En ny dille

Lad mig begynde med at sige, at I ikke er glemt, og at bloggen ikke er lukket ned. Jeg begynder så småt at vende tilbage, men I må ikke forvente daglige indlæg. Det er min tid ikke til mere.

 

Mine samarbejdspartnere arbejder på at introducere mit navn i udlandet, og interessen er spirende.

 

Rent praktisk betyder det, at jeg bruger en del tid på at gøre mig gældende på Instagram, hvor jeg nu ytrer mig på engelsk. Det er her, jeg kan kommer aller bredest ud.

 

Nu har jeg godt og vel 35.000 tusind følgere på Instagram, og målet er 100.000 inden årets udgang. På den måde når jeg rigtig bredt ud. Men det kræver en del fodarbejde.

 

image

 

Samarbejdet med Bilka tager også tid, men det er så spændende. Jeg koncentrerer mig nu ikke blot om haveplanter, men også om afskæringsblomster og indendørsplanter.

 

20160110_142925

 

Min interesse for indendørsplanter har aldrig været ret stor, men jeg må sige, at jeg er ved at få en dille, nemlig orkideer.

 

image

 

20160110_145531

 

Ikke de almindelige Phalaenopsis, der i mine øjne er lidt kedelige, fordi de efterhånden ses alle steder; især de hvide.

 

image

 

image

 

I stedet har jeg foreslået Bilka at begynde at føre nogle af de mange andre spændende arter, der findes.

 

image

 

Derfor har jeg fået en række planter hjem fra Holland, som jeg er ved at fotografere. De kommer til salg i Bilka hen over sæsonen.

 

20160112_160645

 

Jeg er blevet bidt af deres skønne farver og former og nyder at plante dem i forskellige underlag.

 

20160112_160830

 

Jeg har aldrig brudt min om plasticpotterne, der sættes løs ned i en urtepotteskjuler, hvor den ofte står og vipper.

 

image

 

Støttepindende med plasticclips er heller ikke mig. Hvor der er nødvendigt, har jeg udskiftet dem med grene og simpelt sejlgarn.

 

image

 

Flere af de underlag, jeg har brugt, har ikke huller i bunden. Det gælder for eksempel potterne herover, som lige nu kan købes i Bilka i mit navn.

 

image

 

Jeg vander planterne med kalkfrit vand to-fire gange om måneden, når jeg fornemmer, at de trænger. Efter en times tid hælder jeg overskydende vand fra.

 

image

 

Alle de viste planter har jeg haft i blomst i godt og vel en måned, Når de afblomstrer, vil jeg prøve at få dem til at komme igen. Det er altså lidt sjovt.

 

Kan I lide hvad I ser?

 

Navne følger, efterhånden som planterne kommer til salg.

 

Og hvad laver jeg så ellers? På den lade side ligger jeg ikke! Blandt andet arbejder jeg på bogen om forårshaver.

55 kommentarer:

 1. Så många vackra! Inte svårt att falla för dom:)
  Ha en bra dag!

  SvarSlet
 2. Det er altid spændende at prøve nye ting af - og man kan altid lære nyt. Jeg har helt opgivet at have stueplanter, så mine vindueskarme har i stedet fået nips og fine sager til at pynte med. Men jeg må da indrømme, at de flotte orkideer måske godt kunne fange.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker orkidéer og der kommer næsten altid en med hjem når jeg er i bilka. Så jeg vil glæde mig til at få nogen af de her hjem og pynte i stuen.
  Camilla

  SvarSlet
 4. Er selv ved at være lidt træt af de almindeligt kendte orchideer, og går derfor også efter de lidt sjove med særlige blomster. Og så Fruesko, men de ses desværre sjældent, dog kan jeg se, at du har fået fat i et særlig flot eksemplar i en smuk farve.
  Dorte

  SvarSlet
 5. Helle Aagaard, Sydfyn13. januar 2016 kl. 08.23

  Kære Claus
  Det er virkeligt stort alt det du gør alle steder. respekt! - Dog er jeg allermest glad for "den Claus" fra tidligere der "næsten kun levede for sine bøger OG sin egen have" men jeg er lykkelig over at din blog vil bestå og så kan vi jo altid finde tidligere indlæg og emner frem og få viden fra alt efter behov.
  Jeg ønsker blot du stadig får nydt din egen smukke have intenst.
  Mange hilsener og held og lykke med alt
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle, beklager, jeg ikke blot er "den Claus" fra tidligere der "næsten kun levede for sine bøger OG sin egen have. Men sådan er det altså ...

   Slet
  2. Helle Aagaard, Sydfyn13. januar 2016 kl. 14.17

   Hvor er det altid hyggeligt med tilbagemeldinger, men håber bestemt ikke at du tager det ilde op, omkring hvad jeg har skrevet, har virkelig stor respekt for al din flid og hvad du begiver dig ud i og du skal virkelig vide vi er mange der værdsætter din energi både her og der. Tak fordi bloggen vil bestå.

   Slet
 6. Med min ærværdige alder har jeg fået mange orkideer forærende.. Jeg har aldrig været meget vild med dem, men pligtskyldigst forsøgt at passe dem.
  Et minus er de grimme luftrødder, de får efterhånden. og som jeg ikke har turdet klippe af.
  Får disse også luftrødder? De er nu ret fine. Dit kneb med grene er ikke dårligt. Det har jeg skrevet bag øret.
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Smag og behag er som bekendt forskellig. Selv elsker jeg luftrødderne, som giver orkideerne et vildt udseende, som jeg rigtigt godt kan lide.

   Slet
 7. Det ser godt ud med de lidt anderledes orkideer, de er dejligt med nogle farver,jeg gir dig ret de almindelige hvide de er ret kedelige. Dejligt at høre fra dig. Kh. Anne-Grete

  SvarSlet
 8. Jeg lægger mærke til, at disse nye orkideer har flotte grønne blade og ikke så mange luftrødder, det er da et fremskridt!! Jeg har et orkide vindue, med fire planter, de tre er hvide (suk) så nu vil jeg glæde mig til at anskaffe de røde og violette du viser her! tak for tippet!

  SvarSlet
 9. Kære søde Claus
  Hvor ER det dejligt at se dig igen, her på blog,en
  Smukke og fascinerende blomster er lig med orkidéer. Enten kan man lide dem eller også kan man ikke. Phalaenopsis ses oftest, men det er generelt også den som er nemmest til at få blomstring igen. Andre kræver stor tålmodighed og venten ;0) Kaktus har pigge, roser har torne men vi elsker dem alligevel. Orkidéer har rødder i og udenfor potten. Ingen luftrødder intet liv.
  Tænker at orkidéer er lette at passe da de er yderst nøjsomme og ikke skal passes og plejes som mange andre stueplanter. Tak fordi du har taget nogle stykker med i Bilka's plantesortiment.
  Fortsat god vind fremover. Knus Iris

  SvarSlet
 10. Orkidéer är ju så otroligt häftiga växter! och faktiskt inte alls så svåra att sköta som de har rykte om sig. Lite vatten då och då, glömma bort dem mellan varven och så plötsligt en blomstängel! Vi har våra stående i norrfönster, i rum där det inte gör något att de är lite fula när de inte blommar. När sen stänglarna kommer flyttas dem fram till finfönsterna.
  Lycka Till med din Instagramsatsning! Och tack för dina kommentarer på mitt Instakonto (gardenasa)

  SvarSlet
 11. Dejligt at se hvordan du præger Bilkas sortiment, så vi kommer nemmere til de sjove og spændende planter. Tak for det. Ja jeg følger dig da på Instagram, det er en spændende måde at udveksle ideer. Jeg er også selv mere aktiv på Instagram - må jeg indrømme. Husk stadigvæk at få fingrene godt plantet i den jyske muld. Kram

  Maria - Livsnyderhaven

  SvarSlet
 12. Det er spændende med alle de projekter, du har gang i. Og det er spændende for vi andre at følge dig. Jeg nyder alle dine billeder på instagram.
  Men der en ting, jeg savner. Nu har jeg i mange år fulgt med i udviklingen af din have. Det har været meget spændende og lærerigt, og jeg synes næsten, jeg kender din have, selvom jeg i virkeligheden kun har set den en gang. Så jeg ønsker mig rigtig meget, at jeg kan blive ved med at følge den på bloggen. Det kan vel ikke tænkes, at en af dine gartnere kunne skrive lidt om, hvad de laver i haven?
  Held og lykke fremover. Med din energi, skal du såmænd nok nå dit mål med 100.000 følgere på instagram.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elna, gartnerne har rigeligt at gøre i haven, og de kommer ikke til at sidde ved computeren.

   Slet
 13. Hej Claus!
  Ja jeg kan rigtig godt lide hvad jeg ser, og har da også forsøgt mig med flere forskellige orkideer gennem tiden- også om de nu kunne komme igen, og det er sket:-) Frueskoen minder mig sådan om min elevtid, og det samme med cymbidium, som jeg i går var tæt på at købe en gren af:-)
  Dejligt du kommer med lidt her engang imellem, også selvom jeg jo følger dig på instagram.
  Rigtig meget god fornøjelse med det hele.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
 14. Hej

  Det var da rart at der også findes flotte og spændende orkideer. Jeg har aldrig ejet en orkide, da jeg heller ikke bryder mig om dem (jeg har ellers haft rigtig, rigtig mange potteplanter).
  Men nu må jeg da vist overveje om jeg alligevel skal have et par stykker :-)
  Bente

  SvarSlet
 15. Må det her være tilladt at gøre opmærksom på en meget dygtig dansk orchide gartner - Hans Christiansen - som har vundet flere internationale priser. I hans gartneri finder man et sortiment langt ud over phalaenopsis og fruesko.
  Hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
 16. Ja, han er meget dygtig; og et spændende sted. Jeg har været der flere gange i Fredensborg.

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Det ligner at noget gik galt - så prøver lige igen jeg kan rigtig godt li hvad jeg ser - slå det nu stort op så det kan ses - glæder mig til at de kommer i alle de vidunderlige farver - det bliver så godt - og det er et stort arbejde der venter dig men sikkert også spændende - held og lykke
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 18. "Og hvad laver jeg så ellers?"

  Jo, du ligger vel på en chaiselong og filosoferer, ha ha.
  Nei du, vi har etter hvert skjønt at her drives det til enhver tid utallige paralelle prosjekter...

  Det er spennende med orkideer, tar du dem nå inn i hovedhuset, eller er det i drivhus/hagestue de for det meste holder til?

  Hilsen Britta (i vintervakre Norge)

  SvarSlet
 19. Jeg er også med på instagram, og har nydt de fine orkidé-billeder.
  Spændende med dit internationale "gennembrud"

  SvarSlet
 20. Rigtig flotte farver,dejligt med anderledes tiltag,den hvide er nu også skøn,selom du synes den er kedelig.
  Jeg ser frem til dine næste indslag og ønsker dig al mulig held og lykke med de nye tiltag.
  Hilsen Brita

  SvarSlet
 21. Kæreste Claus.
  Hvor er det fantastisk flot, at den store verden skal kende til dig!!! Det glæder os virkelig, at du har så meget succes og laver så mange spændende ting. Vi kan jo altid gå tilbage på bloggen og læse dine visdomsord og vi udvikler os alle, tænk, vi er begyndt at nyde alle dine smukke billeder på FB. Tak for dem. Nu må vi hellere komme på Instagram så vi kan blive følgere.
  Vi synes vældig godt om orkidéerne og idéen med at sætte grene ved er jo indlysende. Der er mange smukke farver og når du sætter keramik ved siden af, så er det fantastisk flot.
  Vi glæder os også til din forårsbog, den skal nok blive flot.
  De kærligste tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane, kan se, at I nu også er kommet på Instagram. Hyggeligt. Det er en spændende verden. Kh til jer begge fra Claus

   Slet
 22. Ak ja, den fagre digitale verden:-)
  Jeg bruger også selv vildt meget id på alle de forhåndenværende medier, men det lønner sig...

  SvarSlet
 23. Spændende - tak for "pip'et" og tippet og fortsat rigtig god arbejdslyst og fornøjelse!!!

  SvarSlet
 24. Hej Claus - hvor er det spændende alt det du har gang i. Held og lykke med det nye i udlandet. Orkideer har nogle sjove og finurlige udtryk. Jeg var for nogle år siden på en større udstilling af orkideer på Sofiero og tog nogle sjove fotos. Sender dem gerne hvis du er interesseret. Vh Lena Seide

  SvarSlet
 25. Hej Claus,
  härligt att höra från dig igen.
  Kul att du börjat intressera dig för orkidéer.
  Orkidéer har jag haft dille på i ca 20 år.
  Cymbidium, Miltonia eller penséorkidé som den också kallas, Cattleya som nog är den vackraste som finns (enligt mig) + en herrans massa andra som jag inte kommer ihåg namnet på.
  Men, du skriver att Phalaenopsis är trist, ja kanske det, men det är den orkidéen som blommar mest och längst och är lättast att få till att blomma om enligt mig.
  Det är nog därför den är så populär, även hos mig.
  Lycka till med ditt nya nöje.

  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 26. Tak for livstegn. Jo orkideer er skønne, alle farver osse hvide og "typer". jeg har nogle der er "tusse" gamle og stadig blomstrer en gang om året. Dog har de snart lidt for mange luftrødder til de er kønne, men hwa´,,,,,Det er jo phalaenopsis, det er jo deres voksemåde.
  Mon du snart har udviklet blækspruttearme med alle de tiltag du "roder" dig ind i, hi hi. spændende at følge, selvom jeg er en af de gamle havenisser der ikke er på hverken instagram eller facebook.
  heldoglykke mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 27. Kæreste Claus!
  Dejligt at se dig tilbage her på bloggen ... og godt nytår til alle glade følgesvende. Jeg sendte en kærlig tanke til dig og hele tourbussen (med diverse anhængere, campingvogne og hvad vi ellers er oppe på)da jeg så Dronningens nytårstale og genkendte din smukke vase i hendes hjem. Hvor fornemt, virkelig en dejlig overraskelse.

  Stueplanter! Yes, jeg er med :-) Orkideer har jeg et par stykker af, da det jo ofte er dem man får i gave ... kunne i lang tid ikke få mig til at røre dem fordi jeg har en ret slem fobi overfor edderkopper ... og de der såkaldte rødder minder mig virkelig om edderkopper.

  Men med tiden har jeg lært at sætte pris på dem. Det hjalp på mit humør da min tante proklamerede at hun altid klippede de overflødige rødder af og det havde hendes planter ikke taget skade af. (Men gør det ikke lige før udspring).
  Jeg er til gengæld meget interesseret i at høre hvordan dine planter vil tage det på sigt med at stå i potter. Efter hvad jeg har lært, så skal rødderne have lys for at danne klorafyl og det er derfor de sælges i gennemsigtige plastikpotter. Hvis man dækker dem til vil de stikker rødderne frem, og hvis de forhindres i dette vil de ikke blomstre og trives, for de skal have lys. Det er ikke sikkert det gør noget umiddelbart, men måske det vil være svært for dig at få dem til at blomstre igen, hvis ikke de står i klart glas (frem for plastik!) - i øvrigt ser det super godt ud at sætte dem i en Ittalavase ... god idé ... jeg kopiere også lige den med grene og snor. Godt man har dig til at tænke de geniale tanker :-)

  Jeg leger ellers seriøst med tanken om at plante dem omvendt i en hængende potte og lade dem hænge ned fra loftet, som naturen har skabt dem til at hænge i regnskoven. Jeg så det i Jesperhus Blomsterpark og det ser godt ud og man slipper for bøvlet med rødderne.

  Jeg vander mine rigeligt hver 3.-4. uge og lade dem soppe i et par dage til vandet er væk. Det klarer de fint. De får det almindelige vand fra hanen og blomstrer frodigt og ubekymret. Det er jo regnskovsplanter som er vandt til fugtige omgivelser, så jeg har aldrig tænkt at jeg skulle hælde vandet fra.

  Blot lidt erfaringsudveksling, håber andre kan sige til hvis jeg er på helt galt spor her, jeg skal ikke gøre mig til nogen ekspert. Det er først efter jeg har overvundet min afsky for rødderne at jeg har kunnet tage planten til mig og gidet at få den til at genblomstre.

  Kærlige knus, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth!
   Ikke alle orchidéer skulle foretrække gennemsigtige plastpotter. Hans Christensen, vor nanvkundige orchidéeeavler i Fredensborg, som også huser Dronning Ingrids fornemme samling), han anbefaler ganske almindelige, sorte plastikpotter ..... og i øvrigt et specielt gromedium, som jeg imidlertid ikke har gode erfaringer med . Men tilbage til potter: Et eller andet sted har jeg læst, at nogle sorter foretrækker det transparente andre mørket. Hvilke, der foretrækker hvad, stod der ikke noget om; men jeg har en OncidiumTwinkle 'Fragrans Fantasy' med bittesmå hvide og gule blomster, som nu mistrives i sin sorte potte efter sin anden blomstring. I morgen vil jeg plante den om i en transparent potte med ganske almindelig orchidébark i stedet for ovennævnte gromix, så kommer den sig måske.
   Med orcidéhilsen
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
  2. Hans Christ-i-a-n-sen, selvfølgelig!

   Slet
  3. Kære Jytte

   Én ting har jeg i hvert fald noteret mig: når det gælder orkideer er der en del rygter og overtro og det er svært at finde frem til hvad der faktisk gælder. Men tak for råd :-)Når planterne overlever vores behandling kan vi jo kun være tilfredse ... jeg bruger også orkidebark, som jeg i sin tid købte som "orkidejord" og jeg undrede mig en del da jeg så posens indhold, men orkideer er bare i en klasse for sig på alle fronter.

   Hvide vinter-hilsner, Lisbeth K

   Slet
  4. Kære Lisbeth og Jytte, hyggeligt at læse begge jeres indlæg. Jeg må sige, at jeg slet ikke har nogen forstand på orkideer. Jeg famler mig bare frem. Det med, at nogle rødder skulle have lys, vidste jer ikke. Men som bekendt står lykken den kække bi. Når planterne holder op med at blomstre, sætter jeg dem til hvile og ser, hvad der sker. Skal nok vende tilbage til det en gang.

   Kh Claus

   Slet
  5. Kære Claus - ja, jeg ved egentlig heller ikke så forfærdelig meget og jeg er meget forvirret over de forskellige ting folk fortæller om orkideer. Men jeg tror som sagt at der er en del orkideer godt kan klare selvom man officielt råder til andet, så jeg er spændt på at høre hvordan dine vil udvikle sig. Det vil være en lettelse for mig hvis rødderne uden videre kan gemmes væk i potter, da de ikke er særligt attraktive (efter min mening).

   Kærligst, Lisbeth K

   Slet
 28. Ja! Orkideer är så fina (och jag gillar fortfarande Phalaenopsis också :-). De passar överallt och håller fantastiskt länge, så det är inte konstigt att de är så populära. Annars har jag inte heller så mycket inomhusväxter, vilket är lite konstigt eftersom jag älskar utomhusväxterna så!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet

 29. Spændende med de mere sjældne arter, har selv haft flere af dem du her viser. Dejlige farver og kan fortælle at jeg har haft held med at få nogle til at blomstre igen.
  Mange hilsner Annie

  SvarSlet
 30. Hej Claus, dejligt at 'høre' fra dig igen. jeg ejer ikke en Orkide af netop alle de grunde, du nævner. Har altid syntes de er kedelige, men dem du viser er da skønne, så det kan være, der sniger en enkelt Orkide ind i stuen. Og ja jeg så bestemt også din vase med det samme bag ved Dronningen, godt gået.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 31. Spændende med de orkideer,de er skønne sikker nogle farver

  SvarSlet
 32. Jubiiii! Og velkommen i klubben, Claus!

  Jeg æææælsker mine mange orchidér - ogå de mange år gamle hvide phalaenopsisser, som virkelig kan få mit brede smil frem, når de blomstrer to gange om året. En overgang havde jeg en del andre end ph., men min meget søde og hjælpsomme nabo tog livet af for mange af dem ved overvanding, da jeg engang var bortrejst i et par måneder. I den forbindelse vil jeg gerne komme med et lille råd til nogle af dine fans på Facebook, som erklærer, at de ikke gider
  orchidéer, fordi de ikke kan få dem til at genblomstre. Ofte lykkes det nemlig, når de har været placeret på smalkost (gødning) og meget sparsom vanding vinteren over et koldt sted. Mine står i køkkenvinduerne, som aldrig varmes op, når lige ses bort fra den varme bageovn, når dener i brug, og det kvitterer de rimeligt ofte for.

  Nu vil jeg ringe til mine børnebørn i Horsens og se, om jeg kan få en af dem til med passende mellemrum at lægge vejen forbi Bilka på vej hjem fra skole og handle orchidéer for mig ... og siden passe dem, indtil jeg kan komme over at hente dem til Påske, for jeg orker altså ikke selv gang på gang at køre 200 km frem og tilbage til en Bilka - og da slet ikke på denne årstid.

  Men under alle omstændigheder:
  Tak fordi du giver dig i kast med denne vidunderlige plante
  og for, at du sørger for, at vi aficionadas/aficionados kan få andet end Phalaenopsis

  Med begejstret orchidé og nytårshilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 33. Kære Claus. Endnu engang beriger du os med skønne planter på Bilkas hylder. Tak for det, jeg glæder mig til at købe nogle af dem!
  Og så må jeg vist tegne abonnement på Illustrated Garden igen, så jeg kan nyde artiklen om din have.
  Venlig hilsen
  Bente

  SvarSlet
 34. Inspiring pictures, are pleased to visit your blog;)
  I send warm greetings
  Kamila

  SvarSlet
 35. Kære Claus Hvor ser orkideerne fantastiske ud i dine omgivelser. Jeg har haft orkideer en del år og været heldige med dem. De bliver ved med at blomstre. Og de er ikke særlig besværlige at have med at gøre. Glæder mig til at se de varianter du har valgt. Pøj pøj med bogen, elsker forsiden :-) kh Tina

  SvarSlet
 36. Hej. Det ser fantastisk ud. Jeg kan rigtig godt lide dine små opstillinger. Forsiden til din nye bog er meget dekorativ og forårsagtig, men bliver glad af at se på farverne!

  SvarSlet
 37. Hvor er det dejligt at "høre" fra dig igen. Og sikke mange smukke billeder. Og det kan vel egentlig ikke overraske, at du kaster dig ud i nye projekter. Jeg selv har ikke haft den store succes med orkideer. De har stået flot længe, og kun en enkelt hvid har det lykkedes mig at få i blomst igen. Det har knebet med tålmodigheden, så de er efter nogen tid uden blomster blevet smidt ud igen. Men man kunne da godt blive fristet lidt af dine skønne billeder. Jeg skal dog ikke have mange blomster i vindueskarmene (eller andet) - der skal altid også være plads til en kat. Her om vinteren elsker de at sidde inde i varmen og kigge ud på vintervejret udenfor. Jeg glæder mig til din bog om forårshaven.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 38. Kære Claus.
  De er da underskønne de nye orkideer du viser her, dejlig med fornyelse.
  God arbejdslyst, glæder mig til resultatet.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 39. Det er godt nogle flotte orkideer du har fået fat på, man kunne godt smittes..

  SvarSlet
 40. I just use Google Translate to read your site in English, and Facebook will translate for me, too. Of course sometimes the translation is not quite right, but in general I know what is there. I first came to your garden through Pinterest.

  I want to tell you that my 10-year-old son loves your gardens. He spent his birthday money last year buying white Lego flowers so that he could make your white garden in Legos! He even made a Lego Claus :) He loves gardens so much; all his Lego creations have them. He usually builds the garden first and then the house. When the mail order catalogs started coming, he spent time drooling over the David Austin rose catalog.


  We are reading from the western United States. If you decide to sell in the U.S., we would be delighted!

  SvarSlet
 41. Det er da en dejlig dille at kaste sig over! Der er jo uendelige muligheder i orkideer, så mange hybrider at man svimler. Jeg kastede mig over orkideer da vi flyttede hjemmefra i 2001. Det var lige stilen med pink og hvide Phalaenopsis eller pause orkideer som jeg kalder dem. De er nemme at få fat på til ingen penge og fylder ud indtil jeg får en bedre idé eller de planter jeg vil have kommer i sæson igen.
  Ellers har jeg nu mest haft Cambria hybrider - nogle med duft af kiwi :-) I Botanisk have faldt jeg over et eneste eksemplar af Vanilje orkideen - selvsagt MÅTTE den med hjem og det gik ganske godt i flere år indtil en husgæst der var forvist til køkkentrappen for at ryge, glemte det åbne vindue ud til frostnatten. Næste dag var planten sort og stendød. Hvor jeg dog sørgede over den orkideé! Til Jul fik jeg en lillablå, meget lig den på andensidste billede. Den står fro og glad i en Höganäs krukke. Jeg flyttede alle mine fra potter og over i glaspokaler fra Ikea en overgang, men det var bestemt ikke alle der brød sig om det. Genblomstring her, har vist været mere held end forstand. Vil de ikke ryger de til Børkop hos faster - hun kan! De bliver så store og flotte at jeg får aflæggere igen. Måske man sku kaste sig over et mørkt eksemplar som dem i din Altovase i hallen? Den er noget så fræk

  SvarSlet
 42. Helt underbara orkideer! Man faller lätt för dem. Jag tycker att de mindre blommorna är mer personliga. Det gör ju inte saken sämre att de blommar länge. Ha en fin vår.
  Med vänlig hälsning
  Lilian

  SvarSlet
 43. Dejlige orkideer og skønne billeder. God idé at få fokus på flere sorter af orkideer:)... Nu skriver du, at du arbejder på bogen "Forårshaver" - Den glæder jeg mig til. Du skriver også at du ikke ligger på den lade side;) og jeg har derfor en bøn til dig. Kunne du ikke have lyst at kaste dig over "asters-slægterne". En vidunderlig staude, som blomstrer smukt, længe, sent på året og i smukke farver. Det ville være SÅ skøn en opslagsbog at have i reolen:-) Charlotte

  SvarSlet
 44. Kære Claus

  Dine billeder kan få enhver til at forsøge sig med orkideer, men du kan få selv en mælkebøtte til at se attraktiv ud og være et must-have. At du synes, at de hvide Phalaenopsis (anede jeg ikke, at de hed før dette indlæg)er småkedelige, fatter jeg ikke. Jeg synes, at de er vidunderlige med alle deres uordentlige, mange sølvfarvede rødder strittende i alle retninger. Jeg har et par stykker i østvendte vinduer plantet i klare glaspotter. De har vokset sig så store, at jeg bliver nødt til at finde nogle større potter, da de er begyndt at tippe. De blomstrer meget længe - ja, flere måneder af gangen - og hos mig kun 1 gang om året. Troligt. Jeg koger vand og vander, når det er stuetemperatur. Når ellers jeg husker det.

  Næste gang jeg kommer i nærheden af en Bilka, vil jeg fluks parkere bilen og gå på orkidejagt, for hvem vil ikke gerne forsøge sig med de dejligheder, du her viser.

  Og nu vil jeg så lige kaste mig ind på Instagram for at se, hvad du ellers disker op med.

  SvarSlet
 45. Hej, Claus! Jeg er utroligt glad for dit samarbejde med Bilka, det har virkeligt hjulpet! Jeg glæder mig også utroligt meget til større udvalg af skæreblomster,især i vintermånederne. Ja, og potteplanter. Tak for din kæmpe indsats til havekulturen i Danmark, det er så kærkoment og opløftende! Du har evigt ret med orkideerne, plastpindene og plast generelt. Fantastisk skønt at den gode smag endeligt vinder frem!

  SvarSlet