Stadig roser

Der er stadig roser i haven, men det fugtige vejr gør, at især de fyldte tager skade.

 

20101013_111516

 

Hvordan ser det mon ud hos jer?

 

20101013_111611

38 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Skøn buket.
  Her er der stadig lidt blomster og knopper i roserne, tog en buket røde ind i går.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 2. Fristende farver i din rosenbuket. Hos mig er der kun nogle stykker, der holder ud, men de har til gengæld også været i gang længe. Det er så skønt med et glimt af lyserøde roser mellem alle efterårsfarverne.
  Varme havehilsner fra Sarah

  SvarSlet
 3. Smuk buket! Her er det desværre slut med roserne med undtagelse af nogle enkelte Mme Alfred Carrière.

  SvarSlet
 4. Ich habe noch viele Rosen im Garten, aber bei uns in der CR ist das Wetter nicht so feucht. Viele Grüsse aus der CR. Dana Tesova

  SvarSlet
 5. Hej Claus!
  Lækre farver, skøn buket, kan forestille mig duften:-) her er der kun få udsprungne roser tilbage, men stadig mange knopper.
  Go weekend hilsner fra Anette

  SvarSlet
 6. Hej Claus. Jeg har for 8 år siden plantet min helt nye have til med en del roser - og er så heldig stadig at have mange blomster i dem. Det er Jacques Cartier - som er så fantastisk rigtblomstrende - og duftende. Derudover er min største succes vel klatrerosen Ghislane de Feligonde - som lige nu glimrer med at vise sporadiske abrikosfarvede knopper side om side med udsprungne cremehvide midt i alt det efterårsprægede løv omkring. Det er en stor glæde hver dag at gå ud og kunne indsnuse duften fra disse skønne roser.
  Stor havehilsen fra Malmø

  SvarSlet
 7. Hej Claus.Skøn buket roser du viser i dag.Her er det desværre slut med dem.
  Men der er flere knopper i min CD rose...................tror desværre ikke de når at springe ud.
  Den har drillet lidt for mig.Mange af roserne rådnede helt væk.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
 8. Wauw, hvor er det smukt! Jeg har besluttet mig for at lave et bed til næste år med roser i blandede farver i cirka de farver, du viser. Det glæder jeg mig til at lege med. Jeg tror, det bliver rigtig godt :-)
  God weekend. KH Lisbet

  SvarSlet
 9. Sikke da nogle skønne billeder at begynde sådan en efterårsdag med! Her er der heller ikke mange roser tilbage, de kan ikke lide regnen, men jeg kan da plukke en enkelt med ind i ny og næ. Ellers er det kun dahliaerne, der stadig holder stand.

  SvarSlet
 10. Så vakre buketter ! Og i fuktig vær er det eneste rette å plukke blomster og ta med inn. Tenne stearinlys og nyte det å være inne, når det blåser og regner ute.

  Jeg fikk jo inspirasjon her til å kjøpe noen spesielle lysestaker, og jeg elsker, elsker, ELSKER dem. Og dem tenner jeg faktisk lys i nå om kveldene, det er litt ekstragavant, synes jeg, med alle de "lange lys" i disse tider der vi oftest tyr til telys... Og så holder jeg meg med Dahlia-buketter. Så kan det bare blåse og regne ute.

  Roser har jeg lite av, jeg hater å håndtere grener med torner... Så det er ikke noe særlig annet enn Dahlia og noen sommerblomster som fortsatt holder stand. Hos meg, helt på kysten, er det fortsatt mildt. Men i innlandet og oppe i fjellene i Norge er det vinterføre for bilene, ser jeg i media. Vinteren er nok ugjenkallelig på vei mot oss alle ... ;-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 11. Jeg har en dejlig altan i Valby (København), hvor jeg har diverse krukker. Jeg har én krukke med en hvid/gul rose i, og den har stadig en enkelt rose tilbage. Det var lidt et eksperiment da jeg er "ny i have verdenen" og lige skal finde ud af, hvad der kan gro derude. Det er super sjovt at eksperimentere. Og jeg glæder mig allerede til næste sommer, hvor jeg skal have endnu flere blomster, bærbuske og grønt på min altan.
  Håber I alle nyder det smukke efterårs vejr.
  Hilsen Gitte.

  SvarSlet
 12. Mine har for længst sagt, hvad de havde at sige, i hvert fald hvad blomster angår. Til gengæld står de nu med de fineste hyben. Især den japanske klatreroses småbitte frugter glæder jeg mig over. Jeg må huske at tage en hel masse grene ind i morgen til en stor vase. Der er heldigvis nok at tage af, og under alle omstændigheder skal den en af dagene beskæres kraftigt, for den truer med at ødelægge den fire meter høje skulptur, den står opad, og når de kraftige vinde fra sydvest om få uger pisker dens lange grene rundt, risikerer den at tage skade.

  Happy Rose Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Jag har bara några enstaka rosor kvar, och de som finns är inte av "ta-in-i-vas-kvalitet".... Jag förlitar mig på dahliorna i stället, de blommar på som om inget hänt!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Sikke en dejlig rosenbuket, du har stående på dit arbejdsbord.

  Her har vi stadig masser af blomster, og rigtig mange af dem havner inde i vaserne. På denne årstid har jeg et voldsomt behov, for at bringe årstiden og haven ind i huset. Måske er det i virkeligheden et urinstinkt, - et samle-forråds-gen, der bryder ud i lys lue, inden havefesten er forbi.

  Jeg har vaser i stort set alle rum. Foran mig står en trilogi bestående af en Dalby/Holmegårdsskål med prydpærer, pærekvæder og kastanjer i skal. Skålen flankeres af ditto vaser i to forskellige størrelser med gyldne, glødende efterårsfarver i kraft af Golden Celebration, grene med hyben fra ramblerroserne, bøgegrene, pæonløv, de brune blomsterstande fra klatrehortensia og nogle snart udspringsklare Emma Hamiltonroser. Jeg elsker det farvespil og det rustikke, skødesløse udtryk, som kan skabes i en efterårsbuket. Der er så meget smukt at hente i haven og naturen lige nu. Det er rene skattekamre.

  Det er pragtfuldt at kunne plukke roser ind endnu. Golden Celebration og Stockholm er de mest gavmilde. De blomstrer i eet væk. Ghislaine de Feligonde og Morten Korch er også nogle slidere, der bare bliver ved og ved. Jeg bilder mig ind, at det stadig kun er sensommer. En meget kold sensommer!! Fornægtelsens kunst skal man ikke kimse af.

  Rigtig god weekend til jer alle derude i naturens og havens skattekamre


  SvarSlet
 15. En smuk buket. Her er der stadig blomster og knopper i et par roser. Jeg har lige været ude og plukke lidt til mine vaser. Mvh. Helle

  SvarSlet
 16. PS: At en utrolig sød og betænksom haveveninde idag kom og forærede mig den skønneste buket liljer og roser, gør bestemt ikke buketglæden ringere. Sikke en rigdom, at få sådan en buket forærende, af et menneske, hvis venskab også gør mig rig.

  Kærligste hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smukkeste rose er dog dig søde Jyt <3

   Slet
 17. Fine roser. Også her i Trondheim er det mange roser som forsatt blomstrer.

  SvarSlet
 18. Kære Claus.
  Din buket smiler til mig og farverne bringer sommerens varme ind i min stue - flot flankeret i dagens smukke solskin ... nu er solen på vej ned, og så er det rart at din buket stadig stråler. Jeg er imponeret over hvor mange og store roser du stadig kan diske op med. Dejligt at du deler det med os andre.

  God weekend til dig og alle dine søde blogvenner.
  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Knuz og god weekend Lisbeth.
   Iris

   Slet
  2. ih, tak - det varmede :-)

   Knuz tilbage Iris, Lisbeth K

   Slet
 19. Smukke farver!
  Hos mig blomstrer Winchester Cathedral helt overdådigt endnu. Også Astrid Lindgren kan være med, mens Kronprinsesse Mary ikke rigtigt kan folde sig ud i det fugtige vejr....- så jeg vil lade mig inspirere og plukke ind i morgen i stedet.

  SvarSlet
 20. Hej Claus.
  Skønne farver. I min have er desværre slut med roserne og de fleste andre blomster, men der kan stadig laves smukke buketter af diverse grene. Hilsen Henriette

  SvarSlet
 21. Hej Claus,
  jättefina rosor du har i buketten.
  Visst är det fantastiskt att rosorna blommor mycket fortfarande så här sent i oktober.
  Själv har jag "The Wedgewood", "Aprikola", "Louise Bugnet" och High Voltage" som fortfarande blommar otroligt mycket.
  Speciellt The Wedgewood från Austin är väldigt rikblommande.
  Vem vet, fortsätter detta milda vädret kanske vi kan ta in rosor till julafton.
  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 22. Kæreste Claus
  Charmerende buket. Kan man nogensinde få for mange roser?
  Har lige ladet Odyssey flytte ind. Glæder allere nu, til at se den til sommer. Takket være dig er jeg helt skudt i den rose ;0)
  Rigtig god weekend. Kærligste hilsner. Iris

  SvarSlet
 23. Det er ren eyecandy det der :-) Får helt lyst til at trykke næsen flad mod skærmen i forsøg på at fange den mindste duft. Her er CD vasen fyldt med glasbær, røde dahlia og de sidste verbena. Jeg er blevet nyforelsket i Alpevioler som ellers aldrig har sagt mig noget. Men de hvide med sølvfarvet løv og de sjove krøllede blomster. Morten Korch, New Dawn og Claire Elizabeth lathyrus giver tilsammen sarte rosa buketter med vidunderlig duft. Min livseliksir i øjeblikket :-)

  SvarSlet
 24. Det er ren eyecandy det der :-) Får helt lyst til at trykke næsen flad mod skærmen i forsøg på at fange den mindste duft. Her er CD vasen fyldt med glasbær, røde dahlia og de sidste verbena. Jeg er blevet nyforelsket i Alpevioler som ellers aldrig har sagt mig noget. Men de hvide med sølvfarvet løv og de sjove krøllede blomster. Morten Korch, New Dawn og Claire Elizabeth lathyrus giver tilsammen sarte rosa buketter med vidunderlig duft. Min livseliksir i øjeblikket :-)

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Hos mig er det stadig lidt - men kan godt se atcnu lakker det mod enden
  Men herligt billede af dine smukke roser - forresten rosen Augusta Louise den er der gang i og dufter er yndig . Nu vil jeg ønske dig og alle andre God weekend

  SvarSlet
 26. Arh..der er ikke så meget at prale af, enkelte pistne grene hist og her med en blomst for enden.
  Det er dog blevet til et par buketter her til weekenden, men det er Lime Light, helicrysum, stolte kavalerer, tallerkensmækkere, dahliaer og forskelligt løv, der står for blomstringen.
  Men sikke en helt vidunderlig smuk sorbet-farvet buket du har kreeret.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 27. Har i dag den skønneste terrin fyldt med alle slags roser,den var bordpynt til en hyggelig fredagsmiddag med gode venner.Jeg bliver virkelig så glad når jeg kan hente en sådan rigdom ind på denne tid af året,og der er masser at hente endnu,jeg synes næsten jeg kan finde noget at pynte vaser og skåle med hele året i min have,det er billigt og glæder bliver så meget større også af at gå derude og søge i buske træer og finurlige kroge.rigtig god søndag til alle Brita

  SvarSlet
 28. Så otroligt vackra rosor. Mina rosor har kölden tagit. Vissa år har jag haft rosor tills slutet av oktober men inte i år. Du får njuta så länge det varar och det är absolut bäst att plocka in dem så man får dofta på dem i värmen.

  SvarSlet
 29. Roserne hos mig er desværre et overstået kapitel for i år bortset fra enkelte gule, som jeg ikke har navnet på.

  De bedste hilsner

  Dorte Vejen

  SvarSlet
 30. Sikke en flot buket roser. Mine er desværre færdige for i år.
  Mange hilsener

  Mange hilsener
  Lissi

  SvarSlet
 31. Hvor er det en smuk buket, sikke farver. Alle mine roser blomstrer stadig, nogle sparsomt, andre meget flittigt, den eneste, som har takket af for iår, er Rose de Recht. De vedholdende er bl.a. Comte de Chambord, Odyssey, Brother Cadfael, mange Renæssance roser, Augusta Louise, Audrey Wilcox, Lady Emma Hamilton, Stokholm - åh den er skøn, Chippendale, som nok er den der blomstrer allerlængst og bliver så intens mørk orange, klatrerosen Galway Bay, No Memory - købt på din anbefaling Claus - Burgundy Ice, L D Braithwaith, den smukkeste røde rose efter min mening, Eden Rose har store knopper - mon de når det - og mange flere. Jeg har 2-3 buketter roser inde ad gangen sammen med mange skønne følgeplanter, det er den rene svir - nok en måneds tid endnu, godt hjulpet af det milde vejr.
  Mange rosenhilsner
  Solveig

  SvarSlet
 32. Jeg nyder allermest hvid dahlia op imod lilla skyer af kæmpe-verbena. Næste år vil jeg have evelyn også, den hvide dahlia med lilla midte. Gulnet hosta lyser op, jeg ser endnu ikke forfaldet, nyder bare de nye syns-og sanse indtryk som efteråret beriger mig med.
  Hilsen
  Lene

  SvarSlet
 33. I min have blomstre "The lady gardener" for 3 gang. Denne gang er blomsten slet ikke abrikos farvet, men nærmere over i en smuk sart lysrød. Har også en kæmpe "Astrid Lindgren", Løvet står helt knasende grønt. Holdt op med at nibbe de falmede blomster af for en månedstid siden, så sætter den nemlig de fineste hyben som snart står røde, derude i efteråret og vinteren.

  SvarSlet
 34. Her blomstrer stadig 11 forskellige roser. Smukkest er Rapsodi in blue, men desværre går det ikke at lægge et foto til dig. Heller ikke af den fine løgsætter, som vi har lavet med inspiration fra dig. Hilsen fra Jette og Werner

  SvarSlet
 35. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet