Nye blomsterbøger

Gennem snart tredive år har jeg og mit firma, forlaget Klematis, haft en stærk tradition for at udgive mange hobbybøger, blandt andet om blomsterdekorationer.

 

Fra begyndelsen ramte vi en guldåre, og salget gik strygende. Vi konsoliderede os, og det er det økonomisk sunde fundament, forlaget nu hviler på.

 

I dag har internettet taget meget over, men jeg er sikker på, at vi er mange, der kan blive enige om, at ikke noget kan erstatte en god bog. Imidlertid er fakta, at oplagene falder år for år.

 

For et par år siden tog jeg konsekvensen af dette og bestemte kun at udgive mine egne have- og blomsterbøger. Desuden udgiver vi stadig mange børnebøger; bøger om strikning og hækling samt meget andet.

 

Min beslutning gjorde, at vi måtte vinke farvel til to vældig kreative forfattere, men de har heldigvis fundet andre græsgange. Selv om jeg ikke mere lægger forlag til, vil jeg rigtig gerne fortælle om deres udgivelser.

 

claus20151125_140830

 

Margit Engen og Else-Marie Andersen, som forfatterne hedder, er nu aktuelle med henholdsvis Vintertid & Stjernestunder og Et blomsterliv. De er gode personlige venner, og jeg har lært meget af dem.

 

claus20151125_140653

 

Margits bog Vintertid & Stjernestunder er, som titlen siger, en bog med pynt til vintertiden. Ikke kun til jul, men også før og efter.

 

claus20151125_140636

 

Bogen er udgivet af Nyt Nordisk Forlag, og det er dejligt, at de ville tage over, når jeg nu valgte at koncentrere mig om mit eget

 

claus20151125_140608

 

Jeg er en stor fan af Margit stil, og hun er hele tiden god for nye ideer. De fleste er så nemme at alle kan være med.

 

claus20151125_140558

 

Det er en smuk bog, og her vil være noget at finde for enhver. Og det hvad enten, man er til det traditionelle eller det mere eksperimenterende.

 

claus20151125_140527

 

Bogens fine billeder er en inspirationskilde, og når det gælder lidt mere udførlige modeller, er der instruktive trin for trin fotos sidst i bogen.

 

claus20151125_140803

 

Else Marie Andersens bog, der har fået titlen Et blomsterliv, er udgivet på eget forlag.

 

claus20151125_140747

 

Også hendes stil er jeg gennemgående rigtig begejstret for. Else Marie og Margit tilhører det, jeg ind imellem har betegnet ’Guldalderen’ inden for dansk blomsterkunst. Hertil hører også Hanne Ploug, som jeg gennem årene har udgivet over 30 titler med.

 

claus20151125_140739

 

Jeg har her valgt at fokusere på Else Maries buketter, som jeg synes er rigtig fine og fabulerende.

 

claus20151125_140721

 

I bogen er der også forskellige dekorationer, der forklares med instruktiv tekst og og trinvise billeder.

 

To smukke bøger, som jeg gerne anbefaler.

19 kommentarer:

 1. Det låter som mycket bra tips till önskelistan. Tur att jag både fyller år och firar jul i december, för många böcker är det som önskas :-) Jag tillhör den (kanske krympande) skara som gärna vill kunna bläddra och som njuter av att kunna plocka ut en bok ur bokhyllan när lusten faller på. Kanske blir det en lyx i framtiden, men jag hoppas att det dröjer länge!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  nu udgiver du jo også en hel del bøger på egen hånd, og de er vidunderlige hver og en.
  Så jeg forstår godt, at en begrænsning må indfinde sig..
  Her om vinteren er det suverænt at sætte sig og bladre i en lækker have/blomsterbog.. at blive klogere og måske inspireret til nye forsøg i haven..
  Margit Engen laver skønne blomsterdekorationer -ikke blot buketter, men med supplement af grene, løv, bær og kogler og får enkle ting til at se dekorative og eksklusive ud.
  Else Marie Andersen kender jeg ikke, men det ser fristende ud, må jeg sige..

  Jeg spidsede jo ører, da du berettede om planer om en bog om cottage-haver..
  Det er lige mig -ikke mindst fordi de blander nytte- og prydplanter ligesom jeg selv. Jeg er ofte faldet for spændende nye bær og hybrider, som især besøgende børn (og havens fugle) med entusiasme kaster sig over..
  Men denne havetype har tillige en charmerende og frodig struktur, som jeg også arbejder på at lokke frem..
  Så bare klø på med smukke fotos og inspirerende lekture til os fremover :-)
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. Jeg vil på det varmeste anbefale begge bøger, da de er helt fantastiske og unikke. Else Marie kender jeg efter at have deltaget i hendes kurser gennem mange år, hvilket min stil også er præget af. Det at benytte naturens materialer på en rå, rustik og gennemgående feminin måde er det jeg holder meget af. Else Marie er også god til at fortælle hvordan man gør, så alle kan være med :-).
  Margit Engen er også en stor inspirator for mig, vender igen og igen tilbage til hendes bøger og hjemmeside :-). Så hvad kan jeg sige...........Køb dem :-), kh Margit

  SvarSlet
 4. Jeg opdagede tilfældigt, at Margit Engen har udgivet en ny bog via Instagram, så den har jeg bestilt via biblioteket. Der er lidt ventetid, fordi den er så ny, men jeg glæder mig til at se den.

  Else Marie Andersens havde jeg ikke opdaget, men udsnittet du viser her, giver mig også lyst til at kigge nærmere på den, så jeg må vist lige forbi bibliotek.dk igen. :-)

  SvarSlet
 5. sikke nogle flotte bøger - de bør da stå på juleønskesedlen.

  SvarSlet
 6. Smukke billeder fra de to nye blomsterbøger!
  Jeg er især begejstret for den enkle advendtskrans med lavbevoksede grene og de små glasvaser med bl.a. høstanemoner.
  Dog må jeg alligevel sige, at jeg ikke så ofte køber bøger, som udelukkende omhandler dekorationer men derimod køber alle bøger, som handler om indretning og blomster til haven. Du har nok helt ret, når du skriver, at nettet er synderen - desværre.
  Tidligere købte jeg altid magasiner især op til jul. Til gengæld synes jeg der mangler lækre havemagasiner med dekorationer og havestof. Hvad er bedre end lige at købe et lækkert blad med hjem, når man alligevel er ude at handle?
  Kunne nogle af alle de fantastiske kreative mennesker, der findes derude ikke fremtrylle sådan nogle i fællesskab?
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Der var jo lige et ønske til ønskesedlen til jul:-)
  Tak for det - og for kigget!

  SvarSlet
 8. Ja, det var virkelige fantastiske bøker, begge to! Dere dansker har jommen en helt annen kvalitetssans enn det vi nordmenn har, synes jeg,. og særlig disse to damer! Vakre materialer(mye fra naturen, også!) nydelige farger, former, alt er helt utsøkt og helt etter min smak:-) Begge bøkene ønsker jeg meg til jul, det er helt sikkert:-) )Håper de er å få kjøpt for oss her opp i Norge, også? :-)

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 9. Hei, Claus !

  Det varmer mitt hjerte, faktisk,
  å se at du så grundig (med rosende omtale og mange lekre bilder)
  anbefaler bøker som strengt tatt er konkurrerende med dine egne.

  Det er meget generøst, og tjener deg til ære.

  Med hilsen Britta (i regnværet, in good old Norway)

  SvarSlet
 10. Ja sommetider siger jeg pokker ta internettet. Det har ødelagt så meget. Jeg elsker bøger og at læse, men det skal være rigtige bøger, jeg kunne ikke drømme om at læse noget på nettet bortset fra en kort oplysning på Google og lig. Sørme ikke bøger uhff.
  Jeg kender godt de to forfattere fra andre bøger, de er super til at komme med spændende ideer, begge to. og de er skrevet på ønskeseddelen. Meen den er lang, der er kun jul en gang og fødls`dag en gang om året. Så med de små oplag er der sommetider nogle ønskebøger der smutter, osse fordi man bliver opmærksom på dem for sent. Så er det godt du er med til at gøre opmærksom på lækkerierne. Tak.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 11. Jeg foretrækker også en god gammeldags bog. Og især bøger med blomster og stauder til haven og indretning af haven. Jeg glæder mig til din bog om, hvilke stauder, der klæder hinanden kommer. Jeg har dog dristet mig til at købe din hvide jul bog, selvom jeg ikke laver mange dekorationer. Men så bruger jeg de skønne billeder til at mæske mig i i denne mørke tid. Jeg har været ude i sollyset i dag med saven i hånden - skønt! Så må nullermændene indendøre vente til der kommer en regnvejrsdag igen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Tak for dine rosende ord, jeg bliver helt rørt.
  Peter og jeg havde en spændende tid med Forlaget Klematis. Med dig og hele staben af søde og dygtige medarbejdere. Gode oplevelser og lærdom pakket i rygsækken til den videre færd i bogverdenen.

  Kærlig hilsen
  Margit

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Det ser spænende ud de bøger .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 14. Hej Claus. Jeg tror aldrig jeg bliver træt af bøger, det er noget andet at sidde med en god bog mellem hænderne i stedet for på en computer! De lyder spændende de to bøger og flotte ser de også ud.

  SvarSlet
 15. Jag håller med dig om att 'rått är flott'.
  Det rustika, ihop med skirt grönt-vitt-silver är min julmelodi!
  Det påminner om våra karga, vackra, nordiska vinterlandskap.
  Vänliga hälsningar, Trädgårdspinglan

  SvarSlet
 16. Er det noe som vet om man kan få kjøpt dem begge i Norge? Jeg Jeg mener jeg kun finner den ene på adlibris, Vintertid og stjernestunder, men ikke Et blomsterliv? Og jeg vil jo gjerne ha begge...! Noen som vet?


  Hilsen Annette

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Hvor er det dejligt at du reklamerer for disse to uimodståeligt indbydende bøger. Jeg vil afgjort tage dem med hjem fra biblioteket ved første lejlighed. Kan godt forstå din begejstring. Inspiration er utroligt stimulerende, hvad enten det er i form af bøger eller internettet - men hygge kommer altid i form af en rigtig bog. Der kan Pinterest og alt andet godt pakke sammen. Jeg droppede sidste år julemagasinerne for at købe Claus Dalbys jul i stedet, i år har jeg lagt pengene til vores kobberbryllup og borddækningen :-)
  Men jeg vil da lige gøre opmærksom på Havefolkets flotte julemagasin fra sidste år. Jo, der findes skam også magasiner der er grundige, inspirerende og pengene værd. Man finder bl.a. frem til dem via nettet ... så de to ting udelukker ikke hinanden.

  Rigtig god weekend til alle - og særligt varme knus til dig Claus.
  Kh. Lisbeth

  SvarSlet
 18. og der skulle have stået Lisbeth K :-)

  SvarSlet
 19. Fina böcker! Trevlig advent vill jag önska dig! Kram Mari

  SvarSlet