Med fingrene i jorden

Som I sikkert er klar over, har jeg efterhånden så mange forskellige gøremål, at det ikke er så tit, jeg aktivt deltager i arbejdet i haven.

 

Selvfølgelig er det stadig mig, der ’udtænker’ de forskellige plantekombinationer og bestiller frø, løg, stauder og andet.

 

Og så er jeg jo så heldig at have en engageret og dygtig medarbejderstab, der kan hjælpe til at føre mine drømme ud i livet.

 

20160327_154346

 

Ind imellem kan jeg godt savne at have fingrene i jorden, og her i påsken har jeg hygget mig i det victorianske drivhus med at prikle sommerblomster ud.

 

Et arbejde, man tænker så godt til!

 

20160327_154228 20160327_154228

 

Nu er jeg tilbage bag computeren for at arbejde på min bog. Men i morgen tager jeg sikkert også et par timer fri fra skrivearbejdet for at pusle lidt derude.

 

20160327_154155

 

Det er stadig ret koldt om natten, og derfor har jeg en lille varmeblæser, der hjælper til at holde drivhuset frostfrit.

 

20160327_154313

 

Bemærk også, de smarte bakker, som jeg har fundet hos en grossist i Holland. Dem er jeg rigtig glad for …

18 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk ud i dit drivhus! jeg forstår godt, du hygger dig der. Det er sikkert også godt at kombinere jord under neglene med skrivearbejdet! Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
 2. Jeg forstår godt, at jord under neglene kan være svært at undvære, men døgnet har desværre ikke altid timer nok tiltalt det man gerne vil.
  Jeg havde allerede bemærket bakkerne inden du nævnte dem.
  De ser gode og solide ud. Er selv på jagt efter sådanne bakker i forskellige størrelser. Desværre er der meget skrammel imellem.
  Kan du have en rigtig dejlig dag i haven i morgen.
  Kh Lotte

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Jeg forstår dig helt til fulde, jord gør et eller andet ved os når man står med hænderne dybt begravet og jord omkring næsen.
  Men selv om vi er mange der har ment at du måtte have flere timer i døgnet end vi andre er jeg dog klar over det ikke er sandt.
  Du knokler det bedste du har lært og selvfølgelig har du dine dygtige folk til at hjælpe dig ellers kunne du ikke have dette vidunderlige paradis som du har skabt.
  God dag i paradiset igen imorgen og god skrivelyst.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Dejligt, at du igen kommer ud i haven. Jeg nyder, når du viser hvad der sker i din have - både udenfor og inde.

  SvarSlet
 5. Dejligt, at du igen kommer ud i haven. Jeg nyder, når du viser hvad der sker i din have - både udenfor og inde.

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Hvis man har andet en jord mellem ørerne, kan man nok tænke sig til, at du ikke kan dele dig i atomer og være flere steder på én gang. Blot du kan regne den ud, så det hele bliver lige så skønt og smukt, som det plejer. På de store smukke og kendte haver rundt om i England og resten af Europa er hver plante heller ikke egenhændigt plantet af slotsejeren eller husejeren. Men jeg skal da ellers lige love for, at prikleren og såersken hos jer har haft travlt. Jeg går ud fra, at de små bitte planter med kimblade du viser oven for, er plantet med ét frø i hvert rum og ikke priklet ud i bakkerne, for det sparer vist nogle timers arbejde. Milde moses. Sikke et stort - og tidskrævende - arbejde. Selv er jeg ikke gået i gang med at så endnu, men det haster vel heller ikke for sådan en som mig uden frostfrit driveri, der kun skal så de nemme og uundværlige. Ja, den liste kan naturligvis lynhurtigt blive lang, så det kan være, at jeg skal øve mig på begrænsningens kunst.

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Nette
   Jeg tror ikke de er sået direkte, han skriver at han har priklet og på det ene billede kan du skæmte en hel bakke med småplanter:))))).
   Håber vi snart ser lidt til din skønne plet på bloggen igen.
   Rigtig god dag til dig i dit paradis
   Knus herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  2. Rigtig glædelig Påske, søde Nette :-) Det der med begrænsningens kunst, det lyder svært! Jeg glæder mig til, at se hvad begrænsningen indeholder af luksuriøse sammensætninger. Stort knus fra Søborg

   Slet
  3. Hehe tak Cendie. Nu må vi se. Jeg har besluttet, at haven skal gøres "nemmere" i år, men det tegner ikke godt, for jeg går i seng med Claus' krukke trilogi om aftenen. Jeg ønsker dig god søgang ;-)

   Slet
 7. Kære Claus
  Hvor lyder det skønt at trisse ud og få computeren lidt på sikker afstand. Hjernen har godt af at veksle lidt - og vi andre nyder de billeder og film der kommer ud af dine små pauser. Hvor er det godt at haven er i sikre hænder, når endnu et bogprojekt er igang. Jeg er enig med Nette - sådan må man drive en have i den skala. I øjeblikket nyder jeg udsendelserne med Dronningen der glad og stolt viser rundt på slottene. Det kræver sin mand/kvinde at have overblik og lede alle i den ønskede retning selv uden tilstedeværelse.
  Jeg slapper osse af med at så lathyrus om aftenen iøjeblikket - gerne med en lydbog på. Herlig følelse af multitasking. Ellers gør vi båd klar - gudbedredet - så haven venter tålmodigt. Det er jo bevist nu, at jord indeholder nogle duftstoffer som udløser endorfiner i hjernen - vi andre som har været "høje" på havearbejde i mange år kender jo virkningen af at få jord under neglene. Så bliver man bogstaveligt talt grounded :-) Jeg kan næsten ikke vente til din Forårsbog kommer - forventningerne er helt i vejret. Nu kalder polerkluden. "Her kommer mutter med klud og spand - polish, voks og kalkfri vand" iiihhh

  SvarSlet
 8. Hej. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have fingrene i jorden, især når der skal prikles. Det er så hyggeligt et arbejde og man slapper af på en god måde. Jeg kan forestille mig, at du får ladet op til skrivearbejdet. Rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet
 9. Har lige siddet og set dine seneste videoer og indlæg. Det er altså et dejligt væksthus, du har, og hvor ser det hele godt ud - både derinde og ude i haven. Kan godt forstå, at du indimellem trænger til lidt frisk luft og lidt andre gøremål end at sidde og skrive, selvom jeg glæder mig til bogen. Jeg må vist snart i gang med at så mine ærteblomster. Skal også have drivhuset vasket af, så jeg tror, jeg lukker pc'en nu og fanger an.
  God påske til alle - selv om den synger på sidste vers
  Anita

  SvarSlet
 10. Det er altså også så dejligt at have fingrene i jorden. Jeg kan også savne det, når der går for længe imellem. Når muligheden så endelig er der, føles det usigeligt godt.
  Fortsat god skrivelyst.
  Påskehilsner Anette

  SvarSlet
 11. Det er godt at have fingrene i jorden, og sammen med priklearbejdet er det let at tænke på alt muligt andet :-)
  Godt du har gode medarbejdere, så dine havedrømme kan realiseres, selv om du har en masse arbejde om ørerne :-)

  SvarSlet
 12. Lækre priklebakker du har. jeg genbruger de bakker jeg køber hornvioler og stedmoder i. Med lidt omtanke kan de holde i nogen år. Og kødbakker til at så i. Lige i ojeblikket er vinduskarmene fyldte, løvemund, latyrus og tomater er liige spiret, og der en masse på vej i morgen. Heldigt jeg har fået plads til en ekstra hylde i drivhuset. Det kniber gevaldigt med "begrænsningens kunst" hi hi
  Glæder mig til at se hvad det er for små frølinger du har haft travlt med.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 13. Jag förstår dig Claus, jord har någon slags magisk lugnande effekt tycker jag, och att plantera om småplantor är en härlig aktivitet även om det tar en viss tid. Hoppas att du hittar mer tid att stoppa fingrarna i jorden!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 14. Så bra allting kommit igång.

  SvarSlet
 15. Dejligt arbejde. Jeg skal dog stadig først til at så nu....... så det må jeg hellere til at få gjort.
  Anne Marie

  SvarSlet