Den første forårsdag

 

I dag går vi ind i den første forårsmåned, og derfor tænker jeg, at det er på sin plads med en opdatering.

 

Det er en travl tid, vi går i møde, og der er også meget at gøre lige nu. Jeg skriver på min næste bog, der udkommer midt i april. Forårshaver hedder bogen.

 

Foraarshaver-Forlaget-Klematis-A-S-img-18818-w500-h581[1]

 

Rundt omkring i Danmark og Europa har jeg besøgt en række forårshaver og viser, hvor forskellige haver i sæsonens første måneder kan tage sig ud.

 

Der er ikke alene fokus på løgvækster, men også på buske og stauder, der udfolder sig i foråret.

 

 

 

image

 

 

image

 

Jeg har hele tiden gang i nye bogprojekter, og jeg har netop udgivet en citatbog med titlen Havetanker.

 

Her har jeg samlet nogle af de tanker, som passionerede havemennesker har haft gennem tiden. 

 

Jeg kan tilslutte mig dem alle, for de beskriver så fint mange af de følelser og funderinger, jeg selv har haft.

 

image

 

Bogen, der er en fin gaveide, kan ses her.

 

 

 

image image

 

I går begyndte vi at så sommerblomster. Så er det som om, sommeren er indenfor rækkevidde.

 

I forbindelse med mit samarbejde med Bilka er det muligt at erhverve frø til nogle af de vækster, jeg holder allermest af. Se mere her.

 

 

 

20140825_095127

 

Med til rækken af yndlinge hører også de dejlige dahliaer, og jeg har sammensat et helt unikt sortiment.

 

Se mere her.

 

Min dyrkningsvejledning kan ses her.

 

 

 

DSC_626220160228_143653 DSC_626720160228_143716

 

Mange vil vide, at jeg sidste år indledte et samarbejde med Holmegaard og lancerede serien ’Old English’, med vaser og skåle. Der et netop kommet en ny vase ’Old English Solitaire’, der fås i tre størrelser. Se mere her.

 

Vaserne kan købes hos alle Holmegaards forhandlere, blandt andet Inspiration. De sælger også min nye kollektion ’Claus Dalby Home Collection’.

 

 

 

AM6A6631.web

 

Jeg ved, at en del af modtagerne af dette nyhedsbrev er norske, så derfor vil jeg afslutningsvis nævne, at jeg den 21. maj er i Oslo.

 

Først gæster jeg Illums Bolighus og binder buketter. Senere samme dag holder jeg foredrag og fortæller om mit haveliv på kurbadet i Sandefjord. Se mere her.

 

Som I forstår, er der gang i meget, og jeg er så taknemmelig for, at der hele tiden er bud efter mig.

 

Med disse ord vil jeg ønske alle et rigtigt godt forår.

19 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  mums for en vifte af godter til at frådse i til foråret.
  Din nye bog ligner -endnu engang- en must-have.. De grønryggede bøger fra din hånd fylder en del i min reol, og de bliver idelig trukket frem..
  Fantastisk, som du bobler og finder på nyt hele tiden :-)
  Skal da også lige runde frøsortimentet og dahlierne, kan jeg se...
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. I love , thank you for beautiful pictures , have a beautiful spring day,Patricia

  SvarSlet
 3. Du er en travl mand, jeg bliver helt forpustet, bare at høre om hvad du alt når! God arbejdslyst og et godt forår. (hører ellers vi får sne i aften..)

  SvarSlet
 4. Uha hvor lyder den forårsbog lækker:-))) og jeg som elsker gode citater,den af Martin Luther er bare i top, så hvis jeg kunne lave tommel op her, kom den NU:) Og havde jeg jord til det plantede jeg gerne en skov. Nu nyder jeg den som er rundt omkring mig.
  1000 tak, også et fantastisk godt forår til dig:-)))

  SvarSlet
 5. Den " Havetankebog" skal vist hjem til mig, nuu. Jeg samler nemlig osse på havecitater.
  Og en bog om Forår, uhu, jeg har først fødlsdag i sensommeren, Nå, men så kan jeg nyde den kommende forår i haven og glæde mig til det i bogform til efteråret. Claus, du er den ultimative frister i grønne glæder. hi hi.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Ja det er absolut en spændende og travl tid vi går i møde.Forventningens glæde om alt det vi skal så og plante, se vokse og glædes over. Den årstid jeg altid glæder mig mest til. Jeg glæder mig også til din nye bog Forårshaver.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 7. så spännande med den nya boken. Visst är det en härlig känsla när man får så frön i jorden. Jag tänker vänta lite ännu eftersom jag inte har något växthus. Fint sortiment du har på Bilka.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Her på kanten af vinteren, og på tærsklen til foråret, er det dejligt, at have noget smukt at drømme om. Med alle disse lækre fristelser, du her præsenterer, er der rigeligt at drømme om.
  Jeg elsker foråret og ser virkelig frem til din forårsbog. Jeg holder også rigtig meget af havecitater, så også denne bog er jeg bestemt liebhaver til. Glæder mig til flere gode havecitater i samlingen.

  Dine nye vaser er skønne. Jeg har tit stået og manglet en vase til en enkelt blomst.

  Spændende nye knolde og uundværlige frø får man jo aldrig nok af.

  Vejrguderne skulle lige spille lidt med musklerne her, for at vi skal vide, hvem det er der bestemmer. Med det lag sne, vi har fået, har jeg ERKENDT, at det ihvertfald ikke er kalenderen, der sætter dagsordenen, hvad vejrliget angår. Utålmodigheden kan dog være svær at tøjre, på denne årstid.

  Ønsker alle et rigtig dejligt og snarligt forår.

  De grønneste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn.Vil da også lige ønske dig et rigtig dejligt forår..........håber vejret vil være med os,så vi kan komme i gang i vores haver.
   Elsker denne tid hvor det hele starter forfra og alting har den fine spæde grønne farve.
   Nu skal der sås og nye planer skal afprøves..........kan næsten ikke vente.
   Her er alt sneen allerede forsvundet.Men regnen kan jeg nu godt undvære.Håber meget at det lykkes at komme op og besøge dig igen i år.
   Rigtig dejlig dag oppe på Mors Knus Jette

   Slet
  2. Kære Jette.

   Tusind tak for din søde hilsen. Vi har været nødt til, at lave lidt om på Åben Have konceptet iår. Du kan læse mere på www. tantegrønshave.dk

   Ja, det er en rigtig skøn tid, vi går imøde. Der er ikke meget forår over vores have idag. Den er dækket af sne og indhyllet i tåge. Men det gør ikke spor.....så får jeg jo tid til at besøge dejlige blogs.

   Ønsker også dig en rigtig dejlig dag. Helst een af dem med en solskinsstribe på.

   Knus og de kærligste tanker

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 10. Så "rykkede"foråret frem.forsiden på den nye bog er da lige til at blive glad af,hvor jeg dog glæder mig til at se tylipanerne i fuldt flor.det har været havevejr herovre i den sidste uges tid og meget er nået.Men men i dag må den nydes indefra for kors i hytten hvor det regner.men intet er jo så skidt at det ikke er godt for noget.jeg vil bruge et ord fra en ovenstående kommentar.De grønryggede kan komme ud af reolen,de kan nemlig fint bruges i regnvejr
  Hilsen Brita

  SvarSlet
 11. Kære Claus.Dine nye forårsbog ser bare rigtig fristende ud..........er vild med foråret hvor det hele starter forfra.
  Lad os håbe at vi får et rigtig skønt forår.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 12. Helle Aagaard, Sydfyn2. marts 2016 kl. 09.57

  Ihh Claus sikke en lille fin og "anderledes" bog du har sat i verden... Havetanker.... den må jeg eje, for havetanker = positive og glade tanker. I øvrigt så flot en forside på din forårsbog.
  kh fra
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 13. Det er vel nok en fornøjelse at læse dit hyggelige brev her Claus.
  Jeg glæder mig til at se den nye bog ... emnet er der ikke noget i vejen :-)

  Knus og kram, Lisbeth K

  SvarSlet
 14. Kære Claus. Din nye bog ser vel nok indbydende ud, den glæder jeg mig til at se. Nu venter vi bare på at komme igang med st så, frøene er købt, det er en dejlig tid vi går i møde. De bedste forårs hilsner. Anne-Grete

  SvarSlet
 15. Ja, här är det verkligen inte vår utomhus i alla fall, men vårkänslor får man i alla fall av dina bilder :-) Framsidan på nya boken är underbar!
  Kram från ett regnigt Malmö
  Elin

  SvarSlet
 16. Nå lengter vi etter våren her på vestlandskysten av Norge også, her har det snødd i hele dag. Min hagebok kommer ut rett etter påske.:)
  Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlet