Nu er det forår

Er det ikke fantastisk? Og at det tilmed er lidt lunere i vejret, gør det hele endnu skønnere. Ja, det har været koldt, men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget: Løgvæksterne holder meget længere. Er det varmt, futter de alt for hurtigt af.

 

Jeg er lige kommet hjem fra en tur til Holland sammen med Bilkas indkøbere.

 

claus20170503_162915

claus20170503_171939

 

Bilka-medarbejderne og jeg fløj fra Aalborg onsdag morgen kl. 6.20. Ærindet var at sammensætte efterårssortimentet af forårsløg - tulipaner og narcisser.

 

Vi besøgte flere løgavlere, og det betyder altså, vi bogstavelig talt er helt ude i markerne for at udvælge de bedste sorter.

 

claus20170504_093930

claus20170504_095524

 

Mens Bilka-medarbejdere holdt møder omkring logistik og økonomi tog jeg til Keukenhof, der er verdens største løgpark, hvortil små to millioner mennesker hvert år valfarter. Det er som ét stort showroom, og her leder jeg hvert år efter nye og spændende sorter. Kan I ikke godt forstå, at jeg føler mig privilegeret?

 

Jeg siger jer, at jeg har fundet nogle helt særlige sorter (se de forskellige billeder nedenfor), som bliver et særligt eksklusivt udvalg i Bilka i år.

 

claus20170503_153130

claus20170503_154436_01

claus20170503_121214

claus20170503_151528

 

I går Kl. 13.00 var jeg inviteret til en reception og frokost på Keukenhof Slot uden at ane, hvad det handlede om. Faktisk prøvede jeg at melde afbud, fordi jeg ikke syntes, at jeg havde tid. Men så fik jeg at vide, at det var vigtigt, at jeg kom.

 

Da jeg ankom, anede jeg slet ikke, at det var mig, der var receptionens centrum. Men det fandt jeg ud af. Repræsentanter for den hollandske løgindustri var officielt samlet, fordi de ønskede at hædre min indsats for udbredelsen af tulipanen som forårsblomsten over alle.

 

Og så kom den store overraskelse: Man havde valgt at opkalde en tulipan efter mig – ’Claus Dalby’. Og der er ikke noget, man sådan lige gør. Tulipanen er nu registreret i det officielle hollandske tulipanregister.

 

Der er tale om en ren skønhed. Der er en dobbelt måneskinsgul tulipan med et grønt strejf på ydersiden. Den ligner fuldstændig en pæon, og jeg tænker, at det er en af de smukkeste tulipaner, jeg nogensinde har set. Nogle få tusind løg kan forudbestilles fra om en måneds tid på Bilka.dk. Jeg skal nok fortælle om det er på bloggen.

 

IMG_2157

claus20170505_162737

claus20170505_162852

15 kommentarer:

 1. Tillykke med den flotte tulipan, og den store ære, det er helt vildt flot - næsten mere end da du "fik" rosen i Bogense.
  Keukenhof er vildt betagende, vi var der i påsken og aldrig har jeg set noget så smukt.
  Det må være en helt speciel oplevelse at gå rundt sammen med avlerne i tulipanmarkerne, glæder mig til at se hvad efterårets udvalg bliver.
  Knus

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  Sikke en ære og tillykke med det. De har valgt en meget smuk tulipan at give dit navn. Glæder mig for dig at de kunne overraske sådan en havemand med megen energi og mange dejlige projekter. Flot anerkendelse.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Jeg sidder her og er meget rørt ved at læse om din nye lækre, smukke sprøde, friske tulipan, og din overraskelse, masser af klapsalver så godt jeg kan lave dem, for sidder her alene;-) men jeg klapper:-)))))) TILLYKKE.
  Og tak for alle de dejlige imponerende smukke og lækre tulipan kig.
  Rigtig god weekend
  Solskindshilsner Anette

  SvarSlet
 4. Det er vist fortjent. Du har gjort meget for at tulipanerne har fundet vej til danskernes haver - i hvert fald har jeg fået mange flere end jeg havde før jeg læste med hos dig...

  SvarSlet
 5. Sikke en fantastisk tur du har været på Claus!
  Keukenhoff er så speciel og en stor oplevelse i sig selv. De tulipaner du viser er utroligt smukke - de ligner jo pæoner med den fylde de har.
  Og hvor er det flot at du sådan blev overrasket med en reception og oven i købet med en tulipan opkaldt efter dig! Det er fuldt fortjent og jeg forstår sandelig godt at du både er stolt og glad :D Det er vist kun de få forundt, både at ha en rose og en tulipan opkaldt efter sig. Og så endda nogle rigtig smukke af slagsen ;)
  Stort tillykke med det!
  Mange hilsner Vibeke

  SvarSlet
 6. Tillykke med tulipanen. Den kan du da kun være glad for, for den er noget af det smukkeste. Jeg kan se, at de dobbelte tulipaner kommer på banen til efteråret, og de kan bestemt også friste mig. Jeg håber, løgene er holdbare, så man kan have fornøjelse af dem gennem flere sæsoner.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 7. Et kæmpemæssigt stort tillykke til dig, skal også lyde fra mig. Det er en helt usædvanlig lækker tulipan, du her ligger navn til, som vil tilføre ethvert bed og enhver krukke skønhed. En tulipan som vil suge opmærksomhed og smil til sig. Lige som du gør :))

  SvarSlet
 8. Nøjj. Både en rose og en tulipan,, Tilstort lykke med det.
  En rigtig flot tulipan, den skal der garanteret blive run på til efteråret.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Tillykke med det, og sikke en smuk tulipan til en skøn hr. Dalby :-)
  Dens farve er også en du har arbejdet meget med, at overbevise os, der ikke bryder sig om gult om, at der er jo mange nuancer af gult, har DU lært mig ihvertfald, og din tulipans farve er jeg begyndt at kunne lide, og fylden i den er utrolig. Spændende hvad der dukker op i Bilka til efteråret. VH Carina

  SvarSlet
 10. Til lykke, til lykke med den fine titel. Og en skøn tulipan er det jo. Så kan man godt begynde at spare sammen til efterårets tulipanløgslægning.

  Jeg er ikke rejselysten, så superskønt, at du sender alle de smukke billeder, så man alligevel kan følge lidt med.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Gratulerer så mye!!! Tror ikke jeg har sett en lignende tulipan.
  Virkelig flott, og det var også de andre tulipanene som kommer i Bilka.
  Håper å få tak i noen av dem på vår Danmarkstur i august:-)
  Tenk hvis du kunne ha samarbeidet med en tilsvarende varehuskjede her
  i landet, det må kanskje forbli en drøm, men en veldig god en!
  Mvh
  Else Hilde K.

  SvarSlet
 12. Gratulerer. Noe så vakkert og vel fortjent!

  Vennlig hilsen Unni Stenseng

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Et hjerteligt tillykke fra os. Vi glæder os til at se den smukke tulipan i virkeligheden. Det er en stor ære, at få en blomst navngivet efter sig og den fortjener du, for uden dig var vi aldrig begyndt at lægge tulipaner i krukker.
  Vi sender dig mange kærlige tanker. John og Eliane

  SvarSlet
 14. Hjertelig tillykke,den er da også vildt flot.Det er også nogle flotte eksemplarer der er valgt til Bilka.Der er så arbejde igen med løglægning,men glæden vil da blive stor næste år.Det er lidt vildt at man allerede kan glædes over næste års have,men det må vel også siges at være meget positivt Hilsen brita

  SvarSlet