Lidt om vand i haven

12 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Hvor bliver vi forkælede med videoer, og du skal vide, at jeg virkeligt værdsætter dem. Jeg har ikke spejlbassin, men jeg har et ...... vandhul. En nedgravet sort plasticdims på 125 - 150 l, og netop i dag har jeg moslet med at tømme det for ALT og fyldt op med rent vand, så nu spejler de omkringstående forårsløg sig i vandspejlet. Det var et hestearbejde, men det har givet smil på læben. Nu skal jeg bare vente på lidt varmere vejr, så der kan flytte nye vandplanter og fisk ind. Jeg må dog indrømme, at jeg her sidst på eftermiddagen nød det rene vand og vandspejlet.

  Jeg kan godt forstå, at du nyder dine lange kig og havedesignet i din have. Det hele er genialt udtænkt, og det er næsten ikke til at få armene ned over effekterne placeringerne af de forskellige elementer og hække.

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Tak for flere levende billeder. Altid en glædelig fornøjelse at følge med i havens udvikling gennem årets sæsoner. Et Spejlbassin håber jeg også vil være at finde her i haven i årets løb, omend det bliver et ´bette´ et. Synes en spejlflade med himlens og solens reflektioner er så smukt.
  Godnat og sov godt. Kh Iris.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Ja, som Nete skriver så forkæler du os og jeg må skrive som de andre at jeg stornyder det. Det er altid med stor fornøjelse at få lov til at følge dine fodspor rundt i dit paradis og se hvad der rører sig hos vores Haveguru. Samtidig er det altid meget lærerigt og man få flere ideer, selvom det ikke er det der mangler, nok nærmere tiden som løber alt for stærkt ihvertfald her.

  Rigtig god dag i Risskov, men også til jer der kikker med her som jeg kender.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Knus til dig Pia med ønsket om en dejlig dag. Iris

   Slet
  2. Tak i ligemåde Iris knus til dig også. Pia

   Slet
 4. Ja jeg har flere gange nærstuderet dine spejlbassinger, de er skønne. Vores er osse , son Nettes, nærmere et vandhul, åkanden er oppe i overfladen og der kommer alger. Men vi vil ikke rense det helt, for vi har en kæmpefamilie af salamandere i vandet hvert år, foruden diverse andre sjove dyr.
  Hvis jeg husker rigtig, har du skrevet om Anne Justs bassinger, at de var bygget op af fundablokke. Det er noget der er under overvejelse.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. De er vakkert plassert, disse vannspeilene.

  Og jeg kikker også på alt rundt dem også, jeg...
  Foråret er en nydelig tid!

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ooooops!
   Om man mentalt fjerner det ene eller det andre "også" ,
   så blir det bedre...

   ;-) Britta

   Slet
 6. Vi håller på att göra en stor damm i trädgården och i sommar borde vi få den färdig. Vatten är så vackert i trädgården. Jag gillar speciellt mycket din runda damm vid paviljongen.

  SvarSlet
 7. Hvor ser det altså flot ud i din have. Det ser brandgodt ud med de bassiner og de flotte takshække. Så 1000 tak for kikket.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 8. Dine bassiner er smagfulde. Altid et besøg værd.
  Jeg tænker på hvilke overvejelser der ligger bag udforming og størrelse m.m. Det kan hænde, at der er svar på det under andre indlæg.
  Når jeg tænker på det, hænger det sammen med, at jeg selv overvejer at etablere et spejlbassin, der i udgangspunktet er 4 meter i diameter. Men jeg kan ikke afgøre hvad den rette størrelse til det givne sted er. Og der er sandt for dyden ikke meget hjælp at hente desangående i bøger og på diverse hjemmesider. Måske jeg skulle kontakte Kjeld Slot....Det er nok folk af hans slags der bedst kan hjælpe.

  SvarSlet
 9. Tak for en dejlig tur i din skønne have. Jeg husker godt dine spejlbassiner fra mit besøg for et par år siden. Og jeg har skam taget det med hjem i min egen have - dog i langt mindre målestok. Et lille rundt bassin, der er løfter lidt i stedet for at være gravet ned. Og der blev plantet storkenæb omkring det sidste år. De skulle gerne lukke lidt omkring bassinet i år. Fuglene værdsætter det også vældig meget. Vi har haft en del regn - og torden i går. Men havesæsonen begyndte for længe siden her. I dag venter jeg forsendelse fra Thyboesminde - et stk. black beauty sort hyld og en del phaeum storkenæb til min skovbund. Herligt. God arbejdslyst med din forårsbog. Jeg glæder mig til at se den.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet