Meget at se til!

Jeg må sige, at her er meget at se til, og vi er i fuld gang med at plante og potte op.

 

claus20160505_201227

 

claus20160505_192203

 

F.eks. er jeg i år gået helt amok med dahliaer. Aldrig har jeg haft så mange nye varianter. Alle dyrkes i krukker.

 

claus20160505_192228

 

claus20160505_201316

 

Det hænger blandt andet sammen med, at jeg gerne vil teste alt, før jeg introducerer nyt i Bilka.

 

claus20160505_201347

 

De forløbne dage har jeg selv været ude og hjælpe til de fleste lyse timer. Det handler selvfølgelig om, at min bog – Forårshaver - nu er godt i vej, og jeg har tid til overs.

 

claus20160505_201403

 

Skønt at få jord under neglene.

 

Som jeg tidligere har nævnt, har jeg i år ekstra god hjælp, fordi jeg har flere partikanter ud over de faste gartnere. Det er dejligt med ekstra hænder.

 

20160505_200905

 

Det betyder blandt andet, at drivhusene bugner af planter. Dem skal jeg nok vende tilbage til.

 

claus20160505_192256

 

I år har vi sået omkring en halv snes ærteblomster, og de er nu klar til at blive plantet ud.

 

I weekenden når jeg desværre ikke i haven, for lørdag og søndag binder jeg Mors dags-buketter i følgende af Bilkas Havecentre. Lørdag kl. 10-12: Hjørring og kl.14-16: Skalborg. Søndag kl. 9-11: Sønderborg og kl. 14-16: Esbjerg.

 

Måske ses vi?

15 kommentarer:

 1. Claus! Som vanligt blir man helt matt när man ser omfånget på dina planteringar! Men också väldigt glad för att någon som kan faktiskt lägger ner hela sin själ i trädgården och dessutom - inte minst - visar oss andra! Tusen tack för att du fortsätter att dela med dig, du är en stor inspiration!
  Kram från Malmö
  Elin
  P.S. Vad glad jag blir att du också är i färd med att plantera ut dina sweet peas, jag satte ut hälften av mina idag eftersom risken för frost känns väldigt liten...!

  SvarSlet
 2. Hold da op, sikke mange krukker. Det bliver et fantastisk flor med alle de mange Dahlia, jeg glæder mig da til at se udvalget.

  SvarSlet
 3. Kære Claus Fantastisk med alle de potter, det bliver et vidunderligt skue. Spændt på de nye Dahlia. Jeg håber du kommer til Bilka Fields en dag. Knus Tina

  SvarSlet
 4. Det bliver et fantastisk syn :-).

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Hvor er det dejligt at se de mange potter der bugner af overraskelser! Jeg bliver altså nødt til at rose dig for din flid og omhu mht at få varer hjem til Bilka som du selv kan stå inde for. Det er virkelig en fryd at høre om.
  Potterne i sig selv er jeg ret forliebt i, men det har jeg vist savlet over ved tidligere lejligheder :-)

  ... Vil ønske dig en god weekend :-)
  Kærlige knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Jeg burde ikke forbløffes over alle dine potter men jeg gør det alligevel. Du almægtige,, og jeg glæder mig til at se de voksne planter.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 7. Woow det ser altså helt vanvittigt ud med alle de krukker - jeg ser for mig kenzofarverne myldre frem, det bliver spændende at se!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Det ser imponerende ud - det bliver spændende at se - i år har jeg kun to daliaher - ku godt tænke mig et par styk mere - men nu må jeg se - dit ser imponerende ud .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 9. Himmel og hav - så mange potter! Det må jo bare bli helt fantastisk når de er fulle med blomstrende Dahliaer!

  SvarSlet
 10. IMPONERENDE! Nye dahlia - uuuhhh det giver sommerfugle i maven! Hvad har du ,on fundet på? I år laver jeg et helt bed kun med dahlia, storkenæb og lodden løvefod. Det bliver det stribet bed - må omlægge pga tidsnød. Hvor ville jeg ønske min have var lige udenfor døren.

  Dit dahlia sortiment iår var sublimt! Jeg kredsede om det længe for at udvælge de 40 stk der sku med hjem. Tør da slet ikke drømme om hvilke skønheder du nu har fundet! Som kære Lisbeth K, må jeg osse rose dig for din indsats for at gøre mere utraditionelle planter tilgængelige for et bredere havepublikum. Vi trænger til de friske pust som udlandet allerede har og det er jeg dig taknemmelig for at hjembringe.
  Det er skønt du har fået flere hænder i haven - det er en stor glæde med god hjælp, så man trygt kan kaste over andre emner som f.eks skriveri. Du har et forkælet publikum jo ;-)

  Kærligst Cendie

  SvarSlet
 11. Hej Claus, dahlia i krukker.....kun i krukker ? Det kunne være vi skulle prøve det samme, de der snegle du ved. Der bliver jo noget af en opgave med at vande dem allesammen, men på den anden siden så kan du jo heletiden optimere kompositionen. Det er jo et skatkammer du har af udplantningsplanter, bare der er timer nok.
  Venligst
  Henrik
  NB har købt Romantiske haver, der skal også være plads til romantik i minfranskehave. Smuk bog.

  SvarSlet
 12. Hold da op - der er godt nok mange. Det skal nok blive et smukt syn, når de står i fuldt flor.
  Var i Bilka i dag - købte nogle af dine Lathyrus. Det er gået rigtigt skidt med dem, jeg selv har sået, så nu må jeg snyde og købe dem "færdig". Det eneste jeg ville ønske var, at der også var mulighed for at købe nogle med blande farver. Ingen tvivl om, at Black Knight er smukke, men .... Nå, så må jeg prøve at så nogle igen, men de vil aldrig rigtigt lykkes hos mig - mærkeligt.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 13. Fantatsisk inspirerende som altid.

  SvarSlet
 14. Så fantastiskt vackert det kommer att bli med alla dahlior. Helt otroligt så många du har. Väntar med spänning att se reportage när de växer och blommar.

  SvarSlet
 15. Super flot med alle krukkerne.. Bare det var mig gør kunsten efter i små skridt Bilka har tit i denne tid udsolgt af de flotte krukker du har plantet dahliaerne i.. Jeg synes det kunne være super dejligt hvis du en dag havde tid til at vise diameteren på dine runde krukker og hvor mange knolde du planter i. Er tit i tvivl om hvor mange knolde de forskellige krukker kan klare.samtidig er jeg meget nysgerrig efter om det er den helt store lerkrukke du bruger eller den anden største.. Er ellers meget tilfreds med dine fine beskrivelser i bogen i Potter og krukker men savner lige et billede inden toplaget af krukkemulden kommer over knoldene når de plantes.

  SvarSlet