Snart går det løs …

Snart skal vi for alvor i gang i haven igen. Birthe og Mariann har holdt fri siden 1. december, men begynder igen i marts.

 

Vi er rigtig godt med, og at jeg tror fuldt og fast på, at haven i år bliver endnu skønnere og mere blomsterrig end tidligere.

 

Jeg har nogle planer ...

 

20160210_124249

 

Preben er her hele året, og i de seneste dage har han været i gang med at beskær rosenbuerne.

 

Op ad dem vokser ikke kun roser – Rose helenae ’Lykkefund’ – men også hvidblomstrende Clematis montana og gulbladet humle.

 

20160210_124358 20160210_124349

 

20160210_124602

 

Nogle vil måske spørge, om det ikke er for tidligt at beskære roserne nu. Til det må jeg svare, at haven her ligger så beskyttet, at der ikke sker noget ved det.

 

20160210_124513 20160210_124446

På den forreste rosenbue kan I se, hvor vilter væksten var, før Preben kom i gang med saksen.

 

Jeg opholder mig mest inden døre, fordi jeg er i fuld gang med bogen om forårshaver. Det er en dejligt tid at drømme sig hen til.

27 kommentarer:

 1. Dejligt ar høre fra dig. Du forstår at gøre os spændte, sådan som du lige løfter sløret for nye planer. Det glæder jeg mig til at læse om.

  SvarSlet
 2. Det var hyggeligt at du kom tilbage og med billeder fra din have,der er ikke noget bedre en det! Meget spendende hvad du nu kan finde paa,planer mangler du aldrig saa der er helt sikkert meget og glaede sig til!
  Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 3. Du är allt lite före oss i tiden. här är kallt och snö hoppas på varmgrader nu. Längtan efter våren är stor.
  Ha det gott på alla hjärtans dag
  kram Meta

  SvarSlet
 4. Nå, men det var dejligt at 'høre', at du tør beskære dine roser allerede nu, fordi din have ligger beskyttet. Det vil jeg lade mig inspirere af og gå i gang en af dagene. Jeg har nemlig i de sidste snart mange år ikke fået dem klippet i tide om foråret, fordi jeg ikke kan tåle at være ude, når birken drær. Men min have ligger altså også meget beskyttet, så jeg glæder mig vildt til at gå i gang - også selv om det er halvkoldt i disse dage.

  Tak for inspirationen og tak for et 'rigtigt' : - ) haveindlæg
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S. Dine rosenbuer var eventyrligt smukke, da jeg var så heldig at være på besøg i din have sidste år i juni. Der var rigtig meget at få hageflip af (som nordmændene siger), og et af dem var den vidunderlige rosentunnel.

   Slet
  2. Jeg har aldri hørt om "hageflip" , eller annen "flip" , for den saks skyld.

   Det er nok ikke i Norge at det uttrykket brukes.

   ;-)

   Hilsen Britta (i Norge)

   Slet
  3. Hej Britta
   Hedder den del af hovedet, som sidder under munden da ikke 'hage' på norsk ligesom på dansk? Under alle omstændigheder har jeg det udtryk fra min norske niece, som bor i Oslo, og fra min norske søster, som bor i Sørlandet. De bruger begge flittigt det udtryk, som jeg for resten altid har opfattet som en slags underfundighed, idet have jo også hedder hage på norsk, mener jeg da. Og jo, jo, de er norske, ikke danske : - )

   Med de bedste danskerhilsner
   Jytte

   Slet
  4. Undskyld, Britta! Jeg vrøvler. Jeg kom til at skrive flip i stedet for slip. Altså hageslip, som skulle svare til det danske udtryk for måben, nemlig at betragte noget med åben mund, eller måske er det snarere en tilnærmelsesvis oversættelse af den engelske vending 'to drop the jaw'. Under alle omstændigheder: Claus' rosenbuer var så megeløst et syn, at man kun kunne 'tabe både næse og mund'

   Slet
  5. Nederste del av ansiktet, under munnen heter "hake" på norsk.

   Kan det være at dine slektninger sier "hakeslipp" , altså at haken slippes / faller ned og man blir stående med åpen munn (av forbauselse)?

   "Hakeslipp" er et norsk ord, men jeg koblet det ikke til "hageflip", det ble uforståelig for meg.

   Nå har vi interessante språkutvekslinger, du...

   ;-)

   Beste norske-hilsener fra Britta

   Slet
  6. Unnskylde skal du da ikke, dette er da bare morsomt. ;-)

   Jeg ser du har skrevet nytt svar før mitt kom. Telefonen ringte, så jeg fikk at avbrudd i min skriving, og imens var ditt svar ovenfor kommet.
   Vi er enige om slip / slipp, forstår jeg.

   Lattermild hilsen Britta

   Slet
 5. Dejligt med lidt aktuelle havebilleder. Det kribler i fingrene for at gå i gang på mit lillebitte firmærke af en have.

  SvarSlet
 6. Kære Claus Deter så skønt, at man så småt kan starte havesysler igen. Gudskelov er den sne det i går morges dækkede hele Kastrup næsten væk igen. Fortsat god skrivelyst, er spændt på din næste bog. Kh Tina

  SvarSlet
 7. Härligt att komma igång med vårsysslorna! Jag vill också beskära rosor, men här kom just en ny frostperiod, så jag får nog vänta lite. Din rosengång är helt underbar... Jag är fortfarande ledsen att jag missade chansen att köpa dina rosenbågar på Bilka :-(
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 8. Så praktiskt att kunna beskära rosorna redan i februari. Mina är inbäddade i snö och jag får nog vänta till april innan jag vågar ta fram sekatören. Det är alltid trevligt med en rapport från din trädgård. Det skulle vara trevligt med inlägg från dina fina växthus också.

  SvarSlet
 9. Dejligt igen at se billeder fra din have og følge, hvad Preben har gang i. Jeg venter spændt på, at dine nye planer afsløres.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
 10. Kære Claus:-)

  Beskyttet eller ej, så tror jeg ikke du ville beskære roserne nu, hvis ikke det var det milde vintervejr. Håber ikke det betyder en gentagelse af det kolde forår og den blæsende, våde sommer vi fik sidste år! Men det ser flot ud med de tilklippede roser og det varsler jo at en ny sæson venter og kalder på os.

  Glæder mig over erantis og vintergækker der titter op, og glæder mig til at se lidt mere til dine forårsløg ... planer nævner du, javist, det kommer vist ikke bag på mange. Jeg tager det som et sundhedstegn, og ville ærlig talt blive ret bekymret hvis du en dag meldte ud at du ingen planer havde for fremtiden. Så det er beroligende, lokkende og glædeligt at høre at vi kan vente os mere fra din kant :-)

  De kærligste hilsen, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. En bog om forårshaver kan da ikke blive andet end vidunderlig smuk

  SvarSlet
 12. Ja, forventningsglæde er der rigtig meget af lige nu! Jeg glæder mig også til at hygge med din bog "forårshaver". Det kan kun blive godt :-)
  Kh Lisbet

  SvarSlet
 13. Glæder mig til at høre om de nye planer.
  Du èr nu heldig du kan allerede nu beskære roser, men du lægger nu osse lunt i svinget. Her tør jeg slet ikke pille ret meget i bedene og slet ikke beskære roser, bortset fra det der blev ødelagt i tøsneen i november. Tilgæld river jeg gange og klipper med hæksaksen staude toppe så langt ind i bedene som jeg kan. Det er alt for vådt til at jeg vil træde i dem. Og jeg har osse et mindre sten gang procjekt. Og de små selvsået påskeklokker skal flyttes andre steder hen og og.... Bare der var lidt flere friweekender eller lyse timer hi hi.
  Jeg håber jeg kan "luske" mig til at købe din forårsbog når den kommer. Det er jo lidt udenfor gavesæsongen, dvs jul og fødl`sdag.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. ps. Har du slet ingen erentis og vintergækker?? Jeg har lige nærstuderet billederne for at se ordentlig på den stige I har. Og kan ikke se nogen, her kribler de frem alle vegne, trods vi ligger meget koldere.
   hilsner

   Slet
 14. Jeg tror også at i 2016 må bli det vakreste forår
  og den skjønneste sommer EVER, i din hage.

  - Gleder meg til alle vakre bilder !!!

  Og så blir det fint for Preben å snart få selskap med damene igjen.
  Da er det forår, både i kalenderen og i hagen.

  Smilende hilsen (for mine tulipaner kommer så fint)
  fra Britta (i Norge)

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Dejligt at se Preben iver i haven selv om han går der alene - han kan godt li at arbejde han er jo også klædt godt på - og det bliver så godt m dine planer når vi høre om dem - hen af vejen i små doser det bliver godt - det er sjovt at se skoven bag buen helt uden blade på - rigtig uge til dig og alle andre
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 16. Vilka fantastiska rosenbågar, kryssen emellan ger det en extra dimension

  SvarSlet
 17. Altså det er en skøn tid nu, al den forventning og alt den spirrende virkelyst:-))))spændende med de nye planer du har. Rigtig god skrivelyst med den nye bog!
  Hilsner Anette

  SvarSlet
 18. Spændende at se nogle billeder hvor haven er "bar" og skellettet træder tydeligt frem. På dette tidspunkt af året må man sige, at takshækkene virkelig er en gevinst, som de står der, helt grønne og skarptskårne! Virkeligt flot.

  SvarSlet
 19. Nå er våren snart her og det er deilig! Så fint det er med de grønne hekkene i hagen din - de riktig lyser på bildene!

  SvarSlet
 20. Hvor er det dejligt med alle disse billeder fra din have. Jeg har såmænd været lidt igang i have hele vinteren - stort set. Og just nu kæmper jeg med brombær - og desværre de gammeldags med torne. De skal væk fra skråningen, hvor de står. Og indtil nu er de af flere omgange gravet op - brændt af og klippet ned. Men de mylrer alligevel frem gang på gang. Så nu har jeg besluttet, at jeg står på vagt og kapper dem ned hver gang, de bare så meget som tænker på at komme over jorden. Må se, om det så lykkes - om de så giver op med tiden. Og ellers river jeg blade og gange. Det er simpelthen bare skønt at komme ud.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet