En gang imellem må man være hård!

Sikke en overskrift er der uden tvivl nogle, der tænker.

 

Men det handler om, at det ofte skal være skidt, før det bliver godt.

 

claus20160405_145057 (2)

 

Det, det gælder her, er hornviolerne, som jeg viste forleden.

 

claus20160405_145027

 

De står som tidligere nævnt og venter på at gøre tulipanerne i krukker selskab, og for at fremme en endnu rigere blomstring og mere tætte planter, bad jeg Helle og Birthe om at gribe saksen.

 

claus20160405_145106_2

 

Projektet gik ud på at klippe planterne godt ned for at fremme nyvækst og udsætte frøsætningen, der gør, at blomstringen går i stå.

 

Lige nu ser planterne lidt miserable ud.

 

claus20160405_145042

 

Men om et par uger, når tulipanerne er klar, vil hornviolerne stå friske og flotte med en overdådig flot blomstring.

 

Kan I følge mig?

11 kommentarer:

 1. Jooe, men hvis det var mig der blev sat til at klippe ned på den måde når blomsterne er i fuldt flor, så havde jeg nok småsnøftet imens.
  Det må gore ondt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Jodå, du gjorde alldeles rätt men visst svider det. Du kommer att bli belönad med buskiga plantor och mycket blommor.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Som altid har du ret, meeeeeeen, det gør ondt i et blomsterhjerte

  God aften til dig

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Hej. Jeg kan godt følge dig, men jeg tror ikke, jeg kan være så hård ved mine. Men jeg tror godt nok du har ret! Det er en fantastisk rose, du har fundet til Bilka.

  SvarSlet
 5. Det må prøves, men måske kun med halvdelen af planter - hvis jeg over hovedet nænner det-:)

  SvarSlet
 6. Nog visste jag att man ska plocka vissna blommor men att klippa ner dom det gör ont när jag tänker på det. Jag ska nog testa lite med de vita hängande de behöver bli tätare.
  Ha det gott och njut alla vackra blommor hos dig
  Kram Meta

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Ja jeg ved du har ret - men gør også det som du har lært os det - bare klip til så bliver det rigtig godt
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 8. Jeg klippede, efter dine anbefalinger, de fleste af mine stauder ned i juli. Staudebedet var noget sølle at se på i en 10-14 dage, men så skal jeg love for at det gav pote!! Ingen sensommertrætte stauder i min have. Og jeg kan i den grad se fidusen, hvis man vil "time" en blomstring med en anden. Forresten... Jeg lavede et (tilfældigt) eksperiment sidste forår, hvor jeg satte nogle dahliaknolde i krukker med dit blomsterjord og nogle andre knolde i staudebedet. Det gav markant større blomstring i krukkerne og da jeg gravede knoldene op i efteråret, var knoldene i krukkerne 5 gange så store sammenlignet med dem blandt stauderne! Jeg kunne sikkert ha' fået et bedre resultat i stauderne, havde jeg gødet mere og har heller ikke testet alverdens andre muldblandinger.... Men resultatet taler vist alligevel for sig selv. Mvh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 9. Sikke et godt tip! Jeg plejer at smide dem ud, når de bliver ranglede, men nu vil jeg da prøve at klippe dem. Tak for tippet. Venlig hilsen Erika.

  SvarSlet
 10. Se, det der nænner jeg jo ikke. Men det kan da godt være, at man skulle være lidt mere dristig med klipperiet - og Mette K. Eriksens kommentar bekræfter jo til fulde, at det er en velgerning. MÆÆn jeg skal nok tage tilløb af et par gange.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Vil de nå at blomstre igen i løbet af 3uger?jeg har nemlig prøvet det en gang og det lykkedes ikke.Er det kun selve blomsten der skæres af eller "klippes der lige over"håber du får tid til et lille svar
  Mange hilsener Brita

  SvarSlet