En dejlig dag

Nu blev det lunere, og hvor er det skønt.  Jeg må indrømme, at det først er de seneste par uger, jeg virkelig har længtes. Inden da havde jeg så travlt med min bog, Nordiske haver, der netop er udkommet.

 

image

 

Den er på lager nu og kan bestilles på www.klematis.dk. 

 

I bogen portrætterer jeg en række sublime danske, svenske, norske og finske haver. På min rejse gennem Norden fra syd til nord og næsten helt op til polarcirklen, har jeg besøgt vidt forskellige haver, der viser, hvordan klimaet og den omliggende natur er afgørende for havernes udformning.

 

Hvis I vil se bogen, kan I klikke her. 

 

Endelig vil jeg fortælle om særlige tilbud i Bilka i denne uge. Det gælder blandt andet nogle helt fantastiske lupiner, som det er lykkedes at skaffe i et begrænset antal. De kommer fra det engelske firma West Country Lupins, og det er meget, meget sjældent, at man ser dem til salg herhjemme.

 

Da vi for nogle år siden havde lignende udvalg, stod folk i kø, før butikkerne åbnede. Som nævnt er der tale om begrænset antal, og lupinerne fås kun i Tilst, Kolding, Odense, Næstved og Hundige. De er i butikkerne nu. Men det gælder om at være hurtig.

 

De tre sorter er klare yndlinge her i haven: Den lyserøde ’Blossom’, den abrikosfarvede ’Salmon Star’ og helt mørkt purpurfarvede ’Masterpiece’.

 

image

image

   
   

Desuden er der et par andre planter, som jeg nødigt ville være foruden: Den lilla hortensia ’Deep Purple’ og den lavendelfarvede rose ’Lavender Flower Circus’, der sælges i blomst.

 

image

 

Jeg vil ønske jer en rigtig god forlænget weekend.

16 kommentarer:

 1. Kære Claus Et lille pip herfra det midtfynske, nettop hjemkommet fra bilka med de fleste af de skønheder du viser her. De var som kankelarker der sprang op i vognen ud i bilen, ind igen sådan foregik det 3 gange, nu håber jeg så, de er ligeså samarbejds villig til at komme i jorden også. Jeg kan se du har lavet meget fine videoer, men erkender blankt at jeg ikke har nået at se dem endnu derfor heller ikke nogen kommentar fra mig, men du er ikke glemt, men er nød til at prioritere min tid kraftigt og kræfter lige nu. Tillykke med din nye bog, glæder mig til at få fingerne i den. Rigtig god weekend Claus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia, dejligt at høre fra dig. Kh Claus

   Slet
 2. Ska bli intressant att kika i boken!

  SvarSlet
 3. Tillykke med endnu en skøn bogudgivelse Claus. Den vil blive endnu en fryd for øjet. Ha' en dejlig majdag med de dejligste dufte og stemninger derude.
  kh Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle, hyggeligt at høre fra dig. Kh Claus

   Slet
 4. Nordiske Haver vel ankommet her til Nivå - glæder mig til at læse den. Det er noget af et danske-havebøger-gap du udfylder - TAK 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne, ja, nordiske haver er ret ubeskrevne. Kh Claus

   Slet
 5. Et stort til lykke med endnu et pragteksemplar af en bog. Og de smukke lupiner lokker - men jeg kan forudse, at jeg nok kommer for sent. Jeg har et par grøftekanter indenfor overskuelig afstand, hvor jeg hvert efterår henter frø. Og lige nu har jeg sået frø fra Frøbutikken af hvide/beige lupiner. Og de er lige ved at bryde jordoverfladen. Så der er mange skønne gøremål p.t. Regn er trist - men det frisker så godt op i haven. Og det er altså nemmere, når det kommer fra oven - end fra en vandkande eller vandslange.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor, tak for din trofasthed. Ja, lupiner er skønne. Kh Claus

   Slet
 6. Kære Claus
  Dejlig læsning og jeg må lige få Jørgen til at bestille bogen - det er jo et sandt mesterværk af en bog - det er imponerende at du kan blive ved - men det glæder jeg mig over . Fik desværre ikke nogen lupiner de var udsolgt da jeg kom mandag - men sådan er det - ha en fortsat god uge .
  Kh Anita og Jørgen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita, ja, udvalget af lupiner var begrænset. Kh Claus

   Slet
 7. Endnu en flot bog fra din hånd. Jeg fik den med posten i går, og så har jeg jo næsten ikke været til at råbe op siden. Du har fundet mange virkelig spændende haver, og jeg synes, det er så flot, at du starter med Haven i Hune. Det var der, det begyndte for dig, men jeg tror også, vi er rigtig mange danske haveejere, der har hentet inspiration i Hune.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elna, tak for dine søde ord. Det var helt selvfølgeligt for mig at begynde med Haven i Hune. Kh Claus

   Slet
 8. Tror det er meget godt vi ikke har nogen Bilka her på Bornholm, for så havde jeg været en meget meget fattig kvinde :-) Bogen er lige så usandsynlig lækker som alle dine andre bøger, den ryger straks på ønskelisten. Mange varme forårshilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Fru Jensen, tak for din søde hilsen. Kh Claus

   Slet