Farveleg

Som skrevet før, kræver det en ekstra indsats at have en frodig og rigtblomstrende sensommerhave, og det er noget, vi virkelig arbejder på.

 

claus20160819_201112

 

Tilrettelagt på en rigtige måde kan augusthaven byde på sublime farveeksplosioner ikke mindst, hvis man inddrager dahliaer.

 

claus20160813_134025

 

Tidligere har jeg forsøgt mig med dahliaer i havens staudebede, men de er så tæt bevoksede, at det er svært at få dahliaerne rigtigt i gang.

 

claus20160813_134040

 

Derfor har jeg nu taget konsekvensen og har kun dahliaer i krukker, og her er de en succes.

 

claus20160819_201031

 

I samspil med andre blomstrende vækster er dahliaerne uforlignelige, og jeg glæder mig i den grad over, de farvekonstellationer, der kan skabes.

 

claus20160819_200524

 

I næste uge har jeg åben have for en række indbudte gæster. Omkring tre hundrede mennesker kommer der alt i alt.

 

claus20160818_185921

 

Og der er nok at se på … Jeg glæder mig.

23 kommentarer:

 1. Virkelig smukke farver, jeg er specielt vild med det sidste billed med de lyserøde toner, smukt.
  Jeg har faktisk også haft problemer med mine Dahlia i bedene i år, tror jeg vil lade mig inspirerer, og holde mine i krukker og i køkkenhaven til næste år også.

  SvarSlet
 2. Beautiful flowers and colors. I love colorful gardens. This year, my dahlias don't bloom as much as usually. They're lucky ones who can visit your stunning garden. Happy Sunday!

  SvarSlet
 3. Ich habe meine Dahlien jetzt auch in Töpfen, aber das hat einen ganz besonderen Grund: die Schnecken!!! Im Beet hatten sie keine Chance groß zu werden, daher habe ich sie wieder ausgebuddelt und in Töpfe gesetzt.
  ...und siehe da, sie kamen wunderschön, sind nur etwas "zurück"! Aber das wird!
  GLG Heidi

  SvarSlet
 4. Hvilken farveeksplosion! Smukt! Dine gæster har sørme noget at glæde sig til:)

  SvarSlet
 5. Bare det var mig :) Dine gæster har masser at glæde sig til, hvor er det nogle smukke farve eksplosioner.

  SvarSlet
 6. Skønne farver, de får virkelig en oplevelse, dine gæster, heldige mennesker.
  Dahlier kan virkelig drille. Jeg har nogle fine nyindkøbte i krukker. De ved ikke rigtig om de gider blomstre. Og så har jeg de gamle der er vokset ud af krukkestørrelserne. De står i urtehaven, der er de i nogenlunde fred for snegle. Og de har blomstret som betalt den sidste måned..
  Farver har jeg nok af i haven men den er noget slidt af blæsten, og tørken.. Jo jo det "regn" vi har fået de sidste 3 uger kan ikke måles i regnmåleren, så det er rigtig tørt. Så det er alrså ikke her der skal snakkes om en våd sommer.
  Jeg formoder din have ser lige så frisk grøn ud som dine krukker. I har vist osse fået noget mere regn på dine kanter end her.
  Håber I får en rigtig god besøgsdag
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 7. Der er virkelig knald på farverne. Alt ser så frodigt og velpasset ud. Dine gæster har noget at glæde sig til.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 8. Hvor ser det smukt ud. Jeg er også glad for Dahlia i krukker, de står så smukt lige nu. Jeg ønsker dig et skønt sensommervejr til dit store rykind. De får en oplevelse uden lige.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Det er som beskrevet - en farveeksplotion - det er imponerende som du forstår det m farver - det sætter også humøret på højkant m alle de fantastiske efterårsfarver Jeg ser frem til det gode vejr vi er blevet lovet her i denne uge Håber at alle får en option hver .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 10. Gad vide, hvordan du holder de grimme snegle væk fra dine dahlia? Det er problemet hjemme i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Conny.
   Claus Dalby er meget konsekvent, så der er simpelthen sneglehegn rundt om haven.
   Mvh Eliane

   Slet
  2. Tak for svaret, Eliane. Hvis jeg havde sådan en have og lagde så mange kræfter i den, var det nok også sådan en løsning, jeg ville vælge.

   Slet
 11. Åhh - det ser helt magiskt ut !!!
  Hos mig äter sniglarna upp alla dahliorna - även dom som är i krukor.
  Allt gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 12. Det er så frodigt og meget meget lækre farver, de varmer sammen med lyset nu:-)))Rigtig god blomstrende weekend til jer alle:-)))

  SvarSlet
 13. Sikken et festfyrværkeri. Du overgår dig selv i farver. Det er skønt med knald på her i sensommeren, så vi runder af med maner inden vi går til oprydning og armchair gardening. Kender du wildatheart.com? Nikki Tibbles går sandelig også ind for overdådighed i dekorationerne. hilsen og god aften fra Anne Marie

  SvarSlet
 14. Super super flot farvekombinationer så lækkert, dramatisk, elegant og en lille smule frækt og sprælsk.

  SvarSlet
 15. vi glæder os rigtig meget til turen til Aarjus lørdag.... bliver spændende at se Jeres sensommerhave og måske en hyggelig snak om planerne for forårshaven :)

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Hvor er det malerisk smukt. Så forfriskende måde at sætte farverne sammen på. Vi forstår godt, at du glæder dig til at vise dit mesterværk frem.
  Ønsker godt vejr i Risskov i weekenden.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Det ser fuldstændigt fabelagtigt vidunderligt ud. Utroligt så flot det hele står. Jeg skulle til at skrive "årstiden taget i betragtning", men det ville være noget sludder, for alt strutter af sundhed og frodighed. Og det har intet med årstiden at gøre.

  SvarSlet
 18. Smukke, smukke efterårsfarver. Efteråret er det sværeste, synes jeg. Så jeg har været lidt på handel, så der er plantet et par lilla flox og lyserøde høstanemoner for at lyse lidt op. Og dræbersneglene har heldigvis i år været lidt mindre hårde ved tallerkensmækkerne. Jeg har i går taget en del frø fra dem. Og jeg er blevet konsekvent med sneglene. De bliver hugget over med spaden eller klippet over med beskærersaksen, hvis det er den jeg har ved hånden. Jeg brød mig bestemt ikke om det første gang - men jeg kan godt nu. For sidste år var de slemme. Jeg havde flox, der var så befængte med kravlende dræbersnegle, at de lignede et overpyntet juletræ. Det er dejligt med lidt mere sol igen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 19. Sensommerens farver er fantastisk smukke :-)
  Hilsen fra Langeland

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Vidunderlige varme farver. Et væld af lækkerier
  Dejligt at kunne lege.
  Kh Iris.

  SvarSlet