Her, inden havesæsonen for alvor tager sin begyndelse, har jeg ret travlt. Det skyldes, at jeg er i gang med endnu et bogprojekt. Og jeg tør godt sige, at dette er en bog, som en del har ventet på.
Det er jeg blevet bekræftet i rigtig mange gange hen over årene, hvor folk har spurgt mig; hvornår
kommer Selskabsplanter?
Jeg tænker, at det er en halv snes år siden, jeg luftede ideen om at skrive denne bog, der i bund og grund er et portræt og en beskrivelse af den have, jeg har skabt gennem mere end en snes år.
Hvorfor er den så ikke kommet før, vil nogle sikkert spørge.
Det hænger sammen med, at jeg hele tiden har tænkt, at jeg ville blive bedre og dygtigere og haven endnu mere imponerende.
Men for et års tiden besluttede jeg mig for, at nu var det nu! Og det skyldes især, at jeg i forbindelse med lanceringen af Claus Dalbys Haveklub også gerne ville præsentere et foredrag, der lægger op til bogen.
Sølv- og Guldmedlemskaberne omfatter netop invitation til et foredrag, og jeg er glad for at kunne fortælle, at datoerne nu er fastsat. Aarhus søndag den 15. april, København søndag den 22. april og Oslo lørdag den 28. april. I klubben er der mange norske medlemmer, og i stedet for, at I skal rejse herned til Danmark, kommer jeg op til jer.
Sølv- og Guldmedlemmer har gratis adgang. Det sælges billetter i løssalg til kr. 249,-, men som basismedlem eller ledsager til et Sølv- eller Guldmedlem kan der købes billetter til kr. 179,-. Også dette vender jeg tilbage til.
Måske er der nogle, der sidder og tænker på, hvad ordet Selskabsplanter egentlig dækker over. Jo, det er min oversættelse af det engelske begreb Plant Partners. Altså planter, der klæder hinanden.
Og det er det, denne bog handler om. Farver, former, løv og blomster, det sammen udgør en symbiose fra forår til sensommer. En beskrivelse, som jeg selv savnede, dengang jeg gik i gang. Den fandtes ikke og findes heller ikke i dag, men det råder jeg nu bod på.
Arbejdet med at kombinere løgvækster, stauder, sommerblomster, knoldvækster, buske og små træer har været en stor passion gennem mine mere end tyve år som havemenneske, og med denne bog skildrer jeg, hvad min passion har ført til.
Jeg tillader mig at kalde Selskabsplanter for mit svendestykke og glæder mig i den grad til at udgive bogen og fortælle om mine tanker og ideer til foredragene.
Billederne her er en lille smagsprøve fra bogen.
Når det gælder Haveklubbens ugentlige video, vil jeg også i denne gang invitere jer en tur til England; til en af de kendteste haver, nemlig Kifsgate. Dette ikoniske sted er skabt gennem tre generationer af tre kvinder over snart hundrede år. Et helt fortryllende sted.
I kan se videoen her.
Kære Claus.
SvarSletHvor vi glæder os til din bog om Selskabsplanter kommer. Når man som os har ganske lidt have, er det ekstra vigtigt at planterne passer sammen både i form og farve.
Vi er sikre på, at du er dygtig nok til at skrive en interessant bog om emnet.
Med ønsket om en skøn nye uge, sender vi kærlige tanker fra John og Eliane
Kære Eliane, kan fortælle, at jeg hygger mig vældigt med arbejdet. Kh Claus
SletDenne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.
SletHej Claus
SvarSletDet lyder spændende, det er en bog som jeg vil glæde mig til. Din have er smuk som altid på billederne.
Kære Lisbeth. Tusind tak.
SletDen glæder jeg mig til at se. Da mit havegen kom til live i 2005, var Den Levende Have min bibel og mon ikke Selskabsplanter vil kunne tage kampen op.
SvarSletHilsen,
Lis, Ølsted
Kære Lis, jeg vil sige, at denne bog, jeg arbejder på nu, kommer til at minde om 'Den levende have'. Dbh Claus
Slet