Nu er den her …

Min nye bog – Selskabsplanter – plantekombinationer gennem et haveår. Den udkommer på mandag, den 16. april.

 

For en halv snes år tilbage luftede jeg for første gang ideen om at skrive en bog omhandlende mine plantekombinationer, brugen af farver og designmæssige betragtninger. Mange har indimellem spurgt, hvornår bogen ville udkomme, og hver gang har jeg sagt, at jeg ikke helt var klar endnu. Men så for godt og vel et år siden besluttede jeg mig for, at nu skulle det altså være, og som titel valgte jeg: Selskabsplanter – plantekombinationer gennem et haveår.

     

Udklip

   

Et engelsk udtryk hedder: ‘The garden will be even nicer next year!’ Jeg bliver hele tiden dygtigere og får mere viden. Min havestil ændrer sig også, som årene går. Gennem tiden har jeg taget tusindvis af billeder, og de skulle sorteres. De viste sig ikke blot at blive et stort arbejde, men ligefrem en tidsrejse, hvor jeg oplevede, hvordan haven gradvist er modnedes. Således er bogens billeder ikke kun fra én sæson; dog har jeg fravalgt motiver, der ikke mere findes i haven. Størsteparten af billederne er taget inden for de seneste par havesæsoner.

 

AM6A2452org

  

Bogen er delt op i kapitler for hvert af havens rum. De har hver deres kendetegn, dels hvad angår forhold som sol og skygge, dels med hensyn til stemning og farveholdning.

  

Den af mine bøger, de fleste læsere nævner, er Den levende have, som jeg udgav i 2004. Den handlede alene om haven her, og rigtig mange har sagt, at det, de godt kan lide, er bogens farveafstemte opslag, hvor jeg præsenterer en række af de planter, jeg på det tidspunkt havde i haven. Når jeg kigger i den efterhånden ret gamle bog, må jeg sige, at der godt nok er sket meget siden da. Af billederne ses for eksempel tydeligt, at takshækkene dengang ikke var meget mere end 30 cm høje. Siden har jeg også fået bygget et par driv- og væksthuse samt opført en pavillon.

 

Jeg bliver  så glad, når folk fortæller, at Den levende have er deres bibel, og at deres haveinteresse blev vakt med den. Det er jeg virkelig stolt over. Det er mit store håb, at denne nye bog må blive en værdig afløser.

 

Se hele bogen her.

 

Køb bogen her.

8 kommentarer:

 1. Jubiii, den glæder jeg mig til at have mellem hænderne, er sikker på den er helt FANTASTISK.
  Stort TILLYKKE med det nye vidunder:-)
  Ha den bedste dag
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette, der er dejligt at vide, at bogen er ventet. Jeg har også haft det rigtig hyggeligt med at skrive den. Kh Claus

   Slet
  2. Hej, er her ikke kun at vidne, men også for at opmuntre folk, der står over for ægteskabelig eller forholdsproblem. Om Dr. Ogundu's vidunderlige værker, e-mail: [drogunduspellcaster@gmail.com] jeg var fortabt i kærlighed med min mand, indtil en kvinde rystede ham væk fra mig. så råbte jeg til min ven og hun fortalte mig om, hvordan hun stod over for et lignende problem og gav denne store mand kontakt til mig, og jeg gav alle de ting, han havde brug for til stavningen, og nu er jeg glad igen at være forelsket i min familie. Jeg ansætter dig til at kontakte denne mand. Din historie eller smerte vil ændre sig inden for dage, og du vil smile som mig i dag. Endnu en gang er jeg taknemmelig. Kontakt ham på sin e-mail via: [drogunduspellcaster@gmail.com] hvis du står over for nogen form for problem
   1. Få din kæreste eller mand tilbage
   2. Penge stave / held og lykke stavning
   3. Hvis du vil stoppe din skilsmisse
   4. Beskyttelse staver
   5. Få et jobstavle
   6. Kampagner
   7. Få dine penge tilbage.
   8. vægttab stave
   9. Kærlighed stavning
   10. Hvis du vil tilfredsstille din partner / kur for svag erektion
   11. Graviditetstabel

   Slet
 2. Kære Claus

  Stort tillykke med det nye skud på stammen, er sikker på at den heller ikke kan undværes i den efterhånden store samling af dine bøger.
  Allerede da du nævnte den første gang for en del år siden, har det været en der stod højt på ønskeseddel, der får den ikke lov til at blive stående uden den bliver købt med det samme.
  Godt gået Claus og endnu engang tillykke.
  Rigtig god dag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia, hyggeligt at se jer forleden i Bilka, Odense. Tak for dine søde ord. Håber, at rigtig mange vil få glæde af bogen. Kh Claus

   Slet
  2. Claus, du skal ikke tvivle på om folk vil få glæde af bogen, DET VIL DE, og dem der ikke er smittet med jordbaktier og planter vil blive det, akkurat som da du udkom med Den levende have. Det kan jeg allerede se og er overhovedet ikke i tvivl, efter den hurtige gennemgang andet sted.

   Knus og kram Pia

   Slet
 3. Kære Claus

  Nu har jeg trykket på "se hele bogen her" flere gange, og kan se at det bliver en smuk bog. Den har meget at leve op til, for Den Levende Have er en fantastisk opslagsbog, når det kommer til at lave have. Jeg glæder mig til at læse teksterne til dine smukke billeder. Jeg forudser, at jeg igen får pladsproblemer, fordi jeg vil eje alle planterne, du disker op med i bogen, men den tid den .... glæde.

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Jeg er lykkelig for din seneste bog. Den er så fint bygget op.Glæder mig til at komme igang med at studere den
  I øjeblikket går dagene med at så.
  Knus Iris.

  SvarSlet