Så er det atter jul ...

... og hjemmet er pyntet. Således havde vi i går traditionen tro middag for vore medarbejdere og partnere.

 

claus20151206_121241

 

Sidste år var temaet hvidt, men i år valgte jeg de røde og orange farver. Ikke mindst fordi, jeg jo i i denne sæson har udgivet Hvid jul, og jeg vil jo nødigt sættes i bås.

 

claus20151206_121251_2

 

Det er helt naturligt at pynte i varme farver, fordi spisestuevæggene er abrikosfarvede. Sådan fik vi dem naturmalet, da vi flyttede hertil for over tyve år siden, og jeg tror aldrig, at det bliver anderledes.

 

claus20151206_172558

 

Jeg tog udgangspunkt i Georg Jensen Damask smukke juledug, der i år har været på markedet i fyrre år.

 

claus20151206_174458

 

Og så lå det selvfølgelig lige for at dekorere med Old English-vaserne og -skålene.

 

claus20151206_174421

 

Mindre end et år har denne glasserie fra Holmegaard været på markedet, og salget går overmåde godt.

 

claus20151206_174744

 

Savner I min tilstedeværekse på bloggen, er det muligt at følge mig på Instagram. Ved godt, at dette medie ikke kan sammenlignes med længere blogindlæg. Men verden ændrer sig hele tiden. Også inderfor de sociale medier …

107 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Ja jeg smugkiggede på dit julebord i går. Jeg blev helt paf da jeg så farverne på de smukke blomster og den lækŕe dug, jeg jeg kunne ligefrem mærke varmen og julestemningen. Stuen og bordudsmykningen klæder hinanden som var de skabt på én og samme dag. Og så er jeg rent ud sagt smaskforelsket i dine piedestaler/søjler, med de skønne Old English vaser. På min lillebitte skærm ligner søjlerne marmor, mon de er dét? Man skal lede længe, og måske aldrig finde den, en stue så charmerende og stemningsfuld som denne, din stue. Det er da den ægte julestemning du her har skabt. Du ER og bliver en ener. Sikke en evne at eje. Formidabelt søde Claus. Beundrer dig og din kunstneriske skabertrang. ALT fra din hånd falder heldigt ud ... Er sikker på dine gæster havde en uforglemmelig dejlig aften.
  Tak for drømmedejlige billeder. Knus Iris

  SvarSlet
 2. Kære Claus!
  Så kom julebordet og hvor er det flot.
  Det er en ren fornøjelse, at se din flotte sammensætning af blomsterne i dine flotte vaser.
  Flot med guldlysene til dugen.
  Tusind tak, fordi du deler julebordet med os havenisser.
  Fortsat god december.
  Beate

  SvarSlet
 3. fantastiske farver. Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Meget meget flot! Jeg er en af dem som er til rød, rød og atter rød når det er jul - i løbet af året er det sjældent der kommer rødt indenfor døren her - og dit julearrangement falder liiige i min smag. Håber I alle havde en dejlig aften - med masser at glæde og forventninger til det nye år.
  Glædelig jul til Jer alle :)
  KH Trine

  SvarSlet
 5. Helle Aagaard, Sydfyn7. december 2015 kl. 08.54

  Hvor ser det smukt ud Claus
  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 6. Hold da op en flot og over overdårligt blomsterbord:-)

  SvarSlet
 7. Åhhh, hvor er det dog et smukt julebord:-)

  SvarSlet
 8. Sikke nogen flotte farver og hvilken flot julebord :)

  SvarSlet
 9. Hej Claus. Hvor er det smukt og overdådigt jeg nyder det smukke syn. Jeg dækkede også op med den skønne Dug i lørdags men jeg manglede lige en af dine skønne buketter,til min vase.kh. Anne-Grete

  SvarSlet
 10. Ih, hvor er det smukt og overdådigt!
  Kh Nana

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Det er så smukt og hvor er det flot m alle Holmegård vaser og skåle - og ja verden ændre sig hele tiden - nogen gange for stærkt syntes jeg - godt at salget af vaser og skåle går godt .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 12. Jooooh, men jeg synes altså, at det er jævnt kedeligt ...... ...... Instagram altså! Naturligvis ikke dit elegante julebord så smukt fotograferet.

  jeg ved ikke, hvordan det er ovre hos dig, men her i Rørvig er det nærmest forår, så hvis du har tid

  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Wow! Fantastiskt vacker och inbjudande dukning. Jag följer dig på instagram, men blir glad för varje blogginlägg.

  God jul!
  Maria

  SvarSlet
 14. SÅ flot, varmt og overdådigt. Tænk, at kunne sætte sig ved sådan et bord.
  Tak for flotte billeder.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 15. Kære søde Claus.
  Det ser jo umanerligt indbydende ud som sædvanlig. Tak for kigget. Jeg sidder og smiler og bliver helt varm indeni ved synet at det smukt opdækkede bord. Meget stemningsfuldt ... håber jeg en dag kan gøre det efter hos mig selv :-)
  Savnet, det bliver du og varme knus, det får du!
  En bås har jeg også til dig: "Den-helt-igennem-utæmmelige-troldmand-med hang-til-det-fineste-som-altid-slår-benene-væk-under-folk" Mere kunne jeg ikke indskrænke din bås :-)

  Tak for kigget ... knus til dig, til Iris, til tante, Cendie, Paw, Pia, Eliane, Inga og på/ved-hængene til jer alle :-)
  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Liebste Lisbeth K.

   Tak for knuset. Du får straks eet retur. Og ja, Claus` blogindlæg vil vi savne - MEGET, men det er forståeligt, at der ikke er timer nok i døgnet, til at nå det hele.

   Slet
  2. Søde Lisbeth. En ordentlig krammer sendes straks retur til dig og din søde mand. Tak fordi du tænker på mig også <3
   Kram og varme tanker til alle i det ganske Danske land, som har snublet over mig på mangt en drømmedejlig havegang.
   Kh.Iris

   Slet
  3. Skønne dejlige Iris og Jytte :-)
   I er så søde.

   Kh. Lisbeth K

   Slet
  4. Åh, du godeste, pludselig går det op for mig at jeg glemte at inkludere Nette i min gruppe-krams-hilsen! Det er virkelig for galt. Nette! Du skal naturligvis ikke glemmes: Kærlige hilsener til dig fra Lisbeth K.

   Slet
  5. Nissehilsner til dig søde Jytte. Kh. Iris.

   Slet
  6. Tak for det Lisbeth. Og knus tilbage ;-)

   Slet
 16. Kære Claus.

  Med hensyn til dine skaberevner kommer du aldrig til at sidde fast i nogen bås. Der vil jeg helt holde med dig - MEN én bås sidder du uhjælpelig fast i (i hvert fald for mig - og helt sikker også for en del andre og det er DU ER ET HJERTEGODT MENNESKE!

  Jeg har virkelig gruet for, du først lagde nyt på bloggen, når vintergækkerne dukkede op i din have. Og så VUPTI - er dette eventyrlige indslag her. Tak, tak, tak. Hvor er det en fantastisk smuk opdækning. Tror slet ikke, jeg behøvede mad på tallerkenerne:-).

  Nu ved jeg jo ikke om dronningen kigger med på bloggen - hvis, såfremt, ifald....så tror jeg "House of Dalby" nemt kunne få en ny status.

  Kærlig hilsen til dig Claus, Lisbeth K., og alle I andre derude, jeg kender. Håber I alle har det godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inga.

   Jeg havde også indstillet mig på, at her ikke ville komme livstegn å æ blog, før vintergækkenes spyd begyndte at titte op ad sorten muld.
   Heldigt, at vi alligevel kom med til årets julegilde. Det er svært, at undvære, når vi nu de sidste 5 år har stået og kigget længselsfuldt ind ad de festligt oplyste vinduer nede ved den stængte jernport. Forfrysningerne og den nagende sult glemmer man jo helt, når man sidder på de spidse spyd på jernporten, for at få et glimt af alle herlighederne fra de lykkeliges bord.

   Selvom opdækningen er et helt eventyr, ville jeg nu ikke kimse af en bagstræberisk etnisk morsingbosk juleegnsret på tallerkenen. Lidt sulten er man jo hele tiden.

   Knus til dig Inga, og alle I andre jeg har mødt på min vej

   Slet
  2. Fnis, fnis. Jeg husker også tydeligt det år hvor Claus var så hjertevarm og opmærksom at han inviterede jer helt op til vinduerne :P
   Jeg var flad af grin, og jeg har moret mig over det hver gang Claus har vist et julebord lige siden :-)

   Kram og knus til Inga ... jeg venter med julehilsener, for jeg tror ikke Claus kan afholde sig fra at lægge en lille julehilsen her på bloggen (håber!)
   Lisbeth K :-)

   Slet
  3. Kærlig hilsen til dig søde Inga. Kh.Iris

   Slet
  4. Et stort knus tilbage til dig, kære Iris.

   Kærlig hilsen

   Slet
 17. Oh hvor dejligt at der kom billeder fra dig,jeg lurer på bloggen hver dag(næsten)og jeg kan da kun blive glad for et kig på det smukke julebord.skønt at kigge på denne overdådighed.Det vil jeg gerne kunne præstere,men mindre kan selvfølgelig også gøre det og det gør jeg så.
  Hilsen Brita

  SvarSlet
 18. JUL I DEN GAMLE RIS-SKOV

  Det var blevet december, og hele landets havenisser havde tusind ting at gøre. Gammelnisse i Ris-skoven havde også rigtig travlt. Han var også moderne, for han var nemlig rigtig kvik i huen. Gammelnisse syntes, at alt nyt var spændende og udviklende. Han var både innovativ og omstillingsparat. Gammelnisse havde mere travlt end de fleste, for han skulle hjælpe Santa Claus, med at skrive og designe nye lækre julegaver.

  Højt mod nord på en forblæst bakketop, boede en lille forsagt havenisse, som var både sød og omgængelig.....men særlig klog, det var hun ikke. Hun havde teknisk kuk i nissehuen. Logisk sans, var ikke noget hun ejede. Hun fandt derfor, den nye teknologiske udvikling meget svær at tackle. Hun hoppede nærmest af udviklingen, da dinosaurene uddøde.

  Den lille havenisse elskede imidlertid, at læse Gammelnisses blog. Hun holdt både af de smukke ord og de dejlige billeder. Men en dag brummede Gammelnisse ud gennem skægget, at nu m-å-t-t-e hun altså se, at blive en moderne kvinde, og vise noget innovativ omstillingsparathed, for Instagram og Facebook var hurtige og gode sociale medier og platforme, at hænge ud på. Den lille havenisse sank en dyb klump risengrød, der havde sat sig fast i halsen, thi hun savnede de gode gamle dage med Gammelnisses blogindlæg og gode ord.
  Hun savnede også alle de andre havenisser, der skrev kloge og sjove kommentarer i Gammelnisses virtuelle fællesskab. Men ak, tiden står ikke stille. Den udvikler sig hurtigere og hurtigere, og vi små nissepiger fra landet, forsøger at halse bagefter så godt vi nu kan. Vi bliver helt svimle og rundforvirrede i vores små nissehjerner.

  En dag, da havenissen fra nord helt havde opgivet at blive en innovativ omstillingsparat moderne oppe-på-beatet-nissekvinde og komme med til multimedie-julelegen, så hun til sin store glæde, at Gammelnisse havde lavet et nyt blogindlæg, om en fuldstændig eventyrlig og vidunderlig smuk borddækning, han havde tryllet frem, til et julegilde i hulen i Ris-skoven. Den lille havenisse blev rød i kinderne af glæde. Hun havde aldrig set noget så smukt. Og så var der ovenikøbet nogle, af hendes med-nisser, der havde skrevet sjove og søde kommentarer hos Gammelnisse. Pludselig kom julestemningen sig sagte snigende. Måske blev det alligevel en glædelig jul

  Knus til alle i den gamle Juletrædemølle, fra een, der stadig ikke er færdig med, at lægge løg (et seriøst misbrugsproblem!) Bedste hilsner fra æ løglæggerwoman

  SvarSlet
  Svar
  1. ... du er ikke den eneste lille havenisse, der savner Gammelnisses fine blogfortællinger, men vi må nøjes, må vi.

   ... skynd dig nu at få de løg i jorden, så vi kan få noget ordentlig vintervejr :)
   Knus fra "Anemonen"

   Slet
  2. Vild jubel, kun du, Tante Grøn, Kan skrive så finurligt og bare rigtig rigtigt. Det er præcis sådan jeg osse har det. Os midtsjællandske nisser er lige så utrygge med alle de nye "smarte" medier. uha. Dejligt at se dine ord igen, man var ved at være nervøs for om jeg aldrig skulle komme til at læse dine skriverier mere.
   mange varme julehilsner Gunvor

   Slet
  3. Kære Tante Grøn.Dejlig historie du kan fortælle......kender ikke nogen som dig der har et så blomstrende sprog.
   Og ham Claus kan da bare det med at pynte helt overdådigt op.
   Og du skal såmænd nok nå at lægge de sidst løg........om ikke andet så i nogle krukker til at pynte i din skønne have.
   God aften Knus Jette

   Slet
  4. Herlig nisseeventyr, tak for det tante Grøn.

   Kære Claus.
   Eventyrligt og uendelig smukt. Et bord der virkelig får det helt store smil frem.
   Julehilsen Anette

   Slet
  5. Tusind tak for den fine fortælling tante. Hvor har du dog fundet så mageløst et eventyr? Den lille fiffige havenisse nordpå som render rundt og gør sit til at alle skal komme i julehumør er slet ikke til at stå for. Hendes hengivenhed for gamle nissefar er tydelig og rørende at læse om. Dejlig lille julefortælling som spreder en skøn julestemning.

   Kærligst, Lisbeth K

   PS:Nok kan det være at Claus ikke er så aktiv her på bloggen mere, men jeg er altid på tasterne, et eller andet sted ;-)

   Slet
  6. Kære Ulla.

   Jeg kan nu fortælle.....tada.......breaking news.....at mit totalt mudrede og iturevne havetøj ligger og snurrer rundt i vaskemaskinen, for NU er det slut med løglægningen for iår. Igen iår gik den helt gal med narcis-forbruget (misbruget!)Når først man når så langt hen på året, at vi kan få løg til foræringspriser, så hugger vi til, som grådige spækhuggere. Lidt for grådige. For de skal jo også i jorden. Det har været både op og ned ad bakke, at få det store arbejde gjort. Alle narcisserne blev kastet i jorden på bakken, og den fede klistrede lerjord, har været omdannet til en ren mudderglidebane, på grund af den megen regn. Jeg har fået rigtig rigtig mange rutscheture ned af bakken. Man skyder altså en god fart, når ens totalt tilmudrede gummestøvler vejer ca 30 kg pr stk. Det er mig en gåde, hvordan der kan klæbe sig så megen mudder fast til et par gummistøvler.

   Til forår er alt bøvlet sikkert glemt. Jeg har allerede fatamorgana-syn om de tusindvis af bulbs in the green.

   Også et stort jatak til rigtig vinter herfra. Lidt frost ville sætte en kærkommen stopper for al den regn og storm.

   Knus fra det blå hus ved foden af Mudderbakken

   Slet
  7. Kære Gunvor.

   Altid står du parat med søde ord. Tusind tak. Ja, vi halvgamle nisser må sande, at udviklingen idag går så stærk, at det kan være svært at følge med. Tid har ingen nok af. Alt handler om hurtighed, og alt bliver speedet op i fart. Uha, det er lige før man kan blive smidt af den hastigere og hastigere accelerende karrusel. Dejligt, at tingene stadig går langsomt ude i vore haver.

   Knus fra en mednisse, der elsker lidt slowmotion i ny og næ

   Slet
  8. Kære Jette.

   De sidste narcisløg bliver kastet i krukker og højbede idag. Så kan de altid få en blivende plads på bakken til foråret. For NU kan æ løglæggerwoman ikke klare mere mudderkastning og gravearbejde for iår. Støvlerne får en gang højtryksspuling og havetøjet bliver midlertidigt lagt på hylden. Tusindvis af andre forsømte projekter står i kø. Der er vist også noget med noget tilstundende højtid og noget.

   Tak for gode ord.

   Stort knus fra Mudderkonen

   Slet
  9. Selv tak fru P:o)

   Knus fra øen, hvor det IKKE stormer idag. Det må være en fejl!

   Slet
  10. Liebste Lisbeth K.

   Tja, jeg stod sidst i køen, da Vorherre uddelte logisk tænkning og teknisk snilde. Til gengæld er jeg blevet udstyret med alt for meget fantasi:o)

   Ja, min hengivenhed for Gammelnisse er stor.
   Tak for din hjertevarme. Dejligt, at dine skriverier altid vil være at finde et eller andet sted derude i cyberspace.

   Knus og kærlige tanker

   Slet
  11. .... tusindvis af bulbs... og et par Bluebells, håber jeg. Åh, det bliver et syn for guder. Og så, når du nu hermed melder klar, så er det kun at sige "parat og start" til lidt vintervejr og julesne - men helst ikke så meget at vore kære ikke kan komme frem til den snarlige julefest.

   Knus

   Slet
  12. Iiiiihhh så kigger man ikke lige forbi et par dage og så sker der juleeventyr af flere slags!

   Nu er det jo sådan at den søde Havenisse var velsignet med et særligt talent. Hun var nemlig osse Skrivernisse. Hun besad kunsten i at få ord til at flyde sødt og melodisk - nærmest som en dans til toner. Dem som læste hendes skriverier fik de dejligste billeder for deres øjne og blev blev så lette om hjertet derved. Thi hun var osse kunstner - præcis som Gammelnissen.


   Kæreste Claus
   Nu er jeg jo total nede med instagram og op på beatet med fb, så jeg har ventet siden du lagde billedet af dine grønttorvsindkøb på. Allerede der var tonen strålende og hjertevarm - faktisk så cpu varmen steg nogle grader :-) Det er så smukt, så smukt! Gyldent, varmt, strålende og betagende. Jeg blev helt målløs og har kigget på billederne flere gang - vidunderlig vitaminindsprøjtning og så med orange som jeg øver mig på. Jeg tror den er der nu, jeg tror måske, jeg er omvendt med dette flammende paradis.

   De kærligste Julehilsner fra chokoladekarret til Claus,Tante, Paw,Lisbeth K,Nette,Inga,Iris,Eliane og 2xJohn

   Slet
  13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  14. Kære Cendie.

   Nu skrev jeg jo godt nok i mit indlæg, at jeg med Claus' flotte opdækning ikke behøvede mad på tallerknerne - meen et par af dine hjemmegjorte chokolader ville da ikke være at kimse af. Uhmm. Behøver bare at lukke øjnene - så kan jeg genkalde mig den himmelske smag.
   Tak for hilsenen.

   Slet
  15. Inga, din dejlige kvinde - tusinde tak! Det var en dejlig dag :-)

   Slet
  16. Kærlige julehilsner til dig søde Cendie. Kh.Iris

   Slet
  17. Og i meget lige måde Chokolade-Cendie!

   Slet
  18. Kære grønne tantehavenisse

   Ja, jeg har jo hørt om det astronomiske antal narcisløg, som er slået ned på bakken i det flade. Selv har jeg fået indkøbt - men ikke lagt - et antal løg, som jeg meget håber, der bliver tid til at lægge inden frosten. Jeg er ellers ikke begejstret for den globale opvarmning, men i år huer det mig vel. Måske jeg får tid, inden frosten? Det vides endnu ikke med sikkerhed.

   Slet
  19. Ulla, den første lille kim til bluebellskolonien på bakken ER lagt. Takket være nogle betænksomme have-turister udi det sydengelske.

   Cendie, INGEN kan få ord til at danse som du:o) Og du er aldrig en Fedtegreve, når der skal uddeles ros og begejstring. Det er sådan en smuk menneskelig egenskab, at være i besiddelse af, min pige.

   Nette, husk at verden ikke går under, hvis ikke du når at lægge løg inden frosten. Der er et lille ord, der hedder "PYT". Trods dets lidenhed, er det et ekstremt vigtigt og stort ord, at lære.

   Har du ikke et par krukker eller 7 i overskud? Det er den nemmeste løsning.

   3 x knus

   Slet
  20. jeg stemmer for at den lille havenisse fra nord, skal se at få gang i hendes egen blog.... når nu vi bliver bombarderet af Hr. Dalbys skønne billeder på de sociale medier, så ville det være rart med en Tante blog hvor man kunne fordybe sig i historier fra den vindomsuste have på nordspidsen af Mors :)

   glæder mig allerede til at der kommer opslag om datoerne for åben have weekender... er faktisk kommet til at love samtlige naboer at de må komme og se min have til foråret, de har nemlig kommenteret hver gang de har passeret huset og jeg har stået med r.... i vejret for at få løg i jorden :)
   frost og sne må meget gerne vente en uge endnu, skal lige ha juleferie først :)

   Julehilsner til alle på bloggen
   glæder mig allerede til et farverigt forår

   Kærlig Hilsen
   Michael
   aktiv i Anonyme løg'o'holics

   Slet
  21. Kære Gauner, din løgbølle

   ......sig mig, hvem har hjulpet dig fri af lænkerne? Skulle du ikke sidde fastlænket til radiatoren indtil frosten gik i jorden, og dine løgpushere havde totalt udsolgt af tilbuds-dope??:o)
   Lur mig om ikke, du stadig går og løglusker derude i havens mulm og mørke med din slidte løglægger og din pandelampe! Har hørt, at der er observereret UFO`er i dit hood. Folk observererer mærkelig lysaktivitet om natten. Lyset bevæger sig hurtigt og ses i meget lav højde. Med det samme jeg hørte det i Breaking News, tænkte jeg : "OK, så er Gauner på spil igen med pandelampe igen!"

   Iår har mit narcismisbrug også nået nye højder (dybder!) og som enhver anden misbruger fortæller jeg ikke sandheden, når jeg skal afsløre HVOR mange kilo narcisser, jeg har lagt. Men for pokker, hvem kan sige nej til næsten gratis junk?
   Tror jeg må melde mig ind i AL. Til næste år, vil jeg også lænkes fast til radiatoren indtil der ikke er flere næsten-gratis-løg på hylderne.

   Jeg kan virkelig godt forstå, at dine naboer gerne vil ind og se, hvad i alverden det er, du går og lusker med inde bag dit høje stakit. Der går sikkert vilde rygter, og folk begynder givetvis at gisne om, hvad det er for skumle ting, du går og graver ned. Dit gravebehov er jo større end de flestes. Så giv dem syn for sagen, når det hele står på sit allerallersmukkeste. Så vil du vinde stor streetcredt :o)

   Hvis du melder dig som min webmaster, så starter jeg min egen blog imorgen:o)

   Rigtig glædelig jul til alle i Anonyme Løgoholics.

   Knus fra Tossetante

   Slet
  22. Gauner, når du melder dig som webmaster, kan du så ikke også lige oprette mig på IG: Skal jo holde øje med, hvad ham Claus går og laver nede på Skønhedsfabrikken i Risskov:o)

   Flere knus

   Slet
  23. Kære Jytte

   Så fin en fortælling du skriver, ja man næsten ikke lade være med at grine og få en glad fornemmelse i sin mave.

   Jeg kan tilslutte mig hvert et ord du skriver, bla de forskellige sociale medier som farcebug og hvad de hedder aldrig bliver det samme som bloggen som har et helt andet koncept. Men desværre så løber tiden åbenbart den vej om vi så vel det eller ej og vi må være glade for de indlæg der kommer i ny og næ.

   JA, jytte en bog mere fra din hånd ville vi sætte pris på men også Tante Grøns blog ville være fortryllende og lærerigt, det kunne jeg sagtes tilslutte mig, men jeg kender dig jo og ved at det er din tid desværre ikke til ligenu, meen hvem ved, det kan jo være.

   God dag på Mors

   Knus herfra det midtfynske og rigtig god jul til alle i andre Havetosser fra tourbussen, Pia

   Slet
  24. egner mig desværre ikke som webmaster... måsk der er andre der melder sig ?
   heldigvis ingen høje stakitter her, og hækken ud mod villavejen er skiftet ud med 25 rose de rescht.... så der er dømt åben forhave hele foråret :)
   tror de skal finde nogle bedre håndjern til næste år eller stille computeren længere væk fra mig.... faldt over 50 % tilbud så der blev plantet 50 negrita double og 30 finola mellem roserne :)

   Slet
 19. Super, Claus!!! Very beautiful! Hello from Montreal, Canada. :)

  SvarSlet
 20. Et riktig nydelig julebord :) Takk for at du deler og inspirerer oss som kikker innom bloggen din.

  SvarSlet
 21. Tusind tak for kikket - det er som sædvanligt helt overdådigt og utroligt flot - og det må have været en drømmedejlig aften. Farverne harmonerer så smukt i din flotte stue og jeg elsker denne overdådighed af blomster på bordet :)


  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at se dig på bloggen igen :-)

   Julehilsener, Lisbeth K

   Slet
 22. Så vacker juldukning och underbara blombukettter.

  SvarSlet
 23. Dèt er en rigtig julestue, dejlig varm.
  Og nu har du fået din egen "bås". hi hi. Lisbeth K rammer lige i øjet.
  mange julehilsner Gunvor

  SvarSlet
 24. Et af årets højdepunkter på bloggen er netop når du byder indenfor tilden årlige julefrokost. Det er altid overdådigt og farveafstemt til mindste detalje. I år er ingen undtagelse. FLOT og tak for kigget😀

  SvarSlet
 25. Hej Claus - Man må sige at du går All In - når du laver noget. Men super flotte er dine dekorationer til julefrokosten. Vil gerne ønske dig og din familie en Glædelig Jul og et Godt Nytår. Jeg glæder mig stadig over at møde dig og se din smukke have her i juni måned. Det var en skøn oplevelse. Mange julehilsner Dorthe Salomonsen (dbs@landbothy.dk)

  SvarSlet
 26. Meget smukt og varm julebord. Mange tak for dine indslag og inspiration her på bloggen.
  Ønsker dig en glædelig jul.
  Mange hilsner Annie

  SvarSlet
 27. Så herregårdsaktig, overdådig og fornemt!
  1000 ganger flottere enn å feire på hotell!
  Så vakre farger, sånn en varm feeling!

  Så kjekt det må være å pynte seg i sin aller fineste stas når man vet man skal være i slike omgivelser.

  Fortsatt god førjulstid!

  Ønskes fra
  Britta (i Norge)  SvarSlet
 28. Kære alle - og da ikke mindst Tante Grøn, med det udprægede digtertalent!

  Tak for jeres talrige søde og hyggelige kommentarer på tværs af Skandinavien. Hvor er det dejligt, at I hjælper med til at holde liv i bloggen.

  Kærlige hilsner til jer alle fra Claus

  SvarSlet
 29. Otroligt varm och mysig stämning och jag är nog inte ensam om att önska att vara på plats! Ett riktigt juligt bord och jag hoppas att festen blev lika lyckad som dekorationerna!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 30. Kære Claus.
  Tusind tak fordi du viser os dit fantastisk smukke julebord. Dine vaser og skåle er jo som skabt til dette skønne bord. Det er så varmt og smukt som et julebord skal være. Helt vidunderligt med alle de smukke blomster.
  Når I først hører fra mig nu, skyldes det, at jeg var sikker på at jeg havde lagt en hilsen som nr tre. Jeg var ikke opmærksom på den dejlige livlige dialog der var i gang på bloggen, før en sød lille havenisse med mudder på støvlerne hviskede det til mig.
  Kære Claus. Vi glæder os bare så meget mere til de spredte guldkorn der forhåbentlig stadig falder på bloggen.
  Kære alle søde havenisser, tusind tak for Jeres søde hilsener, tak til Tante for den dejlige historie. Måske mødes vi på de vidunderlige bakkede havegange i Flade, når det igen bliver forår. Og det bliver det snart....
  John og jeg sender de kærligste tanker til alle her på bloggen og især til dig Claus, din familie og dine medarbejdere. Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kærlige tanker til John og dig søde Eliane. Kh. iris.

   Slet
  2. Kærlige kram til jer begge to fra Lisbeth K

   Slet
 31. Superflot julebord - det må være skønt at blive inviteret til gilde hos dig. Den vase er jeg vist nødt til at erhverve mig - eller måske julemanden har den med til mig.
  Var en tur i Bilka, og øv - dine lystråde var udsolgt. Havde ellers købt to, men den ene valgte pludselig en aften efter at have lyst i en uge ikke at ville lyse mere, og jeg kunne så konstatere, at tråden var knækket. Nå, jeg må håbe, at de kommer igen næste år, så kan det være, at jeg prøver igen.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 32. Kære Claus,

  Du skal ikke være nervøs for at blive sat i bås. Du er i en kategori helt for dig selv - uden båse. Og det nyder vi meget her på bloggen. Dit skønt dækkede julebord varmer helt ind i sjælen - skønne farver. Men jeg nyder nu også din bog om den hvide jul. Her er havearbejdet - næsten - indstillet for vinteren. Men der saves stadig og tyndes ud. Så meget, at der i går måtte indkøbes en ny motorsav. Den gamle er slidt ned.
  Jeg vil ønske alle på bloggen en glædelig jul og et godt nytår.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hannemor, det du skriver her:

   "Du er i en kategori helt for dig selv - uden båse. Og det nyder vi meget her på bloggen."

   er bare SÅ sant, og det var SÅ godt formulert av deg! ;-)

   I en reklame for en spesiell sjokolade her i Norge het det i gamle dage:

   "ingen over, ingen ved siden",

   de ordene kom fram fra glemselen for meg når jeg leste dine setninger ovenfor...

   Hilsen Britta (i Norge)

   Slet
  2. Glædelig jul til dig også :-)
   Kærlig hilsen, Lisbeth K

   Slet
 33. Jeg holder så meget af dine blogindlæg, de er længere og så godt med billeder. Du må endelig ikke stoppe bloggeriet

  SvarSlet
 34. Kære Claus. Hvis jeg vandt kr 500,- ville jeg købe Amaryllis for alle pengene. Hele mit liv havde min kære mor ALTID én til flre Amaryllis til jul. Nå et lille dyk ned i de gode minders skattekiste. God aften søtte. Kh Iris

  SvarSlet
 35. Dorte Paasch Pedersen Vejen12. december 2015 kl. 06.40

  Ser godt nok fint ud dit bord Claus Dalby :) Meget inspirerende.

  Og godt julehistorie fra Tante Grøn :)

  De bedste julehilsner

  Dorte Vejen

  SvarSlet
 36. Meget smukt - gyldne farver hæver lige temperaturen nogle grader.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 37. Wooooow hvor ser det forrygende godt ud! "Dine" vaser er vidunderlige, og selvom der sikkert er mange, som ikke tror, at jeg kan lide de brændte farver, tager de fejl. Du ER altså eminent til at skabe (og få øje på)stemninger. Jeg vil gå så langt som til at sige, at du er uovertruffen til netop dette. Og for mig er det præcis det, som det drejer sig om i både haven og boligen. Jeg er ligeglad med designnavne, hvis ikke de tilfører "det". Du er min Stemningskonge ;-)

  SvarSlet
 38. Helle Aagaard, Sydfyn15. december 2015 kl. 09.16

  Kære søde havennusser - nåh nej havenisser i øst og vest men ikke mindst i NORD og i RIS-skoven... smiler så meget Tante GRØN over din eventyrlige fortællinger om nisser, mudderkoner, og Santa-Claus. Det er intet mindre end fantastisk og finurligt skrevet. Ønsker Jer alle sammen en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende 2016 haveår med hvad det måtte byde på..... jeg skal ihvertfald have lagt de sidste allium løg så der kan bydes på hvide sæbebobler i min forårshave. Nå men bedre sent end aldrig, og gummistøvler ER klar.

  Søde julehilsner og juleknus herfra

  Helle Aagaard, Sydfyn
  med tak for alt det gode samvær her på bloggen i året der snart rinder ud

  ps. Tante Grøn, du burde skrive en bog mere, denne gang et rigtig julehavenisseeventyr. Du er jo allerede startet... og tænker du kender et fantastisk forlag til at udgive, ellers må du høre Santa-Claus om han kan hjælpe........

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hepper med på opfordringen til tante om at skrive endnu en bog!
   Glade have-jule-nisser fra Lisbeth K

   Slet
 39. Søde Helle Havenusser.

  Jeg er spændt på, hvor mange kilo mudder, der kan klæbe sig fast under dine gummistøvler:o):o) :o) Men måske er det ikke lerjord, I har. Arbejdet med at lægge de hvide alliumløg, er ihvertfald givet rigtig godt ud. Hvide sæbebobler er noget af det smukkeste, man kan forestille sig i forårshaven.

  Tusind tak for alle dine gode ord. Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at skrive flere bøger, men mit dejlige gamle forlag, udgiver ikke længere andres havebøger. Så er du forlægger, og mangler en skribent, så kombardo:o)Jeg er klar ved tastaturet:o)

  Også tusind tak for hyggeligt blogsamvær herfra, og rigtig god fornøjelse med at puste sæbebobler ned i den fynske muld.

  Knus fra en travl julerist

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle Aagaard, Sydfyn15. december 2015 kl. 13.07

   thi hi søde Tante, jo vi har skam masser af lerjord så det vejer godt til på støvlerne :-)... Næh desværre er jeg ikke lige den du søger som forelægger , jeg tænkte jo selvfølgelig Klematis. Man ved jo aldrig hvad et nyt år kan bringe, dog er én ting sikkert det bringer ihvertfald haveglæde, forventning og sorte negle fordi der bliver slidt hun på havehandskerne

   knus

   Slet
  2. Helle Aagaard, Sydfyn15. december 2015 kl. 13.08

   hov der skulle jo stå : ... bliver slidt HUL på havehandskerne

   Slet
 40. Savner dine billeder på bloggen, ved du har nok at se til. Har fået din fine julebog i fødselsdags gave , Den er så flot med mange gode ting.Du er bare dygtig til det der.God jul .Gurli

  SvarSlet
 41. Savner dine billeder på bloggen, ved du har nok at se til. Har fået din fine julebog i fødselsdags gave , Den er så flot med mange gode ting.Du er bare dygtig til det der.God jul .Gurli

  SvarSlet
 42. Kære Claus.
  Kunne tænke mig at se hvordan det står til i væksthuset og se alle stiklingerne. Formerer du stadig ligeså mange planter som hidtil? Det er et kæmpe arbejde.
  Glæder mig til et nyt indlæg. Det er ligesom der mangler noget i årets Dalby- Julekander ;0) ;0)
  Forventningens glæde er den største. Knus Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Iris! Mens vi venter kan vi jo underholde hinanden lidt. Apropos alle referencerne til havenisser, så passerede jeg i går forbi en blomsterhandler her i Århus, som havde valgt en lidt utraditionel juleudstilling til sit vindue: På en baggrund af mageløse flotte skinnende hvide amaryllisser i industrielle mængder, havde han placeret 24 små porcelænshavenisser i ca. 40 cm højde. Hver nisse havde fået skrevet et tal i panden og da jeg passerede d. 15. dec., havde de første 15 fået et donk med en hammer. Skårerne lå hulter til bulter rundt om de resterende nisser og selvom det lyder vældig hårdt, var det faktisk lidt morsomt fundet på.
   Jeg elsker at se de forskellige blomsterhandleres ideer her ved juletid, men den opstilling glemmer jeg ikke lige foreløbig...

   Kærlige nissehilsener, Lisbeth K

   Slet
  2. Så du sprang altså ikke inn og reddet de som fortsatt var hele ???

   ;-)

   Vi får underholde oss selv ja, imens vi venter på Claus.

   Vi kan også klikke inn på Facebook siden hans fra lenken oppe til høyre på siden her. Der har vært noen fine videoer der han lager dekorasjoner. Jeg er selv ikke medlem på Facebook (gidder ikke alt det pjatt som mange poster...), så jeg kan ikke kommentere der, men de videoene er altså flotte!

   Hilsen Britta (i Norge)

   Slet
  3. Kære Lisbeth.
   Tak fordi du delte din oplevelse af den finurlige kalender ;0) ;0) ;0)
   Tænk om der havde vundet den der million. Så skulle der købes buketter. Hva' siger du søtte? Hvad er et liv uden blomster.
   giv mig en blomst mens jeg lever, var der vist engang en sang der hed. Og det er jo ganske vist. Blomster kan smelte enhvers hjerte.
   Hvilken én er din yndlingsblomst?
   Kæmpe knus herfra den lune Vestkyst. Iris.

   Slet
  4. Kære Britta!

   Jeg har desværre ikke reddet de små havenisser, men jeg blev helt gald for at se at min kommentar var blevet læst. Tak for tips med facebook, det er også et medie jeg ikke helt er venner med. Men jeg tror jeg skal på Instagram, siden det nu er der Claus vil til at slå sine folder :-) Det bliver dog ikke før nytår... her og nu er der andre opgaver :-)

   God jul fra Lisbeth K

   Slet
  5. Kæreste søde Iris!
   Jeg har netop i dag hentet de allermest bedårende borddekorationer til vores kobberbryllup i morgen. Jeg skammer mig en anelse over prisen, så den siger jeg ikke. MEN: hold op hvor er de flotte og alle pengene værd. Jeg glæder mig så meget til vores fest i morgen og du kan tro at der er fyldt op med flotte blomster :-)Vi har slagtet sparegrisen til den her fest. Det skal simpelthen fejres at vi stadig har hinanden.

   Mine yndlingsblomster er så svære at begrænse ... jeg er utrolig glad for Kalla, fordi det er min mands absolutte yndlingsblomst, og derfor er der næsten altid Kallaer i hans buketter. Men jeg elsker også mange af forårsblosmterne - her til jul er det helt klart de røde fløjls-bløde roser med dyb duft, mistelten, kristtjørn, juletulipaner, fyr, gran, amaryllis, julestjerner og alpevioler. Begrænsning er svært for mig, når det kommer til blomster. Hver årstid sin yndling og til jul har jeg mange forskellige. Jeg sværger til det røde. Uanset skiftende trends, så elsker jeg rødt til jul.

   Kærlige julekram, Lisbeth K

   Slet
  6. Kære Lisbeth.
   Fra os skal der lyde et kæmpe stort og hjerteligt tillykke, til dig og Niels med kobber brylluppet i morgen. Vore kærligste og allerbedste ønsker for jer og for en uforglemmelig dejlig dag. Hils drengene.
   Knus og kram Henrik og Iris.

   Slet
  7. HJERTELIG TILLYKKE MED KOBBERBRYLLUPPET, LISBETH OG NILS.

   HÅBER I FÅR EN UFORGLEMMELIG SMUK OG FESTLIG DAG.

   NYD HVER EN BLOMST I BORDUDSMYKNINGEN UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. DU HAR FORTJENT HVERT ET KRONBLAD.

   KOBBERKNUS TIL KOBBERPARRET

   fra TG i Claus` chatroom:o)

   Slet
  8. Herfra det midtfynske skal der også lyde et stort tillykke til to dejlige mennesker, vi savnede jer hos fru Pedersen i november måneden.

   Knus herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  9. "Det er så yyyyndigt at føøøølgeees ad, for 2 som gerne vil saaammeeen væææree" :-)
   KÆMPESTORT TILLYKKE skal runge fra Søborg! I får en helt fantastisk dag fyldt med kærlighed og varme. Iiihh det lyder som nogle helt fantastiske borddekorationer - husk at få billeder af dem! Nyd jeres helt egen dag og husk at snus til blomsterne. Tillykke endnu en gang og stort knus

   Slet
  10. Kære Lisbeth,

   Også herfra skal der lyde en kæmpestort tillykke med dagen. Du er en blandt mange, mange trofaste støtter her på bloggen, og jeg håber og tror på, at I får en rigtig god fest sammen med jeres drenge. Du er et utroligt sødt og betænksomt menneske, og jeg har gennem årene glædet mig over talrige vedkommende og velformulerede kommentarer fra dig.

   De kærligste hilsner fra Claus

   Slet
  11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  12. Kære Iris,

   Vi er ikke i gang i væksthusene endnu, og der går et par måneder, får der for alvor sker noget. Skal nok vise frem, når der er noget at vise. Kh Claus

   Slet
  13. Kære Claus.
   Det vil jeg glædr mig til :0)
   Knus Iris

   Slet
  14. Ih, hvor det luner så rart at læse jeres søde og kærlige hilsener! Jeg skal hilse så hjerteligt fra Nils til jer alle, han har læst med her på tråden.
   Tusind tak for de smukke ord Claus. Du er simpelthen selv så betænksom at man ikke kan blive andet i dit selskab.

   Vi havde en forrygende aften i muntert lag og nyder i dag sofaen, med adventskransen tændt og kaffe på kanden. Og i morgen hygger vi også igennem, for da er det den rigtige dato for vores kobberbryllup :-)

   Rigtig glædelig jul til jer alle (psst... tante, du får en gedigen julehilsen en af dagene).
   Kærlige hilsener fra Nils og Lisbeth K

   Slet
 43. Hi Claus, thank you for all of your wonderful photos. I love seeing Christmas preparations and decorations from your part of the world. It's so different here in the U.S. Thanks again and Happy Holidays.~~Dee

  SvarSlet
 44. Hi Claus, thank you for all of your wonderful photos. I love seeing Christmas preparations and decorations from your part of the world. It's so different here in the U.S. Thanks again and Happy Holidays.~~Dee

  SvarSlet
 45. Hallo hallo Claus. Har julen ramt dig. Nej du er selvfølgelig ligeså fortravlet som vi alle er i denne tid. men nogle dejlige billeder fra jeres hjem. Rigtig glædelig jul til dig og dine.

  SvarSlet
 46. Kære Claus

  Så nåede jeg også ind til dig efter en noget kaotisk måneend.

  Du har igen fået dækket et fantastisk julebord i skønne farver, hvis dine medarbejder ikke har følt sig velkommen den aften skulle de have et par klap med en kæp.

  Det er altid med stor fornøjelse at se hvad du nu har fundet på, da det ikke endnu har været 2 år der har været ens i farver og opdækning.

  Godt gået Claus, du kan være stolt

  Ja, du er savnet her på bloggen af rigtig mange, men er klar over at dit døgn jo også kun har 24 timer og du vælger de løsninger der så er lidt hurtigere at udfører i et travlt program, men vil dog bare sige at et billede på farcebrug er da rigtig skønt, men bliver aldrig det samme som dine skønne indlæg her på bloggen.

  Jeg vil ønske dig en rigtig god jul og et godt nytår er sikker på du har mange nye tiltag i ærmet til 2016 som vi allerede kan begynde at glæde os til.

  Kæmpe juleknus herfra det midtfynske fra os begge, Pia  P.s Stort juleknus til hele Tour bussen, håber vi mødes på havegangene igen i 2016

  SvarSlet
  Svar
  1. Også varme juleknus til dig og din mand søde Pia.
   Kh. Iris

   Slet
 47. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 48. Jeg skulle gjerne vært gjest ved et så nydeligt vakkert pyntet bord! Ønsker deg en riktig god jul!

  SvarSlet