På udebane

I går og i dag er jeg i Sverige, nærmere betegnet Göteborg. Her er nemlig bogmesse. Portene blev slået på i dag, og i går var jeg en tur i Göteborgs botaniske have.

 

20150924_122329

 

Det er en have, jeg holder rigtig meget af, og når jeg er i området, plejer jeg at lægge vejen omkring. Således også i går.

 

20150924_122916 20150924_123205
20150924_123613 20150924_122301

 

Vejret var mildt og fint, og som det fremgår, var haven ved at iklæde sig høstdragt.

 

20150924_122443

 

Nogen synes, at denne årstid er trist, men jeg finder den ligeså smuk som alle andre tider på året.

 

20150924_122324

 

20150924_122715

 

Nu sidder jeg i Göteborg lufthavn og venter på mit fly. Egentlig passede det mig rigtig dårligt at tage af sted, for jeg arbejder på højtryk på min nye julebog – Hvid jul – der skal til trykkeriet 13. oktober.

 

20150924_122115 20150924_122222

 

20150924_122607

 

Hvis I eller andre vidste, hvor meget jeg stadig mangler, ville I nok tænke, at det kunne jeg umuligt nå.

 

20150924_122537

 

20150924_122701

 

For eksempel har jeg endnu ikke skrevet et ord, layouten er ikke en gang halvfærdig, og jeg mangler stadig en del modeller og derved også billeder.

 

20150924_122450 20150924_122628

 

 

Men jeg når det, ligesom jeg har gjort det så mange gange før.

 

20150924_122827

 

På et tidspunkt konstaterede en af mine venner, at jeg vist arbejdede bedst under pres, og det er både rigtig og forkert.

 

20150924_122837 20150924_122711

 

På den ene side: Jeg har hele tiden så mange projekter i gang, at de først rigtigt rykker op i prioritet, når nettet begynder at stramme.

 

20150924_122941

 

20150924_123505

 

På den anden side: Når man siger, at en person arbejder bedst under pres, kan det nemt lyde som om, vedkommende går og dovner den, indtil det virkelig gælder. Men sådan er jeg altså ikke ...

 

20150924_123511

 

Heldigvis er jeg alene hjemme hele weekenden, og så skal der arbejdes fra tidlig morgen til ud på natten. Jeg glæder mig!

 

20150924_122902

 

Selve processen med at udtænke, fotografere, layoute og skrive bøger holder jeg så ualmindelig meget af. Når de udkommer, er jeg allerede videre med nye projekter.

 

Således kaster jeg mig snart over bogen om forårshaver, der ligger klar senest i marts. Mere om den ved en senere lejlighed.

20 kommentarer:

 1. Dag Claus, ik kan je niet helemaal begrijpen met googletranslate, maar volgens mij heb je het over het feit dat je onder druk vaak goed presteert? Dat is altijd lastig met bloemerige mensen toch, om de juiste balans te zoeken. Gaat je vast lukken. In ieder geval leuk om te lezen dat je boek over voorjaarstuinen in Maart uit komt. Ben reuze benieuwd. Succes!!!!

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  sikken en skøn have med vidunderlig eftersommerstemning. Hm, Göteborg er ikke så langt væk...... har haft den by på ønskelisten de sidste par år. Det kan godt være at havesæsonen er ved at gå på hæld, men mon ikke vi får 3 skønne uger mere. Og arbejde er der jo altid masser af, specielt med de dalbyske løgfristelser. hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Tak for en skøn reportage fra Göteborg. Jeg anede ikke at de havde så flot en botanisk have, den ser meget lokkende ud. Smukke billeder der får lov til at spille op mod efterårsregnen udenfor. Dejligt med så mange flotte blomster hen mod sæsonafslutningen.
  Doven tror jeg det vil værre de færreste der vil beskylde dig for at være Claus! I så fald kan de ikke have fulgt din kalender ret tæt :-) Jeg kender virkelig ingen der kan klø på i stil med dig. Imponerende at du bare kan. Duracelkaninen kører ihærdigt i mit baghovede, gad vide hvad der fik mig til at tænke på den?

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 4. Så trevligt att se fina höstbilder från Göteborg. Jag var dit en försommar på vår Sverige resa (jag bor i Finland)och det var så vackert där. Lycka till med boken! Den blir säkert minst lika bra som den förra julboken.
  Hälsningar från Lilian

  SvarSlet
 5. Kan godt forstå, at du har mest lyst til at være hjemme og skrive på din bog, men godt for os andre, at du fik tid til at tage og dele billeder fra botanik have i Gøteborg, så skønne billeder.
  Held og lykke med bogen, utroligt du kan være så optimistisk, når der mangler så meget. En fantastisk evne.

  SvarSlet
 6. Der ser vel nok dejligt ud i den botaniske have med alle de skønne sensommerfarver. Tak for billederne, Claus, og god arbejdslyst med julebogen. Det lyder også rigtigt spændende med en bog om forårshaver.
  Bedste havehilsner Sarah

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Det er vel nok en fantastisk have - mange forskellige smukke former og farver helt opløftende på denne årstid - god arbejdslyst m det hele - jeg skal ha lidt ferie nogle dage

  SvarSlet
 8. God arbeidslyst. Jeg gleder meg til å se den nye boken.

  SvarSlet
 9. Dorte Paasch Pedersen Vejen25. september 2015 kl. 07.32

  Hej Claus

  Som altid flotte billeder. Lyder spændende med dit næste bogprojekt om forårshaven. Jeg kan se ovenfor, at jeg ikke er den eneste, der glæder mig.


  De bedste hilsner
  Dorte Vejen

  SvarSlet
 10. Lyder som om det har været en god og tankefuld tur til Göteborg :) Tak for skønne billeder - specielt solhattene er jeg vild med..og så elsker jeg simpelthen efterårets farver! Se bare den morgen vi har idag, med det flotteste lys og det fineste dug.
  God arbejdslyst i weekenden :)
  KH Trine

  SvarSlet
 11. Rigtig mange tak for alle disse smukke efterårsprægede billeder. Skønt at se, at der kan være så mange farver på stadigvæk. Jeg nænner næsten ikke at ønske dig god arbejdslyst - for jeg under dig egentlig en rolig stund uden stress i stedet for.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Sikke nogle HELT FANTASTISKE billeder i skønne skønne efterårsfarver!! Tak for den smukke oplevelse.
  God weekend! (Jeg glæder mig til at skulle lægge alle mine mange indkøbte Dalby løg i weekenden :-))
  - Sus

  SvarSlet
 13. Ingen vet hvor haren hopper, sier vi i Norge. Og ingen vet hvorfra Claus rapporterer, eller fra hvilket av sine mange prosjekter han skriver. ;-)
  Det er nettopp derfor det er spennende å kikke innom her !

  Takk for at du deler høststemningen i Gøteborg. Og når det gjelder skrivingen, det er utrolig hva man kan få unna når man får jobbet sammenhengende med konsentrasjonen på topp.

  Her helt på kysten av Vestlandet har vi forresten fortsatt bare grønne blader på trær og busker, høsten er fortsatt ikke "synlig". Og jeg VIL , VIL , VIL at alle mine Dahliaknopper skal få tid til å åpne seg.

  Hilsen Britta

  SvarSlet
 14. Vakre bilder av høststaudebed!
  Bel særlig inspirert av det første, med Cimifuga og Eupatorium – to virkeligs sentblomstrende store og høye stauder, som gjør så mye ut av seg! De begynner vel blomstringen først nå i slutten av september i Norge(Oslo) i allle fall, og varer ulangt ut i oktober? Så vakre sammen(jeg har dem hver for seg på helt forskjellige steder i hagen),så det fikk jeg også lyst til prøve:-)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 15. Også komposisjonen av stauder på bilde nr 6 erhelt fantastisk! Så vakre og rene fargeklanger sammen, og igjen, så sent på høsten – helt utrolig!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 16. jeg kan godt forstå, at du lige tog turen omkring den have.. den er da osse fuldstændig fantastisk..
  Hvis man ikke syntes om årstiden, skulle man da bare lige kigge på disse billeder..
  Cimifugaerne ser ud til at stå lige i solen? Det klarer de også i de varme måneder?
  Jeg har omhyggeligt placeret mine i skygge/halvskygge af æbletræet. Det skal jeg da lige finde ud af. De er gode til at blomstre ind i efteråret..
  Mine Helenium er forlængst afblomstret..Mon de har været ude med saksen tidligere på året?

  Måske mangler du en del inden næste bog, men du går formentlig og summer over tekst, dispositioner og layout, når du rejser eller foretager dig introverte ting?
  Så reelt er processen længere fremskreden end det ser ud til :-)
  Vi er vist mange, der glæder os til at se det nye skud på stammen ..
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 17. Cimicifuga skulle der have stået..
  SuK

  SvarSlet
 18. He igjen, Claus, apropos, Eupatoriumene, tror du de på det første bildet er den "vanlige sorten? Blomsterskjermene/klasene så liksom ekstra kraftige og store ut ...?

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 19. Du sku komme og se min forårshave claus. Har fotos hvis du er nysgerrig. Tlf 30450045. Skriver også selv og går live om lidt med haveting. Ligesom dig begyndte det med Anne Just

  SvarSlet