Den dejligste tur

 

I skrivende stund sidder jeg på færgen mellem Helsingfors og Stockholm. Jeg steg om bord klokken 18.00 og sidder nu i restauranten og nyder den smukke sommeraften.

 

20160725_161700

 

20160725_161918

 

Det har indtil nu været en ualmindelig dejlig tur. Vejret har været i top, og ikke en eneste regndråbe har jeg set, siden jeg tog hjemmefra for to uger siden.

 

20160725_162710 20160725_162448

 

20160723_154730

 

Turen er gået til Norge over Sverige og altså til Finland, hvor jeg har været den sidste uges tid. En helt igennem dejligt bekendtskab.

 

20160725_173229

 

Jeg har kørt rigtig mange kilometer i jagten på de bedste haver, og selvom - som jeg tidligere har været inde på – Finland ikke er det store haveland, fandt jeg alligevel en del gode steder.

 

20160725_164058 20160725_164039

 

Jeg håbede på at finde tre haver til min bog om nordiske haver, og det mål blev nået.

 

20160725_164257

 

Men jeg fandt også andre haver, blandt andet denne, som I ser på billederne.

 

20160725_165431 20160725_164832

 

Den har jeg besluttet mig for at gemme til min bog om Cottage haver, som jeg også arbejder på.

 

20160725_174424

 

Jeg fandt, Maria Kesänen, som havens ejer hedder, via instagram. Maria har desuden en blog -

Kanelia ja kardemummaa.

 

Som I kan se, kan finnerne altså også, selv om det er lidt mellem snapsene. Det er dog som om, at der er en spirende interesse trods svære klimatiske forhold og mange klipper.

 

20160725_173747 (2) 20160725_165548

 

I morgen tidlig ankommer jeg til Sverige og så venter nye eventyr.

 

20160725_173208

 

Tirsdag aften er jeg hjemme igen. Om jeg glæder mig …?

31 kommentarer:

 1. Nøøjjj hvor jeg glæder mig til dine nye bøger! Sikke fantastiske billeder og skønne haver du har besøgt Men nu bliver det også rart for dig snart at komme hjem til din egen smukke have og se alt det skønne du selv har igen :)
  Tusind tak for kigget!
  Sommerhilsner Vibeke

  SvarSlet
 2. Skønne billeder med en masse dejlige detaljer - god tur hjemover

  SvarSlet
 3. Du er godt nok flittig. Det må være skønt at se så mange haver 😀🌸

  SvarSlet
 4. Så underbart att få se alla dessa trädgårdar på dina resor. Denna var ju hur söt som helst, med det lilla trädgårdshuset. Tack för att du delar med dig!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 5. Happy home journey! You certainly visited lovely gardens here in Finland!

  SvarSlet
 6. Sikke en charmerende lille perle, du har fundet her. Kolonihave eller lille havehus fra større sammenhæng? Fuld af farve- og planteglæde..
  Det lyder godt nok, som om der er nye fristelser på vej fra din hånd..
  Det skal blive spændende..
  God tur fremover!
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 7. Kære Claus Sikke et yndigt sted du har funder der. Man bliver næsten mere begejstret når man ved hvilke vanskelige forhold de kan have at arbejde under. Fortsat god tur. Knus Tina

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Det er tre dejlige lande du har besøgt. Naturmæssigt helt i topklasse, og skønne haver har du besøgt tilligemed. Glæder mig til at se og læse dine fremtidige bøger. De er altid fyldt med herlige overraskelser. Fortsat god tur og ha' det godt. Knus og kærlige hilsener, Iris.

  SvarSlet
 9. Så trevligt att du har besökt Finland. Trädgårdsintresset har verkligen vuxit under senare år och trädgårdsföreningarna har fått fler och fler medlemmar. Tack att du delar med dig av dina upplevelser i ord och bild. Hoppas dina rosor blommar vackert i trädgården när du kommer hem. Måste vara underbart att få komma till sin egen trädgård. Njut och ha det så gott. Kära hälsningar från Lilian

  SvarSlet
 10. Så spændende at du besøger Finland. Jeg har vist aldrig hørt om Finland i have-sammenhæng. Godt, du tager hul på den del af landets historie ;-)

  SvarSlet
 11. Årh bare det var mig der fik en tur gennem de skandinaviske sommerlande....har vist en tidlig Astrid Lindgren skade fra barndommen af.. ( cottage haver? Jah!)

  SvarSlet
 12. Hej. Det ser ud til at være en spændende have og meget pænt og ordentligt alle steder. Jeg har altid troet, at det var meget koldt i Finland og det må være svært at have en have. Det bliver spændende at læse mere om.

  SvarSlet
 13. Kære Claus. Så dejligt at følge dig på rejsen. Tak fordi du tænker på os her på bloggen. Det er en helt skøn have Maria har, der kommer højbede virkelig til sin ret. Det lyder spændende med de to nye bøger.
  Fortsat god rejse.
  Kærlig hilsen til dig og dine kære samt alle på bloggen fra Eliane

  SvarSlet
 14. Flotte bilder. Gleder meg veldig til flere bøker fra deg.

  SvarSlet
 15. Ej det vil vi glæde os til! Jeg har aldrig spildt Finland en tanke som haveland. Det er jo et ganske ungt land som om et par år kan fejre 100 års jubilæum. Udover mine elskede Mumitrolde og Pandalakrids kan jeg ikke komme på noget finsk...så det bliver ganske spændende at se mere til dine nyfundne haver! Sikke en masse kilometer du får tilbagelagt i haveskattejagten - det er næsten som en moderne Von Siebold! Tak fordi du så gavmildt deler dine smukke billeder og oplevelser med os! Det er som at vente på det næste afsnit i Downton Abbey :-)

  SvarSlet
 16. Hvor ser denne have med hus hyggelig ud. Lige min smag :) God tur hjem

  SvarSlet
 17. Hej Claus. Hvor ser det dejligt og hyggeligt ud den have du viser os. Det er skønt at følge din rejse, forsat rigtig god tur.kh. Anne-Grete

  SvarSlet
 18. Dear Claus,
  Thank you so much for your visit! This is very exciting seeing pictures of my little garden in your blog. Quite overwhelming! Have a lovely tour!

  SvarSlet
 19. Hej Claus.
  Tak for alle billederne og fordi du deler dine oplevelser med os. Det er ellers længe siden, jeg har været inde på din blog, da der blev så længe mellem dine indlæg. Jeg kan godt forstå du glæder dig til at komme hjem efter så lang tid væk fra dine egne blomster. God tur hjem.
  Mange hilsener Jette, Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 20. Hej Claus!
  Det er nogle dejlige haver du har vist i dine to sidste indlaeg, tak for det,det er virkelig inspirerende at se al den haveglaede og brug af blomterplanter til at creere stemninger her sidst mellem store sten.
  Nu glaeder vi os til at du kommer hjem til din have hvor der sikkert er sket en masse!
  Hilsen fra en graa vinter! A.Bonaerensis

  SvarSlet
 21. Hallo Claus,
  ich stöbere bereits eine ganze Weile auf Ihrem Blog herum, und was ich sehe gefällt mir sehr. Die Gärten in Schweden und Finnland haben sie mit großartigen Fotos dokumentiert. Vielen Dank für diese wundervollen Eindrücke!
  Alles Liebe
  Heidi

  SvarSlet
 22. ...und noch ein Nachsatz:
  Damit ich Sie nicht aus den Augen verliere und auch weiterhin sehen kann, was Sie so alles unternehmen und welche Gärten Sie vorstellen, habe ich mich als Verfolger Ihrer Seite eingetragen.
  Ich würde mich sehr freuen, Sie auch auf meinem Blog begrüßen zu dürfen!
  Nochmals, alles Liebe
  Heidi

  SvarSlet
 23. Hej Claus
  Velkommen hjem - jeg har lige opdaget, at der var kommet nyt her på bloggen - det var dejligt, nogle skønne steder du har været. Du skrev, at du slet ikke havde været i regnvejr på turen. Jeg tror, du er født under en lidt heldig stjerne, for selv om vejret også har været dejligt her i Danmark, så er der godt nok indimellem kommet nogle gevaldige byger. I går eftermiddag stod det bogstaveligt talt ned i stænger her i nærheden af Silkeborg.
  Finland er heller ikke lige i mine første tanker, når jeg tænker på frodige og flotte haver, men selvfølgelig findes der havemennesker alle steder, som forstår at arbejde med de præmisser, de nu engang har, men jeg kan levende forestille mig, hvilket besvær de har, når de skal grave huller.
  Jeg vil glæde mig til denne bog også, den bliver helt sikkert lige så skøn som alle dine andre bøger. Dine billeder er altid fantastisk flotte.
  Velkommen hjem til Jylland.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 24. En dejlig have du har fundet igen igen. Det bliver spændende at læse om andre haver i Norden.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Det er vel nok et yndigt sted og dejlige billeder at se på tak for det
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 26. Tak for fine billeder fra Norden - kigger også med på instagram; rigtigt spændende steder! Og en bemærkning om at der pønses på en bog om små haver? Jubii! Lige hvad jeg har brug for! På Mine 140 m2 har jeg 6 forskellige siddepladser, to drivhuse, køkkenhave, frugttræer, bærhave , rosenhave, krukkehave, skyggehave, staudebede og ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder spændende. Har du nogle billeder, jeg mon kan få at se. Send mig gerne nogle på claus@klematis.dk

   Slet
 27. Hvis jeg skulle lave stilige billeder af min have, skulle jeg vist fjerne halvdelen af alt det som jeg har formået at skrue ned i den! Vellykkede små haver er jo ofte et spørgsmål om begrænsningens kunst, og lige dén præger vist ikke labyrinten hér :-).men kolonihaver må kunne give en masse gode eksempler... Og så er der så mange fine gårdrum i byer.God arbejdslyst! Hilsner.

  SvarSlet
 28. Det ser da hyggeligt ud i den have,mange små kroge at kigge i
  Det er skønt at smugkigge i andres have og få ny inspiration
  God tur hjemm.For ja ude godt hjemme bedst
  Brita

  SvarSlet
 29. Hvor skønt atter at være med dig på tur. Spændende billeder. Tak for det. Jeg har skam også været på oplevelse - og det kun 7 km herfra i Mariager, hvor der er plantet en historisk rosenhave - og den blev skam åbnet af selveste Bertel Haarder, der dog var lidt misfornøjet med, at der øjensynligt ingen blå roser var. Vi havde heldigvis en meget engageret guide med, som selv havde været med til at søsætte projektet. Men se, det er jo lidt en anden historie.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 30. Velkommen hjem!

  Jeg glæder mig SÅ meget til den bog om cottage haver, og ud over smukke billeder og inspiration håber jeg, at den giver konkrete anvisninger til, hvordan man laver en sådan have - her i DK. En sådan bog mangler i den grad på dansk! (Og som tager højde for danske forhold, danske planter mm). Jeg synes fx det er imponerende, at du kan få det hele til at se frodigt og blomstrende ud i flere måneder - og den måde du farvesammensætter bedene. Alt dette håber jeg kommer med - når du engang bliver færdig med den:-) Indtil da vil jeg se frem til bogen om de nordiske haver. Der er så meget inspiration at hente i dine bøger!

  Kh
  Anna

  SvarSlet