køber løg ind med arme og ben i øjeblikket - der skal leges med andet end tone-i-tone i år.

  SvarSlet
 15. Skøn kombination af glade farver. Har selv orange pom pom - og kaktusdahlier. Sidste orange køb er et par flotte solhatte : Echincea " Summer Cocktail ", som skifter fra lys fersken til varm koral farve.
  Rigtig god weekend fra Mona

  SvarSlet
 16. Hvor er det smukt.jeg har aldrig været til orange før (er mere til det lyserøde og hvide)men tror jeg vil prøve med noget orange og sort i en krukke her i efteråret.Dejligt at prøve noget nyt men nogle gange skal der lige et lille skub til.Tak for det 🌻 god weekend fra Susanne

  SvarSlet
 17. Really, Claus ! That's a match in Heaven, som angelsakserne udtrykker det.

  Jeg har aldrig været den store Georginefan, men det er der sandelig nu ændret på. Sidste sommer satte jeg en del stiklinger af hvide, blå og især en sart lyslilla Sommerfuglebusk - de mange af sidstnævnte fordi den har været væk efter en af de slemme vintre for 3-4 år siden. Jeg var så ked af, at den tilsyneladende var gået ud, men nu er den pænt stor igen, og her i løbet af efteråret skal børnene i jorden i det staudebed, vi er ved at renovere, foruden at der skal gøres gøres plads til ferskenfarvede smuksager `a la dine Georginer. Og jeg skal ha' sået nogle flere Indianermynte bl.a.

  Herlig (blæsende) sensommerdag til Alle
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 18. Har aldrig rigtig,været til orange,men det er en flot sammensætning du har lavet.

  SvarSlet
 19. Man blir glad av Dahlia-bilder ! Det er noe friskt, freidig og overdådig ved tettfylte Dahlia i knall farger. Jeg håper du får tid til å vise flere av Dahlia-plantene dine i blomst. Jeg husker bloggposter fra i vår, det var ikke få du plantet ... ;-)

  Ps. Designhouse Stockholm staker er bestilt. De var i tre farger, så i går klarte jeg ikke å velge, men i dag ble det klart for meg hva som ble rett. Det vittige med disse stakene er at JEG HAR JO SETT DEM FØR, men ikke "merket meg dem" før jeg nå så hvordan Claus stylet rundt dem ... Og så fikk forrige bloggpost meg også til å GLEDE MEG TIL JUL fordi jeg måtte tenke gjennom hvordan de ulike fargene stakene finnes i ville passe sammen med (all den !) pynten vi allerede har. Det ble en liten jule-stund, om man kan forstå hva jeg mener ... :-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. #2 Det var søtt av Claus å kommentere og sette meg "på spor" etter stakene, dette er jo ikke "hans produkter" på noen måte. Så takk igjen for det !!!

   Igjen, Britta


   Slet
  2. Ps. #3 Og så gleder jeg meg til Claus's julebok, den må jeg jo bare ha ... ;-)

   Igjen og igjen, Britta

   Slet
 20. Hej Claus.

  Det er en meget yndig farve, den er ikke pågående orange. Jeg har også en del dahliaer og gladiolus, men var desværre ikke så hurtig i foråret til at få dem i jorden, så floret er til at overskue, men hvad er det vi plejer at sige:"næste år ..."

  Mange hilsener Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 21. Du har fået overbevist mi, og jeg har nu dahliaer samt købt tulipaner i de skønne kenzo farver!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 22. Altså, det ser bare brandgodt ud. Er ikke helt overbevist om, at det ville gøre sig godt med det orange her hos mig, men i din have, der er det bare wauww. Er blevet lidt lun på den der sommerfuglebusk. Den kunne nu godt komme med mig hjem, hvis jeg lige faldt over den.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 23. Vakkert og originalt! Kaldt og varmt på samme tid? Og veldig mykt!

  De vil jeg også forsøke!

  Hilsen Annette(Oslo)

  SvarSlet
 24. Hej Claus. Jeg nyder de smukke billeder af dahlier,det er en af mine ynglings blomster, de er så gode til buketter. Kh.Anne-Grete

  SvarSlet
 25. Hej i Skønhedsmageriet.

  For blot få år siden, havde jeg nok fået tics og kløende røde knopper over denne farvesammensætning. Nu finder jeg den forfriskende, energiopladende og interessant. Farvekombinationen rusker op i een, og tvinger een til at tage stilling.

  Selv er jeg blevet fuldstændig betaget af kombien shocking pink og orange. Eller pasteludgaven: Sart lyserød og sart abrikos.

  Det er noget mærkeligt noget med farvepreferencer. De forandrer sig ofte med alderen.
  Jeg kan få det sådan, at jeg nærmest h-i-g-e-r efter en bestemt farve i haven. Lige nu er det solskinsgult, - og helst repræsenteret i meget gamle sensommerstauder fra oldemors have....gyldenris, solbrud, solhatte etc etc.
  Hvor kom den lige fra? De udvandede og nedtonede farver i efterårshaven, helt afgjort. Havens farver forsvinder lidt i det tiltagende grålige lys. Men måske er det i virkeligheden også en længsel efter barndommens have. Og en stærk trang til at forlænge sæsonen med solskinsfarver.

  Så jeg drømmer masser af dilemmadrømme om en gul have, en rød have, en efterårshave, en vinterhave etc. Der ville skulle inddrages et nyt stykke af bakken til formålet, da de stærke signalfarver skal have et område for sigselv. Men...men ...men! Så dukker dilemmaet og den irriterende realitetssans op: Det skal jo også passes! Det er ikke nemt, at have hovedet myldrende med enormt mange nye ideer og stemningsbilleder, når kroppen ikke kan løbe ligeså stærkt som drømmene.

  Ønsker alle med sorte negle og havedrømme-tankemylder i hovedet en rigtig dejlig weekend, - gerne een, der kan foregå i haven.


  SvarSlet
 26. Også mig;0)
  Har et "så-må-man-få-det-bedste-ud-af-bed" i haven med en pink rose, der bare er lige lovlig pink. Den blomstrer bare så overdådigt, at jeg ikke nænner at kassere buskene.
  Her om efteråret ser jeg dog lidt anderledes på sammensætningen - jeg kan altså ligefrem rigtig godt lide farvebomben af pink roser, lime tobaksblomster, orange tallerkensmækkere, lyserøde kavalerer og hvide perlekurv med gråt løv.
  Kombien af den blå og ferskenfarvede synes jeg altså er rigtig skøn - hele året!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 27. Det er bare så flot sammen. Jeg har også flere orange dahliaer i år - der var jo et stort, flot sortiment i Bilka i foråret ;-). Jeg tror da, de skal sættes sammen med noget blåt næste år.

  SvarSlet
 28. Orange og blålilla er suveræn komposition. Her har de været krydret med bordeauxsort Petunia hele sommeren. Og jeg skal have mer' til næste år.
  hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 29. Underbar kombination!

  SvarSlet
 30. Tusen tack för ögongodis igen!! Bara älskar denna fårgkombinationen. Tycker den är så raffinerad.
  Fantastiskt vacker mild orange färg du kombinerat med. Blir nog lite lättare med tillvänjningen till lite mer färg om man börjar lite försiktigt...
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 31. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet