Festen er slut ...

... men begynder snart igen.

 

claus20151030_153947

 

claus20151030_154014

 

claus20151030_154002

 

Gartnerne har travlt, meget travlt, med at pakke haven sammen.

 

claus20151030_153954

 

 

claus20151030_154124

 

Heldigvis er efteråret midt og venligt uden regn, så det er en fornøjelse.

 

claus20151030_153925

 

Helt ærligt, har jeg ikke meget tid til at være ude, men jeg går daglige ture og glæder mig over alt det, der nu bliver gjort.

 

claus20151030_154139

 

Vi er nok helt færdige omkring 1. december, men så varer det jo ikke længe, inden det hele begynder igen.

 

claus20151030_153856

 

Det er en stor glæde.

 

Jeg har ret travlt med at rejse rundt i landet for at præsentere mine julekollektioner. Således er jeg på søndag hos Casa og Co i Ringsted mellem kl. 11.00 og 13.00. På torsdag mellem 15.00 og 17.00 er jeg hos Inspiration i Roskilde, og fra på fredag til søndag er det Bogmessen i Bella Centret, det gælder.

 

Måske ses vi?

22 kommentarer:

 1. Det kan du lige tro vi gør! Lørdag OG søndag - og TAK ;-) Hvad jeg ikke ville give for at låne dine 3 magiske ånder et par dage! Så meget der skal nåes med 2 buttede hænde og stumpede ben. Men vejret ja, det må vi simpelthen ikke klage over. Kan ikke mindes et smukkere efterår

  SvarSlet
 2. Godmorgen Claus.
  Ja, hvor er der meget at være glad for, vi er også færdige med at pakke haven sammen. Hvis det bliver rigtig vinter, har vi et par meget store krukker der skal have lidt bobleplast om sig, men vi håber, at det bliver en vinter som sidste år.
  John har fået en dato der siger d. 16. 11., så nu er der ikke så længe til.
  Jeg sender en kærlig hilsen til dig, Claus, og til hele det flittige havefolk rundt omkring. Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane og John Dejligt at høre I har fået en dato til John.Knus Pia

   Slet
  2. Kæreste Eliane og John :-) Mange tanker og store knus til jer. Godt John fik en tid!

   Slet
  3. Kære, søde Eliane og John

   Hermed mine varmeste hilsner til jer begge to.
   Kærligst, Lisbeth K

   Slet
 3. Ja det er et skønt efterår,Det ser ud som om det er hostaerne der er skåret ned og sat lidt til side ,sætter du også dem ind i teltet Så er spørgsmålet ,er det fordi det er det bedste,eller er det fordi krukkerne nu ikke pynter på haven. Venlig hilsen Brita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anonym.
   Håber du kan bruge mit svar: Krukkerne kommer i teltet for at skåne dem for vinter-væden, der kan få rødderne/løgene til at rådne. Du kan læse meget mere om det i "Min krukkehave" og i bogen "I potter og krukker".
   Hilsen Eliane

   Slet
  2. tak for svaret til Elaine brita

   Slet
 4. Jeg ble litt nysgjerrig på teltet ditt ...

  Bruker du det kun for å skjerme for nedbør (regn / snø) ?
  Eller har du også varme der om det blir minusgrader ?
  For frost kan det vel bli også hos dere, kanskje tilogmed flere minusgrader ?

  Kanskje dette kan være noe å komme tilbake til i en senere bloggpost ?

  Jeg tror vi alle er opptatt av hvordan vi kan få en optimal vinteroppbevaring av plantene våre, ut fra de forhold vi nå engang har... Når vi ser hvordan andre gjør det kan vi få ideer om hvordan vi kan gjøre det beste (smarteste) ut av egne forhold.

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. mener det er for at skåne mod nedbør... sidste år kan jeg huske at jhan sendte flere planter på plantehotel :)
   og ja vi kan få frost... nogle gange under -10 og mere

   Slet
  2. Hei, Gauner og takk for svaret !

   På kysten av Vestlandet (et stykke nord for Bergen) har vi milde vintre og sjelden mer enn noen få minusgrader. -10 er sjelden (og fryktelig, fryktelig kaldt etter mitt syn). Men jeg er altså "helt på kysten"; har utsikt til skipsleiden der man ser båtene som kjører oppover og nedover Norskekysten. Reiser man bare et kvarter eller en halvtime med bil "innover i landet", så har de kaldere klima...

   Jeg ser lenger nede at du skal plante tulipaner. Det skal også jeg, i slutten av uken. Ikke i mengder av Claus-dimensjoner, men noen hundrede faktisk... MANGE etter min målestokk...

   Hilsen Britta

   Slet
 5. Kære Claus
  Selv om dine medarbejder er ved at pakke haven sammen er det da meget imponerende at alligevel ikke mindst at se alle de flotte tomme krukker som står flot anbragt så det ser pænt ud - og
  " party teltet " er kommet op til de krukke vækster hvor det er på krævet - et dejligt syn trods det er vinter klargøring
  Kh Anita Jørgen

  SvarSlet
 6. Nej, sikke et efterår! I vores have er der stadig hindbær og brombær. Jeg mindes, at vi har kunnet plukke hindbær helt til november!
  God ide med bobleplast. Den skal jeg lige sælge til gemalen. Vi har nogle store krukker, hvor det ville være smart:)

  SvarSlet
 7. Jeps , jeg satser på Casa og co, jeg har aldrig været der, så kan det være nu, og jeg har sat mig på bilen i morgen.
  Jo det er et flint efterår, men skal jeg brokke mig ( og det gør vi jo) så er det alt for tørt,. Jeg har været ude og vande flere gange, noget af de planter jeg nåede at flytte tidligere. Det er faktisk meget tørt under træerne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 8. Du pakker sammen og her pakker vi ud ! foraaret er koldt i aar saa det har taget sin tid at komme igang med blomstring , haven dufter af foraar og er fuld af fuglesang ,festen er begyndt !
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  jeg er også ved at pakke ned nu. De sidste løg er i jorden og en del kompost er allerede fordelt. De fleste krukker er nu tomme, men Dahlierne nænner jeg ikke at snuppe før frosten har været i gang.Men festen er ikke slut, nu står julen for døren, men lys, gran og god stemning. Det er bare en anden slags fest. Hilsen og god søndag. Anne Marie

  SvarSlet
 10. her skal de sidste 9 spande med løg i jorden i løbet af ugen, dahliaknolde børstes fri af jord og ind i garagen og så kom jeg til at bestille 25 rose de rechts barrodsroser som skal bruges til hæk i foråret.... de må så få en midlertidig plads i det tomme dahliabed vinteren over :)

  K.H
  Michael

  SvarSlet
 11. Kære Claus Der er sørme noget at se til! Godt du har gode hjælpere. Var i den lokale Inspiration og så din New Nordic collection. Det er skønne ting og farver du har sammensat. Meget elegant! Kh Tina

  SvarSlet
 12. Ordnung muss sein, og det er en fornøjelse at se, hvor fint dine hjælpere gør det. Jeg burde selv se at få pakket det hele sammen, men kigger nok forbi bøgerne i næste weekend i stedet for at knokle i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber vi ses! Er der både lørdag og søndag :-)

   Slet
 13. Lige nu er der alpeviolerne at se på, men hvor er det skønt at der også er noget der kan blomstre i november. Ligesom du, glæder jeg mig så småt til det vender og spirerne kommer frem igen.
  Jeg har vist skrevet det før, men den engelske talemåde faldt mig ind, da jeg læste dit indlæg her: "When winter is near, spring is not far".

  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Jeg er slet ikke færdig til vinter endnu - har lige flyttet nogle lupiner her i formiddag. Jeg håber, det lykkes, for jeg har hørt, at lupiner ikke er nemme at flytte grundet pæleroden. Vi må se. Og der rives blade og tyndes ud i buske og krat. Så det milde efterår må godt vare ved lidt endnu. Jeg har faktisk 5 primula i blomst på skråningen - de må have set forkert på kalenderen. Og jeg nyder at være ude i dagslys - herligt at være blevet efterlønner. Så pandelampen bliver ikke brugt så ofte mere.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet