Haven stråler

Tulipanerne står i fuldt flor, og jeg er rigtig godt tilfreds med det miks, jeg sammensatte i efteråret.

 

claus20160515_101947

 

Jeg kan godt lide det lidt tilfældige præg, de forskellige tulipansorter og -typer har.

 

claus20160515_111534

 

Det er altid spændende, om de tanker og ideer man har, kommer til at virke.

 

claus20160515_113240

 

I dag var jeg rigtig heldig rent vejrmæssigt. Mange dage har der været for meget sol til, at jeg kunne fotografere.

 

claus20160515_122929

 

claus20160515_115713

 

Men denne søndag har vejret været noget blandet, og når der var let skygge, kunne jeg udnytte det diffuse lys.

 

claus20160515_115034

 

Det var lige ved at være sidste chance, for i morgen tidlig kører jeg til Tyskland for at fotografere syrener.

 

claus20160515_115618 claus20160515_115731

 

Torsdag er jeg lige hjemme og vende, før jeg fredag morgen kører til Norge. Lørdag mellem 12.00 og 14.00 binder jeg buketter og præsenterer mine Holmegaard-produkter i Illums Bolighus i Oslo.

 

claus20160515_111736

 

Senere på eftermiddagen skal jeg holde et foredrag om mit haveliv.

 

Jeg bliver i Norge en uges tid og skal blandt andet til Bergen.

 

claus20160515_113233

 

Jeg skal besøge forskellige haver og skal nok vise noget her på bloggen, men jeg er langt mere aktiv på Instagram.

 

I hører fra mig …

37 kommentarer:

 1. Så fine tulipanerne er, gode farver du har sat sammen. Pyha, sikke et program du har for, men ønsker dig nogle gode oplevelser i Tyskland og Norge. Fik en fin buket syrener i dag af min svoger, behandlet efter din video hilsen fra Holmegaard, så vi tager ved lære af dine fif, Tak for du giver dig tid. VH Carina

  SvarSlet
 2. Vilken vacker trädgård. Tulpanerna är ljuvliga och trevligt att se rosor och annat bland dem.
  Synd att bloggarna får stå tillbaka för Instagram, men det är väl smidigare att lägga in bilder där.
  /Elzie

  SvarSlet
 3. Man forstår jo næsten ikke, at du nænner at forlade din have, så smuk som den her er.. Men planer lægges og du er en travl mand, som mange ønsker at engagere..
  Hav en god tur. Vi glæder os til at følge med fra sidelinien.
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 4. Hvor er der smukt hos dig med alle tulipanerne! Mine har blomstret i lidt over en uge, og det er første gang i mange år, at jeg kan glæde mig over det. De har nemlig fået rionet foran sig, så rådyrene ikke kan komme til! For øvrigt er de farvemæssigt stærkt inspireret af de kenzofarver, du taler så varmt for: her en meget mørkviolet frynset tulipan, hvis navn jeg ikke kan huske, og gule Angelique - altså noget af en farvebombe foran tehusets mauve-lyserøde væg. De første dage var jeg nærmest forskrækket over al den farvepragt og vidste ikke rigtig, om jeg kunne lide den, men nu glæder jeg mig virkelig over min dristighed ; -)
  God rejse og god havefornøjelse
  i vort naboland mod nord
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Helt ljuvliga bilder! Tack för att du delar.
  Håller med Elzie: inget går upp emot din blog. Instagram i all ära...
  God tur
  Mats Andersson

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Hvor er det mageløst smukt, sådan som du har blandet tulipanerne i år.
  Vi ønsker dig en dejlig tur til Tyskland og Norge.
  De kærligste tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
 7. fantastisk smuk have du har skabt. Den giver mig inspiration og lyst til at fortsætte arbejdet i min egen have. Tak for det og for bogen Forårshaver.

  SvarSlet
 8. Uuuuhhhh syrener! En CD lækkerbisken om syren ville være aromatisk :-) Sikke et syn - jeg er helt målløs! Det er lige til nye meditationsbilleder! Må indrømme at jeg ofte - og helt uden lov - sniger mig ind i The sunken garden og meditere. Altså rent mentalt, sniger. Idag vil jeg sætte mig midt i 3. billede og forkæle min hjerne.
  Rigtig god tur syd og nordpå - håber på billeder fra begge dele. Hvem der var en Mariehøne på dit forklæde eller en linselus på dit Nikon :-) Suuuuukk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes nok jeg så skyggen af dig sidste gang jeg selv sneg mig derind ;-)

   Knus, Lisbeth K

   Slet
  2. Hvor hyggeligt! Næste gang følges vi rundt - han er ikke hjemme i øjeblikket ;-)

   Slet
 9. Hvor er det flot. Når du ændrer på tulipansammensætningen - tager du så de gamle tulipaner op når de er afblomstet for at være sikker på hvad dukker op næste år. God tur og god pinse.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Dejligt at tourbussen igen skal ud at rulle.... det kommer en anelse uforberedt (hvis jeg skal sige noget) så jeg må støde til nede i Tyskland - så får vi også lige tid til hele banden at slå et slag forbi grænsehandelen. Vi klarer os ikke så klemt på bagsædet uden diverse fornødenheder, men det skal nok blive muntert!

  Indtil vi mødes i Tyskland, så må du holde dig selv med selskab - jeg vil lige tage en tur med Cendie i din have i mellemtiden. (Jeg skal nemlig have givet hende et stort kram for velfortjent og veloverstået eksamen).

  ... Jeg følger dig Claus, på instagram, i Tyskland, i Norge where ever you walk my dear, I'll be near :-)
  Knus fra Lisbeth K

  PS: I øvrigt: Dine nye banner-fotos er så flotte! Den der røde farve får hjertet til at briste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Lisbeth K, jeg står klar med åbne arme ved det Victorianske drivhus :-) 1000TAK!Har lidt billeder på Facebook og Instagram hvis du færdes derinde.
   Uden mad og drikke duer tourbushelte ikke - det er en god plan! Jeg har chokolader og is med. Ja, tante, med rabarber og tempelte ;-) Der er ikke noget som et smut afsted med banden!

   Slet
 11. Kæreste Claus.

  Har haft store problemer, med at kunne kommentere på diverse blogs, da der var opstået endnu et problem på min nye computer, som jeg, for at sige det mildt, ikke elsker ret højt. Dog er der ingen tvivl om, at det største problem, sidder ca 40 cm fra skærmen.

  Hvor er det en pragtfuldt og harmonisk tulipan-farve-cocktail, du har mixet sammen. Især synes jeg, at brugen af det mørke løv sammen med de mørke tulipaner er helt utroligt smukt.

  Ind imellem får vi alle lyst til at lege, og prøve noget helt nyt. At lege have, skal jo også først og fremmest være sjovt.

  Jeg vil ønske dig nogle herlige dage i Tyskland og i Norge. Jeg siger som Liebste Lisbeth K ....Jeg er med dig alle vegne. Jeg sidder som en usynlig papegøje på din skulder, og følger med i tykt og tyndt til lands til vands og i luften. Det er altid så dejligt, at komme med dig ud på eventyr, Du rejser ud og samler nektar til os glubske blomsterelskere, hvilket er et stort privilegie for os´.

  De kærligste hilsner til dig og alle I andre, jeg kender

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste "nye computer", og tænkte at det vist da ellers var en god idé ;-) Jeg vil dog lige komme med en korrektion: Papegøjer kan ikke være usynlige. Og heller ikke lydløse. Siger det bare så du ikke går rundt og tror sådan noget vrøvl ;-) Netop disse fugle er MEGET synlige og MEGET ustille (læs: støjende).

   Slet
  2. Næee så hellere en bette Mariehøne eller "linselus" :-)

   Slet
 12. Det er rendyrket guf de billeder du viser. Mine tulipaner kommer i to bølger, første bølge er overstået, og nr to er lige kommet i gang. Sjovt nok er den i omtrent samme farve toner som dine. Dog har jeg osse lysegule af nogle gammeldaws slags mixet i.
  Ønsker dig rigtig god tur, dejligt du vil samle ekstra guf til os havenørder.
  Pinsehilsner til alle derude i havelandet
  Gunvor

  SvarSlet
 13. Kæreste Claus
  Ønsker dig lykke på rejsen. Glæder mig til at følge dig på turen og se dine oplevelser i farver ;0)
  Udgiver du en bog om Syrener?
  'With hope in your heart,
  You'll never walk alone.
  You'll never, ever walk alone ' ;0)
  Kærligste hilsner Iris.

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Det er helt overvældende smukt m alle tulipanerne - nu har du igen lært mig noget nyt - jeg vil være tidligt ude når dit løg sortiment kommer er til august - der skal flere tulipaner i min have - det er så smukt - inden for de næste 14 dage skal jeg ha klippet alt min buksbom - så der bliver lidt at lave
  Og rigtig god tur rundt - kom godt ud og hjem
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 15. Hej Claus. Det ser bare supergodt ud med alle de flotte tulipaner. Hmm.. syrener i Tyskland, gad vide om du allerede er i gang med næste bog. Jeg har læst nogle anmeldelser om Foråshaver og jeg glæder mig meget til at læse den selv. Jeg har snart fødselsdag og håber, jeg får den i gave. Rigtig god tur. Jeg håber, du får det perfekte vejr at tage billeder i.

  SvarSlet
 16. Din uformelle bruk av tulipaner rundt i bedene er bare så flott!
  Jeg skal prøve å huske fargeskjemaet du viser her, for det kunne jeg tenke meg å kopiere ved høstens innkjøp.

  Denne tiden med narcisser og tulipaner er deilig. Jeg kikker på mine egne hver dag, og nyder dem!

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet
 17. Skønne, flotte dejlige billeder.
  Du ønskes en rigtig god tur med mange dejlige oplevelser.

  SvarSlet
 18. Hold nu op et skue ud over din vidunderlige have, superflot.
  Har netop købt din nye bog og megen inspiration er der at hente.
  God tur til de steder du nu skal til.
  MVH
  Ulla

  SvarSlet
 19. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 20. Vilken harmonisk och underbar gärgkombination. Lycka till under resorna. Hoppas du får mycket ny inspiration och kraft. Njut av underbara syrener. Ha det så gott. Kära hälsningar från Lilian :-)

  SvarSlet
 21. Meget smukke tulipaner og perfekt vejr lige nu til dem, med lidt vand og ikke for meget varme :-)
  Du ønskes en god uge i det norske :-)

  SvarSlet
 22. Så vakkert! Håper du får en fin uke i Norge!

  SvarSlet
 23. Et meget smukt mix, du har sammensat. Yderst delikat og hvor ser det brandgodt med hækkenes skarpe linier ;-)

  SvarSlet
 24. Hvor er det et fantastisk smukt mix af tulipaner, du har i år. På min skråning er det tilfældighedernes princip, der hersker - her sætter jeg alle dem, jeg ikke kan lade være med at købe sidst på året. Sæsonens lægning af tulipaner starter altid ud fra planer. Men nu er tulipanerne - og narcisserne ved at takke af. Godt jeg så har alle "dine" pæoner på spring. Lige p.t. forsøger jeg at skaffe mig af med så meget ukrudt på skråningen, at jeg kan få plads til de fingerbøl og kongelys, jeg købte på plantemarked for ikke lå længe siden. De klæder skråningen så godt. Hvor er maj måned en skøn tid med alt det grønne i så mange forskellige nuancer. Det lader da til, at du ikke har droslet ned på dit aktivitetsniveau.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 25. Et meget smukt miks du har sammensat,og god tur til Norge Brita

  SvarSlet
 26. Hvor er det smukt i din have. Jeg synes ikke, der findes noget skønnere tidspunkt end dette, når det hele står nyt udsprunget og alle de løgplanter man har haft et værre mas med at få sat i efteråret giver glæden 10-fold tilbage. Min egen have ser også skøn ud lige nu, hvor rhododendronerne er så småt i gang og dværgsyrenerne også begynder at vise sig og så alle tulipanerne. Også prydløgene står lige og overvejer om de skal vise sig. Det er simpelthent så opløftende at se på. Og alt det har jeg faktisk dig at takke for, da det er alle besøgene her på bloggen og dine skønne bøger, der fik mig i gang med haven. Hvis ikke så havde der sikkert stadig kun stået 3 sølle røde tulipaner og skuttet sig.
  Rigtig god tur rundt i Norge.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 27. Kære Claus

  Det ser ikke så tosset ud. Som jeg måske ville have sagt. Hvis jeg ellers var jyde. Det er jeg som bekendt ikke, så i stedet vil jeg sige, at jeg er ærgerlig over endnu ikke at have set din smukke have i den smukke forårsrobe. Næste år vil du muligvis kunne se en lettere forpustet dame hænge oppe på den sorte gitterlåge i et forsøg på at planke den ind i din forårshave.

  SvarSlet
 28. Hej Claus.Din have ser bare forrygende ud med alle de smukke tulipaner.
  Og vil da også lige sige at det var en flot artikel om dig i søndagspolitikken.
  Rigtig dejlig dag til dig Knus Jette

  SvarSlet
 29. Hej Claus
  Kombinationerne er meget elegante. Og Kæmpe-Døvnælde og nelliker (hvis det altså er det det er...:-)) og meget mere ser rigtigt godt ud.
  Jeg ville elske at kunne svæve rundt i en engels landskab hjemme hos mig selv.
  Hilsen Claus

  SvarSlet
 30. Smukt! Vi har ikke en eneste tulipan i vores have. Men det kommer der. Haven bliver anlagt i år, og så skal der løg i jorden senere på sæsonen. :-)

  SvarSlet
 31. Så kjekt å se bildene fra Norge på Instagram (jeg skriver det her, siden jeg ikke er medlem på Instagram). Vi får bare begynne å glede oss til boken fra skandinaviske hager.

  I går kom forårsboken som jeg bestilte via Adlibris, den var stor og tung som jeg liker at have-bøkene skal være. Jeg har ikke åpnet den, det skal jeg gjøre når det blir regnvær igjen!!!

  Tenk så fint; nå har vi strålende sol og vindstille, og samtidig blir det fint når regnet kommer, for jeg gleder meg til å nyde boken. :-)

  Hilsen Britta (i Norge)

  SvarSlet