Tulipantid

Så er årets sending af tulipaner i hus.

 

claus20150523_145840_3

 

claus20150523_171859

 

claus20150523_172320

 

En del er til krukker, men der er naturligvis også tulipanerne til bedene.

 

claus20150523_171439 claus20150523_150022

 

For at undgå, at friske tulipanløg bliver svampesmittet af gamle, der ligger i jorden, har jeg i mange år praktiseret den taktik at lade de forskellige bede i fred i mindst tre år, før jeg lægger nye tulipanløg.

 

claus20150523_171656

 

claus20150523_172545

 

Det gør, at de fleste af sig selv forsvinder og derfor ikke kommer i karambolage med de nye.

 

claus20150523_145635_01

 

Heldigvis er der adskillige bede her i haven, og jeg forårsglæder mig især over dem, der har fået en ny tulipan-indsprøjtning.

 

claus20150523_172709

 

Forestiller mig, at nogle måske har lyst til at se, hvad jeg har bestilt og lægger i år. Her er listen:

 

400 Barcelona, 400 Recreado, 200 Queen of Night, 200 Black Jack, 100 Chanconette, 500 Spring Green, 100 Tanija, 200 Purple Lady, 200 Café Noir, 200 Cuban Night, 300 Exotic Emperor, 100 Evergreen, 200 Ronaldo, 200 Black Hero, 100 Cummins, 200 Purple Prince, 200 Magic Lavender, 200 Mount Tacoma, 200 Aveyron, 200 Sweet Sixteen, 200 Pink Diamond, 200 Apricot Delight, 200 Ballerina, 100 Akebono, 200 Cacharel, 300 Purissima, 200 Orange Prince, 200 Princes Irene, 200 Negrita, 200 Curly Sue og 200 White Dream.

 

claus20150523_145455

 

Kan fortælle, at jeg køber mine løg hos samme leverandør som Bilka.

 

claus20150522_161949

 

Det vil sige, at de løg, I kan få i Bilka, er nøjagtigt samme kvalitet som mine. Jeg accepterer kun det bedste – se her.

51 kommentarer:

 1. Virkelig skønne klare farver på de dejlige tulipaner. Det er super flot farve sammensætning.

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det lyder fantastisk spændende. Jeg håber, at du som tidligere hen ad vejen vil fortælle lidt om, hvordan du anvender de mange forskellige løg. Med 31 forskellige sorter vil jeg regne med, at du har en plan. Det glæder jeg mig til at følge.
  Mine egne 900 Spring Green, 2500 Jeanne d'Arc krokus, 175 Mount Everest, 200 Leucojum Aestivum, 180 Valerie Finnis og 15 Queen of Night blev købt meget impulsivt, så nu skal jeg altså have mig en plan. Sådan kan det åbenbart gå, når man lader sig inspirere af dine tidligere blogindlæg...stort smil.
  God arbejdslyst.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. det var også et imponerende storkøb :) hvor handler du så store mængder ?

   Slet
  2. Dejligt med nogle der går all in!

   Slet
  3. Orv, og jeg som var vældigt imponeret da jeg så 500 Spring Green på Claus' liste ! Vildt at der faktisk findes haveejere der kan trumfe Claus' indkøb :-)

   Mvh. Lisbeth K

   Slet
 3. waaaaaauw med waaauwnesss på....... imponerende stak der skal skrues i jorden :)
  har tænkt på hvad i gør med alle løgene fra krukker ? jeg plejer at tage mine op, så ligger de i løgkasser sommeren over og kommer i jorden sammen med alle de løg man får købt til huse i efteråret :)

  K.H
  Michael

  SvarSlet
  Svar
  1. Må indrømme, at tulipanerne bliver kasseret. Narcisserne planter vi ud i bedene.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  4. wow... kommer gladeligt til århus og henter løg....hvornår skal jeg holde på østre skovvej :-)

   Slet
  5. wow... kommer gladeligt til århus og henter løg....hvornår skal jeg holde på østre skovvej :-)

   Slet
 4. Vilka läckra färger och namnen på tulpanerna låter frestande. Förstår att du gläder dig. Bra idé med att låta rabatterna vila i tre år. Om du har tid skulle det vara trevligt att se en video från din trädgård. Du har så mycket vackert ännu.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Fantastiske billeder - det bliver spændende at se sammensætningerne til foråret.

  SvarSlet
 7. Helle Aagaard, Sydfyn23. september 2015 kl. 09.39

  Hej Claus og alle i øvrige tulipanelskere.
  Mht evt. råd og mug på løgene, har jeg ladet mig fortælle fra nogle der virkelig avler løg, at det kan være en god ide at dyppe løgene i en atamonblanding inden de lægges.

  Er der nogen der har erfaringer med dette. Jeg har ikke, men tænker da det skal prøves.

  Tulipanske hilsner fra
  Helle Aagaard, sydfyn

  SvarSlet
 8. Sikke et vidunderligt syn. Jeg har fået første pænt store forsendelse fra Bilka - og har en løgforsendelse mere undervejs - så NU må jeg - forsøge - at beherske mig. De skal jo også lægges i jorden. Men det er sørme svært, når man ser sådanne skønne billeder og flotte farvesammensætninger. I år skal tulipanløgene ned i et helt nyt bed, så jeg formoder at der ikke bliver mug problemer. Men "fidusen" med atamon vil jeg gemme til hvis det engang bliver aktuelt.

  Kjærligst Hannemor - og god fornøjelse til dig og dine løglæggere

  SvarSlet
 9. Skønne billeder - og sikke en liste! Jeg håber, at du viser billeder af resultatet, når den tid på året kommer. Så har vi jo noget at glæde os til på bloggen.
  God arbejdslyst til løglæggerne.
  Bedste havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 10. Stor inspiration - och så älskar jag att din blogg då och då ger konkreta tips som jag aldrig har hört förut (och jag har hört och läst mycket)... Nu har jag inte så många rabatter att jag kan lägga vissa i karantän i flera år, men jag ska absolut försöka hålla mig till vissa delar vissa år.
  Nyfiken på nästa års färgskala hos dig - när avslöjas den?? :-)
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 11. Otroligt vackert. Man blir bara glad. Önskar att jag också kunde beställa 500 Spring Green. Hade varit så vackert i vårt woodland. För dock en mycket ojämn kamp mot sorkar...planterade en massa allium christoffi förra veckan. Över hälften är redan uppgrävda. Nu är det fullskaligt krig. Får nog nöja mej med att titta på dina vackra tulpanbilder och det är ju inte det sämsta.
  Vänliga hälsningar
  Mats Andersson

  SvarSlet
 12. hej Claus.
  hvad hedder tulipanen på billede 9? -den er skøn.
  min yndlingsbuket er netop orange og lilla tulipaner i rå mængder ;-)
  med venlig hilsen
  anne i Hjørring

  SvarSlet
 13. Industrielle mengder - nå vet jeg ikke om det er en clausisisme eller et vanlig dansk uttrykk, for jeg har bare sett det her på bloggen - , men det var det uttrykket som kom i mitt hode da jeg leste innkjøpslisten. Det må da bli overdådig flott til våren !

  Vi hører gjerne mer om dette, er der noen spesiell fargepaljett ? Eller er det fortsatt 70-tallsfarger ? Jada, jeg vet Claus bruker et annet uttrykk, men jeg vil ikke knytte disse fargene til en spesiell kunstner ... ;-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hodet mitt arbeider ... Men noen ganger sent ...

   Det MÅ da bli ... skrev jeg. Det norske MÅ er "must / will" ... Det danske MÅ er "can" ...

   Dansk og norsk er jo så likt, men dette er en av de forskjeller som kan skape forvirring. Min moster var gift i København, og jeg husker min reaksjon, da jeg var liten, på mine fettere og min kusines "MÅ jeg" ; jeg sa "nei du MÅ ikke, men du kan om du vil". Babelsk forvirring på alle hold ...

   Dette var en lang vei til å fortelle at ovenfor mente jeg : Dette VIL da bli overdådig fint til våren. ;-)

   Og så er det da merkelig hvordan hodet / hjernen arbeider, I DAG da jeg våknet så var denne "MÅ-problematikken" det første som dukket opp i mitt hode ...

   Slet
  2. Kære Britta - farverne får I at se til foråret.

   Slet
  3. Å ja, så det er et visst overraskelses-moment over dette ...

   ;-)

   Litt som når man i gamle dager åpnet dobbel-døren til finstuen,
   og der sto det pyntede juletre i all sin prakt, med gavene under ...

   Igjen, Britta

   Slet
 14. Imponerende, at du overhovedet kan vælge et stykke bed, hvor der ikke har været tulipaner i 3 år, for en anden en har det set ud til, at du har tulipaner over det hele..
  Smukke smukke slags du har valgt og dejlige billeder. De er lige til at bide i.
  Ser også en lille Bowles mauve titte frem.. den er rigtig fin i den sammenhæng. Håber, at Bilka fortsætter med den..
  Er det ikke en Recreado på nederste billede?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 15. Dorte Paasch Pedersen Vejen23. september 2015 kl. 13.23

  Jeg har ikke lagt mærke til at du skifter bed og holder 3-års pauser i nogle af bedene. Jeg synes altid du har tusindvis af tulipaner over det hele :)

  De bedste hilsner

  Dorte Vejen

  SvarSlet
 16. Ja..det er imponerende med alle de løg. Jeg er også lidt misundelig på dem der kan "skifte" bede. Selv har jeg kun et enkelt bed på ca. 10 kvm at gøre godt med i min lille københavnerhave. Men det er jeg til gengæld også super glad for. Jeg har grublet en del over om det så kan lade sig gøre at have tulipaner hvert forår? Det jeg indtil videre er nået frem til er at vælge de sorter som har ry for at komme igen år efter år (f.eks. Spring Green og nogle forskellige botaniske). Men er det så bedst at vente 3 år før jeg lægger nye løg i bedet igen? Og er der en fidus til hvordan man undgår at grave ned i de løg som ligger i jorden i forvejen? Udover tulipaner i bedet skal der naturligvis også lægges nogle i krukker. Her vil jeg så vælge nogle af de etårige løg. Plejer du/I at gøde i bedene der hvor I lægger løg? ..hvis ja hvornår?
  Rigtig god løglægning til alle :-)
  Mvh.
  Iben

  SvarSlet
 17. Wauw siger jeg bare :-). Det bliver et aldeles flot syn. Rigtig god fornøjelse med løglægningen. Mange hilsner fra Mette

  SvarSlet
 18. Industrielle mængder:) jeg glæder mig altid stort over din begejstrede tilgang til volumen og ser allerede nu frem til myriader af fotos fra din forårshave.
  Mange hilsener Christina, Hornsherred

  SvarSlet
 19. Wow hvor ser det flot ud.. :)

  SvarSlet
 20. Uha, der skal godt nok laves mange huller, bliver så spændende til foråret. VH Carina

  SvarSlet
 21. Godt at du har hjælp til lægningen .- det bliver forrygende. IGEN
  hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 22. Kære Claus
  Det er vel nok flot - så smukt m de farver - og du er en sand mester i at tage foto så vi lige får det rigtige vue i billede - det er bare imponerende flot - der bliver noget at glæde sig til når du viser forårs billeder
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 23. Kære Claus. Det er et imponeret syn med alle de løg. Glæder mig til at følge dem på bloggen. Kh. Anne-Grete.

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Jeg har tit tænkt på netop hvordan du håndterede det med at sætte nye tulipaner i "gamle" bede, tak for du delte det med os. Jeg har nu købt en notesbog, og vil næste år skrive hvor der er huller, så der kan komme nyt der, i stedet for som i år bare at prøve at komme i tanke om hvor der mangler blomster.
  I år var det måske bedst bare at læge en mængde i krukker og så putte en krukke eller to ind i et bed, der ser bart ud.
  Kg
  Jytte

  SvarSlet
 25. Hej Claus

  Jeg vil så gerne kunne få held med at sætte tulipaner i krukker. Hvad er tricket? Mine bliver ofte ranglet og usunde at se på. Derfor tør jeg ikke sætte tulipaner i krukker længere... Selv om jeg får lyst til det når jeg ser hvor smukt du kan få det til at se ud.

  Havehilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Det er vigtigt at, tulipanerne får tilstrækkeligt med lys. Når det første grønne viser sig over jorden, skal de stå så lyst som muligt.

   Slet
 26. 100 Akebono? Det er slet ikke nok - du bliver tosset med den hahahaha! Sjovt at se din indkøbsliste! Så skal Preben ud med løglæggeren - kan han lejes når han er færdig hos dig? Har lige ramt de 1000 løg og L nægter sgu! Han vil hellere ud at sejle og han mener selv, han var ret genial, da han lagde "sine" perlehyacinther. De kommer jo igen hvert år - "der kunne du lære lidt, basse" Suuuk hvad har jeg dog belært ham om det for?
  Jeg glæder mig helt vildt til at se dine bede til foråret - er sikker på, vi bliver blæst helt bagover. Jeg hørte om noget svampedræber man kunne vande ned - men jeg kan ikke huske hvad søren det hed...

  SvarSlet
 27. Jeg har haft stor glæde af dine mixkasser med tulipanløg – dog sker der det samme, som for alle andre, de lever ikke særligt længe. Efter et par år er de væk, og sådan må det jo gå.
  Vil det være en ide at lave en mixkasse med botaniske tulipaner og nogle af de ”gamle” sorter – fx Appeldorn – i en lækker farveskala?

  SvarSlet
 28. Nu har jag köpt Purple prince och Princess Irene till min rosrabatt. Har varit så nere så jag tänkte att tulpanlöks planteringen får lämna denhär hösten men jag fick sådan inspiration av dina bilder. Har aldrig provat dessa färger tillsammans förut. Det ska bli intressant att se i vår. Tack Claus!

  Med vänlig hälsning

  Lilian

  SvarSlet
 29. En fantastisk liste. Jeg har i år lagt løg i krukker efter din opskrift altså helt tæt. Jeg glæder mig allerede til foråret.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 30. Du har influeret min smag til det orange. Efterhånden er det min yndlingsfarve

  SvarSlet
 31. Ih altså - detter er billeder lige efter mit hjerte. Wauw.... hvor ser det fantastisk ud på billederne - fantastiske farvesammensætninger - så hvordan mon ikke det ser ud i virkeligheden. Men I får da godt nok travlt med at lægge løg her det næste stykke tid. Jeg har lige lagt løg igen i dag - hårdt arbejde, synes jeg, men glæder mig til at se, om de lever op til mine forestillinger. Overvejer om, jeg skal prøve at lægge løg i nogle krukker - hmm... når man ser dine billeder, kunne man jo godt blive fristet til at prøve.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 32. Spring Green, White triumphator, Ronaldo, Rejoyce, Purple Prince, Tineke Van der mer, en pink sort med røde stængler, Montreux, den hvide prisbelønnede hvis navn jeg glemmer, Atilla, Black Hero, Black Parrot, Bakeri Lilac Wonder, Sweet Sixteen som er en super tidlig lyserød. Og så matcher jeg dem op med lungeurt, judaspenge, narcicuss Thalia, Tresamble

  SvarSlet
 33. Hov... Den frøs så jeg måtte udgive :0) narcicusser, rippling waters, Mount hood, har forelsket mig vildt i klokkeskilla, og Allium Giganteum, Christophii, Mount everest, galanthus nivalid og elwesii, jamen... Så prøver jeg også en eremus robustus på 225cm i år og en masse små skilla, tre slags krokus.

  SvarSlet
 34. Måske fryser den ik, måske skriver jeg for meget? Men forårsløg redder mit humør. Har også hyacint woodstock, city of harlem og jan bos og er vist ikke færdig, men når en gæst ankommer gennem havelågen og ikke dukker op ved hoveddøren blir jeg helt boblende indeni. For der står de så ude og er faldet i staver - sidst af min crocus barrs tommasinus som langt overgik mit tre gange så store hvide krokusbed. Det er sanserne vi trykker på ikke? Elsker det - og er snart klar til at skrive igen efter mange års iværksætteri, investorer og 35 ansatte. Og jeg er meget lykkelige nu hvor jeg roder med haver og livskvalitet. Så nu fik du da lidt kommentarer claus selvom jeg har fortalt dig jeg altid læser din blog men ikke så tit svarer :0)

  SvarSlet