En dejlig sommer

Ja, det synes jeg, at det har været. Jeg ved godt, at nogen finder sommeren trist, regnfuld og kølig.

 

claus20160813_133206

 

claus20160813_134054

 

Men sådan har jeg det ikke. Jeg har kunnet leve længe på det fine forår, og at vejret så er så herligt her i september, sætter kun prikken over i´et.

 

claus20160813_133801

 

claus20160806_192205

 

Jeg er allerede i gang med at forberede næste år, og det står mig klart, at jeg må have (endnu) flere dahliaer.

 

claus20160817_173729

 

claus20160818_192057

 

Dahliaerne stråler stadig og danner smukke farveklatter i krukkehaverne.

 

Jeg er i gang med at finde nye sorter, som jeg kan inddrage næste år. Det bliver en fest.

 

claus20160817_194542 claus20160817_194439

 

Dahliaer er også skønne i buketter og dekorationer, og i denne sæson har jeg brugt dem ivrigt, fordi jeg sæsonen igennem har arbejdet på en ny bog, der udkommer midt i november.

 

claus20160919_141119 claus20160919_142126

 

I den nye bog, der hedder Blomster året rundt, viser jeg buketter, dekorationer, kranse, kurve og andet pyntet med blomster.

 

claus20160919_134451

28 kommentarer:

 1. Her hos mig på Amager har det været en fantastisk sommer, kun for lidt regn, men det tæller ikke som klage. Vidunderlig sommer ! Er så enighed Dahlia, du fik vovet mig ud i det eventyr , det har jeg ikke fortrudt , sikke buketter jeg har lavet, og dekorationer. Det kommer dog også an på om jeg forstår at opbevare dem udenfor krukken. Det bliver spændende. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina.
   Må jeg komme med en idé til opbevaring?
   Hvis du har plads, så tag krukkerne ind og lad knoldene blive i jorden. Næste forår er de så tilpas tørre,... de skal ikke vandes,...at du kan fjerne den gamle jord og give dem noget nyt. Knoldene er fine saftspændte og kommer hurtigt i gang når de bliver vandet.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  2. Tusinde tak sødeste Eliane, beklager at jeg først svarer nu, jeg ligger helt underdrejet i arbejdet med min hjemmeside. Det beskriver var det jeg gjorde sidste år og det gik så fint. Men iår har jeg haft Dahlia ude af potterne og i jorden. Så spørgsmålet er om jeg skal tage dem optog putte i potter eller pakke dem i andet og opbevare i løgkasser? Knus Tina

   Slet
 2. Uh, det har også været en skøn sommer her på Sydsjælland. Jeg har lavet et stort georginebed i år, blandt andet med georginer fra Bilka med dit billede på pakken :-) Det har været - og er - en kæmpe fornøjelse at have georginer der pynter både i haven og i buketter inden døre.

  SvarSlet
 3. Hej Claus!
  Jeg syntes det har været en underlig sommer, men har nu alligevel stor nydt den:-)
  Jeg er også ved at planlægge næste års dahlia sæson, jeg har virkelig lært noget af den i år, ifht snegle, højder, farver;-)
  Det er ufatteligt smukke billeder du viser, med de lækreste farver, guf for øjet, og kunne de spises ville de være perfekt krydret-som en hovedret:P
  Rigtig god fornøjelse med tilblivelsen af den nye bog, og den dejligste dag.
  Med hilsner Anette
  PS tak for indlægget

  SvarSlet
 4. Jeg synes også, vi har haft en skøn sommer - måske en anelse for varmt her til sidst:) Smukke billeder, du viser. Jeg holder også meget at dahliaer.

  SvarSlet
 5. Det har været en dejlig sommer - har selv en del Dahlia i sommerhuset, de er bare så skønne og det er en glæde bare at kunne klippe til buketter og nyde hjemme i KBH ;-) Det bliver spændende at se hvad du finder på af nye sorter. Smukke billeder og buketter.

  SvarSlet
 6. Flotte billeder fra din skønne dejlige have.
  Skønne dejlige farver.Her i skovhaven er der en frodighed uden lige. Jeg har lige haft åben have i weekenden, dejligt med mange glade havegæster.(100) Det var ren haveguf for mig, da jeg sad på en stol på terrassen og holdt hof. Jeg havde fået orlov fra sygehuset både lørdag og søndag .

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Her på Vestkysten har det været en dejlig sommer, lidt for megen blæst men i disse dage bliver der virkelig rådet bod på dette ;0)
  Jeg beundrer dine mange fine Dahlier/Georginer. De strutter af sundhed og så er de i den grad med til at give haven liv her i sensommeren.
  Glæder mig til din ny bog. Måske du også skriver en bog om Dahlier, det ville være lykken.
  Kærlige hilsner, Iris.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Sommeren har været en trist affære med overskyet, kulde og regn her i Odense N. Til gengæld nyder vi sensommeren, det er skønt med sol og varme. Vores dahlia blomstrer fint nu, men var længe om at komme i gang.
  Det er fantastisk så smukt din krukkehave står. Det er et stort arbejde at holde det så smukt.
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
 9. Smukt med de flotte farver, og så fin struktur af blomsternes blade, der danner et mønster.

  SvarSlet
 10. herlige dahliaer, man kan se de ikke mangler vand. Det har været en mangelvare her på det midterste Sjælland denne sommer. Lige nu hænger alt, osse om morgenen. Men dog har sommeren været fin nok, lidt blandet, men vi har da kunnet sidde ude i mange aftner.
  god arbejdslyst med det nye "barn"
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 11. Ja, dahlior kan man inte få för många av! De räddar verkligen trädgården så här års. Vilka underbara färger i dina buketter. Ser fram emot din bok - håller utkik!
  Kram från Malmö
  Elin

  SvarSlet
 12. Sikken nogle farvestrålende bede. Det ser virkelig godt ud. Dahlier er ikke til at undvære og de bidrager med så meget her i sensommer/efterår.

  SvarSlet
 13. Jeg har nu været godt tilfreds med sommeren her i Gladsaxe :) Selvom juli var regnfuld, så gjorde det jo at det hele stod smukt og grønt da solen vente tilbage. Og den sensommer vi har er jo helt fantastisk og en man kan leve længe på. Dine dahlia er helt fantastiske! Jeg har ikke haft så stort held med dem i år, så næste år køber jeg nye knolde. Men det er også sjovt at få nye i krukkerne ;)
  Mange hilsner Vibeke

  SvarSlet
 14. Hei Claus, nydelige dahliaer hos deg... Hos meg har de også blomstret, men det er vanskelig med overvintring, har ikke stor lagringsplass til potter. I Norge har vi hatt en helt fantastisk sensommer, det lever jeg lenge på!
  Så hyggelig å hilse på deg da du var i Oslo med dine blomsterarrangementer for litt siden! Jeg gleder meg over min vase.
  Veldig hyggelig om du vil besøke min blogg!
  Mange hilsner, Ida

  SvarSlet
 15. Jeg synes nu bestemt heller ikke, sommeren har været værst - men sensommeren nu her, den er da næsten endnu smukkere (:

  - Anne

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Fantastiske billeder af en fantastisk have, kreeret af en fantastisk mand.... Fantastisk er et fantastisk skønt ord 😉
  Glæder mig til din nye bog.
  Jeg ønsker dig en herlig dag 🌸

  Kærlig hilsen Lone

  SvarSlet
 17. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 18. Smukke, smukke farver! Jeg ønsker mig også flere dahlia næste år - og færre dræbersnegle til at spise af dem!

  SvarSlet
 19. Keep posting such good and meaningful articles. Good Job.

  SvarSlet
 20. Smukke billeder af dine krukker,jeg kunne tænke mig at vide hvordan du vander dem er det enkeltvis,hvilket ser lidt besværligt ud da det hele gror så flot ind i og omkring hinanden.Eller er der sat spreder til i nogle timer,jeg har drivhus og kun ca.50 krukker og det tager mig en times tid at vande det.Men måske har du en speciel vande krukker gartner der arbejder med det hele dagen.
  Lyder spændende med den nye bog
  Hilsener Brita

  SvarSlet
 21. Helle Aagaard, Sydfyn27. september 2016 kl. 15.07

  Jeg er helt enig med dig Claus ... sommeren startede jo omkring 1. maj og den fortsætter jo rask væk . dog med off-perioder og regn, men det er jo også godt når man er en lille plante der skal trives og vokse.

  Hvor ser det skønt ud med alle de dejlige dahliaer og så lige dine limegrønne solhatte også. Sidstnævnte har jeg købt mig fattig i igennem årene, men de VIL IKKE hos mig desværre.
  Jeg ønsker dig en fortsat skøn "sommerdag" selvom det er oktober om ganske få dage. Det er da haveglæde
  knus fra Helle Aagaard. Sydfyn

  SvarSlet
 22. Hej Claus

  Jeg elsker billederne fra dit drivhus - de Kenzo-farver er jeg helt vild med! Jeg er også i gang med at planlægge næste års have og synes, det har været en dejlig sæson. Dahliaerne blomstrer stadig flittigt hos mig. Jeg har anlagt to nye staudebede, som jeg glæder mig til at plante til.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 23. Kære Claus
  Det er nogle meget skønne billeder med alle farver og alle de fantastiske planter i krukker - her i Odense syntes jeg vi ðesværre har haft en del overskyet vejr i dagtimerne - men til gengæld har der været mange fantastiske dejlige aftener - det har jeg nydt - både med trøje og uden trøje
  Men super skønt m denne her vidunderlige sensommer .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
 24. Ja, det har i sandhed været en skøn sommer:-)
  Vi har jo også stornydt den på skibet.

  SvarSlet
 25. Hvor jeg dog nyder de mange smukke og farverige billeder. Jeg har kun en enkelt dahlia. Og jeg snød i år og købte den i fuld blomst. Men jeg tror da, at jeg vil følge Elianes råd og sætte potten i garagen med knoldene i jorden vinteren over, og se, om den vil igen næste år. Jeg har nydt sommeren. Jeg er jo så heldig at være hjemmegående nu, så både juni og her i september er nydt i fulde drag. Her har vi manglet vand i september, men der kommer lidt i dag - så jeg sidder og nyder regnen. Men ellers lægger jeg løg og klipper ned - lidt vemodigt med disse efterårsgøremål. Men så kan man jo bare begynde at planlægge og drømme om næste års sæson.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 26. Helt enig Claus. En helt igennem skøn sommer.. - Syntes nu altid sommeren er skøn!
  Herligt at læse dit indlæg her, bloggen kan altså noget helt specielt :-)
  Bedste hilsner til dig og hundebasserne.
  Frederik

  SvarSlet