Har I prøvet at tage stiklinger?

Det er ikke svært, og jeg må indrømme, at jeg er helt bidt af det. Lige nu er det tid til at tage pelargoniestiklinger. Især, hvis man har nogle overvintrende eksemplarer af slagsen, der er blevet ranglede og skal klippes ned - se ugens i Haveklubben. Man kan også købe færdige planter og ’skille dem ad’.

 

 

Her går det rigtig godt! Vi har meget travlt med blandt andet at så, og snart begynder vi at plante krukker til med for eksempel stauder, der fint tåler nogle frostgrader.

 

Bilkas Havecentre får hele tiden nye varer hjem, og her vil jeg skrive lidt om ugens tilbud.

 

Udklip1

 

Blandt andet har jeg et stort udvalgt af pæonknolde med mange skønne sorter. Knoldene skal blot dækkes med ganske lidt jord.

 

Jeg er sikker på, at nogle af jeg har prøvet ’Claus Dalbys Krukkemuld’. Det er et produkt, jeg er stolt af, og jeg tøver ikke med at sige, at det er det bedste på markedet. Det er en professionel gartnerkvalitet, tilsat lergranulat (der holder på vand og næringsstoffer), komposteret kodgødning - og vigtigst af alt: langtidsvirkende gødning nok til en hel sæson. I skal altså ikke tænke på at gøde, når først I har plantet i denne muld. Jeg kan kun sige: Prøv den! I vil bliver forbavset over, hvor meget planterne strutter. Her kan det ikke betale sig at spare.

.

Gødning kan være en helt jungle, men i mit sortiment finder I, alt hvad I har brug for til blomsterhaven. Både konventionel gødning og naturgødning.

 

Udklip2 - Kopi

 

Jeg tilbyder også de skønneste forårsbebudere: Akelejer, forskellige primulaer og velduftende martsvioler i flere farver.

 

Og så må jeg spørge: Kender I den mørkbladede hyld med rosa blomster? Hvis ikke, skal I stærkt overveje at købe den.

 

Sidste år besøgte jeg Europas største syrenplanteskole og købte nogle helt særlige sorter. Blandt andet den tofarvede ’Sensation’. Den kan man også kun elske.

 

Engelske roser har jeg en svaghed for. Især de purpurfarvede. Her er ’Darcey Bussel’ et must..

 

Og så skal jeg nævne, at vi i denne uge har nogle særligt udvalgte stedmoder og hornvioler. Prøv lige at google stedmoder ’Delta Lavender’, stedmoder ’Delta Pink Shades’, Viola cornuta ’Penny Rasberry’ og Viola cornuta ’Penny Primrose’. Sidstnævnte har den mest delikate måneskinsgule farve.

 

Jeg skal lige sige, at vi desværre ikke har fået leveret den viste stedmoder ’Sizzle Frizzle Burgundy’.

 

Udklip3 - Kopi

 

Sidst vil jeg nævne, at jeg også rådgiver Bilkas Havecentre, hvad stueplanter angår. I denne uge er denne skønne limegrønne fruesko på programmet.

 

Håber på nogle gode forårsdage og ønsker jer en rigtig god weekend.

14 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Hvor er det dejligt du stadig kører bloggen og stadig orienterer om guf og goodies i Bilka. Fik min gødning og min højt skattede CD-krukkemuld. Den kan jeg gå ind for hele 200%. Jeg har benyttet mig af den hver forår og summer siden den kom på markedet, og du den ER GOD. Masser af blomster og længere blomstring. Håber produktionen vil fortsætte ... Jeg er kritisk mht. jord men CD-muld er en sikker vinder.
  Forresten ..... du fortalte at 'Old English-vasen' ville blive produceret i Opalineglas, og jeg venter tålmodigt, synes jeg selv. Kan jeg ønske mig vasen til min fødselsdag eller ...??
  Tusind tak for indlægget.
  Kærligste hilsner Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris, tak for dine altid søde ord. Og ja, som du nu ved, kan vasen fås i opalhvid. Kh Claus

   Slet
 2. Åhh sikke de mange dejlige tilbud du har i Bilka Claus. Ærgerligt jeg næsten aldrig har mulighed for at komme derind, men skønne og lækre sager er det. God martsdag herfra
  Helle Aagaard,Sydfyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle, ja, man kan jo ikke nå det hele, men tak for dine søde ord. Kh Claus

   Slet
 3. Kanskje jeg endelig kan få tak i Claus Dalby krukkejord i mai!!? Da skal vi en tur til Danmark. Mulig det ikke er lov å innføre den, men hva gjør man ikke? Det kunne være moro å prøve, selv om vi nok ikke får med en mengde som dekker behovet - for det er noen sekker som går med hvert år, det begynner å nærme seg en pall.. Det blir uansett besøk på Bilka i mai:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hilse, uha jeg ved sørme ikke, om man må indføre jord/muld til Norge. Dbh Claus

   Slet
 4. Tillykke med fødselsdagen. Håber du får en rigtig dejlig dag

  SvarSlet
 5. Jeg er meget begejstret for krukkemulden. Jeg køber den hver år, og den får virkelig mine krukkeplanter til at strutte. Jeg bor lidt langt fra en Bilka, men jeg var en tur i Kolding i går, og lagde vejen forbi Bilka. Desværre var den muld, de havde, produceret den 31.01., og mulden skal jo helst bruges inden for et par måneder. Da jeg først planter hovedparten af mine krukker til i starten af maj, turde jeg ikke købe den, da jeg var bange for at der til den tid er frigivet for meget gødning i mulden.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elna, jeg forstår godt, at du går udenom mulden, men ... problemet med holdbarheden opstår først, når det bliver over tyve grader ude. Men jeg lover dig, at friske forsyninger er på vej. Dbh Claus

   Slet
 6. Kære Claus.
  Vi ønsker dig hjerteligt tillykke med fødselsdagen og glæde og lykke i dit nye år. Må din dag blive travl og med dejligt solskin.
  Kærlige tanker fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære venner, tusind, tusind tak for jeres søde hilsen. Kh Claus

   Slet
 7. Kære Claus. Tillykke med fødselsdagen, ønsker dig en rigtig dejlig dag, som forhåbentlig giver tid til en runde i din dejlige have.PS. jeg anvender også din krukkemuld og er super glad for den :-). Tak fordi du fik min haveglæde til at blusse op og jeg sætter stor pris på al den inspiration du giver mig (nu elsker jeg gul :-)). Mange hilsner fra Mette (Nyborg)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette, det glæder mig oprigtigt at kunne inspirere. Tak for dine søde ord. Og tak for lykønskningen. Dbh Claus

   Slet