Det er nu, det er nu!

Når frø og dahliaer lander ude i butikkerne, ved vi, at det er ved at være forår. Og nu bugner hylderne i Bilka med blandt andet dahliaer.

 

20140825_095754

 

Jeg må sige, at jeg er vild med dahliaer og kunne slet ikke forestille mig haven uden.

 

20150310_122937

 

20150310_123054 20150310_123131

 

Fra marts begynder vi at forkultivere dahliaerne i potter, så de er klar til udplantning i marts og blomstring i begyndelsen af juli.

 

20150322_130046

 

Også i år har jeg sammensat et unikt dahliaprogram til Bilka. I vil se gamle kendinge, men også nyheder.

 

Knoldene kan købes på Bilka.dk og selvfølgelig også ude i butikkerne.

 

20140825_095127

 

Fra juli og frem plukker jeg store buketter, for det herlige er, at jo flere blomster, der plukkes, desto flere kommer der.

 

AM6A1755.org

 

Sensommeren igennem glæder jeg mig over dahliaerne i krukkehaven, og i år har jeg bestemt mig for, at jeg vil have ekstra mange.

 

Husk også at kigge på frøsortimentet.

 

PS. Jeg har lige bestilt et nyt videokamera, efter at det gamle stod af. Derfor er min plan snart igen at publicere små filmsekvenser om dagliglivet i haven her på bloggen.

44 kommentarer:

 1. Jubiiiiiiiiiiii! Havevideoer!

  jeg glæder mig.
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Älskar dahlior, den mesta Value-for-money-blomman som finns! Intressant att ni sätter knölarna i så trånga krukor, jag har alltid trott att de behöver mer plats i krukan och har därför sällan förodlat, av platsbrist. Ska testa i år med lite mindre krukor!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 3. Det er den skønneste tid vi går i møde!
  Tak for reminderen om at det snart er tid til at forspirer :)
  Jeg skal da helt sikkert ind og lure hvad du har sat på af nyheder hos Bilka
  Mange solskins hilsner Vibeke

  SvarSlet
 4. Jeg glæder mig til hyggelige små video glimt fra haven, og til igen at frådse i Dahlia blomster til vaserne. Tak for sidst det var hyggeligt at sludre med dig på messen, skøn stand du havde dejlig forårs forfriskende.

  SvarSlet
 5. Åja, dahliaer må jeg bare ha, for ellers, ingen ordentlig sommer! Dessverre er sneglene like glade i dem som jeg,
  så da blir nok det krig :)
  Nydelig bilder!

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Jeg glæder mig til at se det nye dahliasortiment, det er jo heldigvis sådan med dahliaer at der altid er plads til lige lidt flere :-) Jeg er jo også storforbruger af dahliablomster i havens buketter og baljer, fade og spejlbassin med vand. En herlig tid vi går i møde.
  Bliver dejligt med videoklip igen.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Led os ikke i fristelse, uha det bliver så svært at holde hænderne i ro når jeg lander i bilka inden længe, har smug kikket på deres hjemmeside, der er vist op til flere skønheder der kunne friste, selvom jeg har sagt vi ikke skulle have flere, efter hamstringen sidste år.

  Men en ting er sikkert, det er at jeg glæder mig til dine videoer igen, det er altid en fornøjelse at se hvad der ske i dit univers.

  Forsat god skrivelyst, jeg glæder mig til din nye bog.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Hvor er det skønt med aktivitet her på blog'en, og så i farver ;o) Glæder mig til mine egne Eveline
  Vil glæde mig til de små video sekvenser. Man kan kun blive klogere. Spændende
  Ønsker alle en dejlig dag
  Knus Iris

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i ligemåde Iris, knus herfra det midfynske pia

   Slet
 9. En lækkerbisken af en buket, spræng fyldt af energi og gejst:-) og det ser ud til at jeg skal ud at have en ny dahlia beholdning til et af vores dahlia-steder. De har også taget ikke bare mig med storm, men også manden.
  Glæder mig til kommende video:-)
  Hilsner og god dag med masser af sol
  Anette

  SvarSlet
 10. Helle Aagaard, Sydfyn16. februar 2016 kl. 10.18

  Åhh det lyder skønt Claus både med dejlige dahliaer og dine skønne videoklip. Det giver så meget lyst og inspiration.
  Rigtig dejlig solskinsdag fra
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 11. Åh, alle de skønne farver, dahlia har. Jeg bliver helt i sommerhumør af din buket her på bloggen. Men ak, vi har fået dræbersnegle i haven, og DE går målrettet efter vores dahlia :(
  Jeg glæder mig til nye videoer fra din have.

  SvarSlet
 12. Glæder mig til at gå rundt med vandkanden som du gør på billedet.

  SvarSlet
 13. Godt du minder mig om Georginerne. Dem må jeg også have gang i igen. Fik nogen forærende af en nabo mod at jeg selv gravede dem op. Havevideoer her på bloggen igen, herligt.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 14. To gode nyheder! Eneste problem er at min have burde være større :-). Det var virkelig nogle fine dahliaer, du havde lagt navn til sidste år. Jeg glæder mig til at se, hvad der er på hylderne i år.

  SvarSlet
 15. Glæder mig meget til nye videoer. Det er altid en fornøjelse at følge din have.

  SvarSlet
 16. uuggghhh, fristelser fristelser.. Jeg har allerede en alenlang ønskeseddel, men der skal jo være plads på de sneglesikrede steder.
  Glæder mig til nye videoer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 17. Har lige været i Bilka i Horsens og fyldt vognen med dine skønne Dahlia
  Men hvornår kommer der de flotte liljer??
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Liljer? Er ikke helt med? Har jeg lovet noget, som jeg har glemt?

   Slet
  2. Synes bestemt jeg sidste år købte Liljer fra dig, de var i pakker sammen med andre løg , bl.a. Dahlia, kan huske et opslag du lavede i januar sidste år??
   Hilsen Jette

   Slet
 18. Aaaaarrrrgh. Havde ellers lige aftalt med mig selv at der skulle holdes en mindre pause i anskaffelserne i år...meeen...Jo, der bliver pause.......vel gør der ej. Det var billedet med vandkanden, der gjorde udslaget. Længes i den grad efter forår og jord under neglene, og længslen kan kun dulmes ordentligt på een måde!
  Glæder mig også til videoerne.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
 19. Det er dog dejlige billeder af dahliaerne,jeg glæder mig også helt vildt til de kan plantes i haven.I selvsamme have er der i dag nydt den første kop te, siddende i havestolen i det mest pragtfulde vejr her på Sjælland.Nu begynder foråret trods lidt frost
  Hilsen Brita

  SvarSlet
 20. Kære Claus, det vi jeg glæde mig umådeligt meget til :-). Dejligt også at se de skønne dahlia i flotte farver. Nu begynder det at røre på sig ude i haven kan man se og forventningerne står i kø til den kommende sæson :-), kh Margit

  SvarSlet
 21. Kære Claus, det vi jeg glæde mig umådeligt meget til :-). Dejligt også at se de skønne dahlia i flotte farver. Nu begynder det at røre på sig ude i haven kan man se og forventningerne står i kø til den kommende sæson :-), kh Margit

  SvarSlet
 22. God dag i det smukke vintervejr :-)
  Jeg synes, at det er så positivt, at du står for det i Bilka og i år skal jeg have købt et helt lille lager hjem.
  Ønsker dig en god arbejdsdag :-)

  SvarSlet
 23. Dorte Paasch Pedersen Vejen17. februar 2016 kl. 13.03

  Ja Dahlia er bare så skønne - det ser så super flot ud, når de blomstre til juli/august - min yndlingstid på året. Jeg skal have flere af de runde i år - ball hedder de vidst.

  De bedste snart-forårs-hilsner
  Dorte Vejen

  SvarSlet
 24. Et skønt festfyrværkeri af farver. Du frister jo med alle disse dejligheder. Sidste år valgte jeg dahlia fra - og plantede pæoner i i stedet for. Men jeg har en lille ny plet jord, hvor det muligvis kunne prøves, hvis jorden ikke er for kold og mørkt placeret - selvom vi har fældet og tyndet ud, så der kommer mere lys ind. Men der kunne jo også plantes roser - det er ikke altid nemt at vælge, når de alle hver især er skønheder.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 25. Hej Claus
  Dejligt at høre fra dig igen, glæder mig til dahlia i dine fine holmegård vase som jeg har foræret mig selv. Godt der kommer video igen
  Mette

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  Har lige været et smut i Bilka. Det var ikke let at vælge mellem alle de skønne Dahlia. Sikke et fantastisk udvalg. Tak for det:-)
  En skøn måde at starte havesæsonen på.
  Glæder mig meget til at se, hvad der ellers kommer af godter i år.
  Kh Lotte

  SvarSlet
 27. Kære Claus Det er vidunderlige nyheder, nu kan vi snart heller ikke vente længere på det forår :-)Jeg må ind og se på herlighederne, mon ikke man frites overmåde. Flere Dahlia i din have hold da vældigt, kan det blive mere vidunderligt hos dig, man tror det næsten ikke....Ønsker dig en vidunderlig uge. kh Tina

  SvarSlet
 28. Kære Claus. At du i år vil have ekstra mange dahlia, siger ikke så lidt. De er også utrolig smukke og nemme at have med at gøre, alligevel har vi foræret de fleste af vores dahlia væk, da kræfterne ikke er til de store krukker længere. Vi har beholdt hver tre dahlia:)men vi vil nyde dine i fulde drag.
  Tak fordi du igen vil vise os videoer fra din have.
  God arbejdslyst med forårsbogen, den glæder vi os meget til at se.
  De kærligste tanker fra John og Eliane.

  SvarSlet
 29. Dine buketter er mageløse og jeg glæder mig til at se hvordan du vil udsmykke havens bede med endnu flere dahlia/georginer end hidtil.
  Det er så hyggeligt med dine blogindlæg Claus. Jeg elsker at kigge ind og opdage at der var bid :-)

  God weekend til dig og alle jer andre.
  Kærlig hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
 30. Dorte Paasch Pedersen Vejen20. februar 2016 kl. 19.03

  Lækkert med det nyde videokamera! De videoer fra din have, som du lægger på youtube er fantastisk inspiration.

  De bedste hilsner
  Dorte Vejen

  SvarSlet
 31. Kære Claus
  Det lyder spændende - når jeg bliver rask må jeg en tur afsted - men så er der noget at glæde sig til
  Kærlig hilsen Anita og Jørgen

  SvarSlet
 32. Synes bestemt jeg sidste år købte Liljer fra dig, de var i pakker sammen med andre løg , bl.a. Dahlia, kan huske et opslag du lavede i januar sidste år??
  Hilsen Jette

  SvarSlet
 33. Nyt videokamera så vi rigtigt kan blive inspirerede af videoindslag, masser af spændende nyheder i Bilkas haveafdeling garneret med uundværlige gamle kendinge. Hvad skal det ikke ende med? En smuk og herlig sommer måske? Jeg glæder mig meget til at se, hvad du disker op med. Savner at se dine inspirerende tryllerier i haven.

  SvarSlet
 34. Dejligt glæder mig til at følge dine videoer og andre indlæg her på bloggen igen i år.
  Jeg har forsøgt at overvintre dahliaer i potter MED jord, har lige prøvet at grave en knold op, den var ikke rådnet. Jorden i potterne er holdt til den tørre side.
  Første gang jeg har haft en vinter med drivhus. Har indeni installeret et bobleplasttelt, kønt ser det ikke ud, men det virker. Et par stearinlys har holdt inderteltet frostfrit. Det bliver et helt andet haveliv fra nu af.
  Tak fordi du stadig er til stor inspiration.
  kh Susanne

  SvarSlet
 35. Så härligt utbud på bilka. Ser fram emot trädgårdsvideor.

  SvarSlet
 36. 22? 25? 28? Nææee 32 dahliaer røg der i kurven igår. Kort sagt; I did good :-) Der står jo osse nogle i vinterhi hos svigermekanikken som skal sættes. Det er et flot sortiment med fantastiske tilføjelser! Jeg bliver vild som et barn i en slikbutik og vil ha' det hele. Så er det godt L er med og fortæller at bedet er så stort og de fylder ca en kvm hver - altså kan jeg have så og så mange....jaja men den her, se på den her - den kan vi altså heller ikke undvære! Han er en tålmodig mand, min L.
  Han er mere spændt på, hvad du finder af kamera,så vi igen kan nyde live indslag. Hvad mon du finder på af sammensætninger der vil bjergtage og henrykke - vi venter i spændt!

  SvarSlet
 37. Kære Claus
  Kommer der ingen liljer fra dig i år, mener bestemt du havde sidste år??? mangler dem så meget..
  Jette

  SvarSlet
 38. Kære Claus
  Kommer der ingen liljer fra dig i år, mener bestemt du havde sidste år??? mangler dem så meget..
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette, Nej, ingen liljer fra mig i år. Håber, at du finder dem andetsteds,

   Slet
 39. Ja, Daliaer er flotte, ville ønske jeg havde en større have, men har desværre ikke rigtig plads til dem, og har slet ikke mulighed for at opbevare dem om vinteren, så jeg nøjes med at nyde dine billeder. Så forøvrigt Godsejerne på DR den anden aften, og hvem så man så lige der. Hr. Dalby i fuld vigør med at pynte Mølholm op til et arrangement. Det så flot ud.
  Hilsen og god aften
  Anita

  SvarSlet
 40. Hej Claus
  Der står i opslaget om Dahliaer, at I udplanter i marts... er det ikke en fejl?
  Mvh Dorte

  SvarSlet