Nye forsyninger

Vi har netop fået nye forsyninger fra den belgiske en gros-planteskole, som vi køber stauder fra, så Preben og Birthe er i fuld gang.

 

claus20160321_150024

 

Som I ser, er der mange løvplanter, og de fleste skal plantes i krukker. Men nogle også i havens bede.

 

claus20160321_150959 claus20160321_151023

 

Mange af jer tænker sikkert, at jeg ikke kan få plads til mere. Men det er jo sådan, at ’hvor der handles, der spildes’.

 

claus20160321_151050

 

Der forsvinder noget fra bedene hvert år, blandt andet lupiner. Og dem kan jeg simpelthen ikke undvære.

Derfor planter vi hvert forår nye.

 

claus20160321_151055

 

Problemet er, at jorden her er meget næringsrig. Det bryder lupinerne sig ikke om; de skal helst pines.

 

Vi er altså i fuld gang her, og snart skal vi til at prikle sommerblomster ud.

20 kommentarer:

 1. Å vad det ser härligt ut med så många plantor att måla med!
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlet
 2. Undrar vad jag skulle sätta alla de där plantorna, om de var mina, på min koloni. En låda är nästan för mycket bara det.Tänk vilken lycka det skulle vara att få göra så...... Ni har ett stort jbb framför er. Lycka till.
  Ha det gott
  Meta

  SvarSlet
 3. Jeg synes din have allerede er fantastisk her i marts, og jeg er sikker på at den overgår sig selv i år,..jeg glæder mig til at titte ind på bloggen når farverne bølger afsted i bede og kreationer.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Det ser vildt spændende ud. Havde jeg ikke haft næsen i dine bøger, ville jeg ikke have fattet vigtighed af løv og dets effekt så tak for det. Også. Jeg har siddet her til aften og genset flere af dine nye og gamle videoer. Det kan jeg anbefale andre at gøre, for man kan både blive inspireret og få gode tips. Spændende tid vi går i møde. Jeg glæder mig MEGET til påskeferien. Glæder mig til at grave min lille have frem.

  SvarSlet
 5. Sikke en masse lækkerier. Det bliver da helt forrygende.

  SvarSlet
 6. Selv om blomster slet ikke er til at undvære, så er løv nærmest vigtigere for helheden henover sæsonen. Du er nok skyld i øget salg af alunrod, milliegræs, brunnera Mister Morse, gulgrønne sorter af den ene og den anden slags og mange flere af de planter, man ikke dåner over alene for blomsternes skyld.
  Spændende løv er helt sikkert kommet for at blive. Endnu er jeg ikke helt nået til græsser i den store stil - godt der findes noget derude, som man kan kaste sig ud i engang.
  God påske - hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Hvor ser det overdådigt ud - og løv i skønne farver. Og vejret er jo lige til at plante - selvom vi her snart har brug for lidt vand. Jeg planter dog ikke endnu - jeg prikler vintergækker, så der kommer flere næste år. Men der er gang i haven - skvalderkålene er allerede på vej op. Det er virkelig en skøn tid, vi går i møde.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Hej Claus, det er jo herlige varer at få leveret, små og handy med livskraft og forventninger. Det et en skøn tid, alt er muligt for de flittige, og de som tilbage i efteråret har tænkt fremad.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 9. Lupiner er blitt svartelistet i Norge, og er blitt forbudt å plante her. I sydsverige er de et stort miljøproblem, og fortrenger den naturlige ville flora.
  .svært trist, for jeg synes også de er vakre!

  SvarSlet
 10. Tillykke med fødselsdagen
  Håber du får en dejlig dag 😃

  SvarSlet
 11. De mange planter får mig straks til at frygte synet af store huller i bedene. Burde jeg ikke...
  Nej, i dag skal jeg bage kringle (med opskriften fra 2011).
  Tillykke med fødselsdagen.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk, at du husker det. Håber, at kringlen smager/smagte ... Kh Claus

   Slet
  2. Den var som altid en success

   Slet
 12. Vissa köper påskgodis, Claus köper trädgårdsgodis! Jag tillhör dem som undrar hur allt får plats, men jag njuter när jag ser resultatet!
  Glad påsk önskas från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Det ser vældig spændende ud - jeg kan godt se at det er et stort projekt - men ved jo at der er styr og overblik på det hele
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 14. Kæreste Claus.
  Hjerteligt tillykke med fødselsdagen ønsker vi dig, kære Claus.
  De kærligste tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære begge, Tusind tak. I er altid så betænksomme. I skal vide, at jeg har rigtig dårlig samvittighed over, at jeg ikke nåede at få skrevet, at jeg var ked af at høre, at du ikke kunne blive opereret på grund af midlertidig sygdom. Håber, at du har fået en ny tid. Kærlige hilsner fra Claus

   Slet
 15. Kære Claus,
  Et forsinket tillykke med dagen. Hvad er bedre end der kommer havegaver som planter hjem til en. Glæder mig til at se de flotte farver haven får når du har leget med paletten endnu så mesterligt.

  SvarSlet
 16. Det är ju som på julafton :)

  SvarSlet