Nyt fra haven

Så er der lidt nyt fra haven, hvor gartnerne stadig har meget at gøre.

 

claus20151114_133844

 

Jeg har også travlt – rigtigt travlt, og det er derfor, jeg er blevet nødt til at skære kraftigt ned på bloggeriet. Det handler selvfølgelig også om, at der ikke er så meget at skrive om på denne årstid.

 

claus20151114_133520

 

Men jeg lover at ’rapportere’, når der er noget at fortælle.

 

claus20151114_133513

 

Denne november siges at være den mildeste i mands minde. Herligt, at frosten ikke binder jorden, for meget skal endnu nås.

 

claus20151114_132618

 

Birthe, Mariann og Preben er ved at få en mængde stauder i jorden, og i den kommende uge er det de sidste løg, det gælder.

 

claus20151114_132703

 

claus20151114_132658

 

claus20151114_132653

 

claus20151114_133309

 

Heldigvis har vi gode redskaber, og de gør som bekendt det halve arbejde. Ved hjælp af spyd i varierende størrelser, presser Preben huller i jorden, og så placerer Birthe og Mariann planter og løg. Det er da nemt!

 

Redskaberne er specialfremstillede og vil desværre være for kostbare at sætte i produktion.

 

Er sikker på, at haven næste år bliver skønnere end nogensinde før!

18 kommentarer:

 1. Har tænkt at det var ved at være for sent at plante nye stauder nu - men hvis I kan, så kan jeg også :)
  Jeg må fluks i haven!
  God søndag til dig og Jer :)
  KH Trine

  SvarSlet
 2. Helle Aagaard, Sydfyn15. november 2015 kl. 15.18

  Ja jeg er også i fuld gang med at klippe de sidste stauder ned og orangeriet er gjort rent nu og så skal der jules dernede ... Det skal helst være julepyntet til min egen fødselsdag næste mandag d.23.......
  Fortsat god arbejdslyst Claus med dit og til dine flittige gartnere med deres og til I andre blogvenner med hvad I er i gang med.

  Skynder mig ud i dagens sidste lune solstråler med grensaksen.
  Bedste haveknus
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 3. Fortsat god arbejdslyst! Det ser lovende ud! Det er så skønt at november er mild! Vi har lige købt nyt hus og ny have, og jeg ærgrer mig lidt over at vi først overtager det i januar, for hvis jeg havde det nu, ville jeg udnytte det milde vejr og plante en masse :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
 4. Du har ju visat ditt smarta lökspett tidigare, och jag tänker varje gång att jag ska tillverka ett sådant där själv, det verkar vara så bra när man ska försöka få ner lökar i en befintlig rabatt. Nu är jag på slutfasen av höstbestyren, och ska bara plocka upp några dahlior till innan jag säger godnatt till trädgården på några (få) månader. Men den härliga hösten gör ju också att det är svårt att avsluta, så det får nog bli några helger till!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 5. Tak for billederne og rapporten fra disse lune men hektiske novemberdage.
  Det er ikke sjovt at være sent ude med stauder og løg, men det er dog en trøst ikke at være den eneste.
  Er det ikke som om man liiiiiige kan nå lidt mere i det gode vejr?
  God arbejdslyst til alle godtvejrsopportunisterne.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 6. Glæder mig til du vender tilbage.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 8. Dorte Paasch Pedersen Vejen16. november 2015 kl. 13.51

  Jeg vil også sige god arbejdslyst. Det er rigtigt, at der måske ikke er helt så meget at skrive om på denne årstid, men det er virkelig dejligt med arbejdsbillederne som inspirerer til, at man selv kommer i gang og sikre en god start på næste års have-sæson, som jeg er sikker på bliver ikke mindre end helt fantastisk.

  De bedste hilsner

  Dorte Vejen

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Hvor dejlig med lidt nyt fra haven.
  Ja, der er virkelig nok at lave på denne årstid.
  Knokler selv så man sover godt på natten.
  Sikke et godt teamwork i har der.
  Undre dog på hvem der ejer den størelse 47 i sko.
  Birthe , Mariann, eller Preben
  Håber på det sidste.
  Jeg er i dag taget hjem til mine forældre og den Sønderjyske muld , har allerede spist klar suppe med boller.
  Hvor er det skønt når det ikke går for hurtig.
  Der ligner vi to ikke ligefrem hinanden.
  Jeg håber at alt går efter planen hos jer og tak for at vi må følge med.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Spændende at se - jeg selv er langt bagud i haven - men så må jeg nå det til foråret hvis ikke før - sidste år lagde jeg mærke til at i klippede træer i januar - så kan jeg nå noget der men godt at se
  Kh Anita

  SvarSlet
 11. Hvor ser der travlt ud på dine skønne billeder fra haven. Også jeg har dristet mig til at plante - 25 stk. storkenæb Rozanne blev det til, så jeg håber på lidt mere bunddække næste år. Og saven og min lille grensav bliver også flittig brugt. Vi samler grenbunker til afbrænding efter den 1. december, hvor det er tilladt her hos os. Og jeg mangler stadig at klippe de sidste stauder ned - men det kan godt gøres om vinteren. Jeg nyder at være ude i dagslys hver dag - hurra for efterlønnen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Det är inte klokt med den här månaden, marken har inte frusit ens här i mellersta Finland. I Lappland sägs det finnas snö och minusgrader. Jag har fortfarande en hallonbuske som ska planteras och gräsmatta som ska grävas upp, varför ska man ha gräsmatta när det finns så fina perenner... Håller tummarna för fortsatt mildväder.
  Hur djupa och breda blir hålen med ert lökspett? Jag har en planteringspinne, men jag tycker att den är för kort och smal och spetsig för att göra riktigt fina lökhål. Men jorden är också ganska tung och hård.

  SvarSlet
 13. Så fint planteringsväder. Tack för titten.

  SvarSlet
 14. Var lige en tur i Bilka - skønne, skønne juleting, du har lagt navn til. Der strøg da lige lidt ned i vognen, selv om der er en stålsat beslutning om, at der ikke må indkøbes nyt i år - hmm...... må hellere holde mig væk - rygraden er indimellem som en regnorms.
  Jeg har næsten holdt vinterferie i min have - har sat alle løgene og rodet lidt med nogle stauder (men nu har jeg også kun et lille frimærke), skal blot have pyntet med lyskæder udenfor, og så julet i drivhuset, men nu loves der jo også lidt vintervejr.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 15. Dét er jeg også sikker på. Glæder mig til at følge den endnu et år. Her er der også meget, der skal gøres, inden vinteren for alvor sætter ind. Vi flytter hindbær, for vi har købt jord til - 5000 kvadratmeter - og skal nu i gang med en frugtplantage. Og ja, så er der en mængde roser, jeg gerne vil nå at have i jorden!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 16. Lige en lille hilsen til dig Claus, fyldt med knus og kram og glade smil :-)
  Mææeen, nu skal jeg ikke være nærig med smilene og det glade hilsener, så god weekend til alle derude!

  Kærligst, Lisbeth K

  PS.: Og i særdeleshed sender jeg til Tante tiltrængt lys og varm knitren fra den brændeovn jeg kun ejer i min fantasiverden :-)

  SvarSlet
 17. Gratulerer, Claus !

  "Hvit jul" er på andre plass på Adlibris topp liste !

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 18. Härligt att se lite backstage fotografi. Härliga bilder får mig att ångra att jag lade bort spaden tidigt i år och nu är det försent frosten och kylan är här nu! Allt gott Mari

  SvarSlet