Vinterklar

Det forlyder, at sneen falder over de østlige dele af Danmark.

 

claus20151122_132025

 

Her har vi ikke set noget til det hvide, men vi er klar til at tage imod.

 

claus20151122_131944

 

Løgene er lagt, og gartnerne har haft travlt med at kultivere og rive.

 

Med en beliggenhed op mod skoven siger det sig selv, at der hvert år kommer mange blade. Rigtig mange ...

 

claus20151122_132229

 

Dem river vi af, fordi bøgeblade ikke sådan lige formulder. Ligger de i foråret, når løgvæskerne dukker op, ser det vældig uordenligt ud. Synes jeg.

 

claus20151122_132308

 

Jeg ved godt, at nogle vil stille sig noget kritiske overfor, at vi fjerner det organiske materiale. Men sådan er det altså ...

 

claus20151122_132202

 

I stedet tilfører vi topdressing, der pynter ligesom rent sengetøj på sengen, men den nærer også.

 

claus20151122_131858

 

Nu er vi klar til at modtage sneen, og jeg afslutter lige med et billede par billeder taget sidste år.

 

claus20141229_174026_2

 

Bemærk plantestativerne, der er dekoreret med lys. Ved, at mange af jer har disse stativer.

 

claus20150202_183056

 

Har også lige tjekket, at stativerne stadig er at få i de fleste af Bilkas Havecentre. Dog er de udsolgt i Tilst, Hundige og Viborg. Ring evt. for at tjekke, om de er på lager andre steder, før I tager af sted.

36 kommentarer:

 1. Her er jeg også ved at være vinterklar i haven, her får bladene dog lov at overvintre i bedene, og så synes jeg, de er træls til foråret....Der er noget flot og rent over dine vinterbede, og absolut noget 'lige til at gå til' til foråret! Det milde efterår er skyld i, at jeg er mere vinterklar end nogensinde - håber det kan mærkes, når vi skal i gang igen!

  SvarSlet
 2. Här är vi också vinterklara för snön som dom lovar ska komma till oss i natt.
  Igår var jag ute med kameran och fotograferade rosor, klematis, näven Rozanne, penseér och lavendel som fortfarande blommar i rabatterna.
  Idag på morgonen var det ett vitt skimmer av frost över allt och imorgon ligger det nog snö på dom.
  Men jag bryr mig inte, för nu har din bok Hvid Jul kommit och jag läser den istället.
  Med en pläd över knäna och en kopp kaffe bredvid och med katten som ligger o sover i sin säng på golvet.
  Vad mer kan man begära av livet?
  Jo kanske att maken fyller på kaffekoppen när den är tom.

  Många hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 3. Dejligt du bruger tid på at finde ud af, hvor "dine" stativerne er udsolgt. Flot service.

  SvarSlet
 4. Ja jeg lade osse bladene blive i bedene, men river dem sammen til kompost fra gange og græs. dvs det plejer jeg, men pga den # skulder er der ikke revet meget blad sammen i år. Lidt nåede jeg dog i formiddags, og nu er det hele dækket af et smukt juletæppe, så fint. Jeg håber det ligger til i morgen, så vil jeg ud og lave en snemand, hi hi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Din vinterklare have ser flot ud. Alt emmer af ro, og den er nærmest beredt på forårets komme. Dejligt.
  Bare det var min. Det lune vejr har forledt mig til at sætte alt for meget i gang. Mangler stadig at sætte 20 meter kampestensdige og tilplante henved 40 kvm bed. Stauder, løg og buske venter. Pyha. Forbandede vejr.
  Nå, men når man nu elsker at opholde sig udenfor, er det dog ikke det store problem. Og det lader jo til at varmen kommer tilbage.
  God weekend. Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 6. Jeg sender lidt sne over til jer, for her har vi allerede fået rigeligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også lidt til mig Nana :-) Jeg trænger SÅ meget til et hvidt drys.
   KNUS

   Slet
 7. Åhhhhh ja - jeg er også klar til sne Claus. Ja ikke i haven, men i hjertet :-) Haven "sejler" og der er hverken klippet ned eller ryddet helt - men det når vi nok - engang :-)
  Jeg er ganske som dig - vil helst have nyt sengetøj på bedene. Nøjes dog som regel med at fjerne bladene så de ikke roder alt for meget.
  Mange hilsner og skøøøøøøn weekend
  Susan

  SvarSlet
 8. Ja lad endelig sneen komme - så dækkes min dårlige samvittighed-:)

  SvarSlet
 9. Kære Claus Der ser smukt i haven man kan virkelig se, at dine gartnere har gået til den. Bliver aldrig træt af at se på dine billeder af orangeriet med lys foran, så smukt. Kh Tina

  SvarSlet
 10. Hvor ser det skønt ud. Både den vinterklare have og orangeriet.

  Jeg købte to af dine stativet for et par år siden og er rigtig glad for dem. Har haft lys i dem et par år, det ser skønt ud.

  Snevejret og julestemningen må vente lidt endnu. Jeg har lige 1000 løg, der skal lægges i morgen. Og nogle staudebede, der skal have kompost.
  Ved du om Austinrosen Olivia rose kommer i Bilka igen til foråret?

  Venlig hilsen Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tør jeg ikke love. Jeg vil meget gerne have den med, men udvalget er meget sparsomt. Kh Claus

   Slet
  2. Tusinde tak for svar.
   Jeg krydser fingre:-)

   Slet
  3. 1000 løg. Føler med dig :-)

   Slet
 11. Hej Claus!
  Og din have ser også utrolig skøn ud uden blomster og sne-men er enig i at sne gør noget så fortryllende. Har lige lukket hunden ind, og juble juble han havde sne i pelsen:-)))) men kan ikke se det har lagt sig nogle steder endnu.
  Har sådan en sjov historie om Santa-vores hund, vi fik ham som hvalp i 2010, og der var sne hele den vinter da det begyndte at smelte, opdagede vi at han kun ville tisse i sneen, og det blev selvsagt mere og mere besværligt;-)))
  Ha en dejlig søndag!
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 12. Hej Claus! Vilken härlig känsla att vara färdig att välkomna vintern! Själv har jag tre-fyra dahlior kvar att gräva upp, men annars är jag också redo för "armchair gardening"-säsongen :-) Hit till Malmö kom snön i går eftermiddag/kväll och vi fick ett väldigt vackert vitt täcke. På sedvanligt skånskt vis har det dock nästan redan regnat bort - det låg inte ens en timme i dagsljus så att jag hade kunnat fotografera...
  Tack för tipset om ljus i växtstöden - jag har två av dina sådana och ska absolut sätta ljusslingor i dem, måste bara hitta några slingor med lååååånga anslutningskablar, oftast är de bara 3-5 meter och det är lite kort. Tipsa gärna om hur du gör med det tråkiga praktiska elektriska på bloggen!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 13. Hi Claus. You have got beautiful late autumn picures from your garden. Yesterday we got first snow. Have to go out to photo and publish later in my blog. Snowy trees look amazing.

  SvarSlet
 14. Så smukt, der stadig er hos dig. Utroligt, for hos os andre ser det helt anderledes og kedeligt ud på denne årstid. Altså lige med undtagelse af de 15 cm. sne, der pt. ligger i min kolonihave.

  SvarSlet
 15. Jeg har tit tænkt på, hvad der er for noget grus, du har brugt på de stier, hvor du ikke har belægning? Det ser fint og uformelt ud. Jeg skal anlægge en masse stier i min kolonihave, men det er et lidt uoverskueligt projekt at skulle lægge sten på det hele, når man er startet med absolut ingenting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er stenmel. Se f.eks. http://www.clausdalby.dk/2010/10/stenmelsstier_29.html#.VlGMlk2FNZU

   Slet
 16. Hvad er topdressing?

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv at trykke på linket. Hvor ville det være dejligt med blot et fornavn. Helt anonyme henvendelser er så triste ...

   Slet
 17. Ja sikke en forandring med haven fra lørdag til søndag...du havde slet ikke behøvet at finde billeder frem fra sidste år....nu er sneen der bare. Go søndag her fra Mårslet.

  SvarSlet
 18. Hej Claus. Dejligt at du klar i din have til at gå vinteren i møde.
  Her er sneen faldet i rigelige mængder.Og har lagt buske og hække ned.
  men smukt ser det ud med alt det hvide.
  God søndag i det jyske knus Jette

  SvarSlet
 19. Selv om jeg havde meget travlt i haven det meste af i går, nåede jeg ikke at blive helt færdig, før sneen og kulden kom væltende i nat. Og jo, vist er det da dejligt med lidt sne, men her er altså ikke så pænt som på dit vinterbillede. Egentlig er det en eftermiddag à la fimbulvinter. Tærskekoldt og gråt, selv sneen er mere grå end hvid. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Mine elskede Nasturtier blomstrer nemlig stadig i vilden sky her kort før solnedgang. De står i en stor krukke med kyllingenet rullet udenom og et ditto låg, så mine bofæller rådyrene ikke kan komme til.
  Der ligger så en dyne sne på toppen, men den må jeg lige ud at fjerne, inden den tør og overvander blomsterne.
  Er det ikke fantastisk? Jeg er spændt på, hvor længe det mon varer? En ordentlig gang frost vil jo nok gøre det af med dem, men än så længe, eller hvad det er, de siger på svensk, kan jeg da glæde mig over sommerblomster i et snelandskab!

  God aften til dig
  og Alle i Andre derude
  Jytte
  www.danishknitdesign.com


  SvarSlet
 20. Her har vi kun fået lidt hvidt drys - men der er mærkbart koldere. Og de skønne gule tallerkensmækkere fra Bilkasortimentet i foråret er klappet sammen, så nu er nattefrosten også kommet. Helt færdig i haven til vinter er jeg ikke - og bliver det sikkert heller ikke. Det er kun bladene fra vore 3 valnøddetræer, der er revet sammen. De lægger sig ellers som en presenning under træerne og kvæler græsset. Og i år har jeg prøvet noget nyt - eftersom kompostkassen allerede er fuld af staudetoppe - bladene er lagt i sorte sække, hvor der er bundet for dem - og så er de stillet på hovedet - så de står på sammensnøringen. Og så skulle der efter et gammelt råd være muld i sækkene til næste sommer. Jeg er spændt på resultatet. Ellers glæder jeg mig til posten igen. Hvid jul m. flere er i bestilling, så der er lækker lekture undervejs til de mørke og kolde aftener indendøre.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 21. Det ser meget smukt ud med de flotte gange og bede.selv kommer jeg altid lidt bagud,men der er ved at være orden i sagerne.Men det er et kæmpe job at sætte krukker og potter i ly for frosten og hvert år kniber det med pladsen,først ser det så godt ud men pludselig er der for overfyldt og så ser der pludselig rodet ud.Men pyt nu er alt inde.
  Dine drivhusbilleder er en lise for sjælen
  Brita

  SvarSlet
 22. Hilde den store snemand,, der er kommet sne i nat så hatten passer!!! 45 cm målte vi med tommestokken i morges. Vi har været ud og slå sne af træer og buske, desværre for sent for nogle. Og et "meter" tykt lag på drivhuset osse. Datteren kom hjem i legehumør, så nu står der 2 store snemænd i haven. Sneen havde for øvrigt et meget smukt blåt skær, det er sjældent jeg har set det i tøvejr.
  snehilsner Gunvor

  SvarSlet
 23. Hej. Hvor ser det pænt og ordentligt ud. Det kan jeg godt lide. Jeg forstår godt, at du fjerner bladene, det giver et smukkere billede når forårsløgene kommer op. Men det er svært at samle bladene op i bedene uden at man tramper rundt i planter eller river dem i stykker. Så jeg synes, I har gjort et flot stykke arbejde. Nu har I nok fået sne!

  SvarSlet
 24. Uha det ser fint ud. Årets lysudsmykning må lure lige om hjørnet. Her I Gentofte har vi fået så meget sne at min store, gamle enebær er kollapset helt, og grene er knækket af et træ. Jeg må vist finde en afløser for enebæren. Jeg har lavet armchair udsmykning idag med din julebog fra sidste år, men må vist snart finde alle juletingene frem og smutte en tur I Bilka. Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Dejligt at se så fint det er blevet - og ja det er dejligt at se at så kan vi glæde os over at nu har du lagt haven i seng og så lige om få måneder - så går det løs igen - men da jeg selv var ude at klippe mine Bonderoser ned her til formiddag uha nogle af dem var begyndt skyde - håber det går hvis der kommer meget frost her efter nytår - hvor vi ofte først får vinter - nå men det går nok - ellers må gæstedynen ud at ligge på så der ikke sker noget .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 26. Hvor heldigt og dejligt at du nåede at "komme i hus" med dine mange gøremål. Haven ser vitterlig fuldstændig klar, parat, vinter-ud!
  Jeg føler mig så sjusket, mit lille bed blev ikke klar. Jeg tog det ikke helt så alvorligt med den snak om sne :-) Æv, kan jeg kun sige nu. Men ok, ukrudtet render ingen steder før det bliver marts, så jeg kapitulerer og helliger mig fuldt ud indendørs hygge. (Ville dog godt lige have nået at lægge lidt gran, men så snart det smelter det mindste ryger jeg fluks ned i gården og dækker til).

  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
 27. I 2012 var du "først" vinterklar den 29. november. Det er alligevel lidt sjovt at læse dit indlæg og kommentarerne fra dengang.
  ...og ka vi så komme af med al den sne! Vi skal i haven, ska vi.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 28. Hej Claus
  Her fik vi ca 25 cm sne og vågnede op til minus 13 grader søndag morgen. Og sikke en mandag med masser af sol sne og smukke motiver ved Snekkersten Strand. Synes også bøgeblade er en plage og har desværre mange meter af den.
  Har her i sommer og efteråret anlagt en lille rosenhave inspireret af din skønne bog Mit Haveliv og dine udsendelser i tv. Nu håber jeg bare den overlever vinteren og giver mig masser af smukke blomster til næste år. Jeg har prøvet at lure dig kunsten efter med at binde dem ned så de skyder fra hele stænglen men har ikke rigtig fået styr på det.
  mange hvide vinterhilsner
  Lena Seide

  SvarSlet
 29. I bor så smukt og stemningsfyldt :-)
  Lige min stil, flot med alle julelysene :-)
  Vent du bare på sneen, her fik vi 1/2 meter, så det ligger jo stadig derude og lyser smukt op :-)

  Selv kan jeg ikke ordne have pga. kræften, men så har jeg lavet smuk kunst på neglene, Hunger Games kunst i miniature :-)

  Aften hilsner herfra.

  SvarSlet