Claus Dalbys Haveklub

Seertallene er i frit fald, når det handler om de store kanaler som DR og TV2. Det er ikke mere en naturlig ting, at man sætter sig ned foran fjernsynet kl. 19.30.

 

Jeg er så heldig at have været med på TV siden monopolets dage. Efterhånden er det snart fyrre år siden, at jeg som stor knægt var på tv første gang. Det var dengang, jeg begyndte min karriere som tryllekunstner. Jeg var temmelig ofte på skærmen og blev endda hentet ind af Otto Leisner.

 

Dengang reklamerede jeg med sloganet ’Kendt fra TV’. Det var virkelig en blåstempling.

 

For en snes år siden dukkede jeg så op som havemand i Anne Justs ikoniske udsendelser, Haven i Hune, der fra tid til anden bliver genudsendt af DR. I alt 30 udsendelser blev det til. En stor glæde.

 

Senere stod jeg på egne ben i udsendelser som Drivhusdrømme, Drømmehaver, Jul hos Claus Dalbys etc.

 

Men … i dag tør man ikke at lave ’langsomt’ tv af skræk for, at seerne falder fra. En have skal stables på benene på en dag eller to, eller det skal være en konkurrence, hvor f.eks. en taghave, en japansk have og en landbohave skal dyste om at være den smukkeste!

 

Jeg har gennem årene fået en del forespørgsler om at medvirke i sådanne udsendelser som dommer eller lignende, og jeg har hver gang takket pænt nej.

 

Jeg elsker at lave tv, men bliver nødt til at se i øjnene, at tiden nok er løbet fra den genre, jeg står for.

 

Derfor har jeg med mit nye tiltag ’Claus Dalbys Haveklub’ startet min egen lille tv-kanal.

 

AM6A2415org_thumb[1]

 

Grundideen er, at jeg hver uge publicerer en video, optaget og klippet af en professionel tv-fotograf, der også arbejder for de store landskanaler. Udsendelserne, der er på en halv snes minutter, er i stil med det, jeg lavede i gamle dage på tv,

 

Det er klart, at det er ret omkostningsrigt at producere et halv hundrede udsendelser om året, og derfor koster det også af være medlem af klubben. Nogle vil måske mene, at det er lidt kontroversielt, når jeg nu gennem en del år har blogget helt gratis. Her har jeg selv lavet videoer, dog i en kvalitet, som jeg ikke er stolt af. Derfor er der nu også lukket ned for dem.

 

Jeg er blevet meget, meget positivt overrasket over de mange medlemmer, der nu er i klubben, blot fjorten dage efter, at jeg åbnede op for tilmeldinger. Mere end 600 har nu meldt sig ind, og før vi ser os om, er vi over 1000.

 

Jeg har arbejdet på haveklubprojektet i over et halvt år, og i går publicerede jeg så den første klubvideo, der handler om at få succes med såning og prikling. Jeg takker for den store, store respons på denne film, som I kan se en lille teaser til herunder.

 

 

Og hvad er så prisen? Jo, hvis man vil tegne et basismedlemskab, koster det kr. 59,- per måned. Altså cirka det samme som et magasin. Der er ingen binding - og første måned er gratis. Det vil sige, at der først bliver trukket penge efter en måned; dog skal man huske at melde sig ud inden den 10.

 

Ud over basismedlemskabet tilbyder jeg desuden Sølv og Guld, og jeg kan fortælle, at næsten 400 personer fra hele Skandinavien nu har købt et Guldmedlemskab. Det skyldes helt sikkert, at en af de mange fordele her, er, at man en gang om året inviteres til et eksklusivt besøg i haven. Læs mere her.

 

Jeg vil gerne invitere jer ind i klubben, så I kan kigge jer lidt rundt. Her ligger en del gratis videoer, som I selvfølgelig er velkomne til at kigge på. Klik her:

29 kommentarer:

 1. Kære Claus det er et fantastik projekt du har lavet og jeg er utrolig glad for at kunne deltage i haveinteressen som vi alle i klubben er sammen om. Om det er store eller små haver, en altan eller et par krukker ved hoveddøren, alle kan være med.
  Glæder mig til næste torsdags video. Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Tak. Hvem mon skriver her?

   Slet
 2. Der er ingen tvivl om at det bliver en succes - igen. For vi har brug for en HaveFar. Jeg melder mig ind i dag og glæder mig til at være en del af fællesskabet. Tak for dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde hilsen. Hvem vil ikke gerne benævnes 'Havefar'. Jeg vil gerne, tusind tak. Kh Claus

   Slet
 3. Respekt for dig at du takker nej, til de quikhaveudsendelser. Sandt at sige ser jeg dem aldrig, de er for poppede til min smag.
  Et medlemskab er skrevet på fødls`dag ønskeseddelen, meen jo der står jo osse "tusind" bøger, skrevet af en vis herre. Så familien har noget at vælge imellem, hi hi.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gunvor, det er godt med noget at vælge imellem. Kh Claus

   Slet
 4. Tillykke med klubben, Claus. Det er virkelig et fint projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone, Tusind tak. Du ved, at jeg er en stor beundrer af HAVEFOLKET; og alt det, I gør. Kh Claus

   Slet
 5. Kære Claus

  Jeg er helt med på hvad du mener: tidens rastløse uro - hvor alt tilsyneladende skal gå hurtigere og hurtigere – har for længst har holdt sit indtog i tv-branchen, som om man helt har mistet troen på at det moderne menneske evner at fordybe og engagere sig. Det er synd. Og derfor både sundt og godt med alternativer til reality-tv-optikken, hvor alt blegner og dør hen, når projektørerne slukkes.

  Det gør bestemt ikke noget du har takket nej til at medvirke og blive spændt for den vogn;-)

  Jeg tror langt fra jeg er den eneste, der sætter meget, meget stor pris på dine videoer; jeg elskede de ’gamle’, hvor du selv gik rundt med kameraet i din have, men jeg må altså også sige at dine videoer på din nye ”havekanal ” både er så professionelle og personlige, at man ikke kan andet end at blive virkelig glad.

  Forsæt endelig med det!!!

  Bedste hilsener:

  Fru Barlach

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Fru Barlach, Tak for dit indlæg. Jeg er så glad for, at jeg nu har min egen lille 'tv-kanal', som I er mange, der har meldt jer til. At formidle holder jeg rigtig meget af, og jeg takker for de mange postive kommentarer, jeg har fået på klubbens første egentlige video om såning. Glæder mig til at vende tilbage med en ny video i næste uge. Kh Claus

   Slet
 6. Kære Claus Jeg er så enig omkring det med TV, synd og skam, at der ikke er tid længere til ordentlig programmer hvor der er mulighed for fordybelse. Man får jo stress af mange af nutidens programmer. Så skønt at du har åbnet denne Haveklub hvor der er tid til at få vist tingene ordentlig eller at dvæle ved dine skønne planter. Tak for initiativet. Knus Tina

  SvarSlet
 7. Kære Tina, tak fordi du altid er så positiv omkring min gøren og laden. Kh Claus

  SvarSlet
 8. God morgen Claus
  Det er altså helt utroligt at du næsten altid har været på tv. Tryllekunstner, er du stadig, du kan frembringe det mest utrolige.
  Og nu blev min opmærksomhed afledt af videoen om den frodige have-altså det er så fantastisk, så smukt så sanseligt, og frem for alt FRODIGT.
  Jeg fatter ikke danskerne ikke er til slow have tv, der findes næsten ikke noget bedre, alt kommer ned i gear, og man har tid til fordybelse.
  Ha en god søndag, også lige endnu engang stort TILLYKKE med haveklubben, og det flotte antal deltagere.
  Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. glemte helt at sige tak fordi jeg kan sidde og kigge de lækre videoer, nu er sensommerhaven på skærmen:-)

   Slet
 9. Jeg har endnu ikke set de videoer, du fortæller om her, men den første om såning, og bedst som man tror, man ved det hele, kommer du med nye fif, tak for dem.

  Du er ikke den eneste, der savner det "langsomme fjernsyn", så dejligt du nu tager sagen i egen hånd.

  Mange hilsener fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette, herligt, at der også var nogle fif, du ikke kendte. Håber og tror på, at der kommer mange flere af dem i klubben. Kh Claus

   Slet
 10. Kære Claus
  Tak for videoen. Den er lige i skabet: god, udførlig, forståelig, professionelt og lækkert sat op. Frem for alt fylder den mig med ro og stille forventningsglæde. Vi går en god tid i møde, siger jeg, der ikke engang selv kommer til at så i år. Alligevel nyder jeg din video, for den er flot lavet.
  Kærlig knus, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Lisbeth, herligt, at du nu også er med i klubben, og at du fik udbytte af den første video. Jeg er så glad for, at du er med på 'holdet'. Kh Claus

  SvarSlet
 12. ....et stort, stort tillykke med kanalen her fra.

  bh
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kjeld, Tak tak skal du have. Herligt, at du også er med i klubben. Kh Claus

   Slet
 13. Held og lykke selvom det er ikke for os som bor langt vaek.
  Jeg savner dine indlaeg med billeder eller videoer og kan forstaa at det er slut, mange tak for de aar hvor jeg hver dag tog en tur forbi din blog for at se om der var nyt, altid inspirerende,altid noget at lere.
  Ingenting er for altid og det er sundt at evolucionere,forandring fryder og det er sikkert det bliver stor suces son alt hvad du finder paa!Hilsen A.Bonaerensis

  SvarSlet
  Svar
  1. Haveklubben er for alle, uanset hvor de bor. Selvfølgelig er det besværligt med havebesøg og foredrag, men videoerne kan da ses overalt. Du skal vide, at jeg har glædet mig meget over dine kommentarer hen over årene. Tak for dem. Du får det til at lyde så definitivt slut. Men jeg er her stadig. Kh Claus

   Slet
 14. Kære Claus.
  Stort tillykke med dit nye og spændende projekt. Jeg er også en af dem savner "ordentligt" havetv..... men jeg priser mig lykkelig over at have set og suget til mig af dine "Drivhusdrømme" som for efterhånden flere år siden blev vist. Her fik vi uendeligt meget inspiration og masser af gode ideer og indput. Det er dig og dine tv programmer vi giver æren for vores haveliv - vores dejlige haveliv.
  Vi har ikke meldt os ind i din klub af den årsag at vi med store planer og projekter netop i haven, må bruge pengene dér. Men hvem ved om vi ikke kommer med senere.... :-)
  SKØN weekend til dig.
  KNUS Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susan, tak for din søde hilsen. Selvfølgelig på man prioritere. Fuld forståëlse herfra. Kh Claus

   Slet
 15. Kære Claus tillykke med haveklubben, det er så fint det hele.

  SvarSlet
 16. Jag gillar dina nya filmer även om de gamla också var bra. Det är också trevligt att se dig eftersom du förmedlar en sån positiv energi och entusiasm. Lycka till med ditt nya prtojekt! Kära hälsningar från Lilian

  SvarSlet
  Svar
  1. Også en stor tak til dig. Kh Claus

   Slet