Jeg elsker efteråret

... ligesom jeg elsker alle andre årstider.

 

claus20151026_150637

 

Mit valgsprog er, at der altid er noget at glæde sig til og over.

 

claus20151026_150600

 

Lige nu falder jeg i næsten svime over de smukke høstfarver, og lindealleen stråler.

 

claus20151026_150815

 

Om få dage er det slut. Så ligger alle bladene på jorden. Og så går der seks måneder, inden vi ser friskt løv igen.

 

claus20151026_150810

 

Bemærk også lige hortensiaerne, som vi plantede i sensommeren.

 

Glæder mig til at vise jer dem igen til næste år, hvor jeg er ret sikker på, at de har taget noget til i størrelse.

 

claus20151026_150852

23 kommentarer:

 1. Jeg elsker også efteråret og kan slet ikke få nok af at se på de smukke farver i naturen lige nu. Er det ikke et helt særligt lækkert efterår i år ?

  SvarSlet
 2. Jeg siger som Ulla at det er da også et helt usædvanligt smukt efterår i år! Smukke billeder du viser, Claus :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
 3. Dejligt, at der er andre positive mennesker som elsker alle årstider?:-)

  SvarSlet
 4. Ja, efteråret i år er noget ganske særligt - smukt! Det er skønt, vi er beriget med årstider, de har hver deres egen vidunderlige charme. Efterår og vinter er ikke noget jeg længes mod, men når det er her, kan det opleves og nydes med alle sanser.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Det er nogle skønne billeder - tak for at se med
  Kh Anita

  SvarSlet
 6. Vakre, friske farger, med gult og grønt løv sammen med de lys blålilla hortensiaene!

  Hilsen Annette(Oslo)

  SvarSlet
 7. Kære Claus. Det er ikke til at forstå at om blot to måneder er det Jul. Slet ikke når solen og lune 13 grader har været fast følgesvend den seneste uge. Der er endnu meget at gøre i haven, og heldigvis for det. Først når sneen når sålbænkene, er der dømt indehygge med farverige Dalby-bøger ;0) Den friske luft og åben himmel gør sjælen godt, og de fascinerende smukke efterårsfarver er blandede vitamin-bomber.
  Smuk står dine ny Hortensier. Da du præsenterede dem i sensommeren, havde du ikke navnet på dem ... jeg vil meget gerne kende navnet på dem, da Hortensia er en virkelig yndling hér på matriklen. Smukt smukt Linde-løv. Kærlig hilsen Iris.

  SvarSlet
 8. Jeg elsker også høsten med alle dens vakre farger. her har vi hatt en liten forsmak på vinterstormene og det meste av bladene ligger nå på bakken... Sånn er høsten :-))

  SvarSlet
 9. Der er så mange smukke farver om efteråret som bare passer så godt sammen og får en til at blive i godt humør. Smukke billeder :-)

  SvarSlet
 10. Dette efterår er bestemt også et af de meget smukke af slagsen, men de stramt klippede hække giver nu også struktur og rum i "løvets forfald". Jeg synes du havde blå hortensia i alleen, eller er det mig der husker forkert ?
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 11. Og jeg istemmer, efteråret er vidunderligt smukt og med intense farver, selv bladene er endnu smukke når de ligger sig skødeløst rundt omkring, ja elsker det:-)
  Smukke billeder!

  SvarSlet
 12. Høsten er vakker, på godværsdager, så da får man nyte og verdsette. Takk for påminnelsen !

  En alle gir en spesiell følelse, å gå mellom vakre symetrisk klipte trær ... Det er fornemt og på samme tid natur og levende ... Heldige er de som har plass, og kapasitet til å stelle den skikkelig ...

  På bildene dine fra i år var det en morsom kontrast med de gulnende trærne og de nyplantede, og ennå blomstrende, Hortensiaene. Akkurat det blir vel en once-in-a-lifetime-experience, så nyt det !

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 13. Det ser så flot ud Claus med din allé, men jeg hæftede mig ved det flotte egetræ i baggrunden. Egetræer er simpelthen så smukke. De minder mig i den grad om England, det er også deres nationaltræ. Jeg elsker de danske bøge, men de engelske ege kan nu også noget helt særligt. Da vi i 2012 gik en tur i Sherwoodskoven og passerede "Robin Hood's eg" var det i de smukkeste høstfarver. Egetræer i efterårets løv glæder mig altid usigeligt meget, og jeg kan varmt anbefale en slentretur i Sherwoodskoven, hvis nogen komme forbi i nærheden (der er nok ikke den store chance, men hvis nu, så er anbefalingen hermed givet :-)).

  I vores parkeringsgård står nogle virkelig flotte efterårstræer, som jeg desværre ikke kender navnet på. De har glædet os i en 3-4 uger med et meget smukt løv, men pludselig lørdag stod de helt nøgne. Altid lidt vemodigt at se - det ene øjeblik kan vi svælge i det dejligste høstvejr og i det næste er det hele forbi. Jeg nyder alligevel solskinnet i dag, og glæder mig over at der stadig er mange andre træer med gyldent og rødligt løvfald.

  Kærlige knus til alle, Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Utroligt, at du kan få smukke billeder ud af en årstid, som ikke er så køn hos os andre :-)

  SvarSlet
 15. Ja, det er bare med at nyde de sidste dage med flotte farver. Rigtig flot allé også med den klippede hæk bag træerne. Dejligt med hortensia, det bliver spændende at se dem vokse til:-)
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 16. Godt valgsprog du har :-) Det er så vigtigt at glæde sig over nuet, sådan som tiden flyver afsted. Din allé ser flot ud i efterårsdragten og de nye hortensia er bare så smukke.

  SvarSlet
 17. Helle Aagaard, Sydfyn26. oktober 2015 kl. 19.18

  Smukt med smuk på Claus. Det er en gave, at kunne se skønheden i forfaldet og glædes over netop disse farver og lys ( og tusmørke også) i haverne.
  kærlige hilsner
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 18. Ja, din allé ser ihvertfald fantastisk smuk ud, flot med de stramt klippede hække og Hortensiaer og så træerne. Det er også et utroligt dejligt efterår, vi har lige for tiden, og det lader til at skulle vare ved hele ugen. Når vejret er sådan, elsker jeg også efteråret. Selv mit lille frimærke af en have ser flot ud i år. Nu skal jeg dog lige vænne mig til, at det bliver endnu tidligere mørkt. Dejligt med skiftende årstider, men jeg ville nu ønske, at der altid var lyst til ihvertfald kl. 20, så man lige kunne nå at komme ud og rode lidt i haven, når man har fri fra arbejde. Jeg må sige, at jeg ikke er nogen fan af november - det er sådan en kedelig måned, som i min optik bare skal overstås, så vi kan komme i gang med juleriet. Sidder forøvrigt lige med dankortet fremme, skal jo have bestilt din nye julebog - er kommet lidt bagefter, men nu skal det ordnes, og jeg glæder mig allerede til den lander i min postkasse.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 19. elsker de gyldne farver.... og glæder mig i denne tid over at der bliver plantet forårsfaver i haven.... mangler kun de sidste 100 løg som skal i jorden i denne uge :)
  undskylder slåfejl, men er lænket med håndjern til radiatoren.. ellers løb jeg skrigende rundt i Bilka og rev billige poser løg ned af hylderne :)

  efterårshilsner
  Michael

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, sig ikke det! Hvor er mine standhaftighedens håndjern?
   Lene

   Slet
  2. Ha ha tør ikke nærme mig bilka inden jul :D
   Hvis du er på Facebook har vi en super hyggelig gruppe der hedder Blomsterløget :)

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 20. Der er virkelig noget smukt i alle årstider. Din alle er jo noget så smuk og meget inspirerende.

  SvarSlet