Jeg elsker august

Som I ved, har jeg ligesom tidligere år, været væk det meste af juli, men nu er hjemme igen. Og jeg må sige, at haven stråler …

 

claus20150816_123621

 

Ude godt, men hjemme bedst.

 

claus20150815_072344

 

Jeg elsker august med al dens frodighed.

 

claus20150817_090237

 

claus20150812_110635

 

Jeg ved godt, at det har været en blandet sommer, men vi har været forskånet for de helt store og hårde regnskyl.

 

claus20150815_072113

 

Men vi har da også haft en del regn, og det betyder, at gartnerne sommeren igennem har været ude med saksen og støttepindene.

 

claus20150815_072022

 

Det er her i august, det ses, om man har bestået ’gartnerprøven’.

 

claus20150812_110619

 

Det kræver en del at holde haven frodig og frisk på denne årstid, men det er noget, vi virkelig arbejder på.

 

claus20150812_110409

 

Som det vil fremgå, er store dele af haven på denne årstid domineret af farverne violet, lilla, rosa og blåt.

 

Jeg bliver altså rigtig glad, når jeg ser haven nu.

22 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  tænker ofte på om man mon kan se din have fra en af de mange sattelitter som våger over os. De småkku nuancer du kører lige nu, måtte da hjertens gerne kunne ses ude i rummet også, til glæde for mange mange flere. Elsker din have.
  Rigtig god weekend. Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 2. Det ser lækkert og frodigt ud og sikke en højde, der er på stauderne. Den takshæk er virkelig skarp og flot. Har lige sat takshække selv, men der er laaaang vej endnu. Men godt at se, hvor fint det kan ende med at blive. Farverne er så kraftige og smukke i august.
  Kh Mette K. Eriksen

  SvarSlet
 3. Det brukar vara underbart i aug, men i år vet jag inte riktigt hur det är regn och blåst så det mesta är tråkigt i blomväg här hos oss på kolonin. Hoppet står till det varma vädret de lovar ska komma. för så här tidig höst vill inte jag ha.
  Ha det gott och njut hos dig där vädret verkar vara bättre än här.
  Kram Meta

  SvarSlet
 4. Gartnerprøven er bestået! Det hele ser så velplejet ud.
  Det er nogle flotte farvesammensætninger, der er i bedene. Sommerfuglebuskenes blå farver kvikker bedene op.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 5. Hold da vældig for en sensommerhave, man mister jo helt pusten helt herovre på Amager! Hvor er det bare smukt! Tillykke og godt gået til dig og dine dygtige havealfer :-) knus Tina

  SvarSlet
 6. Åh hvor er der smukt! Ja, det er en kunst at få planterne til at se smukke ud i august - jeg er vist ikke helt det sted endnu ... I hvert fald ikke alle steder i haven.

  Og hvor er det nogle skønne farver, du har i haven i år - lidt mere lilla/pink end sidste år, synes jeg.

  Mon nogle kan fortælle mig, hvad den pink staude, som er på billede 1 og i forgrunden på billede 5 hedder? Den vil jeg gerne have i min have.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon det er Monarda (Hestemynte) du tænker på?

   Slet
 7. Hej Claus!
  Uhmmmm, hvor ser det dejligt frodigt, meget friskt og SMUKT ud, med farverne hækkene, ja faktisk det hele:-)))))
  Det er sjovt det med at lege have-man opdager hele tiden nye lag, et af dem jeg har opdaget er netop haven nu-så skønt med inspirerende indlæg:-)))
  Med hilsner og fortsat rigtig god august fra Anette

  SvarSlet
 8. Lækre billeder fra din skønne have :-). Den kan du også med rette være stolt af. Tak fordi du deler den med os, det er til stor inspiration for mig. Kh Mette

  SvarSlet
 9. Din augusthave er også virkelig smuk, jeg fristes til at sige smukkest på denne årstid, men det er jo svært at sige - hver årstid sin charme i din have synes jeg:-)
  Jeg er vild med sensommeren - august og september, frodigheden tager til og det hele bliver mere pjusket og der kan høstes frugt og grønt. Desværre nærmer sæsonens slutning sig så også, men det er jo vilkårene;)

  SvarSlet
 10. Jeg ville også være meget glad for haven i august - hvis altså min så ud som din på disse skønne billeder. Men det gør den ikke. Heldigvis har jeg noget kønt at kigge på ud for køkkenvinduet. Lige p.t. tynder jeg min række med katteurt ud og flytter over på et stykke skråning, hvor der igen er rykket skvalderkål op. Men det skal nu nok blive pænt næste år. Og et andet stykke er lige plantet til med Rozanne storkenæb - også efter en rydning af skvalderkål. Det er med at plante det, der kan hamle op.

  Et stykke af haven/skråningen er dog allerede opgivet for i år. Men hvor jeg dog nyder dine dejlige billeder - tak for dem.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Dejlige billeder, dine gæster har da noget at glæde sig til.
  Trods den blandede sommer er vores have osse fuld af farver, det er dog især floxene der dominerer. Og løvemund, dem kan sneglene ikke lide, så dem satser jeg på til hulfyld næste år.
  Som en trøst til Hannemor, du er ikke ene om at ha store stykker med skvalderkål. Jeg prøver at rense lidt af gangen og så plante til med hosta, storkenæb og bispehat. De er gode kriger.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige været en hurtig runde på bloggene. Kan altså ikke forstå hvor "alt det" regn er henne så mange snakker om. Her er der kun kommer nogle irreternde pjatbyger, der kun gør èn våd men ikke går i jorden. Jeg kunne godt bruge en ordentlig nats stille regn, og så fint lunt vejr et par uger.
   Jeg håber I får fint vejr til haveweekenden.
   Gunvor

   Slet
 12. Hej. Sikken en frodighed og blomsterrigdom, du kan vise frem. Jeg tænker nok, at havegæsterne bliver begejstrede. Jeg håber, vejret bliver lidt mere solrigt, inden det hele er forbi.

  SvarSlet
 13. Hvor er det smukt i din have nu - skønt at se, at dine medarbejdere holder haven så flot!

  SvarSlet
 14. Hej Claus. Jeg har et gartnerspørgsmål! Nu står den røde Kvan med store skærme, hvad gør du/I, for at du igen har den plante, til næste år??????????? På forhånd tak! Kærlig hilsen Gitte Augustesen

  SvarSlet
 15. Hej Claus. Jeg har et gartnerspørgsmål! Nu står den røde Kvan med store skærme, hvad gør du/I, for at du igen har den plante, til næste år??????????? På forhånd tak! Kærlig hilsen Gitte Augustesen

  SvarSlet
 16. Du sår dem bare - enten i en potte og lader den stå ude vinteren over eller også direkte i jorden, så kommer der helt af sig selv nye planter; men det er en toårige plante, dvs at du skal vente to år på at få blomster.
  Held og lykke

  SvarSlet
 17. Sååå vackert Claus! Känner igen mig i det där att det krävs en hel del fix&trix för att hålla trädgården fin när det går in i sensommar och höst. Men mycket njutning också, hoppas att du får tid att bara gå omkring och älska trädgården nu när du är hemma igen! :-)
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 18. Din trädgård ser fantastisk ut! Augusti är inte min favorit, eftersom jag måste gå tillbaka till jobbet i skolan och har inte så mycket tid att syssla i trädgården. Här i Finlad är det också mörkare och kallare och vi har gula blad i träden. Det är ju sant att allt är så "stort" och frodigt i augusti.

  Ha en fin och solig söndag!

  Kram frän Finland
  Satu

  SvarSlet
 19. Kære Claus.
  August er næsten også den smukkeste måned i din have. Men hver årstid er jo dejlig.
  Vi har dumpet "gartner-prøven", vores roser trænger til at blive soigneret, men nu skulle det blive solskin og så er det sjovere end når det er vådt og sjasket.
  Tak for de meget smukke billeder fra haven, de gør os så glade.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Det er nogle meget flotte billeder og farver i haven din lige nu Jeg syntes at min have bærre præg af nogle stærke og hårde regnskyl - men sådan er det nok mange steder
  Men dejligt at dine gartnere har bestået gartnerprøven
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet