En have bliver til

Det er helt mærkeligt at tænke på, at det nu er tyve år siden, vi begyndte på haven her.

 

claus20090313_154835

 

claus20140427_193247

 

claus20140427_193804

 

claus20090313_154739

 

claus20130521_075512

 

De første mange år havde vi hver sæson nogle store efterårs og vinterprojekter, der gik ud på at anlægge nye rum og tilføre bygninger.

 

claus20090313_154852

 

Før-billederne her er fra 2009, og det var det år, hvor vi byggede søjlepavillonen og nyanlagde skovhaven.

 

claus20140427_193516

 

Efter-billederne er fra sidste forår.

 

claus20140427_194212

 

Når man går og kigger på haven til daglig, er det svært at huske, hvordan det så ud en gang.

Så er det dejligt med billeder.

 

claus20140427_193721

 

Desværre har jeg slet ikke nogle billeder af stedet, dengang vi begyndte.

 

claus20140427_193516

 

Men der er sket rigtig meget siden dengang, hvor der blot var én stor græsplæne.

29 kommentarer:

 1. Visst är det trevligt att se tillbaka och se förändringen. Åren går så fort och man glömmer så lätt bort hur det såg ut före. Du får vara stolt över hur fint det har blivit. En fantastisk trädgårdsdesign löper genom hela trädgården. Det är en glädje att se dina bilder.

  SvarSlet
 2. Hej Claus, ja det kunne være et ekstra kulør at kunne kigge længere tilbage, men på den anden side, der var jo kun græs som du selv skrev. Men man kan virkelig glædes og blive helt forpustet over alt det arbejde man har udført i sin have, godt man ikke ved det var start....Nogle ting tager bare længere tid end man ville havde troet da man satte spaden i jorden første gang.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 3. Det var artig å se, utrolig så raskt det gror til(særlig med ditt gode stell, da:-)) Inspirerende for alle oss med ikke fullt så velutviklede hager!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 4. Wauw det er fantastisk som haven har udviklet sig, jeg er meget imponeret og inspireret 😀 1000 tak for du deler og inspirerer 😆😘

  SvarSlet
 5. Wauw det er fantastisk som haven har udviklet sig, jeg er meget imponeret og inspireret 😀 1000 tak for du deler og inspirerer 😆😘

  SvarSlet
 6. Wauw det er fantastisk som haven har udviklet sig, jeg er meget imponeret og inspireret 😀 1000 tak for du deler og inspirerer 😆😘

  SvarSlet
 7. Meget inspirerende. Jeg er i gang med "samme" projekt. Bare i LANGT mindre målestok. Specielt din forkærlighed for at plante frodigt og i tone i tone - samt eliminere alt græs - er en ambition, som jeg i den grad har taget til mig. Tak for en masse inspirerende og fantastiske billeder - både på denne blog og i dine bøger, som er rigt repræsenteret i min bogreol.

  SvarSlet
 8. Vad synd att du inte har några bilder från när ni köpte huset...! Det är bästa sättet att pigga upp sig om man får en släng av trädgårdströtthet, ta en titt på de förfärliga bilderna för tio år sedan och tänk på allt som hänt sedan dess...:-) Vilket livsverk du har skapat, Claus, eller rättare sagt skapar - för det tar ju som tur är aldrig slut!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 9. Finns det kanske bilder som mäklaren tog innan ni köpte huset?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, for vi købte huset kontant uden mægler indblandet. Handelen tog mindre end en time, og så var vi enige ...

   Slet
 10. Lige for tiden genudsender DR1 Haven i Hune. Der så man et glimt af din have med græsplæne....Jeg tror det var udsendelse nr 1.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn7. oktober 2015 kl. 08.39

   Ja det har jeg også bidt mærke i, hvilket jeg også lige har kommenteret. Sjovt for dengang i 2003-04 hvor udsendelserne blev set første gang skænkede jeg det ikke en tanke med græsstykket :-)

   Slet
  2. Hej Claus, Ingrid og Helle

   Jeg har desværre kun set et afsnit af Haven i Hune, men jeg mener nu det var i afsnit 2 at man så dig fortælle i din have, hvoraf det fremgik at det var en stor græsplæne ... Jeg prøvede at finde afsnit 1 på nettet, men fandt kun afsnit 2? Hvis jeg husker forkert, Claus, så er det fra det første afsnit man ser din have, men det er kun i periferien, de har stillet skarpt på dig og ikke din have :-)

   Kh. Lisbeth K

   Slet
  3. Stor tak til DR, som har genudsendt Haven i Hune. Jeg har aldrig tidligere set de første to sæsoner, som jeg denne gang har labbet i mig og optaget. Ville det ikke være fuldstændigt ovenud fantastisk, hvis DR vågnede op til dåd og fortsatte konceptet med Claus?! Han kunne passende overtage Anne Justs rolle. Jeg ville så betale min licens med glæde. Claus kender de gode haver i Norden. Og hvorfor ødelægge et godt koncept ved at opfinde nye typer haveudsendelser. "Why fix it if it ain't broken".

   Slet
 11. Ja, der er sket meget, siden dit haveeventyr startede.
  Er det ikke som om haven er blevet større, jo mere der er kommet i den? Eller er jeg helt galt på den?
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 12. Det er den mest fantastiske haveudvikling. Og du er heldigvis god til at dokumentere og tage billeder, så vi kan beundre og få inspiration. Tak for det.

  SvarSlet
 13. I har skabt en fantastisk have, det er dejligt at se før og efter billeder! Smiler over din kommentar til Karin, hatten af for det!
  Begyndte selv anlæggelsen af vores have- et blankt lærred i 2013, og allerede nu er det svært helt at huske hvordan det var før, der findes heller ikke mange billeder, men jeg kender stoltheden og den usigelige glæde det er ved at færdes i det der er skabt til nu:-)

  SvarSlet
 14. Tak for billeder - det er sjovt at kigge "gamle" billeder af haven, og helt utroligt en udvikling der er sket. Jeg finder også ind imellem vores før-billeder frem - og overraskes hver gang over resultatet :) Uanset hvor meget eller hvor lidt have man har, tror jeg altid det er spændende at gå og "nørkle" med forskellige ideer om blomster, træer, farver, former, fliser, byggerier, omrokeringer osv :) Og skægt at se og glædes over resultatet.
  Flot :)
  KH Trine

  SvarSlet
 15. Helle Aagaard, Sydfyn7. oktober 2015 kl. 08.36

  Hvor er det altså sjovt at se gamle billeder og hvilke forandringer der er sket.

  I øjeblikket ser jeg jo Haven i Hune udsendelserne der kører på DR1 og bed netop mærke i forleden dag, at i en af udsendelserne med indslag fra din have Claus, ja der anede vi græsplæne i baggrunden op længst op mod huset. Har det mon været den sidste del der var tilbage der ?.

  Det så ihvertfald helt forkert ud til din have, når vi kender den, som den er i al sin skønhed.- Ja der manglede sørme også drivhuse og kan det passe der var en gammel pavillon med stråtag, hvor du nu har dit skønne lysthus mod skoven.
  Tak endnu en gang for gensynet med bittesmå takshække og tynde og spinkle bøgeplanter der nu er de skønneste hække. Skønhed kommer med alderen...

  Knus Helle Aagaard, Sydfyn (årgang 64)

  SvarSlet
 16. Det er næsten ikke til at forestille sig, at haven engang bare var græsplæne. Men når man ser hvilken udvikling, der er sket med skovhaven siden 2009, så kan man alligevel godt regne ud, hvilken forskel 20 år kan gøre.
  Blæsende havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Tak for delingen af disse smukke billeder.
  Hvor er det en overvældende oplevelse at se dine før og efter billeder. Meget flot og vellykket er det jo blevet.
  Jeg tænker på om der mon ligger gamle billeder af netop dit hus og grunden/haven i et byarkiv eller lignende? Det er jo også et lidt historisk hus du har, så måske der var noget at hente - selvom det selvfølgelig heller ikke vil ligne det hus du overtog mange år senere. Men det er altid sjovt at se gamle billeder fra de steder man selv har boet eller er færdes meget.
  Mine svigerforældre bor i et hus fra 1700-tallet, og det er sjovt at se gamle billeder og hører historier om dem der boede der førhen.
  Mine bedsteforældre boede i et gammel stråtækt hus i en gammel landsby og fik engang nogle tidligere fotografier leveret af en gammel nabo, som mente de ville have glæde af dem. Det var så sjovt at se vejen fra før der kom asfalt på.

  Det er så nemt at være bagklog mht. fotografier. Ofte glemmer man i de mest hektiske situationer at få det fotograferet, og så er det passé. Jeg kender en meget gammel dame der for nylig er flyttet på plejehjem, og hun var bundulykkelig over at skulle forlade sit hus, som hun havde boet i over 50 år. Nu er huset revet ned af de nye ejere ... bare vi dog havde tænkt os om og fotograferet hendes stue, hendes hjem og have før hun flyttede ud. Så kunne hun have haft de minder med sig på en mere håndgribelig måde. Nu er der jo intet at komme efter.

  Jeg stopper her, inden det bliver alt for trist. Din have er i hvert fald alt det modsatte af trist. Tak fordi du deler den så godhjertet og frimodigt med os Claus.
  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Det er altid spændende at læse og se billeder - det er sjovt at se ved vintertid når det hele er bart og vupti om foråret når det hele springer frem og ja det m billeder vi er jo altid bagkloge - men jeg glæder mig i den grad over alle de nuværende billeder- de er så virkelige og dejligt når vi har set og duftet det i virkeligheden
  Tak for altid at vi alle ser de fantastiske billeder . Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 19. Kære Claus.Hvor er det sjovt at se hvordan din have har udviklet sig gennem de sidste mange år.
  Det kræver virkeligt et oveblik....................og masser af planlægning.
  Og det er da lykkes til UG og slange.
  Knus Jette

  SvarSlet
 20. Dorte Paasch Pedersen Vejen8. oktober 2015 kl. 11.27

  Ja før og efterbilleder er altså en god ide. Man glemmer alt for hurtigt, hvordan det så ud før og med billederne kan man glæde sig over det store arbejde, man har udført i stedet for at være underlagt de uudførte opgavers tyrani.

  Forleden viste jeg min man en video af vores have optaget for præcis et år siden. Selvom han har set alle ting blive lavet, så nægtede han næsten at tro, at der på kun 1 år er kommer overdækket terrasse, pergola (15 skridt lang) og nyttehave etableret i 7 højbede rundt om glashuset og diverse blomsterbede og hække i haven. Skønt at glæde sig over ALT det man HAR lavet :) Næste år bliver endnu bedre.

  De bedste hilsner

  Dorte Vejen

  SvarSlet
 21. Kære Claus

  Jeg har svært ved at få armene ned, når jeg ser billeder som disse. Din have er ikke blot smuk. Den er også spændende for haveelskere. Den er fyldt med både store og små overraskelser, når man går rundt på stierne. Jeg har endnu ikke set din have live om foråret. Så hvis du det kommende forår ser en forpjusket og forrevet personage gå rundt i din have, er det muligvis mig, som har planket den ;-)

  SvarSlet
 22. Kors hvor tiden går. Jeg var ikke 'med' fra begyndelsen. Jeg startede først, da jeg 'faldt' over Haven i Hune i TV. Jeg har været bidt af Claus Dalby bacillen lige siden. Min mand kalder dig for min Guru og Den levende have for min bibel. Ja jeg er stadig 'bidt' af dig og din have. Og selvom jeg ikke er ekspert kan jeg se den fantastiske udvikling, der er sket med dine billeder og havebøger. Det er en lise for sjælen af se dine billeder. Når jeg skal slappe af efter havearbejdet f.eks., snupper jeg en af dine bøger fra hylden og lister ned i drivhuset, det er bare skønt. Ligeledes alle de smukke ting du har vist, alle ideerne også til indendørs brug. Vi kan ikke undvære din blog, dine bøger og din inspiration.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 23. Naturen er gavmild, men tager gerne mod en hjælpende hånd eller to. Og her er vist ikke kun to hjælpende hænder til smuksalighedsgørelsen, men også en dygtig plantesmed. Skønne billeder.
  Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 24. Det levande beviset på att man inte "måste" ha en gräsmatta, trots att flera trädgårdsexperter säger att rabatterna blir snyggare om de har en tom gräsyta som kontrast. Pffft, då har de inte sett fotografierna från Risskov.

  SvarSlet