Et lille tip

I mange supermarkeder og hos grønthandlere kan man i dag købe forskelligt grønt, der kan klippes til pynt i køkkenet.

 

claus20160407_122824 claus20160407_122855

 

Forleden opdagede jeg en variant – Perilla – Shiso, som straks røg i indkøbskurven.

 

Den har jeg før haft i haven, men har oplevet, at den var svær at få til at spire.

 

Derfor skulle den selvfølgelig med hjem.

 

claus20160407_123038

 

Her blev spirerne skilt fra hinanden og priklet individuelt ud.

 

Som det fremgår, vokser de i et medie, der mest af alt ligner glasuld.

 

claus20160407_123209

 

Det er en skøn vækst med det flotteste mørke løv, der smukt kan indpasses mellem fx stauder.

 

claus20160408_140656

 

Den bliver omkring 150 cm høj, og jeg skal nok vende tilbage, når den vokser til.

 

Udklip

 

Prøv at holde øje med den …

7 kommentarer:

 1. veldig vanskelig å få til å spire ja. har 4 forskjellige sorter, ingen har komment enda.....

  SvarSlet
 2. Øv, jeg har ellers købt frø af den i år! ( havde nu tænkt mig at spise dem. Men kan godt se ideen med dem i bedene.... Heller ikke dumt med rød mælde og træspinat. Nå. Men så må jeg holde øje med småplanterne i grøntafdelingen. Hilsner

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Som du dog kan. Jeg har aldrig hørt om denne tidligere. Sidder lidt og lurer på, om disse små spirer virkeligt kan blive næsten lige så høje som jeg. Ja, ikke at det er så vanvittigt højt, men så skal de da have noget bedre at vokse i end vat ;-)

  SvarSlet
 4. Tak for tippet - det må jeg prøve
  Anne Marie

  SvarSlet
 5. Tack för det. Jag har planterat ut olika kryddor och sallad som man köper i mataffären och det går så bra. Vid starkt solsken får man skugga plantan med tex. fiberduk de första dagarna, annars vissnar de lätt.

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Det er lykkedes mig at få fat i frø, de er sået for små 2 uger siden i hjemmelavede små papirspotter (potmaker), få frø i hver - OG de spirer på livet løs. Afventer at de får rigtige blade efter kimblade, så ompottes de.
  3-4 dage på varmt badeværelsesgulv, derefter i køligt værelse om natten, om dagen står de i mit drivhus (uopvarmet - altså kun ved solvarme)
  Glæder mig SÅ meget.
  kh Susanne (Nivå)

  SvarSlet